Binnenland

Het was een totale wanvertoning. Zie hier de reactie van Baudet op het mislukte ‘Democratiefestival’ van minister Ollongren

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Forum voor Democratie protesteerde met een reclamevliegtuigje tegen het ‘Democratiefestival’ in Nijmegen, georganiseerd door minister Kajsa Ollongren (D66).

Omdat ze de gratis kaartjes aan de straatstenen niet kwijt kreeg, werden ambtenaren onder werktijd naar het festival gebracht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het was een van belastinggeld betaald mislukt festival,” reageerde FvD-voorman Thierry Baudet tegenover parlementair verslaggever Ernst Lissauer.

Wanvertoning

Hij wees erop dat dit ‘Democratiefestival’ is georganiseerd door een minister die nota bene het referendum heeft afgeschaft.

“Het was een totale wanvertoning, en wij hebben dat willen aankaarten door erboven te vliegen met een spandoek met daarop de tekst ‘democratie is referendum’,” vervolgde hij.

“Je moet de bevolking het laatste woord geven en niet – zoals Ollongren wil – afschepen met een of ander festival,” klonk het.

Censuurmaatregelen

Hij wees erop dat Ollongren ook het vrije internet aan banden wil leggen met allerlei censuurmaatregelen.

De minister wil ‘fake news’ aan banden leggen, maar fake news is volgens Baudet een term die bedoeld is om onwelgevallige meningen en visies uit de openbare ruimte weg te drukken.

Schaamteloos

“Het is eigenlijk schaamteloos,” aldus de FvD-leider.

Hij benadrukte dat er wordt gedaan alsof meepraten democratie is. “Maar wat echte democratie is, is meebeslissen.”

In onderstaand filmpje reageren Ollongren en Baudet op het festival:

[Lissauer]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Nou meneer Baudet, als uw er dan ook nog even bij verteld dat de taak van de regering is om voor het volk te werken en niet andersom, dan komen we wel op een lijn. Want weet je Thierry; zonder je arbeiders bestaat er helemaal geen economie en kan jij ook gewoon 3 weekjes naar Texel, als je mazzel hebt.

Elise
Elise
4 jaren geleden

Schande, er zijn velen in dit land, die kunnen niet eens hun verjaardag vieren of kunnen niet naar een feestje, omdat ze geen cadeautje kunnen kopen. Het blijkt maar weer eens hoever de zittende politiek van de burgers afstaan.

Mikkie
Mikkie
4 jaren geleden

Je kunt altijd je feestje nog op het DEMOCRATISCH festival vieren…

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Mijn allerlaatste hoop op iets van medebeslissingsrecht van het volk en daarmee de enige manier om ook maar een zweem van democratie te mogen verwachten, is met het wat nu riekt naar een bedrieglijke en controlled demolition van de FVD vervlogen. Het is me nu duidelijk, vanuit Den Haag hoeft het volk niets te verwachten. Alles en iedereen in het Haagse pluche heeft trouw gezworen aan de Koning en daarmee bij voorbaat de ziel verkocht aan een satanische nietsnut uit het bedriegersnest van neporanjes. Het is precies wat Wilders al jaren flikt met zijn PVV, of voor mijn part ook de SP, tegenstemmers lokken en vervolgens met een kluitje het riet in sturen. Zij zullen 100 % zeker nooit iets van versachil gaan maken. Het is me duidelijk hoe het spel gespeeld wordt, er zijn letterlijk geen uitzonderingen, iedereen dient dezelfde meester. Via Den Haag geen uitweg uit het carrousel der misère totdat we uit ons stoeltje geslingerd worden, de afgrond in. De negatieve rente is een overduidelijke voorbode van een totale ineenstorting van de hele economie. Zorg maar voor zo weinig mogelijk schuld en zet je schrap aan alle kanten. Ze komen binnenkort alles van je afnemen.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x