Homepagina » Buitenland » Waarom IJsland ons aan het denken moet zetten over de Nederlandse en Europese politiek
Waarom IJsland ons aan het denken moet zetten over de Nederlandse en Europese politiek

Waarom IJsland ons aan het denken moet zetten over de Nederlandse en Europese politiek

IJsland moet ons aan het denken zetten over de Nederlandse en Europese politiek. Het land staat derde in de World Happiness Report en bovenaan in de Global Peace Index.

Wat heeft IJsland dat Nederland niet heeft? IJslanders varen het liefst hun eigen koers en laten zich zelden onder druk zetten door mondiale machten. Na de bankencrisis in 2008 werden in vrijwel alle Europese landen de verantwoordelijken met een flinke oprotpremie bedankt. In IJsland belandden ze zonder pardon achter de tralies.

Het land neemt nooit deel aan oorlogen en stelt zich altijd neutraal op. Hoewel het land lid van de NAVO is, beschikt het niet over een leger. IJsland heeft een zeer directe democratie. Lokale besturen hebben relatief veel macht. Vorig jaar besloot het stadsbestuur van Reykjavik bijvoorbeeld om geen producten meer van Israël te kopen zolang Palestina bezet wordt.

Piratenpartij

Vanwege de verschillende financiële affaires zijn de huidige regeringspartijen genadeloos afgestraft en vernederd. In recente peilingen gaat de Piratenpartij aan kop. Die partij wil nog meer bevoegdheden voor lokale besturen, het basisinkomen invoeren en drugs decriminaliseren.

In IJsland is bijna geen criminaliteit. Politieagenten dragen geen wapens. In het land staan de harmonie van de samenleving en het beschermen van de eigenheid voorop. Daarnaast is IJsland al zes jaar op rij het land waar gelijkheid tussen mannen en vrouwen het grootst is.

Mannen en vrouwen hebben recht op hetzelfde verlof bij zwangerschap en de overheid betaalt tot 95 procent voor een kinderdagverblijf terug. Borstvoeding wordt als essentieel gezien en pas vijf weken na de geboorte krijgt het kind een naam omdat ouders de baby eerst beter willen leren kennen.

Dure Joint Strike Fighters

IJslanders proberen tot op de dag van vandaag al hun natuurlijke rijkdommen te beschermen. Dankzij de vulkanische activiteit streeft het land ernaar om de komende jaren volledig over te stappen op duurzame energie.

De verbondenheid met de natuur zorgt er ook voor dat IJslanders in elfen geloven. Ze zijn hun vertrouwen in kerken kwijt en keren terug naar de natuur.

Moeten we dure Joint Strike Fighters kopen om lid te kunnen blijven van de NAVO? Wíllen we überhaupt lid blijven van de NAVO? IJsland, het veiligste land met de gelukkigste bevolking, is hoe dan ook een land dat ons aan het denken moet zetten over de Nederlandse en Europese politiek. Het land bewijst dat het ook anders kan.

[Knack]


Vond je dit goed? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. InterContinentalMaster

  Het probleem in Nederland is dat het overheerst wordt door discriminatie en hierdoor steeds verder op achterstand komt. De meerderheid in dit land gelooft blind in de zogenaamde beloftes van de politiek. Racisme is trouwens volgens kosmisch recht de hoofd reden dat er geen contact gelegd mag worden door buitenaardse rassen. Maar tsja wat verwacht je van een land waar meer dan de helft gemixt is met Nazi Duitsers. Zeeland en Rusland is wat betreft vooruitgang goed bezig.

  10 likes
  • Overheerst door racisme? Ah daarom zijn de grote steden ook ontdaan van nerderlanders.. Gekruist met “nazi” duitsers zeg je? Volgens mij ben jij een racist. We hebben zo ongeveer de meeste tolerante samenleving op deze planeet. Iedereen kan hier zijn achterlijke cultuur botvieren met volledige steun van de overheid, en dat allemaal over de rug van de nederlander.
   Volgens mij zit jij al op een andere planeet..

