Homepagina » Binnenland » Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend
rutte
Foto: EU2016 SK CC0 1.0

Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in de Kamer wat het mortaliteitscijfer van corona is. Die antwoordde: “Nou, dat is laag, gelukkig.” Hij voegde er gelijk aan toe dat de planbare zorg weer moet worden afgeschaald, dat er inmiddels vele duizenden overledenen te betreuren zijn en dat er sprake is van oversterfte’.

“Op dit moment zijn de sterftecijfers nog laag,” benadrukte Rutte, die vervolgens waarschuwde dat het virus wel een enorme impact begint te krijgen op de ziekenhuissector.

De premier deed iets waar veel politici goed in zijn: ontwijkende antwoorden geven. Baudet nam daar geen genoegen mee. “Ik vroeg wat het mortaliteitscijfer is,” zei hij.

“Laag, wat ik net zei,” sprak Rutte lichtelijk geïrriteerd. “Ik heb het cijfer hier niet bij de hand.”

Heel erg schokkend

De FvD-voorman zei dat de discussie juist over dit cijfer moet gaan. “Niemand betwist dat er mensen sterven. Mensen gaan ook dood aan de griep, aan verkeersongevallen, enzovoorts. Maar we maken een inschatting op basis van mortaliteit en als die veel lager blijkt te zijn dan eerst, als het in de range ligt van een normaal griepvirus, dan zijn we dus bezig om disproportionele maatregelen te nemen. Dus ik vind het wel heel erg schokkend eigenlijk dat u dat niet paraat heeft.”

Over het mortaliteitscijfer zei Baudet: “Het is 0,2 en bij een griepvirus is dat 0,16.”

“Inderdaad schokkend dat de premier niet eens het mortaliteitscijfer weet. Het gezicht van Rutte spreekt hier ook boekdelen,” twittert Annelies.

Ronald Sloepman voegt toe: “Het is nu toch echt bijna een soort IQ-test aan het worden. Wie NU nog steeds niet doorheeft dat we in de verste verte niet met een killervirus te maken hebben zoals men initieel dacht, is bij deze gezakt. Wat kletst die Rutte uit zijn nek zeg.”

Kamerlid Van Haga noemde het antwoord van Rutte op deze allesbepalende vraag in het coronadebat ‘ronduit schokkend’.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Schokkend?
Volgens de reguliere media niet. Let maar op.

Dan de cifers.
Cojona ligt kennelijk op 0,2.
Griep ligt kennelijk op 0,16. En dit laatste stel ik ter discussie want bij het rivm zijn diverse overzichtjes van de griep bijeen te scharrelen en dan ligt de sterftecijfer tussen de 0,6% en 1%. Deze overzichten spreken altijd over een oversterfte.
Als men de standaard 2000 griepdoden bij op telt. (de standaard 2000 doden daar spreekt Jensen over maar kan ik niet bevestigd krijgen. iemand??). Dan ligt het op 1,0% tot wel 1,2%.

Hieruit valt op te maken dat cojona 3 tot 5 keer minder dodelijk is dan de griep.
Griep dat in de volksmond een griepje wordt genoemd maar in werkelijkheid een echte moordenaar is hetgeen wel wordt geaccepteerd.

Henk
Henk
Reactie op  ProAsfalt
3 maanden geleden

Dit klopt
Waarom dringt dit niet door bij beleidsmakers?

Jan
Jan
Reactie op  Henk
3 maanden geleden

Omdat zij wellicht het kwaad dienen?

Jerry
Jerry
Reactie op  Henk
3 maanden geleden

Dat weten ze wel. Corona zijn ze nodig om de nwo er door te drukken of om de great reset te starten of hoe je het ook noemen moet. Ze weten heel goed wat ze doen en wat ze de mensen aandoen daarmee. waarschijnlijk wachten ze op een geweldadig protest oid om een vorm van martial law af te kondigen. We zijn door deze mensen die ons land besturen gevangen gezet in onze angst. Ik hoop dat deze mensen ooit zullen voelen wat ze gedaan hebben.

