Archeologie

Storm van kritiek op studie die geboorteplaats van mensheid aanwijst. Hier werd de allereerste moderne mens in ieder geval niet geboren

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze week werd een studie gepubliceerd waarin wordt beweerd dat de moderne mens afkomstig is uit het noorden van Botswana, dus dat de mens zijn oorsprong in Afrika heeft.

Zuid-Afrikaanse en Australische onderzoekers beschrijven de oorsprong van de mens in het tijdschrift Nature.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door DNA van de huidige bewoners van het zuiden van Afrika in kaart te brengen, hebben de onderzoekers ontdekt dat de moderne mens opkwam in het park Makgadikgadi-Okavango in Noord-Botswana.

Bij lange na niet genoeg

Ze stelden de oorsprong van de homo sapiens vast dankzij onderzoek naar het zogenoemde mitochondriale DNA van de huidige bewoners.

Veel experts hebben echter grote twijfels bij dit onderzoek.

Zij zeggen dat een analyse van het DNA van de huidige bewoners bij lange na niet genoeg is om te bepalen waar onze soort is ontstaan.

Niet goed

“Onderzoeken naar het DNA van levende mensen kunnen niet de exacte locatie van onze voorouders onthullen,” reageerde geneticus Aylwyn Scally van de Cambridge-universiteit.

Geneticus Sarah Tishkoff van de Universiteit van Pennsylvania merkte op dat je mitochondriaal DNA niet goed kunt gebruiken om de geschiedenis van een bevolking in kaart te brengen.

Dit DNA volgt alleen de genetische lijn die van moeders wordt overgedragen op hun kinderen.

Elders

Als de onderzoekers ook hadden gekeken naar de ontwikkeling van Y-chromosomen die van vaders werden geërfd, dan hadden ze waarschijnlijk andere resultaten gekregen, aldus Scally.

Critici waarschuwen verder dat de vrouwelijke voorouders van de huidige bewoners 200.000 jaar geleden waarschijnlijk op een ander plek leefden.

Ze kunnen bijvoorbeeld van elders naar het zuiden van Afrika zijn gemigreerd.

Heel weinig

Bevolkingsgroepen verplaatsen en vermenging zich in de loop der tijd, merkte geneticus Pontus Skoglun van het Francis Crick Institute op.

Het bestuderen van DNA van huidige bewoners kan ons heel weinig zeggen over wat er 70.000 tot 200.000 jaar geleden is gebeurd, zei hij.

[Science]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
4 jaren geleden

Bevolkingsgroepen verplaatsen en vermenging zich in de loop der tijd.
ja nu ook alleen gedwongen door de elite om een mak ras te kweken.
mij maakt het niets uit waar we vandaan komen we leven allemaal op een bol.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Zoiezo fout onderzocht; je moet kijken waar de eerste ezels vandaan kwamen!

Mrs. No-one
Mrs. No-one
4 jaren geleden

Aardig voor de diepgang is dat de wetenschap ook nog lang niet alles weet, alleen de openbaring van ons allen als Godinnen en Goden die we allen in ‘wording’ zijn kan, een ‘Godin en God op Aarde’ bekrachtigen en verankeren die nog het meeste weten en merendeels de oa. Chemie- & DNA- wetenschappen volledig beheersen. Zo ver zijn we echter nog niet geëvolueerd en kan dit nog wel een tijdje duren en willen we dit wel als een en de waarheid gaan beleven.

Mrs. No-one
Mrs. No-one
4 jaren geleden

Aardig voor de diepgang is dat de wetenschap ook nog lang niet alles weet, alleen de openbaring van ons allen als Godinnen en Goden die we allen in ‘wording’ zijn, KAN….. een ‘Godin en God op Aarde’ bekrachtigen en verankeren die nog het meeste weten en merendeels de oa. Chemie- & DNA- wetenschappen volledig beheersen. Zo ver zijn we echter nog niet geëvolueerd en kan dit nog wel een tijdje duren en willen we dit wel als een en de waarheid gaan beleven.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x