Homepagina » Binnenland » Het was een totale wanvertoning. Zie hier de reactie van Baudet op het mislukte ‘Democratiefestival’ van minister Ollongren
Het was een totale wanvertoning. Zie hier de reactie van Baudet op het mislukte 'Democratiefestival' van minister Ollongren
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

Het was een totale wanvertoning. Zie hier de reactie van Baudet op het mislukte ‘Democratiefestival’ van minister Ollongren

Forum voor Democratie protesteerde met een reclamevliegtuigje tegen het ‘Democratiefestival’ in Nijmegen, georganiseerd door minister Kajsa Ollongren (D66).

Omdat ze de gratis kaartjes aan de straatstenen niet kwijt kreeg, werden ambtenaren onder werktijd naar het festival gebracht.

“Het was een van belastinggeld betaald mislukt festival,” reageerde FvD-voorman Thierry Baudet tegenover parlementair verslaggever Ernst Lissauer.

Wanvertoning

Hij wees erop dat dit ‘Democratiefestival’ is georganiseerd door een minister die nota bene het referendum heeft afgeschaft.

“Het was een totale wanvertoning, en wij hebben dat willen aankaarten door erboven te vliegen met een spandoek met daarop de tekst ‘democratie is referendum’,” vervolgde hij.

“Je moet de bevolking het laatste woord geven en niet – zoals Ollongren wil – afschepen met een of ander festival,” klonk het.

Censuurmaatregelen

Hij wees erop dat Ollongren ook het vrije internet aan banden wil leggen met allerlei censuurmaatregelen.

De minister wil ‘fake news’ aan banden leggen, maar fake news is volgens Baudet een term die bedoeld is om onwelgevallige meningen en visies uit de openbare ruimte weg te drukken.

Schaamteloos

“Het is eigenlijk schaamteloos,” aldus de FvD-leider.

Hij benadrukte dat er wordt gedaan alsof meepraten democratie is. “Maar wat echte democratie is, is meebeslissen.”

In onderstaand filmpje reageren Ollongren en Baudet op het festival:

[Lissauer]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeff schreef:

  Nou meneer Baudet, als uw er dan ook nog even bij verteld dat de taak van de regering is om voor het volk te werken en niet andersom, dan komen we wel op een lijn. Want weet je Thierry; zonder je arbeiders bestaat er helemaal geen economie en kan jij ook gewoon 3 weekjes naar Texel, als je mazzel hebt.

  12 likes
  • Aradhel schreef:

   @Jeff .. Leg eens uit beste Jeff. Het gaat hier om dat sneue, mislukte ‘democratie’ feestje van D66 Olongren waartegen Thierry Baudet demonstreerd. For your information… Baudet heeft, samen met Theo Hiddema twee hele zetels in de tweede kamer, terwijl D66 deel uitmaakt van het kabinet Rutte III. Dus de FvD van Baudet heeft , buiten het ageren/demonstreren tegen dat idiote democratie feestje [van 1 miljoen euro, op kosten van de belastingbetalers] van Olongren, nog niets in de melk te brokkelen. Misschien komt dat nog, maar nu kan hij alleen maar een tegen geluid laten horen.

   Jouw bijdrage raakt werkelijk kant noch wal..

   16 likes
   • Jeff schreef:

    Mijn bijdrage beste meneer Aradhel, is aan meneer Baudet gericht, die ook gewoon deel uitmaakt van het elitaire stelsel. En ja, zijn tegengeluid is een welkom geluid, maar ook hij zal zich uiteindelijk aan zijn touwtjes laten trekken. Laat je nou niet misleiden, door iemand die enkel tot de oppositie hoort en jouw geluid uitdraagt. Dat heet n.l. het vertrouwen winnen, van meerdere Adrahels en dan vervolgens in zee gaan met de gevestigde politiek. Hoeveel voorbeelden wil je hebben vriend?

    9 likes
    • Aradhel schreef:

     Zeg maar gewoon mevrouw Aradhel beste Jeff. Enniewee, uiteindelijk zal Thierry straks misschien ook aan touwtjes van de schaduwregering hangen, maar voorlopig nog ff niet. Daarom zei ik ook dat Baudet nu alleen maar kan signaleren, want verder wordt hij in de 2e slaapkamer, en tegenwoordig ook in de 1e slaapkamer, zoveel mogelijk genegeerd en geridiculiseerd. Daarom is het kansloos om Thierry dan nu al de oren te willen wassen, puur omdat hij tegen dit belachelijk dure D66 feestje, betaald van ons opgehoest belastinggeld, heeft willen demonstreren..

     13 likes
     • Jeff schreef:

      Beste mevrouw Aradhel,Excuus voor de vergissing die ik beging met uw naam. Gelooft uw mij, in het huidige stelsel en als burgerlijke middenstander met vrije ideeën, kan ik uw koers bijzonder waarderen. Echter ben ik dat niet. Ik zou heel graag willen geloven in een Baudet, maar ik vrees dat ik al wat langer meega. Het is geen kwestie van theorie of filosofie, slechts een lijntje trekken van alle beloftes en wat er van waar is gemaakt. Neem bijv. factor 2 en deel, vermenigvuldig of trek af/tel op. Niks veranderd. En ja, hij heeft charisma en ja, hij pakt af en toe is een hekel punt, maar de realiteit, blijft de realiteit. Ik wil uw niet kwetsen in het maken van uw keuzes. Sterker nog, kom op voor uw idealen. Ik weet zeker, dat uw ook een groter doel nastreeft. Maar blijft uw alstublieft wel bij de feiten. Ik wens uw en alle andere FvD stemmers een fijne avond.

