Het Complot

Ultieme ambitie: Muse wil UFO laten landen tijdens liveoptreden

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse rockband Muse heeft een ultieme ambitie. De groep wil namelijk een enorme UFO laten landen in het stadion waar zij op dat moment optreedt.

“Op een dag laat ik een enorme zeppelin in de vorm van een UFO landen in een stadion,” zei zanger Matt Bellamy. “Ik probeer het al jaren, maar niemand laat het toe.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Muse schrijft over onderwerpen zoals liefde, complottheorieën, het buitenaardse en politieke kwesties. De band is opgericht in 1994 en bestaat uit frontman Matthew Bellamy, bassist Christopher Wolstenholme en drummer Dominic Howard.

HAARP

Op 16 en 17 juni 2007 speelde Muse voor een uitverkocht Wembley-stadion in Londen, hun grootste optreden ooit. In maart 2008 werd een registratie van het optreden uitgebracht op cd en dvd onder de naam HAARP.

Het zesde studioalbum van Muse wordt rond oktober 2012 uitgebracht. Daarin wordt de link gelegd met de economische crisis, het milieu en de oorlogen overal in de wereld. Op 13 juli gaf Muse de tracklist van het nieuwe album vrij. Het nummer Supremacy gaat over de verwoesting van de aarde, Madness is een elektronisch nummer geïnspireerd op de liefde. Met Animals bedoelt Matt de bankiers en Big Freeze gaat over de uiteindelijke apocalyps.

Rond de periode van Absolution, het derde studioalbum, raakte Bellamy meer geïnteresseerd in de politiek en dat reflecteerde hij op zijn teksten. Van invloed op het album was onder meer de Irakoorlog en het Britse beleid van Tony Blair. Op het album bekritiseerde Bellamy de machthebbers met het nemen van beslissingen op religieuze grond, zoals George W. Bush en de islamitische regeringsleiders. “In feite roep ik de machtswellustelingen ter verantwoording die zich achter hun godsmasker schuilhouden,” zei Matt.

Beschaving op Mars

Op het album Black Holes and Revelations richtte Bellamy zich onder andere op het buitenaardse, zoals in de nummers Supermassive Black Hole en Knights of Cydonia waar een beschaving op Mars wordt beschreven.

Voor het album The Resistance haalde Bellamy inspiratie uit boeken zoals The Grand Chessboard van Zbigniew Brzeziński, waarin de theorie wordt behandeld dat de VS heel Eurazië moet overnemen om zeker te zijn van bepaalde grondstoffen. Tevens is het nummer MK-Ultra vernoemd naar het gelijknamige project.

Muse wil UFO laten landen tijdens liveoptreden
Matt Belamy tijdens een optreden van Muse in 2009 in Teignmouth, Devon

Gevangenis

Actuele gebeurtenissen, zoals de kredietcrisis, hebben ook invloed gehad op de teksten. Daarom zijn enkele nummers van Muse ontstaan uit het idee van weerstand. “Uprising heeft dat protest-gevoel goed bij zich,” zei bassist Wolstenholme. “Ik denk dat het hele nummer gaat over het hebben van wantrouwen tegen de machthebbers, of dat nou politici of bankiers zijn. We leven in een maatschappij waar je wordt geacht je mond te houden en zaken gewoon te accepteren.”

De afsluiter van het album Exogenesis gaat over het verlaten van de mensheid naar een andere planeet om daar een nieuwe en betere beschaving op te bouwen.

Muse, een band die de afgelopen jaren enkele gerenommeerde prijzen heeft gewonnen op het gebied van liveoptredens, raakte geïnspireerd door het boek 1984 van George Orwell. “We wilden het gevoel creëren van mensen die in een utilitaristische gevangenis vast zaten,” zei drummer Howard. “Dit resulteerde in drie torens waar de bandleden in ‘gevangen’ werden. Tijdens de Europese tour dit jaar speelt Muse in de Ziggo Dome in Amsterdam en het Sportpaleis in Antwerpen.

Bron: List.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jesse
Jesse
11 jaren geleden

Hah, ik had net muse opgezet 😛
Paar dagen tijdens droomtijd vlogen er hier zóveel schepen en moederschepen langs, was gewoon te gek voor woorden.

mb
mb
11 jaren geleden

… dus geen UFO … jammer !

Yatri
Yatri
11 jaren geleden

Wie kan en wil contact opnemen met Muse om een samenwerkingsrelatie aan te gaan met SOPN? wij hebben exact dezelfde gedachtengoed.
In Licht en Liefde, Yatri

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Waarom wil niemand het toestaan dat er een UFO land tijdens een optreden. Bij andere bands worden de meest waanzinnige dingen uit de kast gehaald om het publiek te amuseren…

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x