Homepagina » Mens en Dier » Rechtszaak tegen KPN-topman vanwege 5G-straling: ‘Wat hier gebeurt, mag niet mogen’
kpn
Foto: Ziko van Dijk CC BY-SA 3.0

Rechtszaak tegen KPN-topman vanwege 5G-straling: ‘Wat hier gebeurt, mag niet mogen’

Joost Farwerck, de topman van KPN, is typisch een CEO die mooie praatjes verkoopt aan klanten, maar niet thuis geeft als puntje bij paaltje komt. Dat concludeert de Nationale Bond tegen Overheidszaken uit de rechtszitting waarin Farwerck als gedaagde had moeten verschijnen. “We hopen dat de rechter ook ziet dat er iets grondig mis is.”

Voorafgaand aan de rechtszitting van afgelopen week had Farwerck aan de Rotterdamse rechtbank toegezegd dat hij ter zitting zou verschijnen. De Bond verzocht daarna de rechtbank de zitting rechtstreeks op internet uit te zenden. Farwerck vroeg de rechter deze wens niet te honoreren. Toen die had besloten de uitzending wel toe te staan, trok Farwerck zijn toezegging in.

“De topmannen uit het bedrijfsleven hebben altijd mooie praatjes over transparantie, maatschappelijk verantwoordelijkheid en dat soort zaken. Al die woorden blijken niets waard,” zegt Jordy Zwarts, voorzitter van de Bond. “Als Farwerck op de man af wordt gevraagd om voor de veiligheid van zijn product in te staan, dan duikt hij weg. Hij wil het publiek blijkbaar niet onder ogen komen.”

Verklaring

De rechtszaak die de Bond had aangespannen, draaide om een verklaring die Farwerck niet wil ondertekenen. De Bond had hem en anderen van KPN schriftelijk gevraagd te verklaren dat 5G op geen enkele wijze nadelige effecten heeft of zal hebben op de gezondheid van mensen die aan de straling van het mobiele netwerk worden blootgesteld. Een adviseur van KPN liet daarop weten dat de mensen van het bedrijf ‘geen aanleiding’ zien om de verklaring te ondertekenen.

Naar de knoppen

In de rechtszitting liet een advocaat namens Farwerck weten dat de rechter hem niet kan dwingen tot het ondertekenen van de verklaring. Hier zou geen juridische reden voor zijn. De Bond stelde dat voor het ondertekenen hoe dan ook een dringende, maatschappelijke reden bestaat, mede omdat duizenden wetenschappelijke studies laten zien dat kunstmatige elektromagnetische straling negatieve gezondheidseffecten heeft. De CEO van KPN heeft besloten 5G te activeren en weigert daarvoor de verantwoordelijkheid te nemen. Hierdoor ontstaat de situatie dat mensen worden blootgesteld aan iets waar zij niet om hebben gevraagd en wat hen schade kan toebrengen. Ze hebben geen andere keuze dan die mogelijke schade net zo hoog te laten oplopen totdat ze die op Farwerck dan wel KPN kunnen verhalen. “Maar dan is je gezondheid wel aardig naar de knoppen,” aldus Zwarts. “Wat heb je aan een schadevergoeding als je geen kinderen meer kunt krijgen, kanker hebt of je afweersysteem kapot is?”

Blootstellingslimieten

Van de zijde van Farwerck werd ingebracht dat KPN zich houdt aan de blootstellingslimieten die de overheid aan uitgezonden straling stelt, maar daarmee is volgens de Bond lang niet alles gezegd. De overheid is belanghebbende in deze zaak, betoogde de advocaat van de Bond, aangezien zij zakenpartner is van de telecombedrijven. Deze kopen immers de 5G-frequenties van de overheid. Daarnaast zijn de blootstellingslimieten niet onomstreden. Farwercks advocaat suggereerde dat onder wetenschappers consensus bestaat over de blootstellingslimieten, maar daarmee is die bewering niet ook gelijk waar. De Bond stelt dat tal van ter zake kundige wetenschappers de effectiviteit van de blootstellingslimieten betwisten. Het probleem is dat zij niet aan het woord komen binnen de zogenaamd onafhankelijke adviesorganen van de overheid.

