Homepagina » Archeologie » Storm van kritiek op studie die geboorteplaats van mensheid aanwijst. Hier werd de allereerste moderne mens in ieder geval niet geboren
Storm van kritiek op studie die geboorteplaats van mensheid aanwijst. Hier werd de allereerste moderne mens in ieder geval niet geboren

Storm van kritiek op studie die geboorteplaats van mensheid aanwijst. Hier werd de allereerste moderne mens in ieder geval niet geboren

Deze week werd een studie gepubliceerd waarin wordt beweerd dat de moderne mens afkomstig is uit het noorden van Botswana, dus dat de mens zijn oorsprong in Afrika heeft.

Zuid-Afrikaanse en Australische onderzoekers beschrijven de oorsprong van de mens in het tijdschrift Nature.

Door DNA van de huidige bewoners van het zuiden van Afrika in kaart te brengen, hebben de onderzoekers ontdekt dat de moderne mens opkwam in het park Makgadikgadi-Okavango in Noord-Botswana.

Bij lange na niet genoeg

Ze stelden de oorsprong van de homo sapiens vast dankzij onderzoek naar het zogenoemde mitochondriale DNA van de huidige bewoners.

Veel experts hebben echter grote twijfels bij dit onderzoek.

Zij zeggen dat een analyse van het DNA van de huidige bewoners bij lange na niet genoeg is om te bepalen waar onze soort is ontstaan.

Niet goed

“Onderzoeken naar het DNA van levende mensen kunnen niet de exacte locatie van onze voorouders onthullen,” reageerde geneticus Aylwyn Scally van de Cambridge-universiteit.

Geneticus Sarah Tishkoff van de Universiteit van Pennsylvania merkte op dat je mitochondriaal DNA niet goed kunt gebruiken om de geschiedenis van een bevolking in kaart te brengen.

Dit DNA volgt alleen de genetische lijn die van moeders wordt overgedragen op hun kinderen.

Elders

Als de onderzoekers ook hadden gekeken naar de ontwikkeling van Y-chromosomen die van vaders werden geërfd, dan hadden ze waarschijnlijk andere resultaten gekregen, aldus Scally.

Critici waarschuwen verder dat de vrouwelijke voorouders van de huidige bewoners 200.000 jaar geleden waarschijnlijk op een ander plek leefden.

Ze kunnen bijvoorbeeld van elders naar het zuiden van Afrika zijn gemigreerd.

Heel weinig

Bevolkingsgroepen verplaatsen en vermenging zich in de loop der tijd, merkte geneticus Pontus Skoglun van het Francis Crick Institute op.

Het bestuderen van DNA van huidige bewoners kan ons heel weinig zeggen over wat er 70.000 tot 200.000 jaar geleden is gebeurd, zei hij.

[Science]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Mijn vraag, als we de continenten bekijken kunnen tot 3 a 4 miljoen jaren geleden, hoe zag dat
  er uit? Waarom konden de mens soorten niet op verschillende plekken ge-evolueert zijn. Ik schrijf
  bewust konden en soorten, omdat ik twijfel dat we van ëén ras uit zijn gekomen.
  Wij lijken en hebben sterke overeenkomsten met primaten, de aapachtigen. Ergens moet daar iets
  zijn op een evolutionaire tijdzone waar wij ons afgesplits hebben ( als dat al zo was ) en naar een
  moderne mens zijn uitgegroeid. Maar daar heb ik ook weer twijfels over. Waarom en hoe kon het zijn,
  dat WIJ de mens zo uitzonderlijk ontwikkeld zijn, het meest complexe brein bezitten? Van wie of waar
  is die oorsprong?

  1 likes
  • Ik geloof ook dat er door verschillende niet aardse beschavingen mensen rassen zijn gecreerd. Chinees, neger en blanken hebben teveel lichamelijke verschillen. Ook de redenatie en logica veschilt tussen deze rassen.
   Lloyd Pye heeft voldoende aangetoond dat we niet van apen afstammen.
   Zolang er ‘junk dna’ is kunnen we aannemen dat de mens de dna structuur nog niet helemaal kan bevatten, laat staan een oorsprong vinden.

   5 likes
   • Henk

    De mens is gecreëerd door de Anunnaki. Die schijnen veel geëxperimenteerd te hebben met het dna. Er schijnt ook veel ms te zijn gegaan. Maar wat als elk type huidskleur het effect is van die experimenten? Dan is alles door de Anunnaki gecreëerd wat de mens betreft. Daarbij denk ik persoonlijk wel dat de huid wel klimaatgerelateerd is. Afrikanen hebben een donkere huid en verbranden niet in de hitte van hun klimaat. Als wij als blanken daar naartoe gaan en niet voldoende huidbescherming dragen dan verbrandt onze huid.

    0 likes
  • goeie vraag. Maar alles wat een richting zou kunnen aanwijzen, wordt geblokt. Om de een of andere vage reden, wil iets, dat we de waarheid niet kennen. Dat gezegd hebbende, ik ben ervan overtuigd, dat er instituten zijn, die dat wel weten. Maar dat moet jezelf maar uitzoeken, want ik heb ook al geen antwoorden.

