Homepagina » Het Complot » YouTube, Apple, Facebook en Spotify leggen Alex Jones het zwijgen op. Zo reageerden zijn medewerkers
YouTube, Apple, Facebook en Spotify leggen Alex Jones het zwijgen op. Zo reageerden zijn medewerkers

YouTube, Apple, Facebook en Spotify leggen Alex Jones het zwijgen op. Zo reageerden zijn medewerkers

Techreuzen YouTube, Apple, Facebook en Spotify hebben in een gezamenlijke actie de podcasts, video’s en pagina’s van Alex Jones verwijderd. Jones is de oprichter van Infowars, een populaire verspreider van samenzweringstheorieën, die ook de Amerikaanse president Trump tot zijn fans mag rekenen.

Volgens Facebook, waarop Jones 2,4 miljoen volgers heeft, zijn vier pagina’s van Jones en Infowars verwijderd. Deze zouden niet voldoen aan de gebruikersregels van het bedrijf.

Apple heeft vijf van de zes podcasts van Jones offline gehaaid vanwege ‘haatzaaiende taal’.

Zware beschuldigingen

Streamingdienst Spotify haalde eerder een deel van de podcasts van Jones offline en verwijderde maandag de rest.

YouTube verwijderde enkele dagen geleden al meerdere video’s van Alex Jones vanwege ‘haatzaaiende uitlatingen’.

Een medewerker van Infowars uit zware beschuldigingen tegen het besluit van de bedrijven.

Censuur

“Dit is censuur. Dit is een cultuuroorlog,” klink het. “Wij hebben een belangrijke rol gespeeld in de verkiezing van Donald Trump. Dit is een gecoördineerde actie om de Democraten aan de macht te krijgen.”

Paul Joseph Watson van Infowars schreef: “Apple, Spotify, Facebook en YouTube hebben Infowars allemaal binnen 12 uur van elkaar verwijderd, wat duidelijk laat zien dat het hier gaat om een gezamenlijke actie en dat dit niets te maken heeft met haatdragende taal.”

In scène

Infowars is verspreider van de complottheorie dat de regering van toenmalig president George Bush achter de aanslagen van 11 september 2001 zit.

Ook beweerde Jones dat de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in 2012 door de overheid in scène is gezet.

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[All News Pipeline, ANP]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Syl
Syl
2 jaren geleden

Al zijn de leugens nog zo snel, de waarheid achterhaald ze wel! Laat de angstaanjagers nu zelf maar eens in angst zitten. Hopelijk gaat de beerput snel wereldwijd open.

Peter snijder
Peter snijder
Reactie op  Syl
2 jaren geleden

Tijd,dat Trump is in actie komt tegen deze censuur hypocrieten.
Ben benieuwd,.

pleiadian
pleiadian
2 jaren geleden

Ik ben zeker niet voor censuur, maar ik ben het er helemaal mee eens dat AJ een haatzaaiende idioot is voor wie feiten ondergeschikt zijn. En uiteraard direct weer naar de Democraten wijzen…

William
William
Reactie op  pleiadian
2 jaren geleden

@pleidian dus jij denkt dat de torens op 9 11 inklusief gebouw 7 spontaan in een vrije val zijn ingestort…. word wakker

pleiadian
pleiadian
Reactie op  William
2 jaren geleden

euh… waar zeg ik dat?

Lydia
Lydia
Reactie op  pleiadian
2 jaren geleden

Ik ben zeker niet voor censuur, maar …
Eigenlijk ben je dus wel voor censuur … alleen voor diegene die een boodschap heeft die jou niet genegen is .
Censuur is de hedendaagse boekenverbranding …
Censuur is in strijd met de universele rechten van de mens art 19 en art 30

vladi
vladi
Reactie op  Lydia
2 jaren geleden

Pleiadian is een trol,dat moge toch allang duidelijk zijn.

fff

Pleiadian
Pleiadian
Reactie op  vladi
2 jaren geleden

Hey Vladi, gezellig dat je er ook weer bent!

pleiadian
pleiadian
Reactie op  vladi
2 jaren geleden

Ik vind mezelf geen trol… ik ben een ontwaakte-ontwaakte, om in de hier gebruikelijke terminologie te blijven.
Jaren heb ik midden in de alternatieve media gezeten en heel veel geloofd. Om er vervolgens achter te komen dat daar nóg minder waarheid te vinden is dan in de msm.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  pleiadian
2 jaren geleden

@pleiadian

Jij denkt dat je je geest naar een hoger verlicht niveau hebt getild (je voelt je meer?), want je bent twee keer ontwaakt en daarom vindt dat je boven de ontwaakte staat die niet ontwaakt is zoals jij beweert te zijn, omdat de ontwaakte nog steeds gelooft in alles wat de alternatieve media claimen?