Naar elkaar wijzen

“Wat hier gebeurt, mag niet mogen,” meent Zwarts. Hij denkt dat Farwerck niet de garantie wil geven dat 5G veilig is, omdat er wel degelijk gezondheidsrisico’s bestaan. De advocaat van Farwerck erkende dit ook, alleen zouden die risico’s heel klein zijn. Deze inschatting maken de mensen van KPN niet zelf, aldus Zwarts, dat laten ze over aan de overheid. De overheid, die op haar beurt de verantwoordelijkheid voor de gezondheidsrisico’s bij de telecombedrijven legt. Dit kwam naar voren in een 5G-rechtszaak die eerder tegen de Staat der Nederlanden is gevoerd.

Zwarts: “We hopen dat de rechter ook ziet dat er iets grondig mis is. Wij worden aantoonbaar aan gezondheidsrisico’s blootgesteld en de overheid en KPN zouden geen van beide voor deze risico’s verantwoordelijk zijn. Ze wijzen naar elkaar! Ook de personen binnen de overheid en KPN die de besluiten nemen, zouden niet verantwoordelijk zijn. Hoe kan dit? Het recht is er toch niet voor bedoeld om alles en iedereen buiten schot te houden? Nu al ervaart minstens drie tot zeven procent van de Nederlandse bevolking gezondheidsklachten als gevolg van elektromagnetische straling. Dit percentage ligt nu waarschijnlijk al hoger en zal alleen maar verder stijgen. Is het verdedigbaar dat Farwerck geen garantie voor de veiligheid van 5G hoeft te geven, terwijl steeds meer mensen door elektromagnetische straling in de problemen komen? Dit moet mensen te denken geven, ook de rechter.”

De rechter van de Rotterdamse rechtbank doet op 30 november uitspraak.

4.8 52 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
4 maanden geleden

In België is het niet beter hier wordt je van het kastje naar de muur gestuurd en uiteindelijk Europa en dan begint alles van voorn af aan. Iedereen weet dat wij electrowezens zijn met elektrische signalen die de werking van onze organen bepalen vanuit de hersenen.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Ron
4 maanden geleden

Een voorn is een vis. Je begint gewoon van voren af aan. (Van het begin dus.) 😉

William
William
4 maanden geleden

5G is een magnetron die je aanzet met het deurtje open… hoezo ongevaarlijk.. laat deze man eens 24 uur voor een 5G antenne zitten. Eens kijken of er nog iets van zijn doorgekookte brein over is.. 5G is levensgevaarlijk

Rob
Rob
Reactie op  William
4 maanden geleden

Over een magnetron gesproken. Zo’n ding warmt voedsel van binnenuit op. Er is onderzoek gedaan om met 5G de huidcellen binnen te dringen en zodoende ons te laten denken dat we het corona virus hebben omdat we dan ziek worden.

https://scienceintegritydigest.files.wordpress.com/2020/07/fioranelli.pdf

Intussen wordt al aan 6G gewerkt met frequenties in de terrahertz. De EU was daar al in 2017 mee bezig>

https://www.btg.org/2017/11/08/6g-eu-werkt-aan-opvolger-5g/

En China heeft de eerste 6G sateliet gelanceerd.

https://www.want.nl/china-stuurt-eerste-6g-satelliet-de-ruimte-in-om-te-testen/

Bricks
Bricks
Reactie op  Rob
4 maanden geleden

Zo’n beetje alle virus uitbraken gaan samen met de invoering van een nieuwe draadloze technologie.

Klein lijstje (niet volledig):
In 1918 telecommunications radio waves were deployed. (Spanish flu. )

1940s radar technology was deployed.( Influenza epidemic. )

2003 3G was deployed. (SARS epidemic. )

2009 4G was deployed. ( H1N1 epidemic. )

2019 5G being deployed. ( COVID 19 epidemic. )

Jan H
Jan H
Reactie op  Bricks
4 maanden geleden

Helder patroon. Dus bij nieuwe technieken vallen direct al een groep mensen uit, die hier extra gevoelig voor zijn, of voor wie het net die extra trigger is om ziek te worden. Dus epidemie, want veel in een zelfde periode. Totdat het weer stabiliseert. Dus ziektegolf is voorbij. En patroon blijft zich herhalen ieder jaar omdat er steeds meer straling bij komt. Die vogels laatst kwamen ook niet opeens uit de lucht vallen toch? Zal er toch opeens een stralingsniveau in hun buurt zijn geweest. Als ze al zo ziek waren hadden ze niet eens kunnen vliegen.

