Buitenland

Media zwijgen explosieve uitspraak Oekraïense rechtbank dood

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Een Oekraïense rechtbank heeft onlangs vastgesteld dat het bloedbad op de Maidan in Oekraïne in 2014, dat leidde tot het afzetten van de democratisch gekozen pro-Russische president Janoekovitsj, een valse vlag-operatie was.

De rechtbank heeft geoordeeld dat extreemrechtse groepen verantwoordelijk waren voor het bloedbad, waarbij zo’n 100 activisten werden gedood en dat in de schoenen van Janoekovitsj werd geschoven om regimeverandering te bewerkstelligen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Explosieve onthulling

Politiek wetenschapper Ivan Katsjanovski van de Universiteit van Ottawa zegt dat de media er bewust voor hebben gekozen om geen aandacht te besteden aan deze explosieve onthulling.

In februari 2014 richtten scherpschutters een bloedbad aan op het Maidanplein in Kiev. De revolutie op de Maidan was het begin van de burgeroorlog in het oosten van Oekraïne.

Porosjenko, de opvolger van Janoekovitsj, beweerde dat de Russische president Poetin de scherpschutters opdracht had gegeven om de demonstranten uit te schakelen. Media namen het gretig over.

Grote implicaties

Professor Katsjanovski publiceerde er een wetenschappelijk onderzoek over. Voor dit onderzoek heeft hij 1500 video’s en 5000 foto’s bekeken. Daarnaast heeft hij het radioverkeer tussen de scherpschutters en hun leidinggevenden geanalyseerd, het Maidanplein bezocht, en demonstranten en overheidsfunctionarissen geïnterviewd.

Katsjanovski concludeerde dat het bloedbad een valse vlag-operatie was. Hij vond bewijs voor de betrokkenheid van onder meer de neonazistische bewegingen Rechtse Sector en Svoboda.

De wetenschappelijke studie heeft grote implicaties voor de manier waarop we aankijken tegen de regimeverandering in Oekraïne, de burgeroorlog in het oosten van Oekraïne, de Russische militaire interventie en een internationaal conflict tussen het Westen en Rusland over Oekraïne.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 247 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
2 maanden geleden

Dit was al bekend door westen opgezet .

Jeroen
Jeroen
2 maanden geleden

“Politiek wetenschapper Ivan Katsjanovski van de Universiteit van Ottawa zegt dat de media er bewust voor hebben gekozen om geen aandacht te besteden aan deze explosieve onthulling.”

Waarom zouiden ze? Ze zijn zelf hieraan net zo schuldig als een vos in een kippenhok. Ze zouden even gaan meewerken aan onthullingen waarmee ze zelf voor ’t hekje kunnen gaan komen.

Maar misschien is ’t wel goed dat een OEKRAÏENSE rechtbank nu met deze uitspraak komt.

Shanna
Shanna
2 maanden geleden

En ZO worden we belazerd….

Peter
Peter
2 maanden geleden

Media,ze kunnen voor mij de pot op,ik vertrouw er geen een meer ,er komt een ruk naar rechts en dat werd tijd .

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x