Buitenland

‘Argentinië is zojuist een provincie van de Verenigde Staten geworden’

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Wat koppelt de grote omwenteling in Argentinië aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, de sabotage van de Nordstream-pijplijn, de boerenprotesten in Duitsland en de inflatierapporten van de centrale banken?

Energie, stelt jurist Sven Hulleman.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Argentijnen besluiten om de peso los te laten en hun economie te koppelen aan de Amerikaanse dollar.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nog iets anders interessants

Een heel groot probleem van de Argentijnse economie en dus de neergang sinds 2006, maar eigenlijk sinds de jaren zeventig, is de importheffingen van de Amerikanen op Argentijns graan en vlees.

Er gebeurt nog iets anders interessants. Als de Argentijnse economie al z’n producten en waarden gaat uitdrukken in dollars, is Argentinië feitelijk zojuist een provincie geworden van de VS. “En dat is mega.”

Daarmee betalen wij de inflatie van de Amerikanen

Verder is de Nordstream-pijplijn opgeblazen. Russisch gas werd voor 20 cent per kuub gekocht door de Duitse industrie, de Nederlandse industrie en de Noord-Italiaanse industrie. Nu de Nordstream er niet meer is, importeert Europa momenteel voor €1,10 per kuub schaliegas uit de VS.

Daarmee betalen wij de inflatie uit 2020 van de Amerikanen, samen met de Argentijnen, die tegenwoordig hun graan en vlees in dollars exporteren, waarmee ze hopen de importbelemmeringen te beëindigen met de VS.

De afgrond in te storten

“Als ik de president van Argentinië zou zijn, zat ik alvast gezellig te praten met het Amerikaanse ministerie van Landbouw, inclusief Monsanto en de Rabobank, die erg groot is in het rurale gebied van de VS,” zegt Hulleman.

Hij verwacht dat de president van Argentinië een goed gesprek met hen heeft gehad om z’n eigen bevolking tijdelijk te ‘redden’ (lees: de afgrond in te storten).

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 maanden geleden

Ik heb maar een paar woorden hiervoor nodig: Arme, arme Argentijnse bevolking!

Het zoveelste volk op deze aardkloot, dat verkocht en verraden is door hun eigen regeringsleiders aan de duivelse wereldheersers.

Het is toch werkelijk onvoorstelbaar, dat Argentinië nu inderdaad, zoals al duidelijk wordt beschreven, eigenlijk niets meer of minder wordt dan een provincie van de Verenigde Staten.

Nu, als je er al beroerd voor stond, dan is dit inderdaad het zetje naar de totale ondergang.

Terwijl er inmiddels al ongelooflijk veel landen op deze hele wereld zich hebben aangesloten bij de BRICS (het begon allemaal met Brazilië, Rusland, India, China en South Africa), JUIST om zich definitief los te maken van de invloed van de VS, doet Argentinië nu precies het omgekeerde.

Dus, WANNEER het financiële systeem in de VS klapt, het is al lang niet meer een kwestie van OF maar alleen nog maar van WANNEER, dan wordt het grote Argentinië met zijn miljoenen inwoners regelrecht meegezogen de afgrond in.

De regering Biden bestaat inderdaad uit een stelletje vuile vieze ratten, die met de Nordstream pijplijn ons in Europa hebben gedwongen om hun véél te dure schaliegas te importeren, in plaats van het veel goedkopere Russische gas.
Als je het even nuchter bekijkt, een slimme zet van die Amerikanen.

Nu flikken ze hetzelfde met die veel te hoge importheffingen op graan en vlees (Dacht trouwens dat wij op deze wereld helemaal geen vlees meer mochten eten).

Donald Trump zei al, ik dacht in 2016 voordat hij gekozen werd tot president, de legendarische woorden: I will drain the swamp.

Ik kan echt niet wachten, totdat dat moeras definitief gedroogd is.

Anton
Anton
2 maanden geleden

Dit vertrauen in de dollar op deze manier van Milei…..

De definitie van krankzinnigheid is steeds opnieuw hetzelfde doen en andere resultaten verwachten. Einstein.

Wil
Wil
2 maanden geleden

Wij zijn toch ook den Amerikaanse province ?

Vout
Vout
2 maanden geleden

Hieruit blijkt maar weer, het maakt niet uit wat je stemt. Ze hebben beide kanten in hun zak. Democratie bestaat niet, alleen de taal van macht, invloed en grondstoffen (geld heeft geen echte waarde meer). De burgers krijgen echter wel de rekening. Misselijkmakend.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x