Je klinkt bescheiden, maar bent hoogmoedig

pleiadian
pleiadian
Reactie op  pleiadian
2 jaren geleden

@weg met ons

Omdat ik een trol genoemd wordt, geef ik aan waar ik vandaan kom… Hoogmoedig zou zijn als ik er zonder aanleiding zelf over zou beginnen.

Er zat overigens wel wat sarcasme in… ik zou mezelf nooit ontwaakt noemen, vandaar dat ik hierboven zeg “om in de hier gebruikelijke terminologie te blijven”

pleiadian
pleiadian
Reactie op  Lydia
2 jaren geleden

Nee ik ben tegen censuur. Maar nee, dit is geen censuur. Youtube en Facebook zijn private bedrijven die zelf hun regels kunnen maken. Net als Nine for News ook zelf kan beslissen om berichten niet te plaatsen of te verwijderen.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  pleiadian
2 jaren geleden

94news vergelijken met youtube en fb gaat niet. Mening selecteren is en blijft censuur!

Philip
Philip
Reactie op  pleiadian
2 jaren geleden

Was van de gevestigde media orde die niets anders doen dan nep nieuws en propaganda verspreiden tot zelfs haat en aanzetten tot……

Dus neen recht van vrije meningsuiting vervalt als je niet in de pas loopt van die gevestigde orde die letterlijk lak hebben aan alle regels en wetten, waar wij ons als mensen moeten aan houden.

Pollie
Pollie
Reactie op  pleiadian
2 jaren geleden

Het is geen censuur, hij heeft zich gewoon niet aan de voorwaarden gehouden van Facebook, Apple en Spotify waar hij akkoord mee is gegaan toen hij lid werd. Twitter ziet geen overtreding van hun regels dus hij kan voorlopig nog twitteren

William
William
2 jaren geleden

InfoWars is razendsnel verhuisd naar real.video voor degenen die het verder willen volgen..

Maarten V
Maarten V
2 jaren geleden

Blij dat we van dat dit klein deeltje fake-news-brengerij af zijn. Dit soort mensen die heel bewust verdeeldheid zaaien door allerlei complotten te bedenken of door oude weerlegde complotten terug tot leven te wekken alsof ze nieuw zijn en andere valse of halve waarheden te verspreiden. Echter is hij maar een klein radartje van een grote relatief anonieme gemeenschap die steeds lijkt te groeien op het internet onder de pseudoniem “Q” of “Q-anon” wat naar ik meen een uit de hand gelopen internetspelletje is om nepnieuws te verspreiden door de zogenaamde “linkse” journalistiek als nep te gaan bestempelen.
De paranoïde bangmakerij die uit die gemeenschap ontstaat zien ze steeds als de echte realiteit.

Goed huh… soms hebben ze misschien wel de juiste bedenkingen over gebeurtenissen of soms trekken ze de juiste conclusies, maar te vaak worden die kleine feiten door de tijd heen helemaal uitgemolken of uitvergroot totdat ik mijn eigen conclusies trek: teveel scifi, te veel fancy: kortom: te ver gezocht”.

Tja. Dit is dus mijn kleine mening. Een duimpje omhoog voor Facebook! Weg met de ultra “rechtse” fake news-brengerij die als doel hebben verdeeldheid en angst te verspreiden om zieltjes te winnen voor hun gemeenschap. 😉 😛 🙂

PS: deze site mag gerust blijven bestaan. Ik vind het soms boeiend om te lezen welke ongewone ideeën sommige mensen hebben over het bestaan en over de gebeurtenissen in de dagelijkse media.

eksegese
eksegese
Reactie op  Maarten V
2 jaren geleden

@Maarten V, koop een krant en blijf hier aub weg. Bespaar me je mainstream geneuzel Wie zit er nou te wachten op jouw “kleine mening” ?

