Homepagina » Propaganda » Dit is een gevaar voor de democratie. Bijna 200 tv-zenders vallen samen de grote nepnieuwsmedia aan
Dit is een gevaar voor de democratie. Bijna 200 tv-zenders vallen samen de grote nepnieuwsmedia aan

Dit is een gevaar voor de democratie. Bijna 200 tv-zenders vallen samen de grote nepnieuwsmedia aan

Nieuwslezers van bijna 200 Amerikaanse tv-zenders hebben dezelfde boodschap voorgelezen, waarin ze de mainstream media aanvallen. De zenders zijn eigendom van dezelfde conservatieve mediagroep, de Sinclair Broadcast Group.

“Het delen van eenzijdig of vals nieuws is maar al te gewoon geworden op sociale media,” klonk het. “Nog meer alarmerend is dat media ditzelfde nepnieuws publiceren zonder de feiten te controleren.”

De mediagroep heeft in de Verenigde Staten het grootste netwerk van lokale tv in handen en liet alle zenders exact dezelfde boodschap verkondigen.

Gevaar

De nieuwslezers van de bijna 200 stations haalden hard uit naar de grote media en hun fake news en verkondigden dat ‘subjectieve journalistiek een gevaar is voor de democratie’.

“We zijn zeer trots op de kwaliteit van de journalistiek die ons station produceert,” begon de boodschap. “Maar we zijn bezorgd over de verontrustende trend van onverantwoorde, eenzijdige verslaggeving die in ons land woedt.”

Eigen agenda

In de boodschap wordt uitgehaald naar leden van de media die hun platform gebruiken om hun eigen agenda door te drukken om te bepalen wat mensen denken.

Sportzender Deadspin zette een aantal nieuwslezers die de boodschap verkondigden achter elkaar:

[VTM]


Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Ja de chaos moet daar wel compleet zijn. Ik citeer een aantal alinea’s van onderzoeksjournalist Jim Marss;

  ”De Media kunnen ons misschien niet altijd zeggen wat we ergens van moeten denken, maar ze zijn er uitermate goed in ons te vertellen waarover we moeten denken, verklaarde mediacriticus Michael Parenti. Veel mensen klagen dat de voornaamste media oppervlakkig, conformistisch en subjectief zijn in hun selectie van het nieuws. Een recent uitgevoerde opiniepeiling van het Pew Research Center, laat zien dat ruim 60% van de ondervraagden vindt dat de verslaggeving oneerlijk en onnauwkeurig is. Uit een onderzoek van de Editor & Publisher, een uitgave van de nieuwsbranche, blijkt dat journalisten het daar niet mee oneens zijn. Bijna de helft van de leden is van mening dat de verslaggeving oppervlakkig en onvoldoende is.

  Volgens mediacritici is het doel van de massamedia niet de waarheid te vertellen, maar het nieuws zo te brengen als de eigenaren van de media willen. Parenti schrijft dat de belangrijke rol van de pers is, voortdurend een beeld van de werkelijkheid te geven die de macht van de heersende sociale klasse ondersteund. Veel van wat nieuws word genoemd zijn niets anders dan kritiekloze overdracht van officiële opinies aan een argeloos publiek. Wat verslaggevers laten doorgaan voor objectiviteit, is slechts een dwaas neutraal spoor, zij journalist Britt Hume, en voegde eraan toe dat verslaggevers niet zouden moeten proberen objectief te zijn, maar eerlijk.

  De grote banken bezitten aanzienlijke hoeveelheden aandelen in het steeds kleiner wordende mediabedrijven, die op hun beurt weer beheerst worden door leden van geheime groeperingen. CBS, de New York Times, de Washington Post hebben allemaal bestuursleden die in de Council on Foreign Relations(CFR) zitting hebben. Een vluchtige blik in de Standard & Poor Corporation Records van 1998 maakt duidelijk dat verschillende leden van de CFR en de Trilaterale Commissie(TC) zitting hebben in het bestuur van grote media bedrijven. Corporatief eigendom in combinatie met geheime genootschappen en hun leden, van wie velen een baan hebben binnen de media, kan verklaren waarom bijeenkomsten van de Bilderbergers, TC, en CFR niet worden gerapporteerd door de Amerikaanse kritische media. De ledenlijst van deze groeperingen lijken sterk op een overzicht van wie-is-wie in de massamedia.

  Enkele bekende verslaggevers, vaste presentatoren en columnisten die lid zijn van de Trilaterale Commissie of Council on Foreign Relations zijn onder andere Dan Rather, Bill Moyers, C.C. Collinwood, Diane Sawyer, Ted Koppel, Barbara Walters, Harrison Sallisbury, Ochs Sulzberger, Robert McNeil, Mortimer Zuckerman, David Brinkley, John Chancellor, Marvin Kalb, Daniel Schorr, Joseph Kraft, James Reston, Max Frankel, David Halberstrasm, Sol Linowitz, Ben J. Wattenberg.”