   1 likes
   • Jeff, ik denk dat we het zelf niet eens weten of zullen weten zoals jij al met andere woorden omschreef.
    We zijn altijd op zoek naar ons zelf maar kunnen het niet vinden. Het kan heel complex zijn, het kan in
    het hoofd zitten, who knows. Er is in ieder geval iets bijzonders wat het bestaan mogelijk maakt, en dan
    kom ik toch weer terug op bepaalde ideeën van Lanza. Wat is het bewustzijn eigenlijk?
    Vreemd is ( ik weet het, ik dwaal af ) dat buiten ons bewustzijn eigenlijk niets bestaat. Geen bewustzijn
    is er ook niets. Kan dat wel? Lanza beweert dat we wellicht niet echt dood zijn na overlijden, of
    natuurlijke dood of uit het leven gerukt zijn ( ongeval ect ). Er kan iets zijn wat verder gaat.
    Ik vind het moeilijk te bevatten dat we er zo wél zijn en zo niet. Dus als een aan/uit schakelaar.
    Mensen die maanden in coma lagen, en weer ontwaken uit hun coma, zijn tijdelijk het bewustzijn kwijt
    geweest. Voor hen is het een “klik” geweest , maar voor de omgeving vergingen dus maanden. Fysiek is
    die coma patient wel verandert door de “tijd” maar bewustzijns matig was het een fractie van secondes
    ( uiteraard het ontwakings en besef trajekt even buiten beschouwing ) Wat denk jij?

    1 likes
    • Dat denken heb ik achter mij gelaten. Lucht echt op. Wij westerlingen willen alles in 1 Leven proppen; dus stress. Reincarnatie is een mooiere optie. Hoef je je niet zo druk te maken. Je krijgt meerdere kansen. Een veel leukere gedachtenwereld. De Egootjes blijven maar doordraven…..

     1 likes
 2. Zoiezo fout onderzocht; je moet kijken waar de eerste ezels vandaan kwamen!

  7 likes
 3. Bevolkingsgroepen verplaatsen en vermenging zich in de loop der tijd.
  ja nu ook alleen gedwongen door de elite om een mak ras te kweken.
  mij maakt het niets uit waar we vandaan komen we leven allemaal op een bol.

  2 likes
 4. Aardig voor de diepgang is dat de wetenschap ook nog lang niet alles weet, alleen de openbaring van ons allen als Godinnen en Goden die we allen in ‘wording’ zijn, KAN….. een ‘Godin en God op Aarde’ bekrachtigen en verankeren die nog het meeste weten en merendeels de oa. Chemie- & DNA- wetenschappen volledig beheersen. Zo ver zijn we echter nog niet geëvolueerd en kan dit nog wel een tijdje duren en willen we dit wel als een en de waarheid gaan beleven.

  0 likes
 5. Aardig voor de diepgang is dat de wetenschap ook nog lang niet alles weet, alleen de openbaring van ons allen als Godinnen en Goden die we allen in ‘wording’ zijn kan, een ‘Godin en God op Aarde’ bekrachtigen en verankeren die nog het meeste weten en merendeels de oa. Chemie- & DNA- wetenschappen volledig beheersen. Zo ver zijn we echter nog niet geëvolueerd en kan dit nog wel een tijdje duren en willen we dit wel als een en de waarheid gaan beleven.

  1 likes
 6. Iedereen heeft zo zijn eigen theorie.Mijn theorie is dat elk wezen wat hier leeft op deze aarde een eigen planeet heeft gehad of heeft.Vervolgens is er een galactische federatie in actie gekomen en die heeft van elke soort een koppel mee genomen en vervoerd naar de aarde.Dus blanken hadden hun eigen planeet net zoals negers en aziaten hun eigen planeet hadden,zelfs honden en katachtigen.Nu heeft die federatie alles op deze aarde geplant om te kijken wat het eind resultaat zou zijn.Zie het als een experiment.Vandaar ook al die ufos,we worden gewoon gemonitord.Terwijl de machthebbers ons in de gaten houden worden ze zelf in de gaten gehouden.Het is gewoon 1 grote dierentuin(gevangenis) en ontsnappen is onmogelijk.

  1 likes
 7. Mijn vader werkte in de eind 50-tiger jaren voor professor von Koenigswald, de beroemdste paleontoloog van zijn tijd, verbonden aan de universiteit van Utrecht. Hij vond de oudste schedels van mensen/ mensachtigen op Java en in China. Ik was toen een ventje van 8 jaar. Ademloos luisterde ik naar de verhalen van mijn vader. Tevens was de faculteit Geologie aldaar gevestigd. Wat mij bijgebleven is een grote tekening met de “Aardes” in diverse stadia. Dus van een rood bolletje naar blauw en vervolgens weer naar rood. Vanaf die tijd geloofde ik al niets van een religie; ondanks 10 jaar gristelijk onderwijs. Allemaal gelul; Alle Neuzen dezelfde kant op laten wijzen in het kader van hou jij ze arm, dan houd ik ze dom. Wetenschap hangt van aannames aan elkaar en bewijs wordt erbij “geknutseld” Zie de hele discussie omtrent het milieu. Overigens vertelden de geologen – na hun studie allemaal voor Shell gaan werken ivm olievondsten- DE AARDE KRIMT, – KLINKT IN AHW- VANDAAR DAT DE ZEESPIEGEL L I J K T TE STIJGEN. Maar dat weten de puppies van D66 en GL natuurlijk niet, met hun cursus sociologie. En dat willen ze ook niet weten, worden ze allemaal brodeloos. Dan wordt het krantjes rondbrengen. Excuses voor mijn sarcasme……

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gebeuren

Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...

zwarte

Zwarte econoom: ‘Meer blanke slaven in Noord-Afrika dan zwarte slaven in VS’

Na politiegeweld tegen een zwarte man is ...