Buitenland

Waarom IJsland ons aan het denken moet zetten over de Nederlandse en Europese politiek

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

IJsland moet ons aan het denken zetten over de Nederlandse en Europese politiek. Het land staat derde in de World Happiness Report en bovenaan in de Global Peace Index.

Wat heeft IJsland dat Nederland niet heeft? IJslanders varen het liefst hun eigen koers en laten zich zelden onder druk zetten door mondiale machten. Na de bankencrisis in 2008 werden in vrijwel alle Europese landen de verantwoordelijken met een flinke oprotpremie bedankt. In IJsland belandden ze zonder pardon achter de tralies.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het land neemt nooit deel aan oorlogen en stelt zich altijd neutraal op. Hoewel het land lid van de NAVO is, beschikt het niet over een leger. IJsland heeft een zeer directe democratie. Lokale besturen hebben relatief veel macht. Vorig jaar besloot het stadsbestuur van Reykjavik bijvoorbeeld om geen producten meer van Israël te kopen zolang Palestina bezet wordt.

Piratenpartij

Vanwege de verschillende financiële affaires zijn de huidige regeringspartijen genadeloos afgestraft en vernederd. In recente peilingen gaat de Piratenpartij aan kop. Die partij wil nog meer bevoegdheden voor lokale besturen, het basisinkomen invoeren en drugs decriminaliseren.

In IJsland is bijna geen criminaliteit. Politieagenten dragen geen wapens. In het land staan de harmonie van de samenleving en het beschermen van de eigenheid voorop. Daarnaast is IJsland al zes jaar op rij het land waar gelijkheid tussen mannen en vrouwen het grootst is.

Mannen en vrouwen hebben recht op hetzelfde verlof bij zwangerschap en de overheid betaalt tot 95 procent voor een kinderdagverblijf terug. Borstvoeding wordt als essentieel gezien en pas vijf weken na de geboorte krijgt het kind een naam omdat ouders de baby eerst beter willen leren kennen.

Dure Joint Strike Fighters

IJslanders proberen tot op de dag van vandaag al hun natuurlijke rijkdommen te beschermen. Dankzij de vulkanische activiteit streeft het land ernaar om de komende jaren volledig over te stappen op duurzame energie.

De verbondenheid met de natuur zorgt er ook voor dat IJslanders in elfen geloven. Ze zijn hun vertrouwen in kerken kwijt en keren terug naar de natuur.

Moeten we dure Joint Strike Fighters kopen om lid te kunnen blijven van de NAVO? Wíllen we überhaupt lid blijven van de NAVO? IJsland, het veiligste land met de gelukkigste bevolking, is hoe dan ook een land dat ons aan het denken moet zetten over de Nederlandse en Europese politiek. Het land bewijst dat het ook anders kan.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
7 jaren geleden

Een klein beetje hemel op deze verrotte wereld ??

an argie
an argie
7 jaren geleden

IJsland heeft na de Icesave affaire het roer radicaal omgegooid.
De politiek is buitenspel gezet en er zijn nieuwe verkiezingen geweest van BURGERS, wiens integriteit door TEN MINSTE 25 personen zijn gestaafd. De Rothschild bankiers zijn gevangen gezet en er zijn processen geweest.
De geldCREATIE (money supply) is uit de handen van de bankiers genomen en terug gegeven aan het volk, dat nu weer RENTE VRIJ gebruik kan maken van dit feit.

ALLE hypotheken waren in 5 jaar tijd VOLLEDIG afbetaald. Mensen geloven weer in een toekomst.

Hoe lang dit nog gaat duren? Niemand die het weet, maar IJsland is zo onderhand “een klein dorpje dat dapper weerstand biedt tegen de Romeinse (eh Zionistische!) overheersers”.

IJsland is voor de bankier (op dit moment) te klein om zich er volledig mee te bemoeien. De MSM zwijgt er over om te voorkomen dat dit algemeen bekend wordt. BRICS vormt een veel groter probleem voor de Rothschild bankiers, net als het feit dat het hele economische systeem niet meer te handhaven is en op springen staat, maar wanneer dit allemaal is opgelost, dan is IJsland echt wel weer aan de beurt. De Khazaarze Maffia wil DE HELE WERELD in een ijzeren greep hebben.

http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/khazarian-maffia-ondergraaft-brics/

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

Het lijkt me sterk dat onze volksvertegenwoordiging geïnteresseerd is in het welzijn van het Nederlandse volk. Nee, ik denk dat we eerst onze geuzenmoed weer terug moeten vinden. Pas dan zullen we onze soevereiniteit kunnen herwinnen, en het zittende bestuur vervangen door een echte volksvertegenwoordiging.

Freba
Freba
7 jaren geleden

Niets nieuws onder de zon. Hoe meer mensen op de vierkante kilometer, des te meer onrust. Nee dan NL. Lekker weer nauwe straatjes in de Vinex locaties. Terwijl 500 m verder je gek wordt van de weilanden. Kleine kamertjes en geen spouwmuren; het geringste geluid van je buren dringt je woonkamer binnen. Allemaal ergernissen. Iedereen wil groen licht bij verkeerslichten, etc. etc. etc.
” Kiezen voor Alles is kiezen voor Niets”. We leven in een Konobocultuur. Uiteindelijk sterf je vanzelf uit; als je je als bevolking maar onbeperkt blijft voortplanten. Uiteraard met de Bijbel en de Koran in de hand. Daar staat het immers allemaal in hoe je dient te gedragen. Hoef je zelf geen verantwoordelijkheden te dragen. Het Judaïsme/Christendom en Islam is immers bedacht door ongeletterden, terwijl het Hindoeïsme/Boeddhisme meer wetenschap is.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x