Binnenland

Artsen die zeggen dat klimaatverandering geen bedreiging vormt voor gezondheid mogelijk STRAFBAAR

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

In de gedragscode van artsenkoepel KNMG staat het volgende:

Klimaat, milieu en gezondheid beïnvloeden elkaar. Klimaatverandering en milieuvervuiling leveren gezondheidsproblemen op, zowel nu als in de toekomst. Ook de zorgsector zelf is vervuilend en dus onderdeel van het probleem. Het verminderen van de impact van de zorg op het klimaat en milieu is daarom belangrijk om de volksgezondheid te verbeteren. Dit verlicht de druk op de zorg, zowel nu als in de toekomst. Als arts heb je dus de verantwoordelijkheid om je hier bewust van te zijn. En je in te zetten voor een duurzame zorgsector en een gezonde leefwereld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

arts

In de gedragscode voor artsen staat dat ‘klimaatverandering’ de leefomgeving en gezondheid van mensen steeds meer aantast, waardoor de ziektelast toeneemt.


Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg demissionair minister voor Medische Zorg Pia Dijkstra of een arts die publiekelijk te kennen geeft dat hij of zij van mening is dat klimaat(verandering) de gezondheid niet ‘steeds meer aan[tast]’ en dus geen bedreiging vormt voor de gezondheid van mensen, in strijd handelt met de KNMG-gedragscode.

Laat even tot u doordringen wat dit antwoord betekent

De minister heeft geantwoord dat zij op deze vraag niet met ja of nee kan antwoorden.

“Laat even tot u doordringen wat dit antwoord betekent,” zegt Van Houwelingen. “Artsen die van mening zijn dat klimaatverandering geen bedreiging vormt voor de volksgezondheid zijn mogelijk (!) strafbaar. Maar zelfs de minister weet dat niet zeker!”

Vorige maand stelde hij deze vraag ook aan minister Dijkstra, maar toen gaf ze geen direct antwoord. Wel impliceerde ze dat artsen die publiekelijk zeggen dat er geen klimaatcrisis is mogelijk door de inspectie vervolgd kunnen worden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce
Joyce
2 maanden geleden

Met de klimaatveranderingen door gif in de lucht over de bevolking te strooien, is de klimaatverandering door menselijk ingrijpen wel degelijk zeer schadelijk. De normale “klimaatverandering “ door alles op zijn beloop te laten is niet schadelijk. Getuige ook de vele ondergrondse bunkers die de elite bouwt!
Ook de hoge kosten van verbouwingen bij fam v Amsbergen en het parlementsgebouw laten duidelijk zien dat deze voor een groot deel valt toe te wijzen aan de luchtzuiveringsinstallaties!

jessie nameles
jessie nameles
2 maanden geleden

imigratie wel, wat een tering zooitje kunnen de [nieuwe] nederlanders maken van een eerst nette buurt !!!!!!!!!! allemaal gelul om miliarden kostende projectjes van ons geld er maar ff door te douwen en je vrijheid in te krimpen .. gauw opzouten met deze communisten !!!!!!!!!!!

Realistische
Realistische
2 maanden geleden

Blablablabla blablablabla blablablabla
DOE er wat aan met elkaar !!

Omdenker
Omdenker
2 maanden geleden

Ik snap dat ze het zelf niet meer snappen. De ene dag zeggen ze het één en de volgende dag is het precies omgekeerd. Elke dag is er wel een record: te nat, te droog, te warm, te koud. Palenpest door droogte, de volgende dag is het weer door teveel regen. Hobbykippen die gevaarlijke eieren leggen terwijl de boer ernaast die zijn eieren aan de supermarkt levert veilige eieren zou hebben. Bovendien denk ik dat ze het goede klimaat een handje kunnen helpen door al die vliegtuigen die kruisen en boter, kaas en eieren in de lucht maken een halt toe te roepen. Worden wij een stuk gezonder van 😉

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x