Pleiadian
Pleiadian
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

Ikke! Ik lees de berichten van Maarten graag omdat ze genuanceerd, realistisch en doordacht zijn.

Maarten V
Maarten V
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

Gelukkig Ik lees dagelijks de krant en toch blijf ik af en toe rondneuzen in de andere “waarheden” na zoals op deze site. Een oude zonde zeg maar.
Twintig jaar geleden zou ik daar zeker mee verleid worden (ik was toen echt een believer in mijn late puberjaren), maar intussen volwassen en sceptischer geworden. Toch wel nog steeds geïnteresseerd in de bizarre kronkels van de zoektochten naar een alternatieve waarheid.

Veel mysteries die nu als “nieuw” lijken voor te komen, zijn bijgewerkte of gemoderniseerde verhalen uit die tijd toen ik daar in aanraking kwam. Alleen nu versterkt door het internet en die geheimzinnige gemeenschap achter “Qanon”.

“My Warning About Q Anon!”
https://www.youtube.com/watch?v=zIBlr8m76G0

En… neen. Ik ben blij hier te mogen vertoeven. Ook dat is mijn recht, net zoals u het recht heeft om de neuzen in de “mainstream” nieuwsberichten en deze dan, om de een of andere rare reden, als fake te bestempelen. Natuurlijk heeft de mainstream-media het niet altijd bij het rechte eind. Er zijn zoveel bronnen met vaak tegenstrijdige uitleg over bepaalde gebeurtenissen dat het soms moeilijk is de boom door het bos te zien. Maar ik ben er honderd procent zeker van dat de Q-wereld (de wereld waar heel vaak complottheorieën uit voortkomen en een eigen leven gaan leiden) in 90% van de gevallen er totaal naast zitten. En een slordige 10% maar kwart waarheid bevatten.

U stoort zich dus aan mijn mening. Tja. Dat ligt dan aan u dus. Niet aan mij.

faya
faya
Reactie op  Maarten V
2 jaren geleden

Infowars is de grootste in de alt. wereld.
En er is geen Infowars meer want de executive orders van Trump is geen conspiracy, net zo min als de uranium 1 deal, pizza gate en de pedo affaires.
Ik denk dat hij en velen na hem, nu mainstream gaan, ze horen niet meer in het verdom hoekje te zitten want het is na gedegen onderzoek gebleken real.
Einde leugenachtige msm.

RayOfLight
RayOfLight
Reactie op  Maarten V
2 jaren geleden

tja eerst alex jones en dan de rest. Lijkt me dat het gedaan is met vrijheid van meningsuiting. Het is ook altijd hetzelfde verhaal van mensen die dit verdedigen , zo van het is zijn eigen schuld.
Als je dat echt vind kijk dan maar eens naar Maxine Waters op CNN die oproept om mensen te vermoorden. Dat mag dus wel omdat het uit de CNN haatmachine komt.
Er wordt dus met 2 maten gemeten. En het is heel simpel doe wat mainstream wil en je bent veilig. Houdt je er echter een mening op na (zoals Alex Jones) dat er nog iets buiten de media matrix is dan wordt je afgemaakt door BigTech.
Te hopen valt dat er in de toekomst nog vrijheid van menings uiting is en dat niet BigTech vertelt wat hij/zij/zir moet denken. Het wordt tijd dat BigTech een halt wordt toegeroepen want Alex Jones (love him/hate him) is slechts het begin…

faya
faya
Reactie op  RayOfLight
2 jaren geleden

Maxine Waters is zo gek als een deur, die moet nu Nancy Pelosi gaan vervangen die wegens dementie en kuru genoodzaakt was het podium te verlaten.
We zagen het vorig jaar al aankomen.
Hoe die demon-c-rats nog denken te kunnen overleven is mij een raadsel, de boel zal snel om gaan.
These people are sick.

RayOfLight
RayOfLight
Reactie op  faya
2 jaren geleden

Denk dat ze gesteund worden door DeepState.

