Homepagina » Buitenland » AstraZeneca legt proef met coronavaccin stil na onverklaarbare ziekte: ‘Dat belooft wat’
astrazeneca
Foto: Prefeitura de Itapevi CC BY 2.0

AstraZeneca legt proef met coronavaccin stil na onverklaarbare ziekte: ‘Dat belooft wat’

Farmareus AstraZeneca en de Oxford-universiteit onderbreken hun proeven met een coronavaccin. Bij één van de proefpersonen is namelijk een onverklaarbare ziekte geconstateerd, schrijft de medische nieuwssite Stat News. AstraZeneca zegt in een verklaring dat de onderbreking een ‘routinebehandeling’ is. Het is niet bekend hoelang de proeven zullen stilliggen.

In een eerdere testfase kreeg 60 procent van de proefpersonen last van bijwerkingen zoals hoofd- en spierpijn, en koorts. Dat is volgens AstraZeneca ‘normaal’. Een ingewijde liet aan Stat News weten dat de onderbreking invloed heeft op andere vaccintesten van de farmaceut en proeven van andere vaccinontwikkelaars.

Nadat het nieuws bekend was gemaakt, ging de koers van het bedrijf hard omlaag.

Dat belooft wat

Spreker Bob de Wit reageert: “Een proefpersoon is goed ziek geworden tijdens de studie van AstraZeneca naar het vaccin dat Nederland heeft gekocht. De studie is daarom stilgelegd. ‘Routine’, zegt het bedrijf. Komt dus kennelijk vaak voor. Dat belooft wat.”

Zorgpersoneel dat zich straks weigert te vaccineren tegen corona, kan bovendien een verbod krijgen om op bepaalde afdelingen te werken. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen noemt niet inenten ‘onverstandig en onacceptabel’. Een vaccinatieplicht komt er niet.

Deze beperking schiet bij opiniemaker Samira Tarrass in het verkeerde keelgat: “De vaccinatie gaan we u niet verplichten, maar we gaan uw leven wel onmogelijk maken indien u zich niet laat vaccineren. Zelfs uw werk moet eraan geloven.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise schreef:

  Gevolg: nog minder personeel(weigeraars/burnout/over
  spannen/zelf ziek etc) “Goed” bezig mensen. Hoelang pikken we dit nog?

  0 likes
 • rrr schreef:

  Dan gaat het nog om meestal jonge gezonde proefpersonen met een goed werkend immuunsysteem. Ga je testen op ouderen of mensen met een verzwakt immuunsysteem agv onderliggende ziekten dan kan de uitwerking totaal anders zijn zelfs fataal … Randomized trials met een representatieve doorsnee van de bevolking worden nooit toegepast bij vaccintesten.

  0 likes
  • ben schreef:

   en die dubbelblinde testen zijn ook allemaal een scam !
   bv, je doet 10 keer een dubbelblinde test met uitkomst negatief, en bij de 11e test heb je per ongeluk een positief resultaat.
   dan laten ze alleen die 11e test in de media en wetenschappelijke wereld leidend zijn.
   oftewel, net zolang testen tot er eens een keer het gewenste resultaat uit komt, alle ongewenste resultaten/testen verdwijnen met mach 10 onder het tapijt.

   welkom bij big pharma….

   0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Covid-19 bestaat niet, dus hoe kunnen ze een vaccine creeren? Ze kunnen deze vuris niet eens isoleren. En daarom is the PCR test ook een fraude! Deze NEP virus is een GROTE fraude.
  RUTTE. HUGO, en Grapperhouse moet onderzocht worden ! Ze hebben volks belasting geld gebruikt om deze gevaarlijk vaccine te bestellen

  0 likes
 • eindhoven schreef:

  OXFORD – De ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus is stilgelegd omdat een van de proefpersonen last kreeg van een ontsteking aan het ruggenmerg. Dat meldt The New York Times op basis van een bron rond het onderzoek.

  0 likes
 • Petrus schreef:

  AstraZeneca; het lijkt wel of ze voorzichtig terugkrabbelen.

  0 likes
 • Silbereye schreef:

  Blij dat het naar buiten komt , jammer dat Nederland op het verkeerde paard heeft gewed.
  Misschien een koekje van eigen deeg zoals de Nederlands/Griekse staatsloterij, alles verdwijnt in de zakken van de overheid en het klootjesvolk maar loten kopen (mompelt iets over een worst voor houden met stok en draad)

  0 likes
 • Patrick schreef:

  Vaccineren = besmetten MET het virus. Ze beseffen zelf de gevaren niet. Virussen zorgen ervoor dat we evolueren. Ze bestaan al lang voor er van de ‘mens’ sprake was.

  0 likes
  • Skalenski schreef:

   Evolutie is een bedenksel door Dhr. Darwin die ook een ingewijde was van de welbekende sekte.

   Ik heb zelf tijdens mijn opleiding ooit evolutieleer als keuzevak gevolgd. De zogenaamde bewijzen voor evolutie zijn lachwekkend.

   Het grote doel hierachter was om de rol van god als zijnde de creator uit ons leven te bannen. En dat is ze inmiddels aardig gelukt aangezien de overgrote meerderheid van de westerse bevolking er inmiddels van overtuigd is dat de evolutieTHEORIE een bewezen feit is.