   5 likes
   • InterContinentalMaster

    Als laatst: Overigens betitel je iedereen met een achterlijke cultuur en dat is nou
    precies waar het omgaat, je bent namelijk in verweer met ieders cultuur.
    Je moet eens weten hoeveel verschillende rassen/culturen zich bevinden buiten planeet Aarde en door hoeveel buitenaardse rassen/culturen we momenteel geobserveerd worden.

    10 likes
    • Niet alle culturen zijn gelijk, ik denk dat we hier in het westen een redelijk succesvol concept hebben. Ik beperk de discussie liever tot planeet aarde en zijn culturen aangezien daar bewijs voor is… En nee niet iedere cultuur is achterlijk maar er zijn genoeg die dat wel zijn. Niet alles is gelijk en evenwaardig, niet in de natuur en ook niet qua cultuur.

     1 likes
     • InterContinetalMaster

      Inderdaad, niet alle culturen zijn gelijk maar noem eens culturen op die volgens jouw in NL (want je zegt er zijn genoeg die) achterlijk zijn? In het westen kennen we geen succes concept/formule want alles richt zich momenteel tot 1 Europa, (een wereldregering) het concept van Adolf Hitler. Of dit te maken heeft met cultuur dat laat ik in het midden.

      10 likes
     • Toch moet je daar voorzichtig mee zijn en niet zo denigreren want mensen uit achterlijke culturen zijn zwaar gehersenspoeld. Ze weten niet beter, geloven heel veel wat gewoon een leugen is maar daar zal het de komende tijd in de media veelvuldig over gaan.
      Eerst de bezem door die gehersenspoelde kliek daar bij de main stream media. Zo’n Marga van Praag, ik noem er maar een, in wezen komt zij ook uit een achterlijke cultuur dat bol staat van de leugens, the other way around weliswaar, want die heeft het dan wel zo onterecht ongelofelijk hoog in d’r bol. Die types gaan allemaal een toontje lager zingen. Wat nu gaat gebeuren is wat alle grote religies en spirituele meesters ons probeerden te vertellen.

      2 likes
     • Je hebt in dit land vrouwenrechten en kan ongestoord je ding doen als homo. Ook heb je de vrijheid je eigen religie en identiteit te hebben. Dat kan je nauwelijks op andere plekken op deze wereld. Dat vind ik duidelijk een superieure cultuur. Alsof de russen en geallieerden geen werelddominatie nastreefden en verschrikkelijke oorlogsmisdaden hebben gepleegd. Dat idee is zo oud als de mensheid zelf. Globalisme is niet beperkt tot het westen. Er word je hier met de paplepel zelfhaat ingegoten. Alles wat vreemd is is zogenaamd beter.. is objectief niet waar. Kan je nog 1000 keer adolf hitler zeggen maar dat veranderd niks.

      1 likes
   • InterContinentaleMaster

    Kijk wat er zich heeft afgespeeld in de geschiedenis, het zijn nm feiten dat de Nazis Nederland als een bondgenoot zag en dus ook als het ging om het kiezen van hun levenspartner. Dit staat allemaal netjes gedocumenteerd. Nl staat niet voor niets te boek als een van de meest racistische land van heel Europa, het moet ergens vandaan komen, toch? Tweedeling in de samenleving is momenteel een feit, je moet niet zoveel mainstream propaganda lezen maar je verdiepen in het echte nieuws. Er is niets overeind van tolerantie in relatie tot Nederland. Nogmaals, als we als samenleving vooruit willen dan is het een randvoorwaarde om een eind te maken aan racisme anders zal er nooit contact zijn met buitenaardsen. Liefde, vrede, saamhorigheid en eerlijkheid overwint alles.

    10 likes
    • De suggestie dat iedere duitser/nederlander vandaag de dag racistisch is is een sociaal geaccepteerde vorm van racisme. Wel eens in oost europa geweest?
     Er zijn genoeg nederlanders geweest die zich verzet hebben en de ultieme prijs hebben betaald. Het idee dat er een soort aangeboren racisme in germaanse volkeren zit is ronduit walgelijk. De tweedeling die je momenteel ziet is volledig op het conto te schrijven van linkse fantasten die denken dat alles liefde en vrede is en dit soort debiele en racistische concepten in stand houden. Tolerantie gaat twee kanten op niet? Het feit dat je aliens erbij moet betrekken vertelt mij genoeg over je twijfelachtige denkwijze.

