Homepagina » Gezondheid » Waarom zijn de media zo bang voor het onderzoek van deze vrouw?
Waarom zijn de media zo bang voor deze vrouw?

Waarom zijn de media zo bang voor het onderzoek van deze vrouw?

De holistische psychiater dr. Kelly Brogan stelt in haar boek A Mind of Your Own dat depressie, een aandoening waar de industrie jaarlijks meer dan 80 miljard dollar aan verdient, kan worden behandeld met voeding.

Er zijn volgens haar geen medicijnen nodig om van een depressie af te komen. En dat terwijl één op de vier vrouwen in de vruchtbare leeftijd medicijnen slikt tegen depressie.

Waarom zijn de media zo bang voor deze vrouw?

Dr. Kelly Brogan

Dr. Brogan heeft ontdekt dat de media geen enkele aandacht hebben besteed aan haar boek, dat bij Amazon in verschillende categorieën het best verkochte boek is. Uitgever HarperCollins durfde het aan om het boek ongecensureerd te publiceren.

In het boek valt te lezen dat de huidige definities van mentale aandoeningen niet kloppen en dat er geen wetenschappelijk bewijs is waaruit blijkt dat mentale aandoeningen met medicijnen moeten worden behandeld.

Brogan legt uit welke levensmiddelen en oefeningen kunnen worden gebruikt om depressie te behandelen en in sommige gevallen zelfs te verslaan. Is het mogelijk dat het boek op de zwarte lijst is gekomen omdat het gaat over een medicijnvrije behandeling? Volgens dr. Brogan worden de mainstream media gefinancierd door de farmaceutische industrie.

Waarom zijn de media zo bang voor deze vrouw?Hoewel verschillende grote media het boek wilden recenseren, is er nergens een nieuwsartikel over verschenen. Wat is er aan de hand? Waarom wil Dr. Oz het niet hebben over een boek over genezing zonder medicijnen? Zijn de geruchten waar en worden de reclames die de mainstream media uitzenden voor een groot deel betaald door de farmaceutische industrie?

Wat als de miljoenen mannen en vrouwen die aan depressie lijden de waarheid horen? Dat ze onveilige medicijnen slikken die bovendien niet werken.

Dr. Kelly Brogan stelt:

 • In 60 jaar tijd is er geen studie geweest die heeft bewezen dat depressie wordt veroorzaakt door een chemische onbalans in het brein
 • De serotoninetheorie, de theorie die de oorzaak van depressie moest verklaren, is een mythe die in stand is gehouden door gegevens te manipuleren
 • Depressie is geen genetische aandoening, zo blijkt uit een meta-analyse in het Journal of the American Medical Association
 • Depressie ontstaat vaak als gevolg van ontstekingen, niet zozeer in het brein, en wordt niet geassocieerd met een ‘chemische onbalans’

“Het lichaam reageert op de omgeving. Symptomen hebben een bepaalde reden,” zegt Brogan. “We onderdrukken deze symptomen vaak met medicijnen, maar dat is net alsof je het rookalarm uitschakelt terwijl er brand woedt.”

Bestel hier alvast een exemplaar van het boek A Mind of Your Own, dat op 24 maart aanstaande verschijnt.

Bekijk ook haar onderstaande oproep:

[GreenMedInfo]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Artsen zijn opgeleid door de farmaceutische industrie. Gedurende hun gehele opleiding hebben ze totaal niets gehoord over natuurlijke alternatieven of over voeding. Na deze opleiding neemt een nieuwe arts de eed van Hippocrates af, vaak zonder zich te realiseren wat deze eed nu precies inhoudt.

  https://ordomedic.be/nl/orde/artseneed/eed-hippocrates/

  En laten we wel zijn. Gezien deze tekst houden weinig artsen zich nog aan deze eed.
  Misschien is het daarom in het algemeen niet bekend dat twee handen vol cashewnoten hetzelfde effect teweegbrengt als het meest verkochte antidepressivum: Prozac.

  http://www.davidwolfe.com/cashews-prozac/
  http://www.whale.to/a/natural_antidepressant.html
  http://craighitchenstherapies.com/foods-that-heal-cashew-nuts/
  http://healthwyze.org/reports/412-special-investigative-report-l-tryptophan-lactic-acid-prozac-and-http://naturally-treating-depression-the-holistic-way

  Iemand die niet is opgeleid door de farmaceutische industrie mag niet als arts worden betiteld!
  Let op de NAAM van de studie. Het heet tegenwoordig geen geneeskunde meer, het heet tegenwoordig “medicijnen”.

