Binnenland

Agent die met politieshovel tegen ON!-verslaggever aanreed niet vervolgd: ‘ONGELOFELIJK’

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Begin deze maand greep de politie in bij een boerenprotest bij het provinciehuis in Zwolle. Met een shovel werd een trekker opzij geduwd. Vervolgens werd ook ON!-verslaggever Jonathan Krispijn belaagd door de politieshovel.

“Politietrekker rijdt zojuist op mijn cameraman Elja en mij in,” schreef hij op Twitter. “Als iemand ‘NOS = fake news’-stickers opplakt, dan spreken we over een aanval op de pers (ook ik verwerp het fysiek beplakken van journalisten), maar het is oorverdovend stil als een politieman letterlijk tegen mij aanrijdt met een shovel. Waar zijn de headlines dan?”

Vogelvrij verklaard

Nieuwsuur-reporter Rudy Bouma noemde Krispijn vervolgens een ‘snowflake’. “Rudy Bouma praat intimidatie van journalisten goed. Goed om te weten!” reageerde de ON!-verslaggever.

Krispijn besloot aangifte te doen tegen de agent die tegen hem aanreed. Die wordt niet vervolgd, kreeg hij dinsdag te horen. De officier van justitie acht geen sprake van een vervolgbaar, strafbaar feit en zal geen opdracht geven tot het instellen van nader strafrechtelijk onderzoek naar het voorval.

“Journalisten van de ‘verkeerde kant’ zijn officieel vogelvrij verklaard,” schrijft Krispijn, die het er niet bij laat zitten.

Onterecht en ongepast

Vandaag werd bekend dat zijn werkgever, omroep Ongehoord Nederland, een tweede sanctie krijgt opgelegd. Het gaat om een boete van bijna 60.000 euro. De NPO vindt dat ON! ‘de wettelijke verplichting tot samenwerking bij de uitvoering van de publieke mediaopdracht niet nakomt’.

Bij herhaalde ‘overtredingen’ kan de voorlopige erkenning van ON! worden ingetrokken. Ongehoord Nederland noemt de sanctie ‘onterecht en ongepast’, en gaat in beroep.

4.9 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ik ben toch niet van lotje geprikt
ik ben toch niet van lotje geprikt
2 maanden geleden

Dit is oorlog en extreem links globalistisch geweld jegens de mensheid..!

Chero
Chero
2 maanden geleden

Natuurlijk wordt hij niet vervolgd, moet een demonstrant eens flikken dan zit hij maanden in de bak. Hoe is het eigenlijk met die agent afgelopen die op die jongen heeft geschoten die op de tractor zat?

mir
mir
2 maanden geleden

“Ongehoord Nederland noemt de sanctie ‘onterecht en ongepast’, en gaat in beroep.”
Waarom blijft iedereen maar gebruik maken van een syseem waarvan we weten dat het tot op het bot verrot is.

Fran
Fran
2 maanden geleden

Het WEF tuig houdt elkaar allemaal de hand boven het hoofd. Zo kennen wij ze ook.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x