Homepagina » Het Complot » Ultieme ambitie: Muse wil UFO laten landen tijdens liveoptreden
Muse wil UFO laten landen tijdens liveoptreden

Ultieme ambitie: Muse wil UFO laten landen tijdens liveoptreden

De Britse rockband Muse heeft een ultieme ambitie. De groep wil namelijk een enorme UFO laten landen in het stadion waar zij op dat moment optreedt.

“Op een dag laat ik een enorme zeppelin in de vorm van een UFO landen in een stadion,” zei zanger Matt Bellamy. “Ik probeer het al jaren, maar niemand laat het toe.”

Muse schrijft over onderwerpen zoals liefde, complottheorieën, het buitenaardse en politieke kwesties. De band is opgericht in 1994 en bestaat uit frontman Matthew Bellamy, bassist Christopher Wolstenholme en drummer Dominic Howard.

HAARP

Op 16 en 17 juni 2007 speelde Muse voor een uitverkocht Wembley-stadion in Londen, hun grootste optreden ooit. In maart 2008 werd een registratie van het optreden uitgebracht op cd en dvd onder de naam HAARP.

Het zesde studioalbum van Muse wordt rond oktober 2012 uitgebracht. Daarin wordt de link gelegd met de economische crisis, het milieu en de oorlogen overal in de wereld. Op 13 juli gaf Muse de tracklist van het nieuwe album vrij. Het nummer Supremacy gaat over de verwoesting van de aarde, Madness is een elektronisch nummer geïnspireerd op de liefde. Met Animals bedoelt Matt de bankiers en Big Freeze gaat over de uiteindelijke apocalyps.

Rond de periode van Absolution, het derde studioalbum, raakte Bellamy meer geïnteresseerd in de politiek en dat reflecteerde hij op zijn teksten. Van invloed op het album was onder meer de Irakoorlog en het Britse beleid van Tony Blair. Op het album bekritiseerde Bellamy de machthebbers met het nemen van beslissingen op religieuze grond, zoals George W. Bush en de islamitische regeringsleiders. “In feite roep ik de machtswellustelingen ter verantwoording die zich achter hun godsmasker schuilhouden,” zei Matt.

Beschaving op Mars

Op het album Black Holes and Revelations richtte Bellamy zich onder andere op het buitenaardse, zoals in de nummers Supermassive Black Hole en Knights of Cydonia waar een beschaving op Mars wordt beschreven.

Voor het album The Resistance haalde Bellamy inspiratie uit boeken zoals The Grand Chessboard van Zbigniew Brzeziński, waarin de theorie wordt behandeld dat de VS heel Eurazië moet overnemen om zeker te zijn van bepaalde grondstoffen. Tevens is het nummer MK-Ultra vernoemd naar het gelijknamige project.

Muse wil UFO laten landen tijdens liveoptreden
Matt Belamy tijdens een optreden van Muse in 2009 in Teignmouth, Devon

Gevangenis

Actuele gebeurtenissen, zoals de kredietcrisis, hebben ook invloed gehad op de teksten. Daarom zijn enkele nummers van Muse ontstaan uit het idee van weerstand. “Uprising heeft dat protest-gevoel goed bij zich,” zei bassist Wolstenholme. “Ik denk dat het hele nummer gaat over het hebben van wantrouwen tegen de machthebbers, of dat nou politici of bankiers zijn. We leven in een maatschappij waar je wordt geacht je mond te houden en zaken gewoon te accepteren.”

De afsluiter van het album Exogenesis gaat over het verlaten van de mensheid naar een andere planeet om daar een nieuwe en betere beschaving op te bouwen.

Muse, een band die de afgelopen jaren enkele gerenommeerde prijzen heeft gewonnen op het gebied van liveoptredens, raakte geïnspireerd door het boek 1984 van George Orwell. “We wilden het gevoel creëren van mensen die in een utilitaristische gevangenis vast zaten,” zei drummer Howard. “Dit resulteerde in drie torens waar de bandleden in ‘gevangen’ werden. Tijdens de Europese tour dit jaar speelt Muse in de Ziggo Dome in Amsterdam en het Sportpaleis in Antwerpen.

Bron: List.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Hah, ik had net muse opgezet 😛
  Paar dagen tijdens droomtijd vlogen er hier zóveel schepen en moederschepen langs, was gewoon te gek voor woorden.

  0 likes
 2. … dus geen UFO … jammer !