      1 likes
   • peter schreef:

    het zou het ondemocratie festival moeten heten.
    afschaffen van het referendum,censuur op alternatieve media, waaronder deze site, zegt voldoende.
    tevens liegt dit geprogrameerde mens, er kwamen slechts een paar honderd volgelingen, meestal de d66 religie aanhang.,betaald van ons belastinggeld.
    enfin,hier kan ik het verhaal van Baudet volledig onderschrijven.

    11 likes
  • Tigron schreef:

   Beste Jeff,

   Wat probeer je te vertellen?

   7 likes
  • Rob schreef:

   @Jeff

   De economie is niet eens onze economie maar die van het kapitalisme die alle welvaart steeds meer heeft opgezogen. Wij als volk HEBBEN GEEN economie en welvaart. Dat is een kapitalistisch systeem. Maar wat is de economie nou eigenlijk? Niets anders dan een grote verzameling statistieken en grafieken. Het heeft met het leven zelf helemaal niets te maken. Het is allemaal alleen maar van een wereld van macht en controle. Als je bewust wordt is er niemand in zo’n wereld rijk. De meesten hebben niet genoeg en de kapitalisten hebben nooit genoeg. Als je nooit genoeg hebt ben je net zo armoedig als de rest. Sterker nog, als je onder de kapitalisten valt dan ben je armoediger dan mensen met weinig. Mensen die weinig hebben zijn degenen die toch nog iets aan daklozen geven. Dan ben je nog menselijk. Kapitalisten zijn niet menselijk meer en daarom geven ze ook nooit iets aan daklozen. Dat is in feite de betekenis van ‘je ziel verkopen’ want dan is er totaal geen geweten meer. Maar degenen die het meeste hebben hebben ook het meeste te verliezen. Zeker in de huidige tijden.

   11 likes
  • Eelke Piers schreef:

   3 weken Texel kost kale app huur 1400 euro en je moet er zelf heen gaan en weer naar huis.
   3 weken Thailand incl vliegtuig 1200 euro logies met ontbijt
   Baudet koos dus het betere en goedkopere

   12 likes
 • Elise schreef:

  Schande, er zijn velen in dit land, die kunnen niet eens hun verjaardag vieren of kunnen niet naar een feestje, omdat ze geen cadeautje kunnen kopen. Het blijkt maar weer eens hoever de zittende politiek van de burgers afstaan.

  17 likes
 • eksegese schreef:

  Mijn allerlaatste hoop op iets van medebeslissingsrecht van het volk en daarmee de enige manier om ook maar een zweem van democratie te mogen verwachten, is met het wat nu riekt naar een bedrieglijke en controlled demolition van de FVD vervlogen. Het is me nu duidelijk, vanuit Den Haag hoeft het volk niets te verwachten. Alles en iedereen in het Haagse pluche heeft trouw gezworen aan de Koning en daarmee bij voorbaat de ziel verkocht aan een satanische nietsnut uit het bedriegersnest van neporanjes. Het is precies wat Wilders al jaren flikt met zijn PVV, of voor mijn part ook de SP, tegenstemmers lokken en vervolgens met een kluitje het riet in sturen. Zij zullen 100 % zeker nooit iets van versachil gaan maken. Het is me duidelijk hoe het spel gespeeld wordt, er zijn letterlijk geen uitzonderingen, iedereen dient dezelfde meester. Via Den Haag geen uitweg uit het carrousel der misère totdat we uit ons stoeltje geslingerd worden, de afgrond in. De negatieve rente is een overduidelijke voorbode van een totale ineenstorting van de hele economie. Zorg maar voor zo weinig mogelijk schuld en zet je schrap aan alle kanten. Ze komen binnenkort alles van je afnemen.

  17 likes
 • Patrick S. schreef:

  Velen van D66 zitten ook in de bilderberg groep
  doordat zou D66 nog geen eens in de kamer mogen mede zij een dubbel moraal hebben.

  5 likes
 • Wil schreef:

  Kunnen we ook een dictatoriaal festival organiseren?

  1 likes
  • Elise schreef:

   Volgens mij zijn die er al genoeg. Festivals. Massa bijeenkomsten. Die voor veel overlast zorgen. Ondertussen verliest de stamkroeg zijn kracht door de hoge kosten(huur/brouwerij contract/regelgeving etc)

   2 likes
 • Mikkie schreef:

  Je kunt altijd je feestje nog op het DEMOCRATISCH festival vieren…

  1 likes
 • Femke schreef:

  Samen met een aantal mede gele hesjes ben ik er geweest. Dat stichting Basisinkomen er was vond ik verrassend. Verrassender waren al die kritische mensen die er waren, veel mensen met zorgen over onze ‘democratie’. Ook mensen die vragen stelde bij de kosten van dit festival. Het was zeer zeker geen miljoen belastinggeld waard!

  1 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  edwin

  Edwin en zijn vrouw genazen in 4 dagen van corona: ‘Godzijdank heb ik zelf onderzoek gedaan’

  Zo’n 3 weken geleden raakten Edwin Huisman ...

  >