Gezondheid

Antidepressiva veroorzaken autisme

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam blijkt dat zwangere vrouwen die SSRI’s gebruiken een grotere kans hebben op baby’s met een verstoorde hersenontwikkeling. Hun kinderen ontwikkelen ook vaker autisme.

Dat meldt de Volkskrant op basis van onderzoek naar 8.000 zwangere vrouwen door biomedisch wetenschapper Hanan El Marroun van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De bevindingen zijn inmiddels gepubliceerd in de Archives of General Psychiatry. Arts en epidemioloog Henning Tiemeier onderzocht driekwart van de gegevens van de kinderen die nu vijf jaar oud zijn en concludeert dat kinderen die in de baarmoeder zijn blootgesteld aan SSRI’s vaker autisme ontwikkelen.

Schade

Ook blijkt dat kinderen van zwangere vrouwen die SSRI’s, het meest voorgeschreven soort antidepressivum, slikken worden geboren met een kleinere hoofdomvang.

Oude antidepressiva bleken veel schade aan het hart en de bloedvaten te veroorzaken bij volwassenen en mensen raakten eraan verslaafd. Artsen schrijven SSRI’s, een afkorting voor selectieve serotonine-heropnameremmer, voor omdat ze denken dat ze veilig zijn.

Niet psychisch ziek

Het gepubliceerde onderzoek is onderdeel van Generation R, een grootschalig onderzoeksprogramma naar de ontwikkeling en gezondheid van 10.000 Rotterdamse kinderen.

Tijdens het onderzoek werd gekeken naar 8.000 vrouwen waarvan 99 zwangere vrouwen SSRI’s slikten. De helft van de zwangere vrouwen die SSRI’s gebruikt blijkt niet psychisch ziek te zijn, zo toont onderzoek aan.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x