Wim Q
Wim Q
Reactie op  William
4 maanden geleden

De enigste reden dat er 5g en straks 6g moet komen is totaal niet voor de huidige info doorvoer nodig het systeem is snel genoeg voor technologie die iedereen voor handen heb, grote bedrijven, banken en de particulire hebben aan 4g meer dan genoeg en is ook snel genoeg.
Het enigste waarom ze 5g gaan gebruiken is voor de snellere gezichts herkenning zodat ze ons via croud control kunnen volgen van camera naar camera, dat is de enige reden waarom ze een sneller systeem nodig hebben.
Kpn de nek omdraaien is de enige mogelijkheid die we als mensen hebben, massaal je kpn abonnement opzeggen en overstappen naar een kleine provider is de enigste oplossing, je kan ze alleen op andere gedachten brengen door ze te raken in hun portemonnee.

WimQ

Kaas
Kaas
Reactie op  Wim Q
4 maanden geleden

Het is crowd control op een veel grotere schaal! Met de huidige stand van techniek is het mogelijk om ingebrachte enzymen d.m.v. CRISPR techniek te activeren met zeer hoog frequente signalen (5G). Deze enzymen kunnen door middel van bijvoorbeeld vaccinaties ingebracht worden. Zodra de enzymen geactiveerd worden, kunnen ze het DNA aanpassen. Welkom in de transhumanistische samenleving.

Ik hoef geen vaccin!

Rebel Mina
Rebel Mina
Reactie op  Kaas
4 maanden geleden

…. dan krijg je het wel binnen via het eten bij de supermarkt… of chemtrails…of de scheet van je buurvrouw… .of als je slaapt….

Ron
Ron
4 maanden geleden

But for a few dollars (euros) more i sign everything is de leuze van een CEO zelfs zijn eigen ontslag is het niet?

Wappie
Wappie
4 maanden geleden

Diep respect voor Jordy Zwarts die deze zaak aanhangig heeft gemaakt.
Ik hoop en ik denk velen met mij dat de Nationale bond tegen overheidszaken deze zaak gaat winnen!
Van de overheid hebben wij niets te verwachten want die doen alleen maar aan belangenverstrengeling en zullen zich evenmin zorgen maken om de gezondheid van de burgers.
Wij hebben nergens om gevraagd en zitten dan ook niet te wachten om ons verdere leven door te brengen in een land dat omgeven is door levensgevaarlijke stralingen !!!

mikeboris37@live.nl
4 maanden geleden

5G is een wapen om de mensheid te controleren.

Anoniem 71
Anoniem 71
Reactie op  [email protected]
4 maanden geleden

Ja en om ons verder ziek te maken om zo sneller van ons klootjesvolk af te komen

Rebel Mina
Rebel Mina
Reactie op  Anoniem 71
4 maanden geleden

…. en als ze van het klootjesvolk(zelfstandig denkende mensen…unanimiteit) af zijn….en alles onder controle hebben… de perfect dNa-gemixt en geplande kinderen komen….en plezier en geluk dan zeker alleen kunstmatig verworven wordt…wat is er überhaupt nog om voor te leven dan…..waar zal iemand nog warm van lopen….hart sneller van kloppen gaan… zelfs dat zal kunstmatig zijn… kijk om je heen wie kan al niet meer zonder zijn smarty??…

Exegese
Exegese
4 maanden geleden

Als het dan zo overduidelijk ongevaarlijk is, waarom dan niet gewoon ondertekenen die verklaring ? Men is toch zo overtuigd dat het geen gevaar oplevert. Als bijv. het vaccin verplicht gaat worden in de toekomst zal ik ook degene die mij gaat vaccineren schriftelijk aansprakelijk stellen voor mogelijk ernstige bijwerkingen.
Geen handtekening geen vaccinatie !

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
4 maanden geleden

Wanneer ik het goed heb is 5G door het Amerikaanse leger ontwikkeld als wapen. Omdat het ook gevaarlijk was voor de USA soldaten zelf, heeft het Amerikaanse leger van gebruik van 5G afgezien.