     2 likes
     • InterContinentalMaster

      Ik leg geen link met Duits/Nederlanders maar met Nazi Duits/Nederlanders. Wat ik duidelijk wil maken is dat alles een voorgeschiedenis kent.

      Een natie dat geheel de weg kwijt was (niet allemaal er was een gering aantal Duitsers tegen de plannen van Adolf Hitler) en zich vervolgens op grote schaal gemixt heeft met Nederlanders. Hoeveel oorlogsmisdadigers/ Nazi’s zijn er toen niet gevlucht naar Nederland (toen de Geallieerden en later de Russen arriveerden) en hebben een schuilachternaam genomen? In de tegenwoordige tijd is merkbaar waar de haat o.a. vandaan komt tegen andere culturen. Een ras wat veel oorlogsmisdadigers kent geheel vernederd is door de alliantie, vervolgens door de Russen (wegens hun stompzinnigheid), zoiets brengt haat mee naar elk generatie. Dus opvoeding is de enige manier om racisme een halt toe te roepen.

      10 likes
     • Het is de media die racisme aanblaast en dus in stand houd. Ik had even de tv aan om te peilen hoe achterlijk ze nog zijn en jawel, je gelooft het niet, het ging over zwarte piet, dan weet je duidelijk niet meer waar je het anders nog over moet hebben in mei. Terwijl er heel veel gebeurd maar racisme wordt breed uitgemeten in de media en verder nergens anders. Zo denken ze het te stimuleren lijkt het op maar het is einde verhaal voor ze. Er gaan verhalen dat de Black Knight is gesignaleerd voor het U.S. military complex. En Jacob Rotschild is gearresteerd. Al zijn geld is in beslag genomen.

      1 likes
     • Find the one you CANNOT criticize and you have the one in control

      Hitler is in het zadel geholpen door de Rothschilds, om Duitsland tegen de rest van West-Europa op te zetten. (De Bolsjewieken hadden net na 1917 heel Europa Communistisch moeten maken, wat niet gebeurde door de ziekte van Trotski, zodat niet hij, maar de Nationalistisch ge-oriënteerde Stalin aan de macht kwam)

      Het Von Ribbentrop – Molotov pact was voor Stalin de uitgelezen mogelijkheid om West-Europa eerst tegen Duitsland te laten uitspelen, zodat alsnog in 1941 communisme over heel Europa kon worden verspreid. Hitler voerde echter op 22 juni een preventieve aanval uit op Rusland. Stalin stond op dat moment op het punt om Europa (of de Duitse bezette gebieden) met ongeveer 20.000 tanks aan te vallen – Operatie Donderstorm – gepland op 6 juli 1941)

      Doordat de Bolsjewieken volledig werden overrompeld konden de Duitsers de eerste maanden zo’n gigantische terreinwinst boeken.
      De USSR had alleen aanvalstactieken gedacht en überhaubt geen verdediging opgebouwd.
      Door de vroege winter van 1941 (begin oktober i.p.v. medio november) werd de Duitse aanval dusdanig vertraagd dat deze begin december op 30 km voor Moskou stokte – En toen kwam Pearl Harbor.

      Laat je niets wijsmaken door de geschiedenisboekjes. Kijk maar of deze geschiedenis gestaafd wordt.
      WAAROM zou iemand op TWEE fronten willen strijden. Er rest maar één mogelijkheid. Indien men geen andere keuze heeft.

      http://www.age-end.com/Gen-CSS/Khazars%20and%20New%20World%20Order.htm

      1 likes
  • De reden dat Hitler tot op de dag van vandaag volkomen gedemoniseerd wordt, is omdat hij de Rothschilds verried nadat hij (zonder dat hij het overigens wist) door hen in het zadel was geholpen. Hitler werd echter een grotere bedreiging voor de bankiers dan Stalin, doordat hij zélf de geldcreatie in handen nam.

   ENKEL EN ALLEEN daarom moest (nazi) Duitsland VOLKOMEN MET DE GROND GELIJK WORDEN GEMAAKT, zowel fysiek als emotioneel en spiritueel.

