Binnenland

Rutte en onderhandelaars regeerakkoord wacht kort geding!

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een regeerakkoord lijkt in de maak nu de leiders van de coalitiepartijen uit de afgelopen regeerperiode met elkaar in gesprek zijn. Bereiken de onderhandelaars met elkaar overeenstemming, dan zal de Nationale Bond tegen Overheidszaken een kort geding tegen hen aanspannen.

De onderhandelaars van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn sinds begin deze maand met elkaar in gesprek over een nieuw regeerakkoord en daarmee lijkt de formatie een beslissende fase in te gaan. De Bond heeft de vier onderhandelaars in kwestie – Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Gert-Jan Segers – herinnerd aan de voorwaarden die 4476 deelnemers aan de actie Stemmen Onder Voorwaarden aan hun stem hebben verbonden. Alle kiezers gaan met het uitbrengen van hun stem een verbintenis aan met degenen op wie ze stemmen; met hun stem geven ze de gekozenen een volmacht om hen te besturen. Op die verbintenis zijn de voorwaarden van de actiedeelnemers van toepassing.

De juridische kennisgeving waarin de voorwaarden aan de stem staan beschreven, hebben alle lijsttrekkers eerder al op 17 maart, de dag van de verkiezingen, ontvangen. De lijsttrekkers kregen het document toen nog per aangetekende post, omdat de door de Bond benaderde deurwaarders niet bereid bleken om de stukken bij de lijsttrekkers thuis af te leveren. Die deurwaarders leken ervoor terug te schrikken om een rol te spelen in het uitoefenen van druk op politieke machthebbers. De Bond is erin geslaagd alsnog een deurwaarder te vinden die wél bij de politici langs durfde te gaan. Op 1 oktober ontvingen de vier onderhandelaars de juridische kennisgeving voor de tweede keer.

Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers hebben op de verkiezingsdag zes weken de tijd gekregen om de voorwaarden uit de juridische kennisgeving af te wijzen. Dat hebben ze niet gedaan. De actiedeelnemers verlangen van de gekozenen dat zij zich zullen houden aan de basisregels van behoorlijk bestuur. Houden zij zich daar niet aan, dan handelen ze in strijd met de verbintenis en zijn ze strafbaar. Wanneer de vier onderhandelaars een regeerakkoord sluiten dat in strijd is met de voorwaarden, dan verklaart de Bond hun discretionaire bevoegdheid nietig en zal hij een kort geding starten om de nietigverklaring door de rechter bekrachtigd te krijgen.

De actiedeelnemers houden de gekozen politici aan de volgende concrete voorwaarden:

 • Democratisch gekozen partijen niet langer uitsluiten (‘cordon sanitaire’)
 • Bindend referendum invoeren (o.a. lidmaatschap EU)
 • Spoedwet afschaffen
 • Directe en indirecte vaccinatiedwang verbieden
 • ‘Bilderberg’ en World Economic Forum (‘The Great Reset’) buiten de orde plaatsen
 • Discriminatie op de woningmarkt beëindigen
 • Culturele tradities beschermen
 • Censuur door techbedrijven (o.a. Facebook, Google) beëindigen
 • Censuur door webshops (Bol.com, Amazon) beëindigen
 • Publieke omroep tot eerlijke berichtgeving verplichten
 • Indoctrinatie door scholen, hogescholen en universiteiten beëindigen

Schenden de lijsttrekkers van de afgelopen verkiezingen één of meer van deze voorwaarden, dan moeten zij iedere actiedeelnemer een dwangsom betalen van € 25,- per dag per geschonden voorwaarde zolang de schending voortduurt.

Klik hier voor deelname “Stemmen onder voorwaarde”.

[Nationale Bond tegen Overheidszaken]

4.8 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
freefighter
freefighter
9 maanden geleden

Ja, dat gaat super helpen! Alles gaat nu veranderen (geloof je het zelf…)

Oleehop
Oleehop
9 maanden geleden

Ja ja. Bla bla bla. Geloof niets meer dat op enige vorm van recht lijkt. Wetteloze en gewetenloze maffia criminelen luisteren niet naar de wet. Die leggen het alleen maar bij anderen op en die, die niet luisteren, gaan de bak in. En die, die met feiten komt en vervelend wordt voor deze maffia regering, pleegt zelfmoord of heeft een éénzijdig ongeluk.

fr3bzY
fr3bzY
9 maanden geleden

leuk & aardig allemaal…maar we verwachten toch niet dat dit soort dingen ook maar enig effect hebben op die parasieten van de macht?

Tom
Tom
9 maanden geleden

Rutte, Kaag, Hoekstra lachen zich een bult over dit soort juridische fantasie. Ze negeren dit gewoon en daarmee is de kous af. (Sorry, dit is de realiteit).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x