CoronaBinnenland

Arts-epidemioloog treedt uit anonimiteit: ‘Ik wil niet medeplichtig zijn aan deze misdaad’

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

Voormalig arts-epidemioloog Willem Lijfering werkte tijdens de eerste coronagolf in een groot academisch centrum. “Wat ik zag gebeuren, klopte niet.” Hij trok aan de bel, bij het ziekenhuis en bij de gezondheidsinspectie IGJ, maar werd niet gehoord.

“Ik wil niet medeplichtig zijn aan deze misdaad. Als de IGJ niet wil luisteren, dan vertel ik het wel op een andere manier,” schrijft hij in een essay. Op de website van BVNL, de partij van Wybren van Haga, is een passage uit het essay gepubliceerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens Lijfering werden mensen ten onrechte als COVID-19-patiënten behandeld, met alle gevolgen van dien. In de periode maart-juni 2020 werd longembolie bijvoorbeeld behandeld met beademing en isolatie (en remdesivir, hydroxychloroquine) omdat men dacht dat er sprake was van een luchtweginfectie (Covid), in plaats van longembolie (waarvoor je levensreddende antistollingstherapie dient te geven).

Eén mogelijkheid

Zijn uitspraken bij zijn werkgever leidden tot niets, waarna hij zijn ontslag indiende. De meldingen die hij deed bij de inspectie leverden ook niets op.

Omdat de IGJ niet met zijn meldingen aan de slag gaat, ziet Lijfering maar één mogelijkheid: dit tot een publieke zaak maken. “Er is sprake van medische nalatigheid op grote schaal en dat moet aan het licht komen.” Lijfering heeft samen met BVNL een Woo-verzoek ingediend bij het ministerie van VWS.

Simpelweg niet normaal

Wat hij in het ziekenhuis heeft meegemaakt, is ‘simpelweg niet normaal’. “Maar IGJ speelt stommetje en laat niets van zich horen. Het is de zwijgcultuur zoals je die overal in het medische bestel vond en vindt. Voorbeelden te over en dat begint zeker niet bij Covid. Wat ik in het ziekenhuis tussen 2020 en 2021 heb meegemaakt, is ronduit traumatisch. En zo hoor ik dat ook terug van andere spijtoptanten binnen het ziekenhuis.”

Wat in het ziekenhuis gebeurd is, in zoverre hij het kan overzien, een aaneenschakeling geweest van stupiditeit, ijdelheid, machtswellust en vooral: niet willen luisteren naar een ander geluid.

Misdadig

“Dat is stom, maar menselijk. […] Misdadig wordt het als het zwijgen, tegen beter weten in, wordt aangehouden in de hoop dat Covid wel voorbijgaat. Covid gaat niet voorbij. De oversterfte en chronische ziekten ten gevolge van de prik zijn te ernstig. Om het te zien: daarvoor hoef je inmiddels geen epidemioloog meer te zijn. Ik heb voorbeelden in mijn eigen omgeving te over. En ik hoor ook andere mensen. Het onder het tapijt vegen van meer dan een miljoen extra doden in alleen al de EU (and counting) krijgt zelfs de meest gelikte prater niet voor elkaar.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 232 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Guus Velraeds
Guus Velraeds
2 maanden geleden

Wereldwijde gemiddelde oversterfte 28% sinds 2021 na uitrol biowapen met vertraagde dood.

Wereld oversterfte wereldoorlog 1 was 9% en wereld oversterfte WO 2 was 6%.

Als je deze percentages op je in laat werken krijgt de omvang van de misdaad gepleegd op ons allemaal zijn contouren.

Dit onder het tapijt vegen mag nooit gebeuren.

We leven nu in gekochte stilte voor de storm en we moeten bidden voor een goede afloop.

Veertje
Veertje
2 maanden geleden

Waarom zoekt deze arts niet de media op. Ik lees dit soort artikelen nu al zolang via de alternatieve media. Maar het komt niet op de ” reguliere” media. Zolang artsen etc hun mond niet opentrekken via de ” reguliere ” media , zal de doofpot blijven, enkel niet voor diegene die deze artikel wel lezen.

Spooked
Spooked
2 maanden geleden

Kanjer!!!!!!!! ❤️❤️❤️

Magda
Magda
2 maanden geleden

ZIJ zwijgen maar achter de schermen juichen ze: het vaccin werkt! De mensen sterven eraan! Ze vallen inmiddels bij bosjes en het stopt niet meer. Zolang er bange schapen zijn die zich laten inenten, blijft het voortduren…..😭

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x