   “He took over for himself the privilege of manufacturing money and not only physical moneys, but also financial ones; he took over the untouched machinery of falsification and put it to work for the benefit of the state… Are you capable of imagining what would have come …if it had infected a number of other states and brought about the creation of a period of autarchy [absolute rule, replacing that of the bankers]. If you can, then imagine its counterrevolutionary functions…” Hitler had become a bigger threat than Stalin, who had not meddled with money.

   Vertaling: Hij nam de privileges van het scheppen van geld voor zichzelf en niet alleen het fysieke geld, maar ook het financiële; hij nam de onaangetaste machines voor de valsmunterij over en stelde deze aan het werk ten gunste van de staat… Bent u capabel genoeg om u in te beelden wat zou kunnen komen… als dit andere staten zou hebben geïnfecteerd en een periode van autarchie had gecreëerd (Absolute wet, dat van de bankiers vervangen). Als u dit kunt bedenkt u dan eens de contra-revolutionaire functies. Hitler werd een grotere bedreiging dan Stalin, die niet aan het geld had geknoeid.

   http://www.rense.com/general44/rek.htm
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=65533
   http://www.age-end.com/Gen-CSS/Khazars%20and%20New%20World%20Order.htm

   1 likes
  • ??????????

   0 likes
 2. Een klein beetje hemel op deze verrotte wereld ??

  14 likes
  • Ja, leuk om te lezen, in elfen geloven ja dat is iets wat zelf niet doe, maar alle respect voor dit democratische en onafhankelijke volkje!!!

   1 likes
 3. Het lijkt me sterk dat onze volksvertegenwoordiging geïnteresseerd is in het welzijn van het Nederlandse volk. Nee, ik denk dat we eerst onze geuzenmoed weer terug moeten vinden. Pas dan zullen we onze soevereiniteit kunnen herwinnen, en het zittende bestuur vervangen door een echte volksvertegenwoordiging.

  7 likes
  • Onze soevereiniteit is door Balkenende van het Christen Democraties Appel, volledig tegen de wil van het volk, (referendum) weggeven in Portugal.

   Dus alleen uit de EU stappen kan zorgen dat we onze soevereiniteit terug krijgen. Maar voorlopig heeft hij ons verkocht en verraden. Op zijn christelijk als in Judas.

   En voor de rest zit er niets beters in onze (jullie ) regering want van mij hebben en krijgen ze geen mandaat.

   Tuig en leugenaars is nog een te mooi woord voor dat zooitje. BTW lees het boek MoordStaat maar eens.

   7 likes
 4. IJsland heeft na de Icesave affaire het roer radicaal omgegooid.
  De politiek is buitenspel gezet en er zijn nieuwe verkiezingen geweest van BURGERS, wiens integriteit door TEN MINSTE 25 personen zijn gestaafd. De Rothschild bankiers zijn gevangen gezet en er zijn processen geweest.
  De geldCREATIE (money supply) is uit de handen van de bankiers genomen en terug gegeven aan het volk, dat nu weer RENTE VRIJ gebruik kan maken van dit feit.

  ALLE hypotheken waren in 5 jaar tijd VOLLEDIG afbetaald. Mensen geloven weer in een toekomst.

  Hoe lang dit nog gaat duren? Niemand die het weet, maar IJsland is zo onderhand “een klein dorpje dat dapper weerstand biedt tegen de Romeinse (eh Zionistische!) overheersers”.

  IJsland is voor de bankier (op dit moment) te klein om zich er volledig mee te bemoeien. De MSM zwijgt er over om te voorkomen dat dit algemeen bekend wordt. BRICS vormt een veel groter probleem voor de Rothschild bankiers, net als het feit dat het hele economische systeem niet meer te handhaven is en op springen staat, maar wanneer dit allemaal is opgelost, dan is IJsland echt wel weer aan de beurt. De Khazaarze Maffia wil DE HELE WERELD in een ijzeren greep hebben.

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/khazarian-maffia-ondergraaft-brics/

  12 likes
 5. Emigreren naar IJsland is een goed I.D., de rest van de wereld zou een voorbeeld aan IJsland kunnen nemen.