En als je denkt dat het niet erger kan dan heb je nog altijd… Hank Johnson

Iets om te lachen Helium for all 😉

https://www.youtube.com/watch?v=QRmYlCJ70z8

weg met ons
weg met ons
Reactie op  RayOfLight
2 jaren geleden

,@RayOfLight

Censuur kan betekenen dat kanalen als YouTube hun beste tijd hebben gehad en ze daarmee ruimte schept voor nieuwe, censuurvrije kanalen.

YouTube kan dan verder als sprookjes- en gezelligheidskanaal,

Wel oppassen natuurlijk dat dit verwijderen van personen als Alex Jones, die een dubbele agenda kan hebben, iets anders kan zijn dan domweg censureren.

RayOfLight
RayOfLight
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Ja iets klopt er niet met de Aj censuur , wat het is weet ik niet.

Op YT zijn veel vooral nieuwe filmpjes zijn door acteurs gemaakt in een vast format. Oppervlakkige mainstream info die nog eens een keer wordt opgeleped. Lijkt mij dus dat YT inderdaad een TV kanaal wil worden. Alt wordt langzaam aan verdreven van dit platform. Volgens mij een heel domme zet van Demoncraten want Alt is incoherent aanwezig op YT (heel veel koppen die allemaal een iets andere richting op wijzen). De AJ ban kan ervoor zorgen dat er een hardcore audience ontstaat op een ander platform dat coherent opereert. Dus in zekere zin is de ban van AJ iets goeds voor de alternative media. YT is gewoonweg geen plaats voor vrijheid van meningsuiting meer.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Maarten V
2 jaren geleden

@Maarten V

Zou gepast zjn als mensen zoals jij voor zichzelf zouden spreken en niet in de collectieve “we” vorm. Dit gebeurt ook stelselmatig in de msm en is een ‘stille’ slinkse of geniepige vorm van zinspelen op een zogenaamde “we”, “onze”, “iedereen”, “heel Nederland” saamhorigheid, die uiteraard helemaal niet bestaat.

Frans2
Frans2
2 jaren geleden

Zo reageerden zijn advocaten op de vele rechtszaken wegens smaad:

Alex Jones’s Attorneys Argue That No Reasonable Person Would Believe What He Says

Datzelfde “I am an actor” trucje probeerden Alex Jones toen hij de voogdij over zijn kinderen wilde hebben na de scheiding, maar daar trapten de rechters niet in. Hoe geloofwaardig ben je dan?

https://www.texasmonthly.com/politics/alex-joness-attorneys-defamation-suit-argue-no-reasonable-person-believe-says/

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Ze maken van Alex Jones een martelaar.
Alweer kun je je afvragen : Welke groep willen ‘ze’ nu weer provoceren ?
En met welk doel ?
Niets gebeurt zo maar.

El trueporino
El trueporino
2 jaren geleden

Jammer dat ze hem uit de lucht halen.

Kan je niet meer zien hoe het er ongeveer uitziet, als je door geslagen ben.

Hawks
Hawks
2 jaren geleden

Beetje naief om te vertrouwen op YouTube, Apple, Facebook en Spotify als spreekbuizen. Dit zijn gewoon commerciele organisaties die betaald worden door adverteerders (OK, Apple is niet helemaal hetzelfde als de andere 3). Ik begrijp dan ook werkelijk niet waar de term censuur in deze context op slaat. Zal wel gewoon een commerciele beslissing zijn van YouTube, Apple, Facebook en Spotify om content van deze man te verwijderen.

Kortom, geen nieuws.

Bullandcrap
Bullandcrap
2 jaren geleden

Hij is 44? Klopt dat of is hij gewoon bill hicks..

Ray
Ray
2 jaren geleden

Mooi, dat is 1 haatzaaier die voortaan enkel nog op een sinasappel kissie zijn onzin kan verspreiden. Nu de rest nog.
T achterlijk stuk tuinkabouter.

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

ddos-aanval

DDoS-aanval legt Viruswaarheid & Vrij en Sociaal Nederland plat: ‘Dit gaat echt helemaal mis’

Het was een wilde nacht op internet. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

37
0
We lezen graag je reactie!x