Archeologie

VIDEO: Deze ‘ruimtearcheoloog’ ontdekte met Google Earth al 17 piramides en een verloren stad die 3000 jaar begraven lag

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Egyptoloog Sarah Parcak, die Google Earth gebruikt om archeologische vindplaatsen te ontdekken en schatten te redden uit handen van plunderaars, was vrijdagavond te gast bij Stephen Colbert. Parcak kreeg voor haar werk onlangs de TED-prijs en een miljoen dollar subsidie.

Met behulp van satellietsystemen ontdekte ze tot dusver 17 piramides in Egypte, duizenden verloren nederzettingen en tombes en zelfs een verloren Egyptische stad die al 3000 jaar begraven lag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Dankzij oude geschriften wisten we van een plaats genaamd Tanis, maar vanaf de grond zouden we hem waarschijnlijk nooit gevonden hebben,” aldus Parcak. “Zelfs niet als we er overheen zouden lopen.”

Minder dan één procent

De nieuwe ‘ruimtearcheologie’ stelt onderzoekers in staat historische kaarten te hertekenen. Van begraven Mayaruïnes in Centraal-Amerika tot verborgen bouwwerken in de zijderoute in Azië. De luchtbeelden maken duidelijk dat archeologen de omvang van vroegere menselijke nederzettingen enorm onderschatten.

Parcak schat dat minder dan één procent van het oude Egypte anno 2015 is ontdekt en opgegraven. Met een nieuwe satellietcamera kan ze objecten van minder dan 30 centimeter groot waarnemen. “We kunnen nog net geen potscherven zien liggen vanuit de ruimte.”

[RawStory]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
8 jaren geleden

“uit handen van plunderaars”

Welke plunderaars?? de overheid of de burgers 🙂

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

Wereld-archeologie en oud-Egypte vind ik stukken interessanter dan de huidige, (mismaakte) moderne tijd.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

De hoogpriesters weten al eeuwenlang/tijdperken lang alle kennis.(doos van Pandora) De geschiedenis herhaalt zich via de agenda. Wij zitten in de laatste fase van een tijdperk. Zie tekeningen farao’s. Helikopter/vliegtuig/ufo tekeningen op de muren. Wij mensen worden bedreigd. Mede door technologie. De ster(o.a de david/kerk/occulte enz.) heeft 5 punten. De 5 element punten zijn: vuur, water, aarde, hout(valt al het levende onder/levensboom) en metaal. Metaal(technologie) zorgt voor de globalswitch(internet/databedrijf) Wie bezit dit bedrijf(de Reuben brothers/stam uit Israël/de verloren stam tijdens Solomo/gouden kalf(media/filmindustrie) komt van hen af) en waar staat dit bedrijf(Zwitserland)?
Even terug komend op de darkstar. De Dogon spreken over een darkstar/flits. De jacobsladder. Gaat Cern voor de nieuwe jacobsladder zorgen? Begint een nieuw tijdperk/het scheppingsverhaal voor mensen in het neutrale ongeschonden Zwitserland?

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x