Thom
Thom
Reactie op  Jerry
3 maanden geleden

Ze zullen nooit is kunnen voelen want deze mensen hebben geen empathie.
Ze hebben dus eigenlijk een afwijking waar ‘gewone’ mensen gelukkig geen last van hebben.

Gre Jongsma
Gre Jongsma
Reactie op  Jerry
3 maanden geleden

Het enige wat we in mijn ogen moeten doe is gewoon weer alles open Geen 1,5 meter afstand en de cafe.s en voetbalwedstrijden enz En dan wil ik weleens zien wat ze daar aan doen kunnen Volgens mij helemaal niks Maar dat moeten we dan wel met zijn allen doen want dan hebben ze er totaal geen grip meer op

Mikkel
Mikkel
Reactie op  Henk
3 maanden geleden

Omdat de coronahoax slechts een rookgordijn is voor een kwaadaardige wereldwijde staatsgreep die ze aan het uitvoeren zijn.

sterntaler
sterntaler
Reactie op  Mikkel
3 maanden geleden

Een staatsgreep op ons DNA zou je het ook kunnen noemen. Ze hebben het waarschijnlijk gemunt op het menselijk chromosoom 8, een essentieel onderdeel van ons DNA. De primersequentie van dit type chromosoom komt gewoon voor in het pcr-testprotocol van de WHO, en wordt aangemerkt als positief bij een gevonden match van 18 tekens die dit chromosoom lang is. Welke psychopaat heeft dit bedacht? Nu schijnt het dat niet alle testkits deze primersequentie als overeenkomst hebben, en gelukkig maar, maar mocht het zo zijn vanwege de invloed van Bill Gates en de WHO, dan hoop ik dat analisten en artsen in Nederland daarover geïnformeerd worden en snel actie ondernemen.

Jan
Jan
Reactie op  sterntaler
3 maanden geleden

Een aantal Artsen is omgekocht. Zij gaan dus helemaal niets ondernemen

Monique
Monique
3 maanden geleden

Die Rutte wordt met de dag schaamtelozer, ik blijf me er over verbazen hoe in en in slecht deze man is, ik vind het gewoon te bizar voor woorden!

Sjaakie van den Hoek
Sjaakie van den Hoek
Reactie op  Monique
3 maanden geleden

Monique U zegt, wat is die man in en in slecht.
Ten eerste is hij geen man maar een beest. En ten tweede het zit in zijn familie, zijn opa van (zijn moeders kant) was minstens net zo slecht, die heeft Nederland ook vreselijk belazer. En nu doet hij er nog een schepje boven op, van dat deed opa ook en niemand die het door had. hij vergeet een ding, nu is er internet en TV, en nu zijn de mensen mondiger dan toen. Hij is gewoon een smerige leugenaar en oplichter.
Ik hoop dat heel Nederland dit leest, (Ook rutte en de jonge).

salvar
salvar
Reactie op  Sjaakie van den Hoek
3 maanden geleden

@Sjaakie van den Hoek
Ik hoop dat heel Nederland dit leest, (Ook rutte en de jonge).
die twee l*llen lezen dit niet zodra ze hun naam zien staan smijten ze al weg.

Rob
Rob
Reactie op  Monique
3 maanden geleden

Rutte is in deze tijd wel zo’n beetje HET voorbeeld van de arrogantie van de macht. Ze lijken hem nu het vuur aan de schenen te leggen maar als de corona wet erdoor komt dan zal hij zich nergens meer wat van (hoeven) te trekken want dan worden de eerste en tweede kamer volledig buitenspel gezet. Dan hebben we een dictator, net als Hitler in de oorlog een dictator was. En die andere twee zorgen voor de propaganda en de vernietiging van Nederlandse mensenlevens. Daar had je in de oorlog ook bepaalde individuën voor die hetzelfde deden.

Rob
Rob
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

Nog wat vergeten. Nog niet zolang geleden werd in een video gezegd dat de corona wet al is aangenomen. Als dat zo is dan is het dus in het geniep gedaan en is alles wat we nu van het Binnenhof te zien krijgen gewoon een toneelstuk om het volk bezig te hoden en af te leiden. Dan maakt het niet meer uit wie wat zegt want dan hebben drie ministers al de volledige macht. En dan trekken die zich echt helemaal nergens meer wat van aan.

