BinnenlandCorona

Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in de Kamer wat het mortaliteitscijfer van corona is. Die antwoordde: “Nou, dat is laag, gelukkig.” Hij voegde er gelijk aan toe dat de planbare zorg weer moet worden afgeschaald, dat er inmiddels vele duizenden overledenen te betreuren zijn en dat er sprake is van oversterfte’.

“Op dit moment zijn de sterftecijfers nog laag,” benadrukte Rutte, die vervolgens waarschuwde dat het virus wel een enorme impact begint te krijgen op de ziekenhuissector.

De premier deed iets waar veel politici goed in zijn: ontwijkende antwoorden geven. Baudet nam daar geen genoegen mee. “Ik vroeg wat het mortaliteitscijfer is,” zei hij.

“Laag, wat ik net zei,” sprak Rutte lichtelijk geïrriteerd. “Ik heb het cijfer hier niet bij de hand.”

Heel erg schokkend

De FvD-voorman zei dat de discussie juist over dit cijfer moet gaan. “Niemand betwist dat er mensen sterven. Mensen gaan ook dood aan de griep, aan verkeersongevallen, enzovoorts. Maar we maken een inschatting op basis van mortaliteit en als die veel lager blijkt te zijn dan eerst, als het in de range ligt van een normaal griepvirus, dan zijn we dus bezig om disproportionele maatregelen te nemen. Dus ik vind het wel heel erg schokkend eigenlijk dat u dat niet paraat heeft.”

Over het mortaliteitscijfer zei Baudet: “Het is 0,2 en bij een griepvirus is dat 0,16.”

“Inderdaad schokkend dat de premier niet eens het mortaliteitscijfer weet. Het gezicht van Rutte spreekt hier ook boekdelen,” twittert Annelies.

Ronald Sloepman voegt toe: “Het is nu toch echt bijna een soort IQ-test aan het worden. Wie NU nog steeds niet doorheeft dat we in de verste verte niet met een killervirus te maken hebben zoals men initieel dacht, is bij deze gezakt. Wat kletst die Rutte uit zijn nek zeg.”

Kamerlid Van Haga noemde het antwoord van Rutte op deze allesbepalende vraag in het coronadebat ‘ronduit schokkend’.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Schokkend?
Volgens de reguliere media niet. Let maar op.

Dan de cifers.
Cojona ligt kennelijk op 0,2.
Griep ligt kennelijk op 0,16. En dit laatste stel ik ter discussie want bij het rivm zijn diverse overzichtjes van de griep bijeen te scharrelen en dan ligt de sterftecijfer tussen de 0,6% en 1%. Deze overzichten spreken altijd over een oversterfte.
Als men de standaard 2000 griepdoden bij op telt. (de standaard 2000 doden daar spreekt Jensen over maar kan ik niet bevestigd krijgen. iemand??). Dan ligt het op 1,0% tot wel 1,2%.

Hieruit valt op te maken dat cojona 3 tot 5 keer minder dodelijk is dan de griep.
Griep dat in de volksmond een griepje wordt genoemd maar in werkelijkheid een echte moordenaar is hetgeen wel wordt geaccepteerd.

Monique
Monique
2 jaren geleden

Die Rutte wordt met de dag schaamtelozer, ik blijf me er over verbazen hoe in en in slecht deze man is, ik vind het gewoon te bizar voor woorden!

Dun Jos
Dun Jos
2 jaren geleden

Baudet en van Haga zijn nu lekker op dreef.
Baudet had al een slodige 30 vragen aan het kabinet maar krijgt hier geen antwoord op.
Ze weten natuurlijk niet hoe ze zich daar uit moeten l*llen.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Als mensen daar nu nog op stemmen, dan mag ik je zonder twijfel ”dom” noemen. En dat is dan ook precies, wat ik ga doen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

55
0
We lezen graag je reactie!x