Het Complot

YouTube, Apple, Facebook en Spotify leggen Alex Jones het zwijgen op. Zo reageerden zijn medewerkers

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Techreuzen YouTube, Apple, Facebook en Spotify hebben in een gezamenlijke actie de podcasts, video’s en pagina’s van Alex Jones verwijderd. Jones is de oprichter van Infowars, een populaire verspreider van samenzweringstheorieën, die ook de Amerikaanse president Trump tot zijn fans mag rekenen.

Volgens Facebook, waarop Jones 2,4 miljoen volgers heeft, zijn vier pagina’s van Jones en Infowars verwijderd. Deze zouden niet voldoen aan de gebruikersregels van het bedrijf.

Apple heeft vijf van de zes podcasts van Jones offline gehaaid vanwege ‘haatzaaiende taal’.

Zware beschuldigingen

Streamingdienst Spotify haalde eerder een deel van de podcasts van Jones offline en verwijderde maandag de rest.

YouTube verwijderde enkele dagen geleden al meerdere video’s van Alex Jones vanwege ‘haatzaaiende uitlatingen’.

Een medewerker van Infowars uit zware beschuldigingen tegen het besluit van de bedrijven.

Censuur

“Dit is censuur. Dit is een cultuuroorlog,” klink het. “Wij hebben een belangrijke rol gespeeld in de verkiezing van Donald Trump. Dit is een gecoördineerde actie om de Democraten aan de macht te krijgen.”

Paul Joseph Watson van Infowars schreef: “Apple, Spotify, Facebook en YouTube hebben Infowars allemaal binnen 12 uur van elkaar verwijderd, wat duidelijk laat zien dat het hier gaat om een gezamenlijke actie en dat dit niets te maken heeft met haatdragende taal.”

In scène

Infowars is verspreider van de complottheorie dat de regering van toenmalig president George Bush achter de aanslagen van 11 september 2001 zit.

Ook beweerde Jones dat de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in 2012 door de overheid in scène is gezet.

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[All News Pipeline, ANP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Syl
Syl
4 jaren geleden

Al zijn de leugens nog zo snel, de waarheid achterhaald ze wel! Laat de angstaanjagers nu zelf maar eens in angst zitten. Hopelijk gaat de beerput snel wereldwijd open.

pleiadian
pleiadian
4 jaren geleden

Ik ben zeker niet voor censuur, maar ik ben het er helemaal mee eens dat AJ een haatzaaiende idioot is voor wie feiten ondergeschikt zijn. En uiteraard direct weer naar de Democraten wijzen…

William
William
4 jaren geleden

InfoWars is razendsnel verhuisd naar real.video voor degenen die het verder willen volgen..

Maarten V
Maarten V
4 jaren geleden

Blij dat we van dat dit klein deeltje fake-news-brengerij af zijn. Dit soort mensen die heel bewust verdeeldheid zaaien door allerlei complotten te bedenken of door oude weerlegde complotten terug tot leven te wekken alsof ze nieuw zijn en andere valse of halve waarheden te verspreiden. Echter is hij maar een klein radartje van een grote relatief anonieme gemeenschap die steeds lijkt te groeien op het internet onder de pseudoniem “Q” of “Q-anon” wat naar ik meen een uit de hand gelopen internetspelletje is om nepnieuws te verspreiden door de zogenaamde “linkse” journalistiek als nep te gaan bestempelen.
De paranoïde bangmakerij die uit die gemeenschap ontstaat zien ze steeds als de echte realiteit.

Goed huh… soms hebben ze misschien wel de juiste bedenkingen over gebeurtenissen of soms trekken ze de juiste conclusies, maar te vaak worden die kleine feiten door de tijd heen helemaal uitgemolken of uitvergroot totdat ik mijn eigen conclusies trek: teveel scifi, te veel fancy: kortom: te ver gezocht”.

Tja. Dit is dus mijn kleine mening. Een duimpje omhoog voor Facebook! Weg met de ultra “rechtse” fake news-brengerij die als doel hebben verdeeldheid en angst te verspreiden om zieltjes te winnen voor hun gemeenschap. 😉 😛 🙂

PS: deze site mag gerust blijven bestaan. Ik vind het soms boeiend om te lezen welke ongewone ideeën sommige mensen hebben over het bestaan en over de gebeurtenissen in de dagelijkse media.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

37
0
We lezen graag je reactie!x