Mikkel
Mikkel
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

Zou zomaar kunnen, maar een toneelstuk is het altijd al geweest.

Rob
Rob
Reactie op  Mikkel
3 maanden geleden

Dat is zeker waar maar toen werd de boel nog niet zo gesloopt als ze nu doen. Het is nu een totale oorlog tegen de mens dat gaande is. In ieder geval sinds die corona bs is begonnen. Sindsdien zie je al dingen gebeuren die ook in oorlogstijd gebeuren en dat zal, als het aan hen ligt, nog veel verder gaan. De horeca moet alweer vroeger sluiten. Een paar uur verder terug en je krijgt straks een avondklok, net als in de oorlog. Intussen wordt ook voedsel tekort in de hand gewerkt. In de oorlog was er ook voedsel tekort. En zo zal er nog veel meer komen. Het enige verschil met de oorlog van vorige eeuw is dat het nu zonder tanks, vliegtuigen etc wordt uitgevoerd. Dan herken je het ook niet zo snel als een oorlog.

Jan
Jan
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

De wet is alvast opgenomen in diverse Wettenbundels, maar officiel is de wet nog niet van kracht. Weliswaar is deze wet in de Bilderberg allang tot stand gekomen.

Dun Jos
Dun Jos
3 maanden geleden

Baudet en van Haga zijn nu lekker op dreef.
Baudet had al een slodige 30 vragen aan het kabinet maar krijgt hier geen antwoord op.
Ze weten natuurlijk niet hoe ze zich daar uit moeten l*llen.

Jeff
Jeff
3 maanden geleden

Als mensen daar nu nog op stemmen, dan mag ik je zonder twijfel ”dom” noemen. En dat is dan ook precies, wat ik ga doen.

Sjaakie van den Hoek
Sjaakie van den Hoek
Reactie op  Jeff
3 maanden geleden

Jeff,Als mensen daar nu nog op stemmen, dan mag ik je zonder twijfel ”dom” noemen. Noem jij ze dan dom?
Nee ze zijn dan medeplichtig!!!

Ron Jaspers
Ron Jaspers
Reactie op  Jeff
3 maanden geleden

Jeff.Stemmen heeft geen zin,politici worden omgekocht of gechanteerd (denk aan epstein) In nederland en europa heeft de bilderberg groep de Macht, die willen een N.W.O.

Jeff
Jeff
Reactie op  Ron Jaspers
3 maanden geleden

ik houw het op dom, waarmee ik ze als slachtoffer bestempel en niet als dader

Tony
Tony
Reactie op  Jeff
3 maanden geleden

Politici hebben een eigen agenda die dichterbij sluwheid komt dan met daadwerkelijke feiten te maken hebben. Zij doen alsof zij het beste met de bevolking voor hebben, maar eigen belang staat voorop. Wat daar dan precies achter schuilt weet ik niet, maar in elk geval is het niet veel goeds. Meer macht, meer aanzien, meer invloed en nog meer geld zal daar beslist toe behoren.

Erique
Erique
3 maanden geleden

Het is niet zo zeer het sterftecijfer dat bij dit virus ietsje hoger ligt dan bij de griep op dit ogenblik, maar meer de restschade, die je eraan kan overhouden.Sommige zitten nog weken thuis, omdat ze niks kunnen verzetten vanwege vermoeidheid.Daar wordt niet overgesproken.

Astrid
Astrid
Reactie op  Erique
3 maanden geleden

Dat is bij een gewone griep ook zo! Ik heb het zelf een keer gehad, jaren geleden, maar heb daar heel lang vermoeidheid aan overgehouden.
Dus, dit gaat totaal niet op!

Ikke
Ikke
3 maanden geleden

En weet dit, dat in de laatste dagen ontstaan zullen zware tijden.
Want de mensen zullen zijn liefhebbers van zichzelven, geldgierig, laatdunkend, hovaardig, lasteraars, den ouderen ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig.
zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, achterklappers, onmatig, wreed, zonder liefde tot de goeden,
Verraders, roekeloos, opgeblazen, meer liefhebbers der wellusten dan liefhebbers Gods

HeerJan
HeerJan
Reactie op  Ikke
3 maanden geleden

En de religie is al even slecht als de corrupte regeringen.
Allemaal bedoeld om het volk ongelukkig te maken.

