Het Complot

‘CIA beheerst drugshandel’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een woordvoerder van de Mexicaanse staat Chihuahua heeft gezegd dat Amerikaanse agentschappen de handel in drugs niet willen beëindigen.

De Amerikaanse CIA en andere inlichtingendiensten doen niets aan drugshandelaars, aldus de woordvoerder. Ze proberen ‘de drugshandel juist te beheersen’.

Dat een officiële woordvoerder van de Mexicaanse autoriteiten uitspraken doet over betrokkenheid van de CIA bij de drugshandel is uniek. “Het is net de ongediertebestrijding,” zei Guillermo Terrazas Villanueva. “Zonder ongedierte heb je geen werk meer. Als ze de drugshandel beëindigen, hebben ze geen baan meer.”

Illusie

Een woordvoerder van de CIA in Washington wilde geen commentaar geven op de beschuldigingen. Het Amerikaanse congres heeft meer dan 1,4 miljard dollar opzij gezet voor de ‘oorlog tegen drugs’ in Mexico. Het levert helikopters, wapens en training voor politieagenten en rechters.

“De oorlog tegen drugs is een illusie,” zei professor Hugo Almada Mireles van de Autonome Universiteit in Juarez. “Het geeft ze een reden om in te grijpen in Zuid-Amerika.”

“De CIA wil de bevolking beheersen en zal de wapensmokkel naar Mexico niet stoppen, kijk maar naar Operatie Fast and Furious,” voegde hij toe. Bij die operatie verkocht de Amerikaanse overheid automatische wapens aan Mexicaanse drugskartels. Oud-adviseur voor het Witte Huis Kevin Sabet doet de aantijgingen af als complottheorieën.

Sinaloakartel

In 1996 deed de San Jose Mercury News verslag van een aantal CIA-missies in Nicaragua toen de consumptie van cocaïne in de getto’s van Noord-Amerika explodeerde. Om de Contra-rebellen te financieren die tegen de socialistische regering van Nicaragua streden steunde de CIA Colombiaanse kartels. Met hulp van de CIA konden de kartels drugs naar Los Angeles smokkelen.

“Het klopt, ze willen de drugshandel beheersen,” zei een functionaris van de Secretaría Gobernación in Juarez, de Mexicaanse versie van het Amerikaanse departement van Binnenlandse Veiligheid.

Jesús Zambada Niebla, een belangrijke drugskoerier van het Sinaloakartel, wacht in Chicago zijn proces af. Hij werkte naar eigen zeggen voor de DEA toen hij nog drugs smokkelde. Hem werd immuniteit beloofd.

“Onder Ismael Zambada (de vader van Jesús) kon het Sinaloakartel onbeperkt drugs naar de Verenigde Staten smokkelen. In ruil voor informatie over rivaliserende kartels werden de leden door de Amerikaanse overheid beschermd tegen vervolging,” schreven de advocaten van Zambada. “Agenten van de Amerikaanse overheid hielpen de leiders van het Sinaloakartel.”

Koers

De nieuwe Mexicaanse president Enrique Peña Nieto van de Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI) wil met de Amerikaanse autoriteiten een open dialoog voeren over de oorlog tegen drugs. Hij heeft al aangegeven dat legalisering van sommige drugs niet tot de mogelijkheden behoort. Sommige partijen zijn bezorgd dat Nieto het op een akkoordje gooit met de kartels.

Ongeacht de koers die de nieuwe regering zal varen blijven veel Mexicanen, waaronder overheidsfunctionarissen zoals Guillermo Villanueva, van mening dat er krachten actief zijn die willen dat de drugshandel door blijft gaan.

Bron: Aljazeera.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
10 jaren geleden

Alle door de mens gemaakte wetten mogen van mij worden geschrapt, dan houden we de Universele wetten over. Die zijn prima en al eonen ongewijzigd.

andere wetten erken ik niet

trix
trix
10 jaren geleden

Wat zijn volgens jou de drie universele wetten?

Naamverplicht
Naamverplicht
10 jaren geleden

[quote name=”Biff”]Alle door de mens gemaakte wetten mogen van mij worden geschrapt, dan houden we de Universele wetten over. Die zijn prima en al eonen ongewijzigd.

andere wetten erken ik niet[/quote]

Als je de universele wetten volgt zal je altijd boven de menselijke wetten staan, omdat de universele wetten

P-eat-her
P-eat-her
10 jaren geleden

[quote name=”Biff”]Alle door de mens gemaakte wetten mogen van mij worden geschrapt, dan houden we de Universele wetten over. Die zijn prima en al eonen ongewijzigd.

andere wetten erken ik niet[/quote]

Mee eens!
Elke door mensen gemaakte wet is doordrenkt van eigenbelang of wordt t.z.t. geïnterpreteerd ten gunste van het eigen belang. Vrijheid en daarmee ook de verantwoordelijkheid moet terug naar de burger. Overheden dienen weer dienstverlenend te zijn en de belangen van het volk te behartigen ipv de belangen van enkele lobby-groepen. Weg met de (schijn-)democratie, want ook dit biedt geen vrijheid, want daarbinnen kan 51% dus bepalen wat 49% niet mag doen! Dit is in de basis onjuist omdat niet belanghebbende gemakkelijk gemanipuleerd kunnen worden waardoor voor nagenoeg elk verbod wel een meerderheid te vinden is! En zo niet, dan knippen we het verbod in stukjes op zodat het er alsnog doorheen komt…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x