CoronaBuitenland

Arts krijgt dit kritische artikel niet in de krant: ‘Het is een uiterst gevaarlijk precedent’

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

De Nederlandse media hebben nagenoeg geen aandacht besteed aan de zogeheten Twitter Files. Het lijkt er sterk op dat men dat zo wil houden. Arts Jona Walk heeft er een kritisch stuk over geschreven, maar het lukt haar niet om het in de krant te krijgen. “Dit onderwerp verdient echt meer aandacht in Nederland,” schrijft ze.

De Twitter Files brengen twee feiten aan het licht die haar grote zorgen baren. Twitter wilde in eerste instantie de discussie rondom corona niet reguleren, maar er werd expliciete druk op hen uitgeoefend vanuit politici en overheidsinstanties zoals de FBI om bepaalde informatie te verwijderen. Dat gebeurde ook bij Facebook, YouTube en LinkedIn.

Daarnaast zaten onder de door Twitter geblokkeerde accounts die van artsen en wetenschappers die spraken over corona vanuit evidente expertise, en veel van de stellingen die Twitter als ‘misinformatie’ markeerde, bleken later juist te zijn, zegt Walk.

Het was bewust beleid

De keuze om informatie wel of niet te verwijderen, werd gemaakt door medewerkers die niet de nodige kennis hadden om het op wetenschappelijke waarde te beoordelen. Het werd dus niet getoetst op waarheid, maar op standpunt, aldus de arts.

“Samengenomen laat dit zien hoe een overheid druk uitoefende om specifieke posities te blokkeren. Dat is censuur,” stelt ze.

De Twitter Files maken volgens haar duidelijk dat het geen toeval was dat er zo weinig dissidente meningen uit de medisch-wetenschappelijke wereld terug waren te horen in de publieke discussie. Het was bewust beleid.

Hele zorgelijke ontwikkeling

Walk wijst erop dat censuur het vertrouwen in experts en de overheid juist (terecht) vermindert. Men gaat zich afvragen wat er nog meer verborgen wordt.

Het verenigen van overheid met machtige multinationale bedrijven om te bepalen welke informatie wel en niet toegankelijk mag zijn voor het publiek, is op zijn allerminst een hele zorgelijke ontwikkeling, stelt de arts. “Het is een uiterst gevaarlijk precedent.”

Lees hier de hele blog.

4.9 136 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
1 maand geleden

Media: hoeren van de macht

Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

De overheid en de media zullen zonder fout ter verantwoording worden geroepen en “we wisten het niet” is geen optie, ze worden al jarenlang verwittigd en leggen het naast zich neer. De tijd van verantwoording afleggen zit eraan te komen.

Pitje
Pitje
1 maand geleden

De grote leugenaar allertijden hij wil zieltjes winnen

Wakker worden!!!
Wakker worden!!!
1 maand geleden

Dan gaan wij het toch verspreiden!
Of anders in de Andere Krant of Gezond Verstand.
Of bij Ongehoord Nieuws, dat heeft goede kijkcijfers!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

54
0
We lezen graag je reactie!x