Homepagina » Het Complot » ‘CIA beheerst drugshandel’
Drugshandel

‘CIA beheerst drugshandel’

Een woordvoerder van de Mexicaanse staat Chihuahua heeft gezegd dat Amerikaanse agentschappen de handel in drugs niet willen beëindigen.

De Amerikaanse CIA en andere inlichtingendiensten doen niets aan drugshandelaars, aldus de woordvoerder. Ze proberen ‘de drugshandel juist te beheersen’.

Dat een officiële woordvoerder van de Mexicaanse autoriteiten uitspraken doet over betrokkenheid van de CIA bij de drugshandel is uniek. “Het is net de ongediertebestrijding,” zei Guillermo Terrazas Villanueva. “Zonder ongedierte heb je geen werk meer. Als ze de drugshandel beëindigen, hebben ze geen baan meer.”

Illusie

Een woordvoerder van de CIA in Washington wilde geen commentaar geven op de beschuldigingen. Het Amerikaanse congres heeft meer dan 1,4 miljard dollar opzij gezet voor de ‘oorlog tegen drugs’ in Mexico. Het levert helikopters, wapens en training voor politieagenten en rechters.

“De oorlog tegen drugs is een illusie,” zei professor Hugo Almada Mireles van de Autonome Universiteit in Juarez. “Het geeft ze een reden om in te grijpen in Zuid-Amerika.”

“De CIA wil de bevolking beheersen en zal de wapensmokkel naar Mexico niet stoppen, kijk maar naar Operatie Fast and Furious,” voegde hij toe. Bij die operatie verkocht de Amerikaanse overheid automatische wapens aan Mexicaanse drugskartels. Oud-adviseur voor het Witte Huis Kevin Sabet doet de aantijgingen af als complottheorieën.

Sinaloakartel

In 1996 deed de San Jose Mercury News verslag van een aantal CIA-missies in Nicaragua toen de consumptie van cocaïne in de getto’s van Noord-Amerika explodeerde. Om de Contra-rebellen te financieren die tegen de socialistische regering van Nicaragua streden steunde de CIA Colombiaanse kartels. Met hulp van de CIA konden de kartels drugs naar Los Angeles smokkelen.

“Het klopt, ze willen de drugshandel beheersen,” zei een functionaris van de Secretaría Gobernación in Juarez, de Mexicaanse versie van het Amerikaanse departement van Binnenlandse Veiligheid.

Jesús Zambada Niebla, een belangrijke drugskoerier van het Sinaloakartel, wacht in Chicago zijn proces af. Hij werkte naar eigen zeggen voor de DEA toen hij nog drugs smokkelde. Hem werd immuniteit beloofd.

“Onder Ismael Zambada (de vader van Jesús) kon het Sinaloakartel onbeperkt drugs naar de Verenigde Staten smokkelen. In ruil voor informatie over rivaliserende kartels werden de leden door de Amerikaanse overheid beschermd tegen vervolging,” schreven de advocaten van Zambada. “Agenten van de Amerikaanse overheid hielpen de leiders van het Sinaloakartel.”

Koers

De nieuwe Mexicaanse president Enrique Peña Nieto van de Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI) wil met de Amerikaanse autoriteiten een open dialoog voeren over de oorlog tegen drugs. Hij heeft al aangegeven dat legalisering van sommige drugs niet tot de mogelijkheden behoort. Sommige partijen zijn bezorgd dat Nieto het op een akkoordje gooit met de kartels.

Ongeacht de koers die de nieuwe regering zal varen blijven veel Mexicanen, waaronder overheidsfunctionarissen zoals Guillermo Villanueva, van mening dat er krachten actief zijn die willen dat de drugshandel door blijft gaan.

Bron: Aljazeera.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info goed? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Alle door de mens gemaakte wetten mogen van mij worden geschrapt, dan houden we de Universele wetten over. Die zijn prima en al eonen ongewijzigd.

  andere wetten erken ik niet

  0 likes
 2. Wat zijn volgens jou de drie universele wetten?