  Ik denk dat deze “geneeskundigen” vanaf nu beter medicijnmannen kunnen worden genoemd.

  45 likes
  • Je kan beter niet in die slachtoffer rol kruipen en je energie beter steken in het uitleggen waar het boekje over gaat en te onderbouwen waarom deze methode wel werkt.. Maak je zelf niet zo klein door te zeggen dat de farmaceutische industrie de macht over je hebben, dit soort Calimero gedrag is 1 van de oorzaken van het probleem. Probeer het niet buiten jezelf te zoeken maar in je zelf, maak gewoon je eigen keuzes.

   11 likes
   • Hoezo slachtoffer rol? Ik ben geen arts; ik geef alleen de realiteit van de macht van de farmaceutische industrie weer. Pas wanneer je geslaagd bent voor een farmaceutische opleiding in medicijnen mag iemand arts worden genoemd. Kijk naar het embleem van zowel huisartsen als apothekers. Het is niet voor niets dat daar in beide gevallen een slang in zit.
    Net als pharmakon, (het Griekse woord waarvan de farmacie is afgeleid) Dit betekende “drug”, “medicijn” en “gif” in het Oud-Grieks

    Er zijn ook nog steeds hele goede artsen, zoals Dr. Moolenburgh aan wie wij persoonlijk hebben te danken dat ons drinkwater niet wordt gefluorideerd. Er zijn genoeg artsen die ook onder het juk van de farmacie uit willen.

    Het is tegenwoordig echter bij wet verboden medische claims aan voedsel te hangen (Lang leve de Codex Allimentarius) Het enige dat nog steeds mag is dat Cranberries helpen bij blaasontsteking.
    De Voedsel- en warenautoriteit heeft de afgelopen jaren niet voor niets talloze websites laten stoppen.
    De lobbyisten van de farmaceutische industrie zijn hier met name voor verantwoordelijk.
    Natuurlijke producten kunnen niet worden gepatenteerd. Daar valt dus niets aan te verdienen.

    In dit boekje wordt aangetoond dat het mogelijk is om zonder al dat gif te gebruiken, met alle bijwerkingen die kunnen optreden, toch te kunnen genezen van depressiviteit.
    Ooit gehoord van (wijlen) Dr. Thomas Szaz? Zoek daar maar eens op.

    Wat denk je zelf dat beter voor je is: Cashewnoten of Prozac? Ik zeg Prozac, want van cashewnoten wordt je dik.

    9 likes
 2. Pleur al die medicijnen weg en zie bijwerkingen verdwijnen.

  9 likes
 3. Beetje een dubbel gevoel.
  Ze heeft natuurlijk wel gelijk betreffende de farmaceutische industrie, maar tegelijkertijd is dit gewoon reclame en zullen zowel auteur als uitgever er behoorlijk rijker van worden.

  Had ze echt goed willen doen, dan had het boek hier geen €17,- gekost.

  4 likes
  • Holland op zijn smalst. Als je een uitkering hebt deug je niet en als je een boek verkoopt met nuttige informatie deug je ook niet. Wanneer deugt iemand volgens jouw vernauwde en benauwde visie dan wel Danny?

   8 likes
   • Het had goedkoper gekund
    Velen in de bijstand kunnen zich dit nuttige boek niet veroorloven.
    Als ze dus echt goed had willen doen, …

    1 likes
    • Het had goedkoper gekund? Buiten de vraag of ze hier veel aan gaat verdienen vraag ik me af waarom iemand die goed doet niets mag verdienen en/of niet rijk mag zijn.
     Of is dat alleen voorbehouden aan bedriegers, leugenaars en andere gebakken lucht bakkers?
     Als het toch op een eerlijke manier verkregen is is er toch niets aan de hand?
     Zolang we met een geldsysteem te maken hebben, hebben mensen nu eenmaal geld nodig.
     Beetje onderbuikerig om te stellen dat mensen in de bijstand die dit boek willen lezen die € 17,- niet kunnen betalen.

