Buitenland

“Na mij, de jihad”: Gaddafi probeerde het Westen te waarschuwen, maar niemand luisterde

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de Franse Revolutie, die gepaard ging met burgeroorlog en terreur, zou de Franse koning Lodewijk XV gezegd hebben: “Na mij, de zondvloed.” Voordat hij werd afgezet probeerde de Libische leider Moammar Gaddafi het Westen te waarschuwen voor een nieuwe Terreur: “Na mij, de jihad.”

Het Westen besloot de onrust in Libië in 2011 te gebruiken als rechtvaardiging voor militaire interventie en regimeverandering. Gaddafi probeerde het Westen te waarschuwen tegen een dergelijke oorlog en zei dat hij Libië probeerde te beschermen tegen Al Qaida.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De waarschuwing bleek aan dovemansoren te zijn gericht, want de NAVO begon onder leiding van Amerika en Frankrijk met het bombarderen van Libië. De toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, die meer had gedaan dan wie dan ook om de oorlog in Libië te ontketenen, werd tijdens een tv-interview op de hoogte gebracht van Gaddafi’s dood. Als een moderne Caesar proestte ze uit: “We kwamen, we zagen, hij stierf.”

‘Bevrijding’

Na afloop van de oorlog bleek dat Gaddafi gelijk had. Jihadistische groepen die gelinkt zijn aan Al Qaida namen grote delen van het land over. Libië onderging dezelfde Amerikaanse ‘bevrijding’ als Afghanistan, Irak en Somalië. Syrië en Jemen hebben er ook even van mogen proeven.

Kort na de omverwerping van Gaddafi hielpen de jihadi’s de CIA bij het smokkelen van wapens van Benghazi naar jihadi’s in Syrië. Vandaag de dag heeft terreurgroep IS zich door heel Libië verspreid. Onlangs liet de groep nog een bom afgaan bij een politieacademie in Sirte. Gaddafi zei in 2011 al dat jihadi’s politiestations onder vuur namen.

Zware wapens

Gaddafi stond niet alleen. Verschillende Libische inlichtingenofficieren hebben aangetoond dat zware wapens werden verstuurd naar de militanten die banden hadden met Al Qaida. De NAVO gaf hier toestemming voor en Qatar financierde de operatie.

Aan het begin van de Libische crisis trainden Britse, Franse en Egyptische speciale eenheden al Libische militanten langs de grens tussen Egypte en Libanon en in de buitenwijken van Benghazi. Ze zouden zich uiteindelijk aansluiten bij de Amerikaanse speciale troepen en de CIA.

[The Anti-Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eli020
Eli020
8 jaren geleden

Gadaffi was natuurlijk geen heilige, maar wel de beste optie op dat moment. Hij leek juist in die periode tot inkeer gekomen en besefte dat het delen van zijn weelde hem pas echt een plek in de wereldgeschiedenis zou geven. Herinnerd worden aan de opbouw van Afrika in plaats van Lockerbie. Hiermee nam hij natuurlijk wel een risico aangezien hij volledig op de hoogte was hoe de elite opereert. Maar hij waarschuwde ons ook, de Middellandse zee zou een zee van chaos worden en Europa zou worden overspoelt met vluchtelingen.

Al Quada was dan nog een synthetisch terreurgroepje, maar door de destabilisatie van het Midden-Oosten en “oprichting” van IS heb je een potentiele miljoenenleger gecreëerd die allemaal wel een reden hebben om jou en mij te haten. Benghazi is achteraf het startsein geweest en hopelijk door een Trump, door een Michael Bay film, worden hier kritische vragen richting Hillary Clinton gesteld aangezien het niet zo kan zijn dat een oorlogsmisdadiger straks het scepter gaat zwaaien in Washington. En bij kritische vragen bedoel ik niet vragen van fanboy Twan Huys, die een boekje over de Clintons heeft geschreven zonder daarbij zijn boekje te buiten te gaan.

Martin
Martin
8 jaren geleden

Ghadaffi was natuurlijk geen heilige ,tot inkeer gekomen?
Realiseer je wel dat we eigenlijk niets weten over deze man omdat we het nieuws niet kunnen vertrouwen.
De propaganda van de koufeuse babys is daar het beste voorbeeld van en massa vernietigings wapens.
Hij is ten gronde gericht omdat hij niet in het plaatje paste en de foto,s van hoe het land eruit zag voordat ze hem vermoorde was beter als erna en was een held in zijn land.

Berenbotje
Berenbotje
8 jaren geleden

Gadaffi was eigenwijs, dus moest hij opgeruimd worden. Iedereen die niet in de pas loopt, wordt opgeruimd. De Noord-Koreaanse leider weet dit heel goed en hij heeft al beslist: mocht de VS achter hem aan gaan, dan gaat er een H-bom richting Washington of New York. Ze walgen in het Pentagon van die Kim, maar hebben wel respect voor hem. Uit vrees.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x