Binnenland

Artsen die zeggen dat klimaatverandering geen bedreiging vormt voor gezondheid mogelijk STRAFBAAR

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

In de gedragscode van artsenkoepel KNMG staat het volgende:

Klimaat, milieu en gezondheid beïnvloeden elkaar. Klimaatverandering en milieuvervuiling leveren gezondheidsproblemen op, zowel nu als in de toekomst. Ook de zorgsector zelf is vervuilend en dus onderdeel van het probleem. Het verminderen van de impact van de zorg op het klimaat en milieu is daarom belangrijk om de volksgezondheid te verbeteren. Dit verlicht de druk op de zorg, zowel nu als in de toekomst. Als arts heb je dus de verantwoordelijkheid om je hier bewust van te zijn. En je in te zetten voor een duurzame zorgsector en een gezonde leefwereld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

arts

In de gedragscode voor artsen staat dat ‘klimaatverandering’ de leefomgeving en gezondheid van mensen steeds meer aantast, waardoor de ziektelast toeneemt.


Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg demissionair minister voor Medische Zorg Pia Dijkstra of een arts die publiekelijk te kennen geeft dat hij of zij van mening is dat klimaat(verandering) de gezondheid niet ‘steeds meer aan[tast]’ en dus geen bedreiging vormt voor de gezondheid van mensen, in strijd handelt met de KNMG-gedragscode.

Laat even tot u doordringen wat dit antwoord betekent

De minister heeft geantwoord dat zij op deze vraag niet met ja of nee kan antwoorden.

“Laat even tot u doordringen wat dit antwoord betekent,” zegt Van Houwelingen. “Artsen die van mening zijn dat klimaatverandering geen bedreiging vormt voor de volksgezondheid zijn mogelijk (!) strafbaar. Maar zelfs de minister weet dat niet zeker!”

Vorige maand stelde hij deze vraag ook aan minister Dijkstra, maar toen gaf ze geen direct antwoord. Wel impliceerde ze dat artsen die publiekelijk zeggen dat er geen klimaatcrisis is mogelijk door de inspectie vervolgd kunnen worden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce
Joyce
1 maand geleden

Met de klimaatveranderingen door gif in de lucht over de bevolking te strooien, is de klimaatverandering door menselijk ingrijpen wel degelijk zeer schadelijk. De normale “klimaatverandering “ door alles op zijn beloop te laten is niet schadelijk. Getuige ook de vele ondergrondse bunkers die de elite bouwt!
Ook de hoge kosten van verbouwingen bij fam v Amsbergen en het parlementsgebouw laten duidelijk zien dat deze voor een groot deel valt toe te wijzen aan de luchtzuiveringsinstallaties!

jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

imigratie wel, wat een tering zooitje kunnen de [nieuwe] nederlanders maken van een eerst nette buurt !!!!!!!!!! allemaal gelul om miliarden kostende projectjes van ons geld er maar ff door te douwen en je vrijheid in te krimpen .. gauw opzouten met deze communisten !!!!!!!!!!!

Realistische
Realistische
1 maand geleden

Blablablabla blablablabla blablablabla
DOE er wat aan met elkaar !!

Eliza
Eliza
1 maand geleden

En dat uit de mond van een oud omroepster
Sterk hoor

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x