Archeologie

Mysterie van Russisch Atlantis aan Zwarte Zee

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij de Russische stad Sotsji aan de Zwarte Zee is een oud handelsschip gevonden. Zo’n 1300 jaar geleden zonk het schip voor de kust van Fanagoria.

Fanagoria was indertijd de grootste Griekse kolonie op het Schiereiland van Taman. Het was toen naar verluidt het grootste economische en culturele centrum in het Middellandse Zeegebied.

Russische archeologen proberen te achterhalen waarom er maar één amfora aan boord van het schip is gevonden en wat er met de lading is gebeurd. Wetenschappers noemen het nu al het belangrijkste artefact in 12 jaar tijd.

Khazarenrijk

Fanagoria was in de vijfde eeuw voor Christus het centrum van het Bosporuskoninkrijk. Het was vele eeuwen lang een essentieel onderdeel van Byzantium (nu Istanboel) en werd de eerste hoofdstad van Bulgarije. Ook groeide Fanagoria uit tot één van de grootste steden van het Khazarenrijk.

Een derde deel van deze oude stad bevindt zich onder het wateroppervlak. Daarom wordt Fanagoria ook wel het ‘Russische Atlantis’ genoemd.

Brug

Hoofd van de archeologische expeditie naar Fanagoria Vladimir Kuznetsov zei dat onder de Zwarte Zee wordt gezocht naar relevante artefacten. “We verkennen de zeebodem met speciale apparatuur,” zei hij. “We zijn bezig het handelsschip schoon te maken. Het lag verborgen onder een dikke laag zand. Eerder vonden we delen van marmeren standbeelden.”

Wetenschappers begonnen Fanagoria in de achttiende eeuw te verkennen, toen het onderdeel werd van het Keizerrijk Rusland. Pas enkele jaren geleden zijn archeologen en historici echt op zoek gegaan naar artefacten. Fanagoria was tenminste 1500 jaar een brug tussen het Oosten en het Westen.

Bron: Ruvr.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x