  0 likes
 3. [quote name=”Biff”]Alle door de mens gemaakte wetten mogen van mij worden geschrapt, dan houden we de Universele wetten over. Die zijn prima en al eonen ongewijzigd.

  andere wetten erken ik niet[/quote]

  Als je de universele wetten volgt zal je altijd boven de menselijke wetten staan, omdat de universele wetten

  0 likes
 4. [quote name=”Biff”]Alle door de mens gemaakte wetten mogen van mij worden geschrapt, dan houden we de Universele wetten over. Die zijn prima en al eonen ongewijzigd.

  andere wetten erken ik niet[/quote]

  Mee eens!
  Elke door mensen gemaakte wet is doordrenkt van eigenbelang of wordt t.z.t. geïnterpreteerd ten gunste van het eigen belang. Vrijheid en daarmee ook de verantwoordelijkheid moet terug naar de burger. Overheden dienen weer dienstverlenend te zijn en de belangen van het volk te behartigen ipv de belangen van enkele lobby-groepen. Weg met de (schijn-)democratie, want ook dit biedt geen vrijheid, want daarbinnen kan 51% dus bepalen wat 49% niet mag doen! Dit is in de basis onjuist omdat niet belanghebbende gemakkelijk gemanipuleerd kunnen worden waardoor voor nagenoeg elk verbod wel een meerderheid te vinden is! En zo niet, dan knippen we het verbod in stukjes op zodat het er alsnog doorheen komt…

  0 likes
 5. [quote name=”Biff”]Alle door de mens gemaakte wetten mogen van mij worden geschrapt, dan houden we de Universele wetten over. Die zijn prima en al eonen ongewijzigd.

  andere wetten erken ik niet[/quote]

  Oh gaaf man! dus jij betaalt gewoon lekker geen belasting omdat je die wet niet erkent? Of jij werkt gewoon helemaal niet zodat je deze ‘foute’ maatschappij niet hoeft te ondersteunen?
  Misschien moet je een onbewoond eiland opzoeken. Kan je je eigen grondwet gaan schrijven!

  0 likes
 6. ja helemaal mee eens Biff, onze huidige wetgeving is gebaseerd op het afstraffen van actie’s in plaats van belonen
  het is een rigide instituut terwijl dit in mijn ogen een dynamisch instituut moet zijn aangezien het leven ook dynamisch is
  laten we klein beginnen en in onze buurten afspraken met elkaar maken losstaand van de overheid
  we moeten veel leren over hoe dit werkt, het is heel moeilijk (wel mogelijk) om dit onvoorbereid te gaan doen dus ik stel voor om er nu alvast mee te beginnen in je eigen gezin of misschien al in je straat
  wacht niet op je overheid het is aan ons om dit in het werk te stellen
  we hebben gezien wat onze overheid ervoor doet…niks dus

  0 likes
 7. De CIA wil alleen concurrenten in de drugshandel dwars zitten. In Afghanistan is het grootste deel van de opiumhandel in handen van de CIA net als tijdens de Vietnamoorlog de opiumhandel vanuit de gouden driehoek (Noord Thailand). En in Zuid Amerika de Cokehandel natuurlijk.

  0 likes
 8. Dank je Biff, voor deze eye-openener die je bij mij bewerkstelligd hebt.

  0 likes
 9. Natuurlijk wordt de druggsoorlog kunstmatig in stand gehouden, als je weet dat oud wereld leiders al hebben laten vermelden in dagbladen, dat de oorlog tegen drugs een verloren oorlog is!!The “killing fields” is nog lang niet afgelopen>OM de OOOH zo HEILIGE baantjes die het oplevert.Legaliseren zou beter zijn aldus de oud wereld leiders, maar eigenwijs zijn kan een hobby worden.De stumperds weten niet wat ze doen, en het onnodige bloed blijft maar vloeien!!

  0 likes
 10. Drugsland Nederland

  In het rioolwater van Amsterdam zit heel veel coke. Ach ja veel mensen zijn een plaag voor zichzelf, anderen, de wereld en de natuur. Als je er iets van zegt dat jongelui (gisteren) flessen in een zwemwater gooien krijg je een grote bek. Wat een plaag zijn dat soort mensen !! Dieren zijn beter. Gelukkig zijn er ook lieve mensen. Maar er loopt een hoop stront rond !!!

  0 likes
 11. Bathsalt hebben ze ook op de markt gebracht,vooral vanwege de leuke bijwerkingen.

  0 likes
 12. waarom kan ik dit alleen delen op twitter en hyves? Het 1e heb ik niet en op het 2e daar zit geen kip meer op. Where`s facebook??

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

lockdown

‘Lockdown is een schande, bijna alles stinkt’: Verontruste burgers dagvaarden Nederlandse staat

De maatregelen die door onze overheid zijn ...

duitse

Duitse overheid ernstig in verlegenheid door gelekt rapport: ‘Corona was vals alarm’

De Duitse overheid en mainstream media doen ...