Ikke
Ikke
Reactie op  HeerJan
3 maanden geleden

@Heer Jan, Volledig mee eens, ze hebben volledig de mensheid bedonderd eeuwen lang en nog gaan de oogjes niet open!
Daarom geloof ik dat Christenen moeten proberen godvruchtige levens te leiden en zich zoveel als mogelijk afscheiden van de wereld en haar verzoekingen en lusten. Dat zij elkaar dienen te bemoedigen en te dienen en vrijgevig proberen iedere Bijbelgelovige dienst te ondersteunen die actief probeert mensen tot Jezus Christus te leiden

(Rom.12:1, 1 Petrus 2:11-12).

Erik
Erik
3 maanden geleden

Lichaamstaal en met name de zenuw trekken in het gezicht van Rutte zeggen heel veel.
Hij worstelt in gedachte, omdat zijn antwoorden continu in strijd zijn met de beelden in zijn hoofd. Elke keer wanneer hij zijn ogen sluit komt er zo’n flits frame voorbij en is dat in conflict met zijn woorden.

Kijk nogmaals en zie voor uzelf

Jerry
Jerry
Reactie op  Erik
3 maanden geleden

hij heeft zo’n oortje in, hij wacht op voorgekauwde antwoorden van iemand daarom treuzelt hij ook. Dat doen ze allemaal.

Tony
Tony
Reactie op  Erik
3 maanden geleden

Dat ken herken ik ook bij Bill Gates, maar die lacht er ook nog eens vies bij.

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Erik
3 maanden geleden

Inderdaad. Toen ik het filmpje bekeek, dacht ik dat die Rutte ziek is. Hij trekt met zijn mond alsof hij iets hoort wat hij
niet wil horen. Misschien heeft Corona hem te pakken. Ik zou toch maar een test laten doen.

wolfje168
wolfje168
Reactie op  Sjazon
3 maanden geleden

Het verdient in dit verband zeker aanbeveling het filmpje vaker dan één keer te bekijken.

Jaapiooo
Jaapiooo
Reactie op  Erik
3 maanden geleden

klopt je kan zien als hij gaat liegen ,als hij een beetje als een danser met zijn hoofd schud ,dan weet je dat er weer een leugen uit die bek van hem komt ,ja bek want zo mag je het toch noemen hij als voorbeeld doet dat ook 🙂

Rescue
Rescue
3 maanden geleden

Het gaat Rutte helemaal niet om de cijfers maar om de agenda 2030. Hij en de Jonge en vele anderen zijn de marionetten van deze NWO kliek. Kom je daar van af?

johan den haag
johan den haag
3 maanden geleden

Waarom nodigt Jinek Rutte niet uit en laat Rutte net zo hard afgaan als Famke louise?

En dan die Rob Jetten van de Soros D666 die roept dat campagnegeld terug moet van Famke.

Wat zijn ze toonbaar fout.

Weet u het nog, na WII koppen kaal scheren.

Ik wil graag om en nabij de 150 kale koppen in de tweede kamer, pek en veren

Petrus
Petrus
Reactie op  johan den haag
3 maanden geleden

Als je schapen zoekt; in de 1e en 2e kamer zit het er vol mee.

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Petrus
3 maanden geleden

Misschien zit daar ook heel veel sgeit (schaap-geit crossing) tussen.

Tony
Tony
3 maanden geleden

Onze regering voert dus een show op. Het markante is dat dit wel over de ruggen gebeurd van mensen die daadwerkelijk gestorven zijn. Want daar is alles op gebaseerd. Hoe diep kun je als politiek verantwoorde zinken en wanneer neem je verantwoording daarvoor.

x

Check Also

rutte

Juridisch expert: ‘Rutte had geboeid de zaal moeten verlaten’

Juridisch expert Roger Vleugels was dinsdag in ...

rutte

Rutte smeekt Kamer avondklok niet te blokkeren: ‘De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid’

Premier Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

55
0
We lezen graag je reactie!x