     2 likes
     • Ik bedoel veel mensen in de bijstand klussen er links en rechts wat zwart bij, juist voor dit soort ‘luxe’ die de overheid (lees: multinationals die onze politici de les lezen) mensen dit niet gunnen terwijl er geld genoeg is in de wereld.
      Terwijl ze notabene zelf door list en bedrog aan hun vermogens zijn gekomen.
      Maar hun tijd zit erop.

      2 likes
 4. Wat een merkwaardige zin: “Zijn de geruchten waar en worden de reclames die de mainstream media uitzenden voor een groot deel betaald door de farmaceutische industrie?”. Alsof het een complot is. Elke Amerikaanse TV-kijker ziet dat er vrijwel elk reclameblok inderdaad wel een spot van een farmaceut bij zit. Niets mysterieus aan.

  3 likes
 5. De farmaceutische industrie is het bolwerk van Satan om de mensheid te onderdrukken. Men wordt door medicatie gedeprogameerd tot een collectieve gekte en angst.

  6 likes
 6. De farmaceutische industrie is het bolwerk van Satan om de mensheid te onderdrukken. Men wordt door medicatie gedeprogammeerd tot een collectieve gekte en angst.

  4 likes
 7. Mijn cranio sacraal therapeute vertelde me dat door bijv spanning of ongeval er in je schouders en nek blokkades kunnen ontstaan, en waar je lichaam niet meer door kan stromen je volloopt en heel waarschijnlijk depressieve klachten ontwikkeld. Ik heb dit zelf ondervonden, en ben er via behandeling vanaf gekomen, als ik niet beter had geweten had ik destijds misschien ook aan de anti-depressiva gegaan. Dit is jaren geleden en ondertussen heb ik door sites als deze heel andere kennis erbij opgedaan, dacht altijd dat de overheid het goed met ons voorhad…wat een gevalletje TL-balken gaan aan was dat…

  3 likes
 8. Hormoonverstorende weekmakers in kunststofverpakkingsmiddelen voor voedingsmiddelen zouden best wel eens één van de veroorzakers van vele mentale (o.a. depressies) of zelfs fysieke klachten kunnen zijn. Weekmakers in een bredere zin van het woord? En ook zo krijg je hele volksstammen ziek en aan de pillen?

  Afnemende kwaliteit van sperma bij mannen, onvruchtbaarheid bij vrouwen, een toename van het aantal diabetespatiënten, borst- en prostaatkanker en obesitas; dit zijn slechts enkele van de mogelijk negatieve gezondheidseffecten van hormoonverstorende stoffen (Endocrine Disrupting Chemicals oftewel EDC’s). EDC’s zijn synthetische, lichaamsvreemde stoffen die werken als hormonen of de werking ervan juist blokkeren. Het gevolg is een verstoring van het hormonale systeem met mogelijk schadelijke effecten op zenuwstelsel en immuunsysteem.

  https://www.google.com/search?q=weekmakers+hormoonverstorend&ie=utf-8&oe=utf-8

  0 likes
 9. Pragmatische neuropsychiatrie gaat uit van een dyadisch wereldbeeld. Het zijn de verhoudingen tussen mensen waarin het een en ander verkeerd kan gaan, in dit geval depressie. Dus een therapie in gezinsverband kan heel goed helpen ipv alleen maar medicijnen met als werkzame alternatief zonder bijwerkingen gezonde voeding.
  Het grote gevaar van monadisch wereldbeeld is dat de cliient pillen moet blijven slikken met gevaar voor zichzelf en evt voor de maatschappij en medemensen.

  0 likes
 10. Ik vind het een goed kritisch artikel maar de vraag blijft natuurlijk welke middelen er wel helpen tegen depressies. Die vraag wordt in het artikel niet beantwoord. Dan moet je natuurlijk weer het boek kopen 😉

  0 likes
 11. Idd An Argie,

  Het ging van heelkunde naar geneeskunde tot wat het nu verworden is nl medicijnen….

  0 likes
 12. Hippocrates heeft een paar duizend jaar geleden al gezegd ” Laat voedsel je medicijn zijn en je medicijn je voedsel zijn ” !!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

regering

‘Regering, RIVM en media moeten vervolgd worden voor dood door schuld’

Eén van de meest opvallende zaken in ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...