  Enfin, dit gedeelte van Jim Marrs stamt uit het jaar 1999. Volgens mij mag het duidelijk zijn dat het alleen maar erger is geworden. Mocht minister Olongren nog steeds durven te beweren dat het de Russen zijn die nep nieuws verspreiden en daarop aangepakt dienen te worden, neem dan meteen het bovenstaande even mee. Eksegese had onlangs een geweldig voorbeeld geplaatst wat vandaag de dag het resultaat is geworden van de Amerikaanse mainstream media;

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=hWLjYJ4BzvI

  21 likes
 2. Men moet niet verwachten dat de Media God is die de Waarheid verkondigt.
  Als zelfs artsen met hun gezworen eedaflegging en ook politici liegen en bedonderen, wat verwacht je dan van journalisten die al helemeel geen eed afleggen?
  De waarheid is dat ‘God spoke once, Money talks since then’.

  1 likes
  • Bassie,

   Ja de wereld weer een stap verder op zijn kop dankzij privatenbankiers en machtige multinationals. De ergste in hun soort zitten op, of zijn geallieerd aan Wall Street, en ze gedragen zich als God. Die God heeft geen behoefte aan rechters die de plicht hebben de waarheid te achterhalen. Vandaar dat machtige multinationals en privatenbankiers een peloton aan advocaten achter de hand houden om zaken tegen hun zo ver als mogelijk te rekken of te niet te doen. Hierin gaan ze heel ver en wat het ook mag kosten.

   Die God gruwelt ook van journalisten die uitvoeren waarvoor ze werden opgeleid. Namelijk om juiste informatie te vergaren en deze door te spelen naar het grote publiek. Die God kon de nieuwsgierige journalistiek missen als kiespijn tot het moment dat ze bedachten deze op te kopen. Waardoor ze zelf gingen bepalen welke onderwerpen wel of niet aan bod mochten komen. Zo schiep die God de mainstream media.

   11 likes
 3. Tja de strijd wordt steeds heviger. Persoonlijk kan ik dat voelen ‘connected to hivemind’ of als u dat wilt ‘iedere gek heeft zijn gebrek ;)’

  De kern van de samenleving is mede door sociale media extreem aangetast. Inmiddels zijn alle sociaal manipuleerbare groepen al inzet.

  Komen we ooit op punt dat kinderen worden ingezet om volwassenen te vertellen wat echt nieuws is ? Dan heb ik het over mensen/kinderen als David Hogg. Die genoeg macht van de Elite krijgen om adverteerders te manipuleren…. (namen en organizaties zijn bekend)

  Ja De wereld wordt steeds gekker. En dat is niet de schuld van de mensen die slechts pionnen in dit spel zijn. Hier in nederland zijn naar het lijkt weinig mensen wakker en wordt nog steeds het dagelijkse portie media propaganda gretig verorberd. Het is dan ook broodnodig dat deze 200 zenders tenminste proberen weerklank te bieden…

  George Clooney, but Oprah-as-celebrity is not Oprah-as-billionare. Her net worth of $2 Billion makes her the third poorest Billionare involved. The list includes Warren Buffet ($84.2 Billion), Michael Bloomberg ($51.1 Billion), Eli Board ($7.3 Billion) Ken Lerer (Chairman of Buzzfeed and Huffington Post) Irwin Jacobs (CEO of Qualcomm) and the poorest billionare Nick Hanauer ($1 billion) who worries about the poor coming with “pitchforks” for he and his “fellow .01%ers.” Although involved in the network of non-profits, Morgan Stanley CEO John Mack does not qualify for the billionare’s club.

  6 likes
 4. Geweldig!
  1(!) eigenaar stuurt een bevel uit, en duizenden “onafhankelijke journalisten” buigen als knipmessen naar de wensen van hun baas en spreken de opgelegde woorden van hun baas letterlijk uit.
  Wie is hier nu de Main Stream Media???

  4 likes
 5. Volgens mij is het andersom. Sinclair Broadcast Group is mainstream en zij vallen alternatieve media en het vormen van een eigen mening aan.
  (en staan voor joker omdat zij juist elkaar nablaten als een stel schapen)

  3 likes
 6. Dit is een reactie op Q.

  Q is groot aan het worden.

  3 likes
 7. Uiteindelijk is het allemaal tot leven gekomen door Trump die openlijk journalisten aanwees en aansprak met nepnieuws.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

seibt

Klimaatrealist Naomi Seibt, aka de anti-Greta, helpt klimaatnonsens de wereld uit. Zo reageren de schofterige media

YouTuber en klimaatrealist Naomi Seibt raakte geïnteresseerd ...

baudet

Over de ophef rond Thierry Baudet: herinnert u zich deze nog?

Enkele dagen geleden tweette FvD-leider Thierry Baudet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.