Archeologie

‘Schateiland’ eerder bewoond dan gedacht

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben een ontdekking gedaan die de geschiedenis de Amazone kan herschrijven.

Er is bewijs gevonden voor menselijke nederzettingen in Bolivia die meer dan 10.000 jaar oud zijn.

De onderzoekers ontdekten de overblijfselen van de nederzettingen in drie heuvels die in de Llanos de Moxos kunnen worden gevonden. De bevindingen zijn verschenen in het tijdschrift PLOS ONE.

Ongeschikt

De eerste vindplaats die de archeologen onderzochten draagt de naam Isla del Tesoro, wat Spaans is voor ‘Schateiland’. In sommige heuvels werden zeeschelpen, botten van dieren en stukken houtskool aangetroffen. Het zou gaan om de oudst bekende archeologische vindplaats in het gebied.

Wetenschappers dachten voorheen dat het gebied ongeschikt was voor vroege menselijke bewoning. Dit nieuwe onderzoek komt echter met een alternatieve versie van de vroege menselijke geschiedenis.

De studie kan bijdragen aan de discussie over de periode waarin mensen voor het eerst de Amerika’s bereikten. Wetenschappers denken dat mensen zich er rond 13.000 jaar geleden vestigden.

Grote afstanden

De eerste mensen bereikten de Llanos de Moxos tenminste 10.500 jaar geleden. Om het gebied te bereiken moesten mensen 6000 kilometer afleggen vanaf de Atlantische kust. Als ze vanaf de Pacifische kust kwamen moesten ze de Andes doorkruisen.

Er zijn twee mogelijkheden: deze mensen waren in staat om in korte tijd grote afstanden af te leggen en zich snel aan te passen, of ze begonnen hun reis een hele lange tijd geleden.

Bron: Dailymail.co.uk, Livescience.com Foto: Umberto Lombardo

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ReneH
ReneH
8 jaren geleden

auw

Kloppen weer die geschiedenisboeken niet.

Nou … gauw vergeten, niet meer over praten, nieuws of tv, dan is er niks aan de hand.

Makkelijk werkt dat eigenlijk!

kim
kim
8 jaren geleden

Kijk 10.000 jaar oude vondsten , dus kunnen er zoals ik al eerder opperde véél langer geleden ook mensen die zeer intelligent waren hier op aarde gewoond hebben, hoorde laatst weer van een skelet gevonden in een brok GRANIET dus geheel omsloten, daar moeten óntzettend veel jaren overheen gegaan zijn aleer het graniet werdt.

nancy.
nancy.
8 jaren geleden

[quote name=”kim”]Kijk 10.000 jaar oude vondsten , dus kunnen er zoals ik al eerder opperde véél langer geleden ook mensen die zeer intelligent waren hier op aarde gewoond hebben, hoorde laatst weer van een skelet gevonden in een brok GRANIET dus geheel omsloten, daar moeten óntzettend veel jaren overheen gegaan zijn aleer het graniet werdt.[/quote]
Kim alles was al eens en in t nu tyd bestaat niet . 🙂

sander
sander
8 jaren geleden

[quote name=”ReneH”]auw

Kloppen weer die geschiedenisboeken niet.

Nou … gauw vergeten, niet meer over praten, nieuws of tv, dan is er niks aan de hand.

Makkelijk werkt dat eigenlijk![/quote]

Hoezo zou het niet kloppen, het is bekend dat er 20.000 jaar geleden al volkeren in noord amerika leefde, even later (iig rond die tijd) ook in andere delen van amerika. In de geschiedenisboeken staat zelfs dat het ”mogelijk zelfs nog eerder was”. In de geschiedenis is men niet zo bezig met wanneer iets gebeurd, meer waarom, er worden vaak wel schattingen gedaan wanneer iets gebeurde, maar een schatting is uiteraard geen feit, en dat claimen historici vaak ook niet. Dat wordt overgelaten aan wetenschappers;)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x