  0 likes
 3. Wie kan en wil contact opnemen met Muse om een samenwerkingsrelatie aan te gaan met SOPN? wij hebben exact dezelfde gedachtengoed.
  In Licht en Liefde, Yatri

  0 likes
 4. Waarom wil niemand het toestaan dat er een UFO land tijdens een optreden. Bij andere bands worden de meest waanzinnige dingen uit de kast gehaald om het publiek te amuseren…

  0 likes
 5. Muse heeft bij een vorige tour allang een UFO laten landen, zie Youtube. Verder kan je je afvragen, zo’n grote band waar duizenden jongeren van uit hun dak gaan, alleen vraag het ze maar, ze hebben geen idee waar Muse over zingt of wat Haarp is. Muse is entertainment, maar het kwartje valt niet wat betreft waar zij voor staan.

  0 likes
 6. Ach ja, ik heb in m’n 25 jarige bestaan de wereld verschillende malen naar de klote zien gaan door UFO’s (op televisie 😉 waarom er dan niet gewoon een NEP-ufo mag landen is mij daarom ook een raadsel… 🙂

  Intussen is er sprake van een Independence Day 2 🙂

  (ik denk misschien te veel door) maar waarom in deel 1 triomf door het gecrashte moederschip terwijl de moederplaneet nog bestaat.. daarom dus voer voor en 2e film, als je mensen bang wilt maken, vertel ze de waarheid, dan worden ze in dit geval nóg banger ;):P Het zet je tot denken.

  Goh wat zou ik graag eens Orson Wells immiteren…

  0 likes
 7. ze hadden toch al een keer een ufo bij een show? Die verstoorde toen het TV signaal

  0 likes
 8. Muse is geweldig … ik ben al jaren fan. Jammer dat de concertkaartjes zo duur zijn. Matt Bellamy is heftig voorstander van geoïsme …. toch aardig in de lijn van SOPN.

  0 likes
 9. [quote name=”beholt”]ze hadden toch al een keer een ufo bij een show? Die verstoorde toen het TV signaal[/quote]

  http://www.youtube.com/watch?v=las_Giy3f9I

  0 likes
 10. Overigens … wat een gedoe over UFO’s … ongeidentificeerde voertuigen. En dus weet je nog niks. Als buitenaardsen (en wellicht zijn wij dat ook wel van oorsprong) hier willen landen dan doen ze dat vast een keertje.

  0 likes
 11. Uprising is wel een lekker nummer. Voor de eerste keer gehoord en het beviel goed.

  0 likes
 12. Illuminati band Muse staat helemaal nergens voor. Valse profeten die hun publiek minachten en proberen te beïnvloeden met hun revolutionaire priet praat.
  Vraag jezelf eens af waarom Muse de hymne voor de Olympische spelen mochten componeren? Om hun revolutionaire teksten?
  Wake up mensen

  0 likes
 13. [quote name=”Frank Hulsebos”]Illuminati band Muse staat helemaal nergens voor. Valse profeten die hun publiek minachten en proberen te beïnvloeden met hun revolutionaire priet praat.
  Vraag jezelf eens af waarom Muse de hymne voor de Olympische spelen mochten componeren? Om hun revolutionaire teksten?
  Wake up mensen[/quote]

  Klopt!

  0 likes
 14. [quote name=”Frank Hulsebos”]Illuminati band Muse staat helemaal nergens voor. Valse profeten die hun publiek minachten en proberen te beïnvloeden met hun revolutionaire priet praat.
  Vraag jezelf eens af waarom Muse de hymne voor de Olympische spelen mochten componeren? Om hun revolutionaire teksten?
  Wake up mensen[/quote]

  If you can;t beat them, join them?????

  0 likes
 15. [quote name=”Frank Hulsebos”]Illuminati band Muse staat helemaal nergens voor. Valse profeten die hun publiek minachten en proberen te beïnvloeden met hun revolutionaire priet praat.
  Vraag jezelf eens af waarom Muse de hymne voor de Olympische spelen mochten componeren? Om hun revolutionaire teksten?
  Wake up mensen[/quote]

  Misschien droom jij dan dat er overal alles ook wel iets achter te vinden valt. Het kan ook misschien zijn dat Muse nu gewoon éénmaal goede muziek maakt. Of is dat al misschien te ver gezocht…

  0 likes
 16. exopolitiek: Muse schrijft over onderwerpen zoals liefde, complottheorieën, het buitenaardse en politieke kwesties,de economische crisis, het milieu en de oorlogen overal in de wereld, wel en niet terecht,hun gedragspatroon op het poduim is een beschavingtoonbeeld van zero, om van te kotsen….

  0 likes
 17. Ach, chill mensen. d’r zijn zoveel elementen in onze samenleving die ons de ene of andere kant op wijzen. Natuurlijk is het hoogstwaarschijnlijk dat er achter hun een agenda zit. Maar weet je wat, als je al je tijd gebruikt om alleen te constateren dat er achter alles een samenzwering zit, dat ben je nog steeds lam gelegd :P.

