CoronaBuitenland

30 procent meer sterfgevallen in IJsland na uitrol boosterprik

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Van januari tot maart dit jaar overleden in IJsland 760 mensen. Dat zijn 30 procent meer sterfgevallen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De oversterfte bedroeg in het eerste kwartaal 28 procent in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Hoofdepidemioloog Thorolfur Gudnason, die onlangs ernstig ziek werd door corona ondanks dat hij drie keer is gevaccineerd, zei dat de scherpe stijging kan worden verklaard door ‘corona’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
iceland deaths 1024x527 1
Foto: Aantal sterfgevallen in IJsland per kwartaal van 2017 tot en met 2022 (The Daily Sceptic)
Fractie

De IJslandse econoom Thorsteinn Siglaugsson schrijft dat er sinds het begin van dit jaar 64 mensen zijn overleden met corona. Het is niet bekend welk deel daarvan mét corona of dóór corona is overleden. Corona kan de stijging dus slechts deels verklaren, aldus Siglaugsson.

In het eerste kwartaal zijn twee sterfgevallen na vaccinatie gemeld. Dit is mogelijk slechts een fractie van het werkelijke aantal.

Explosief

Normaal gesproken overlijden er in IJsland gemiddeld 592 mensen in het eerste kwartaal. Hoe kun je dan verklaren dat het er nu opeens 760 zijn? Corona kan de oversterfte niet verklaren. Uit de beschikbare gegevens blijkt dat de meeste sterfgevallen zich voordeden onder 70-plussers.

In november, december en januari kreeg een derde van de IJslandse bevolking – met name de oudere mensen – een derde coronaprik. In het eerste kwartaal van 2022 steeg de sterfte explosief. In diezelfde periode kreeg een deel van de bevolking de boosterprik toegediend, benadrukt de econoom.

[The Daily Sceptic]

4.8 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaco
Jaco
1 jaar geleden

Ik zeg niks

Effe
Effe
1 jaar geleden

Jammer dat IJsland is meegegaan in die meuk terwijl ze het zo goed deden tegenover de banksters eerder.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Hier ook overal schreewend tekort aan personeel. Hoe zou dat nu komen ? Mysterieuze hepatitis onder jeugedingen.
Ik heb het antwoord al, en het ligt NIET aan het vaccin.

Kans
Kans
1 jaar geleden

Al vallen er honderdduizend doden, dan weten de media het nog zo te spinnen dat het een ander oorzaak is dan de spuit, tja, en de schapen geloven alles hoor dus tja, we zijn gewoon met z’n alle de Sjaak,

het gaat nooit meer goed komen, de mensen zeuren alleen maar, maar in verzet komen is er niet bij dus gaan we er gewoon met z’n allen aan !

zo simpel kan het zijn : sta op, doe niet meer mee, boycot alles wat niet nodig is, ga contant betalen haal geen prik, ga niet op vakantie boycot alle grote bedrijven, laat ze naar hun satanische hel lopen, hé dat lucht op !

let maar op, in augustus begint het gelul weer, we zijn gewoon de Sjaak !

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x