Buitenland

Grote overwinning voor Russische leger: Oekraïense troepen ontvluchten ‘zwaarst verdedigde bolwerk’

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!

Het Russische leger heeft een grote overwinning geboekt in de oorlog tegen Oekraïne. Oekraïense troepen hebben zich teruggetrokken uit de oostelijke stad Avdiivka, van waaruit Donetsk al 10 jaar wordt bestookt.

De kersverse Oekraïense legerleider, generaal Oleksandr Syrsky, heeft troepen opdracht gegeven de stad te evacueren om levens te sparen. Het Russische leger heeft de stad vrijwel volledig omsingeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png


Op sociale media circuleren filmpjes die de Oekraïense uittocht uit de stad zouden tonen. De verovering van de stad is de belangrijkste overwinning voor Rusland sinds de inname van Bachmoet in mei vorig jaar.

Stap dichter bij doelen

De overwinning brengt president Poetin een stap dichter bij zijn doelen: het innemen van Donetsk en Loehansk, waar vooral Russisch sprekende Oekraïners wonen. Daarnaast zijn grote delen van de oblasten Zaporizja en Cherson veroverd.

Brigadegeneraal Oleksandr Tarnavskyi, die de leiding heeft over de Oekraïense troepen in het zuidoosten van Oekraïne, zei dat Rusland dag en nacht zware bombardementen uitvoert en onophoudelijk vanuit verschillende richtingen aanvalt. Hij voegde toe dat de Russen de stad ‘van de aardbodem vagen’.

Belangrijke overwinning

De Oekraïense president Zelensky zei op de veiligheidsconferentie in München dat Rusland ‘niets gewonnen heeft’. “Wij besloten ons terug te trekken, dat betekent niet dat Rusland iets heeft veroverd.”

Poetin heeft zijn militaire eenheden gefeliciteerd met hun ‘belangrijke overwinning’ in Avdiivka. Hij stuurde generaal Andrej Mordvitsjev een persoonlijk bericht om hem en zijn troepen te bedanken voor hun inzet bij de bevrijding van de stad.

Vanaf nu zal het snel gaan, voorziet journalist Eric van de Beek. “Avdiivka was het zwaarst verdedigde bolwerk van de Oekraïners.”

[Zero Hedge]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 133 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

De globalisten zijn VERSLAGEN !!

roro 237
roro 237
2 maanden geleden

De Russen hadden toch de oorlog verloren???

Thoughtful
Thoughtful
2 maanden geleden

Zeg zelensky, wij hebben nog genoeg relschoppende gelukszoekers hier op die kleiplag aan de Noordzee, komen uit eritrea, hebben getoond erg strijdbaar te zijn, interesse?

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
2 maanden geleden

Zelensky zelf zorgt er wel voor dat hij zoveel mogelijk tijd in het buitenland door brengt.

Ik denk dat hij daar veiliger is dan in zijn Oekraïne.

Ik denk dat veel Oekrainers Zelensky wel rauw lusten en wie hem nog steunt, zal tot de volgende groep van slachtoffers behoren, want de Russen hebben tot nu toe alleen maar gebied gewonnen en veel slachtoffers gemaakt.

Veel mensen zullen het verhaal van Zelensky niet meer geloven, want de waarheid wint het van de vele leugens die hij als dictator telkens weer herhaalt.

Met liegende politici hebben wij in Nederland inmiddels ook genoeg ervaring, of niet Mark.

Zo te zien zijn zijn dagen geteld en dan vallen alle Europese leiders die hem nog steunen door de mand.

Mooi toch!

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x