UFO

Gerenommeerde astronoom pleit voor studie naar UFO’s

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gerenommeerde Amerikaanse astronoom Derrick Pitts heeft gezegd dat het tijd is om een uitgebreide studie te doen naar ongeïdentificeerde vliegende objecten.

Pitts is hoofdastronoom van het Franklin Institute Science Museum in Philadelphia en zonnestelsel-ambassadeur van de NASA.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als je zegt dat je een onderzoek wilt doen naar UFO’s zodat we kunnen ontdekken waar deze buitenaardse toestellen vandaan komen, willen mensen hun vingers daar niet aan branden, maar als je wilt kijken of er ooit leven geweest kan zijn op Mars staan ze allemaal in de rij,” zei Pitts. “Veel astronomen zullen zeggen dat ze geen UFO’s hebben gezien en dus niet kunnen zeggen dat ze bestaan. Maar als je ze daarna vraagt of ze willen meedoen aan een onderzoeksproject om te achterhalen wat UFO’s zijn, weet ik niet wat het antwoord zou zijn.”

Aanraking

“Ik zou er naar willen kijken, omdat we hier te maken hebben met een fenomeen waar velen in geïnteresseerd zijn geraakt,” ging hij verder. “Laten we proberen te achterhalen wat het is.”

Uit de geschiedenis blijkt dat veel astronomen onverklaarbare objecten hebben gezien. In de jaren veertig schreef J. Allen Hynek het ‘Special Report On Conferences With Astronomers On Unidentified Aerial Objects’. Indien ze anoniem zouden blijven en hun waarnemingen zouden mogen delen met serieuze wetenschappers, zouden de 45 astronomen die bij de studie betrokken waren hun medewerking willen verlenen.

In 1978 sprak Hynek voor het politieke comité van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties over UFO’s. “Er is sprake van een wereldwijd fenomeen dat over het algemeen niet wordt erkend,” zei hij. “Het is een fenomeen dat zo ver van onze dagelijkse aardse manier van denken afstaat dat mensen en organisaties die er niet bekend mee zijn er vaak spottend en denigrerend op reageren.”

“Toch verdwijnt het fenomeen niet, zoals velen van ons jaren geleden hadden verwacht,” ging Hynek verder. “In plaats daarvan komen steeds meer mensen op aarde ermee in aanraking.” Hynek werd tijdens de vergadering vergezeld door astronoom Jacques Vallee. Hij probeerde een internationale UFO-commissie van de grond te krijgen.

Prijs

“We beginnen de prijs te betalen voor de negatieve en kortzichtige houding die onze wetenschappelijke instituten hebben ten opzichte van serieuze getuigen van het UFO-fenomeen,” vertelde Vallee de VN-afgevaardigen. “Door een tekort aan serieus onderzoek op dit gebied denken deze getuigen dat de wetenschap incapabel is om met dit fenomeen om te gaan.”

“Door deze houding zoeken mensen buiten de wetenschap naar antwoorden,” ging hij verder. “Enkel een open dialoog en uitwisseling van informatie over het onderwerp kan deze gevaarlijke trend omkeren.”

Verklaard

De UFO-meldingen die in 2010 in China werden gedaan staan ons nog vers in het collectieve geheugen. Bijna dagelijks haalden ze de voorpagina van kranten terwijl onverklaarbare lichten en objecten werden gezien in het hele land. In sommige gevallen werden vliegvelden zelfs afgesloten tot de UFO’s het gebied hadden verlaten.

Astronoom Wang Sichao van het Paarse Berg Observatorium van de Chinese Academie van Wetenschappen zei dat de UFO-meldingen ‘verwijzen naar gebeurtenissen van aannemelijke feiten die worden ondersteund door observaties, maar die nog niet kunnen worden verklaard met behulp van de bestaande wetenschappelijke kennis of natuurlijke fenomenen’.

Volgens Wang wordt er in de wetenschap weinig vooruitgang geboekt op het gebied van UFO’s omdat ze vaak alweer verdwenen zijn tegen de tijd dat de grote professionele telescopen zijn opgestart.

We zijn weer terug in Philadelphia. Pitts is van mening dat we mensen die UFO’s willen bestuderen serieus moeten nemen zodat het mysterie uiteindelijk kan worden opgelost.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Red Skywalker
Red Skywalker
11 jaren geleden

En als we willen verklaren hoe die dingen werken dan ontdekken we misschien ook de onderliggende natuurkunde en daarmee leren we waarschijnlijk hoe het heelal werkt.
Dan gaan we pas echt vooruit en kunnen we naar een nieuwe vorm van harmonisch samenleven.

AAN DE SLAG!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Die van sterrenwacht bergum had ook ufo,s gezien volgens eigen zeggen, maar het ontbreekt deze aan lef.I.P.V. handen ineen slaan, is leugens verspreiden belangrijker voor de overheden, die wat te verbergen hebben.Dus met z,n allen de schouders eronder voor een brede steun aan astronomen met lef, zou niet verkeerd zijn.

Itanimulli
Itanimulli
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Die van sterrenwacht bergum had ook ufo,s gezien volgens eigen zeggen, maar het ontbreekt deze aan lef.I.P.V. handen ineen slaan, is leugens verspreiden belangrijker voor de overheden, die wat te verbergen hebben.Dus met z,n allen de schouders eronder voor een brede steun aan astronomen met lef, zou niet verkeerd zijn.[/quote]
Maar waarom werken de overheden niet gewoon mee eigenlijk? Vanwaar het geheimzinnige gedoe?

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Volgens mij komen die buitenaardsen lastig in de openbaarheid omdat ze de ruwere energie hier niet aankunnen. Die energie die bijvoorbeeld zegt het volgende; “Waarom zijn jullie niet eerder hier in de openbaarheid gekomen ?? En hebben ons met ouwe vervuilende zooi zoals aardolie, kolen en dergelijke een beetje laten rondspartelen. Zaken waarvoor we in onze creativiteit ons (deels) hebben kapot gevochten en er vele doden zijn gevallen ?? Moest dan dan zo zijn voordat we in de gaten gaan krijgen in hoeverre daadwerkelijke overvloed echt wel bestaat ?? Lenen jullie onze kennis die wij op dit gebied hebben vergaard (het knokken om grondstoffen en zo ??). leg dit mij maar eens uit dan ruimtewezens !!”.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x