  Het is goed om te weten wat er gaande is, en om niet naiëf te zijn. Maar weet ook wat voor effect die kennis op je gemoed heeft.

  Licht.

  0 likes
 18. Matthew Bellamy komt uit een heel normaal gezin. Is heel erg spiritueel opgevoed. Beide ouders hielden zich bezig met deze onderwerpen. Na de scheiding van zijn ouders is hij in deze wereld terechtgekomen. Helaas, als je voor Warner werkt, heb je te maken met bijvoorbeeld de olympische spelen. Zij zien alleen maar geld, namelijk. Als artiest zijnde heb je niks in te brengen. Je hebt getekend, dus heb je het maar te doen. De platenmaatschappijen zijn vaak de boosdoener. Hoe kom je er dan uit? Niet. Daar wordt alles geregeld. De eigenaar van Warner komt uit de olieindustrie. Natuurlijk is dit dan een illuminati band.. maar.. wat Matt zegt is wel waar.. hij wilt zijn boodschap verspreiden aan een groot publiek.. dat is nu nog onmogelijk zonder die lui.. net zoals een politieke partij met goede bedoelingen.. Je komt uiteindelijk ook in een wereld terecht, waar je liever niet in terecht zou willen komen 😉

  0 likes
 19. [quote name=”gallicflower”]exopolitiek: Muse schrijft over onderwerpen zoals liefde, complottheorieën, het buitenaardse en politieke kwesties,de economische crisis, het milieu en de oorlogen overal in de wereld, wel en niet terecht,hun gedragspatroon op het poduim is een beschavingtoonbeeld van zero, om van te kotsen….[/quote]
  En dat is nu juist de bedoeling.Jij kotst van hun optredens, zij kotsen van wat je hier net boven vermeld.En uiten dit met chaos en zooi.Kom jij nu ook uit je kooi??Van hen kun je zeggen “ZIJ ZIJN WAKKER”En hopen door chaos en zooi de slapenden te wekken.Hoe maak je een slapende wakker??Door met twee deksels tegen elkaar te slaan,of zooi te maken om aandacht te kweken.Het werkt als een “wekker”die afgaat door zooi trappen namelijk.

  0 likes
 20. Dan even over HAARP welke zogenaamd ons bewustzijn beïnvloed.Hoeveel zenders zitten er in de ether??Duizenden tienduizenden zelfs, met radiozendamateurs inbegrepen.En al die signalen beïnvloeden ons bewustzijn?En die signalen weerkaatsen ook via de ionosfeer retour richting aarde.Nee Haarp is gebouwd puur voor defentie om radioverkeer en communicatie te verstoren,waarbij in de storing wormgaten worden gemaakt, zodat defentie zelf in een storing kan communiceren.Puur om je vijand te verslaan.HAARP heeft ook een broertje in Rusland zie link: http://www.youtube.com/watch?v=-2EKWgTNEYU Haarp is door mij(radiozendamateur) te beluisteren rond de 46 mhz, en klinkt als een cirkelzaag, die zo nu en dan een spijker raakt.Wil je de aarde met een zendsignaal verschroeien, of beven laten, dan zal het vermogen vele malen hoger moeten, tot je dwars door de iononenfeer blaast, en het signaal gewoon de ruimte invliegt met de snelheid van het licht.Complotters hebben een angstfobie.En niet te weinig.

  0 likes
 21. Ben erbij in het ziggo-dome. Laat maar komen die ufo’s(zullen dan wel door het dak moeten…). Muse ruless!!!

  0 likes
 22. Wat een heerlijk nummer! En wat een goeie tekst!

  0 likes
 23. [quote name=”Johan Van Ransbeek”][quote name=”Frank Hulsebos”]Illuminati band Muse staat helemaal nergens voor. Valse profeten die hun publiek minachten en proberen te beïnvloeden met hun revolutionaire priet praat.
  Vraag jezelf eens af waarom Muse de hymne voor de Olympische spelen mochten componeren? Om hun revolutionaire teksten?
  Wake up mensen[/quote]

  Misschien droom jij dan dat er overal alles ook wel iets achter te vinden valt. Het kan ook misschien zijn dat Muse nu gewoon éénmaal goede muziek maakt. Of is dat al misschien te ver gezocht…[/quote]

  Ja:-)

  0 likes
 24. ik vind dat muse goede muziek maak en zowiezo mensen iets alerter maakt.. zeg nou zelf het is beter dan de pimp slappin ho’s crap van lil wayne en de nietzeggende teksten van nicki minaj enzo.. maar muse een illuminatie band.. Dacht het dus effe niet he

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...

betogers

‘Vreedzame’ betogers Black Lives Matter steken huis met kind in brand en blokkeren brandweer

Een politiechef uit de Amerikaanse staat Virginia ...