Dat het nu in veel landen wel wordt gebruikt, kan naar mijn mening maar 1 doel hebben. Dat is als aanvulling op het programma van Covid-19 (en ook Covid-21) en daarmee zijn er 2 manieren, om de wereldwijde populatie terug te dringen.

Dan is er nog de mogelijkheid dat stoffen die door toekomstige inentingen (misschien zelfs de laatste griepprik) in het menselijk lichaam zijn gekomen, door 5G geactiveerd worden en op deze manier gezondheidsproblemen kan veroorzaken. In deze gekke wereld is alles mogelijk en de opmerking in het uitgelekte Canadese rapport (Rockefeller – Lockstep 2010) wordt verklaard dat het 5G-platform zal worden gebruikt om krediet op te bouwen, waardoor mensen meer toegang krijgen tot zaken die benodigd zijn om te overleven.

Dat heet dan het nieuw economisch model: Microsoft patent 060606 – Cryptocurrency System using Body Activating Data.

Daar zal dan ook wel Joost Farwerck het probleem liggen, want dat mag niet bekend worden. Er staat hier veel meer op het spel en dat zal de reden zijn om de kans tot het publiekelijk verspreken te minimaliseren.

Margie
Margie
Reactie op  serieuze aangelegenheid
4 maanden geleden

Het was te kostbaar alleen voor militaire doeleinden…

Jan H
Jan H
4 maanden geleden

En waar staan vaak 5G masten? Jawel, op ziekenhuizen. Dat is al helemaal niet logisch. Zeker niet in de huidige tijd. Maar ja, daar krijgen ze dan waarschijnlijk flink geld voor om zo’n mast te mogen plaatsen. Zou eigenlijk niet eens mogelijk moeten zijn. Mobieltje in het ziekenhuis mag soms niet op bepaalde afdelingen, maar je mag wel zo’n krachtige zender op je dak hebben. Straling is helaas onzichtbaar, maar daardoor niet minder gevaarlijk. En daar moet je iemand voor ter verantwoording kunnen roepen. Officieel zijn we nog steeds een rechtsstaat.

Margie
Margie
Reactie op  Jan H
4 maanden geleden

Ook op daken van verzorgingshuizen en scholen…
Lena Pu heeft hier heel veel onderzoek naar gedaan

Mrs. No-one
Mrs. No-one
4 maanden geleden

Zijn dit klootzakken Farwerck, KPN etc. zolang zij alleen “dienst-naar-eigen-zelfzucht” belijden, nooit echte voor “dienst-naar-de-anderen” staan, wel om vernietigende commerciele redenen over lijken gaan! Dit bovendien in hun egoistische SLAAP doen voor dat STOMME GELD; NIET WAKKER ZIJN! En daar het gehele bestaan wel een eenheid is van energie, misbruik je die energie(zoals o.a. 5G), dan slaat dit terug negatief op jezelf! Devalueert de evolutie weer naar af, schieten we niets op, dan alleen maar nog meer richting verval! Dit voor nog meer een ‘horror’-dystopisch mensheid en door hun gebrek aan kosmisch-eenheid-bewustzijn in orthodoxe(E=MC-2)- & moderne kwantum(Snaartheorie etc.)- wetenschappen! Zo’n aan onvoldoende onderzoek onderworpen “5G aanval”(is er meer schadelijke technologie en waar overheden geen controle over hebben!) tot o.a. ziektes, erger nog tot (gedwongen)teleportatie’s of het aller ergst ook nog tot de dood van velen leiden!

Paul Dino
Paul Dino
4 maanden geleden

Ach mensen, wen er maar aan, alles, maar dan ook alles, is in handen van een vorm van Maffia.
Het vergaren van macht en geld is nu eenmaal een doel opzich geworden.
We kunnen niet meer terug, ook niet na de Reset, want danwordt het nog slechter.
Hou moed! neem maar iets lekkers en verwen jezelf! groet van Paul.

x

Check Also

gates

Bill Gates zei het echt: ‘We hebben een digitaal vaccinatiepaspoort nodig’

Volgens de media en de factcheckers heeft ...

arts

Arts klaagt over ‘verbod’ op corona-autopsies: ‘Dit is een heel groot probleem’

Gisteren waren er bijna 200 nieuwe coronapatiënten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x