Buitenland

Anti-Assadpropaganda ontsluierd: ‘Uitgehongerd Syrisch meisje’ komt uit Libanon en is gezond

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een virale foto van een ‘ondervoed Syrisch kind’ dat ‘wordt uitgehongerd door het kwaadaardige Syrische leger’, blijkt nep te zijn. De Libanese Daily Star meldt dat het ‘uitgehongerde kind’ uit het zuiden van Libanon komt.

De familie van het meisje, de 7-jarige Marianna Mazeh, heeft boos gereageerd op de virale foto die in een belegerde Syrische grensplaats zou zijn gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Heel bont

“Dit keer hebben ze het wel heel bont gemaakt,” vertelde grootmoeder Rosine Mazeh uit het dorp Tay Filsey aan Al-Jadeed. Ze zei dat de foto van haar glimlachende kleindochter drie jaar geleden op Facebook is gezet en inmiddels al verschillende keren is bewerkt.

Onlangs werd de foto verspreid om de indruk te wekken dat het Syrische leger inwoners van de plaats Madaya, op enkele kilometers van de grens met Libanon, uithongert.

Andere foto’s ook nep

Verschillende andere foto’s van de uithongering die op de sociale media circuleerden en zijn opgepikt door een aantal persbureaus, blijken ook nep te zijn. Een foto van een uitgehongerde man in Madaya bleek bijvoorbeeld te dateren uit 2009 en een vluchteling in Europa te tonen.

Als de media de publieke opinie willen bespelen om een oorlog uit te lokken kunnen ze beter een huilende dochter van een Koeweitse ambassadeur een verhaal uit de duim laten zuigen over baby’s die uit couveuses worden getrokken.

In onderstaand filmpje vertelt Marianna de wereld dat ze niet het ‘uitgehongerde kind’ uit Madaya is en uit Libanon komt.

[The Daily Star]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Schaamteloze manipuleerders zijn het!

J. Hofmans
J. Hofmans
8 jaren geleden

Ik geloof wel dat er sprake is van uitgehongerde mensen; logisch, het is oorlog. Dat betekent echter niet dat alle foto’s echt zijn (zoals uit dit verhaal blijkt), maar nog belangrijker in dit geval is dat de schuld absoluut niet bij Assad gelegd mag worden.

Leed Assad’s (hij én zijn vader) bevolking jarenlang ook zo aan honger? Nee. Is Assad de veroorzaker van deze oorlog? Wederom, nee. Worden we dus voorgelogen? Jazeker. En ook het Rode Kruis liegt.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Het is dus heel droevig gesteld met de MSM, de bevolking zo voor te liegen. Uiteraard zal er straks weer een of andere inzamelingsactie komen om mensen nog meer geld uit hun zak te kloppen.

Droogtrommel
Droogtrommel
8 jaren geleden

Die leugen komt vast niet op msm.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x