Mens en Dier

Arts, al 24 jaar in het vak: ‘Als er een prikplicht komt, gooi ik de handdoek in de ring’

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In steeds meer landen om ons heen moeten zorgmedewerkers zich verplicht laten vaccineren. Enkele dagen geleden kwam de Belgische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke met een voorstel om een verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel in te voeren. “De geesten zijn er stilaan rijp voor,” zei hij op tv.

Vanaf medio september mogen zorgmedewerkers in Frankrijk alleen nog hun beroep uitoefenen als ze gevaccineerd zijn tegen corona, maakte president Macron in juli bekend tijdens een toespraak. En ook Griekenland gaat vanaf september de vaccinatie tegen corona verplichten voor zorgverleners.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Diverse Amerikaanse staten hebben de vaccinatie voor zorgpersoneel verplicht. Dat leidt tot veel protest. Er zijn veel zorgmedewerkers die bedanken voor de prik en ontslag nemen. Zo ook de verpleegster in onderstaand filmpje. Zij zegt: “Ik kon de afgelopen 18 maanden zonder problemen in de gezondheidszorg werken zonder vaccin, maar nu ben ik opeens een bedreiging voor de volksgezondheid?”

Met dank aan het ministerie van Volksgezondheid

Ook Nederlandse zorgverleners geven aan te willen stoppen als hier een vaccinatieplicht wordt ingevoerd. Eén van hen is Els van Veen. “Ik ben 24 jaar arts. Al die jaren binnen en buiten het ziekenhuis ‘in de frontlinie’ gewerkt. Als het van een vaccinatieplicht voor zorgverleners komt, gooi ik de handdoek in de ring,” schrijft Van Veen op Twitter. “Met dank aan het ministerie van Volksgezondheid en mensen als Roland Pierik. Vaccinatie-fanaten zónder kennis van zorg.”

Er reageren veel mensen op het bericht, ook (oud-)collega’s. “Ik heb 15 jaar in de zorg gewerkt. Dat zou ik ook doen. Gezondheid is belangrijker dan werk! Er is al tekort aan personeel. Dat zal ze leren!” schrijft Anna.

Grootste ‘medische’ waanzin

Huisarts Frank Peeters reageert: “Ik ben bijna 30 jaar huisarts in België en ben ook tegen een vaccinatieplicht, maar ik zal de handdoek niet in de ring gooien. Sinds anderhalf jaar beleef ik net als jij en zoveel andere artsen de grootste ‘medische’ waanzin mee in mijn carrière. Blijf je verzetten!”

Josephina zegt: “23 jaar als verpleegkundige werkzaam, geldt voor mij hetzelfde, met pijn in mijn hart zal ik dan ook besluiten om te stoppen! Gezondheid is het hoogste goed, zet ik niet op het spel!”

4.9 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

” Er is al tekort aan personeel. Dat zal ze leren!” schrijft Anna.”
In een normale democratie werkt dat inderdaad zo maar niet in een totalitair land.

Een kenmerk van een totalitair regiem is dat het alles verwaarloost wat los en vast zit.
Een totalitair regiem regeert het land alsof het een veroverd land is. Het plukt het kaal tot op het bot. Dat is wat nu gaande is.

Hannah Arendt – totalitarisme

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Misschien moet Urk een provincie worden.

Anka
Anka
2 jaren geleden

Als ze hier een prikplicht voor zorgpersoneel gaan invoeren, wordt het tijd voor een zorgcoop.

Een coöperatie van ongevaccineerd zorgpersoneel en artsen die tezamen een ziekenhuis runnen. Er staan nog een aantal ziekenhuizen leeg, dus die hoeven dan ook niet gebouwd te worden.

Laat degenen die dit aangaat hier eens serieus naar kijken. Want dit is een goede oplossing. Zo kan iedereen met een gerust hart naar het ziekenhuis van zijn/haar/hen keuze.

Edward
Edward
2 jaren geleden

Als er een prikplicht komt dan gaan er hele andere dingen gebeuren in dit land.
https://usercontent.one/wp/thesecondnews.com/wp-content/uploads/2021/07/US-Marine-Kill-You-Forced-Vax.mp4

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x