Propaganda

Dit is een gevaar voor de democratie. Bijna 200 tv-zenders vallen samen de grote nepnieuwsmedia aan

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nieuwslezers van bijna 200 Amerikaanse tv-zenders hebben dezelfde boodschap voorgelezen, waarin ze de mainstream media aanvallen. De zenders zijn eigendom van dezelfde conservatieve mediagroep, de Sinclair Broadcast Group.

“Het delen van eenzijdig of vals nieuws is maar al te gewoon geworden op sociale media,” klonk het. “Nog meer alarmerend is dat media ditzelfde nepnieuws publiceren zonder de feiten te controleren.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De mediagroep heeft in de Verenigde Staten het grootste netwerk van lokale tv in handen en liet alle zenders exact dezelfde boodschap verkondigen.

Gevaar

De nieuwslezers van de bijna 200 stations haalden hard uit naar de grote media en hun fake news en verkondigden dat ‘subjectieve journalistiek een gevaar is voor de democratie’.

“We zijn zeer trots op de kwaliteit van de journalistiek die ons station produceert,” begon de boodschap. “Maar we zijn bezorgd over de verontrustende trend van onverantwoorde, eenzijdige verslaggeving die in ons land woedt.”

Eigen agenda

In de boodschap wordt uitgehaald naar leden van de media die hun platform gebruiken om hun eigen agenda door te drukken om te bepalen wat mensen denken.

Sportzender Deadspin zette een aantal nieuwslezers die de boodschap verkondigden achter elkaar:

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Defixiones
Defixiones
5 jaren geleden

Volgens mij is het andersom. Sinclair Broadcast Group is mainstream en zij vallen alternatieve media en het vormen van een eigen mening aan.
(en staan voor joker omdat zij juist elkaar nablaten als een stel schapen)

RayOfLight
RayOfLight
5 jaren geleden

Tja de strijd wordt steeds heviger. Persoonlijk kan ik dat voelen ‘connected to hivemind’ of als u dat wilt ‘iedere gek heeft zijn gebrek ;)’

De kern van de samenleving is mede door sociale media extreem aangetast. Inmiddels zijn alle sociaal manipuleerbare groepen al inzet.

Komen we ooit op punt dat kinderen worden ingezet om volwassenen te vertellen wat echt nieuws is ? Dan heb ik het over mensen/kinderen als David Hogg. Die genoeg macht van de Elite krijgen om adverteerders te manipuleren…. (namen en organizaties zijn bekend)

Ja De wereld wordt steeds gekker. En dat is niet de schuld van de mensen die slechts pionnen in dit spel zijn. Hier in nederland zijn naar het lijkt weinig mensen wakker en wordt nog steeds het dagelijkse portie media propaganda gretig verorberd. Het is dan ook broodnodig dat deze 200 zenders tenminste proberen weerklank te bieden…

George Clooney, but Oprah-as-celebrity is not Oprah-as-billionare. Her net worth of $2 Billion makes her the third poorest Billionare involved. The list includes Warren Buffet ($84.2 Billion), Michael Bloomberg ($51.1 Billion), Eli Board ($7.3 Billion) Ken Lerer (Chairman of Buzzfeed and Huffington Post) Irwin Jacobs (CEO of Qualcomm) and the poorest billionare Nick Hanauer ($1 billion) who worries about the poor coming with “pitchforks” for he and his “fellow .01%ers.” Although involved in the network of non-profits, Morgan Stanley CEO John Mack does not qualify for the billionare’s club.

Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Ja de chaos moet daar wel compleet zijn. Ik citeer een aantal alinea’s van onderzoeksjournalist Jim Marss;

”De Media kunnen ons misschien niet altijd zeggen wat we ergens van moeten denken, maar ze zijn er uitermate goed in ons te vertellen waarover we moeten denken, verklaarde mediacriticus Michael Parenti. Veel mensen klagen dat de voornaamste media oppervlakkig, conformistisch en subjectief zijn in hun selectie van het nieuws. Een recent uitgevoerde opiniepeiling van het Pew Research Center, laat zien dat ruim 60% van de ondervraagden vindt dat de verslaggeving oneerlijk en onnauwkeurig is. Uit een onderzoek van de Editor & Publisher, een uitgave van de nieuwsbranche, blijkt dat journalisten het daar niet mee oneens zijn. Bijna de helft van de leden is van mening dat de verslaggeving oppervlakkig en onvoldoende is.

Volgens mediacritici is het doel van de massamedia niet de waarheid te vertellen, maar het nieuws zo te brengen als de eigenaren van de media willen. Parenti schrijft dat de belangrijke rol van de pers is, voortdurend een beeld van de werkelijkheid te geven die de macht van de heersende sociale klasse ondersteund. Veel van wat nieuws word genoemd zijn niets anders dan kritiekloze overdracht van officiële opinies aan een argeloos publiek. Wat verslaggevers laten doorgaan voor objectiviteit, is slechts een dwaas neutraal spoor, zij journalist Britt Hume, en voegde eraan toe dat verslaggevers niet zouden moeten proberen objectief te zijn, maar eerlijk.

De grote banken bezitten aanzienlijke hoeveelheden aandelen in het steeds kleiner wordende mediabedrijven, die op hun beurt weer beheerst worden door leden van geheime groeperingen. CBS, de New York Times, de Washington Post hebben allemaal bestuursleden die in de Council on Foreign Relations(CFR) zitting hebben. Een vluchtige blik in de Standard & Poor Corporation Records van 1998 maakt duidelijk dat verschillende leden van de CFR en de Trilaterale Commissie(TC) zitting hebben in het bestuur van grote media bedrijven. Corporatief eigendom in combinatie met geheime genootschappen en hun leden, van wie velen een baan hebben binnen de media, kan verklaren waarom bijeenkomsten van de Bilderbergers, TC, en CFR niet worden gerapporteerd door de Amerikaanse kritische media. De ledenlijst van deze groeperingen lijken sterk op een overzicht van wie-is-wie in de massamedia.

Enkele bekende verslaggevers, vaste presentatoren en columnisten die lid zijn van de Trilaterale Commissie of Council on Foreign Relations zijn onder andere Dan Rather, Bill Moyers, C.C. Collinwood, Diane Sawyer, Ted Koppel, Barbara Walters, Harrison Sallisbury, Ochs Sulzberger, Robert McNeil, Mortimer Zuckerman, David Brinkley, John Chancellor, Marvin Kalb, Daniel Schorr, Joseph Kraft, James Reston, Max Frankel, David Halberstrasm, Sol Linowitz, Ben J. Wattenberg.”

Enfin, dit gedeelte van Jim Marrs stamt uit het jaar 1999. Volgens mij mag het duidelijk zijn dat het alleen maar erger is geworden. Mocht minister Olongren nog steeds durven te beweren dat het de Russen zijn die nep nieuws verspreiden en daarop aangepakt dienen te worden, neem dan meteen het bovenstaande even mee. Eksegese had onlangs een geweldig voorbeeld geplaatst wat vandaag de dag het resultaat is geworden van de Amerikaanse mainstream media;

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=hWLjYJ4BzvI

Henk
Henk
5 jaren geleden

Dit is een reactie op Q.

Q is groot aan het worden.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x