  5 likes
  • Als ze slim zijn houden ze het vaste land buiten de deur, anders belanden ze in exact dezelfde situatie. Ijsland moet vooral ijsland blijven.

   1 likes
 6. Ok ik ben om, ik ga emigreren naar IJsland met wat er over is van mijn pensioen

  4 likes
 7. Niets nieuws onder de zon. Hoe meer mensen op de vierkante kilometer, des te meer onrust. Nee dan NL. Lekker weer nauwe straatjes in de Vinex locaties. Terwijl 500 m verder je gek wordt van de weilanden. Kleine kamertjes en geen spouwmuren; het geringste geluid van je buren dringt je woonkamer binnen. Allemaal ergernissen. Iedereen wil groen licht bij verkeerslichten, etc. etc. etc.
  ” Kiezen voor Alles is kiezen voor Niets”. We leven in een Konobocultuur. Uiteindelijk sterf je vanzelf uit; als je je als bevolking maar onbeperkt blijft voortplanten. Uiteraard met de Bijbel en de Koran in de hand. Daar staat het immers allemaal in hoe je dient te gedragen. Hoef je zelf geen verantwoordelijkheden te dragen. Het Judaïsme/Christendom en Islam is immers bedacht door ongeletterden, terwijl het Hindoeïsme/Boeddhisme meer wetenschap is.

  3 likes
 8. Zodra de tijd rijp is, zal ook IJsland in oorlog belanden. Wat dus snel geklaard zal zijn zonder leger.
  Volgens mij is de beste remedie tegen 1%, het weigeren van het betalen van belasting, door een groep groot genoeg, en wereld wijd.
  Dit moet wel pas gebeuren, zodra deze groep voldoende moreel en kennis hebben van universele natuurwetten.

  3 likes
 9. Wellicht omdat IJsland geografisch ver van dit continent ligt, dat is puur een kwestie van mazzel hebben.

  3 likes
 10. Gewoon de partij DOEN oprichten:

  Uit de EU
  Ziekenfonds terug
  Gulden terug
  Privatisering grote bedrijven terug draaien (NS, KPN etc)
  Grenzen dicht
  Toelating vluchtelingen aan strenge, rechtvaardige regels die zeker de eigen bevolking niet schaden.

  Dit ” lach weg” kabinet maakt echt alles stuk. Bedenk goed dat er over 20 a 30 jaar geen pensioen voor je is waar je nu voor betaald.

  3 likes
 11. Ijsland heeft waaarschijnlijk niets waar de multinationals in geinteresseerd zijn. Zodra er wel wat is, zullen ze het ook in Ijsland weten!

  1 likes
 12. IJsland is dan ook een land met een vrij kleine, homogene en over het algemeen verstandige bevolking ingeklemd tussen Noord-Amerika en Europa. Ze worden niet overspoeld met gelukszoekers die de gastvrijheid van hun nieuwe land misbruiken om hun eigen ongastvrijheid te introduceren. Ze staan niet op de radar en kunnen niet makkelijk bereikt worden. Laat ze ervan genieten zolang het duurt.

  1 likes
 13. Geweldig land. Meerdere keren geweest!!

  1 likes
 14. Begrijp me niet verkeerd, ik sta volledig achter Ijsland, maar het boycotten van Israel is een stom voorbeeld omdat het getuigd van een ongelofelijke hypocrisie want aan de andere kant laten ze zich zoals andere hypocriete landen wel overspoelen door producten uit China die nota bene nog dagelijks, sinds de jaren vijftig, Tibetanen martelen, uitmoorden, en hun cultuur uitroeien…
  Zonder consequent te zijn mogen ze hun zogenaamde ‘moraal’ steken waar de zon nooit schijnt.

  Hypocrisie is immers een van die ergste zaken die er zijn…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Terwijl Europa in lockdown gaat vanwege coronavirus, zet EU deur open voor Amerikaanse leger. Wat is het doel hiervan?

Zo’n 20.000 Amerikaanse soldaten trekken momenteel door ...

coronavirus

Haags raadslid veroorzaakt ophef: ‘Coronavirus ontwikkeld in dit lab?’

Een tweet van het Haagse gemeenteraadslid Arnoud ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.