   Overigens hang ik geen religie aan, dus mijn mening hieromtrent is puur op bssis van onderzoek gebaseerd. 15 jaar geleden geloofde ook ik er ook nog in.

   0 likes
   • eNdEmiOn schreef:

    Wat bedoel je de evolutietheorie?

    Evolutie is toch wel bewezen dacht ik. Zo herinner ik me bv een experiment met wormen welke beide geslachten hebben en dus een kopie van zichzelf kunnen maken of genen mixen met die van een andere worm.

    Door ze bloot te stellen aan een gebied van aanpassen of sterven deden die zelfvoorplantingswormen het heel slecht en stierven uit maar die gewone voortplantingswormen overleefde als kolonie of hoe dat heet voor wormen.

    Als je het over mensen hebt, heb wel eens van wat rariteiten gehoord zoals een significant verschil in botmassa met primaten en ook zoiets met minder chromosomen als primaten geloof ik.

    0 likes
 • Teun schreef:

  Nog niet te vroeg juichen. Zij gaan de bijwerkingen bagatelliseren.

  0 likes
 • ben schreef:

  ze gaan vaccineren niet verplichten maar doe je niet dan wordt je het sociaal en op de werkvloer totaal onmogelijk gemaakt.

  het eeuwen oude chantage systeem van overheden…..

  0 likes
 • exegese schreef:

  Al wordt mijn leven door alle sancties van de overheid nog zo onmogelijk gemaakt, dat vaccin zal ik nooit vrijwillig in mijn donder laten spuiten. Over my dead body !

  0 likes
 • Willem schreef:

  Oh Oh Hugo dat kost geld !!haha

  0 likes
 • Patrick schreef:

  Dat vaccin MOET en zal er komen 🤢🤢🤢

  0 likes
 • salvar schreef:

  ze geven je even het idee dat ze goed bezig zijn door te stoppen.
  ben toch benieuwd hoeveel zich laten vaccineren.
  och was even een foute maar het is opgelost hoor je hoef nergens bang voor te zijn.
  kom maar hier met je lichaam wij zullen er goed voor zorgen.

  sinds mijn geboorte heb nooit verwacht dat ik dit nog zal meemaken.

  totale krankzinnige wereld.

  0 likes
 • Pluis schreef:

  Vlg Dr Mikovits, die onder Fauci op een NIH lab heeft gewerkt, is het nog nooit gelukt een vaccin tegen een RNA virus te maken, zoals Aids, Ebola, en Coronavirussen zoals Sars, Mers, en Covid, zonder dat mensen er direct na vaccinatie aan stierven dan wel als ze weer met het virus geconfronteerd werden.
  Overigens zijn er onlangs in Ukraine 15 soldaten als proefkonijn gebruikt om een Amerikaans Covid vaccin te testen. 5 zijn er overleden, de toestand van de rest is onbekend. Het artikel is inmiddels niet meer vindbaar in het medisch tijdschrift.

  0 likes
 • Frans schreef:

  Het vaccin zal niet werken.
  Het is onklaar/onschadelijk gemaakt.
  Overal zijn de goeden geinfiltreerd in de processen van vaccin en ook bij de technologische afdelingen.
  Een “je-bent-te-volgen,-overal-waarje-gaat-vaccin” is eveneens onklaar.
  Gewoon omdat zo’n wereld er niet mag komen.
  Stel je voor, binnen 10 jaar de Goede Aarde een zombieplaneet.

  0 likes
  • Luc schreef:

   Hé Frans jij geeft ons wel hoop , heb je daar goede vermoedens van ?of hoop je gewoon op dergelijke ridders. Ik droom ervan dat Trump ze allemaal gaat bombarderen maar dat is ook maar een droom vrees ik
   Maar het zou prachtig zijn !!

   0 likes
  • Zoë In het Panhuis schreef:

   Dit geloof ik ook.
   Wij worden beschermt door het ‘licht’.
   Wij zijn reeds gewonnen !
   Keep your vibration high !

   0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  citaat onder in het artikel :
  “De vaccinatie gaan we u niet verplichten, maar we gaan uw leven wel onmogelijk maken indien u zich niet laat vaccineren. Zelfs uw werk moet eraan geloven,” reageert opiniemaker Samira Tarrass. ”

  Wanneer gaat die opiniemaker zich tegelijkertijd met de ziekenhuisdirecties vaccineren ?
  Onder cameratoezicht en ter controle in het bijzijn van de pers en een stel anti-vaxxers.
  Dat is het verschil tussen betaald worden voor het uitdragen van een boodschap, en de daad bij het woord voegen. Voorbeeldfunctie.

  0 likes
 • Marion schreef:

  Wie is die dreiger Samira Tarras? Dit heet gewoon chantage.
  Sarras zegt:”De vaccinatie gaan we u niet verplichten, maar we gaan uw leven wel onmogelijk maken indien u zich niet laat vaccineren. Zelfs uw werk moet eraan geloven,” reageert opiniemaker Samira Tarrass.”
  Waar bemoeien ze zich mee?

  0 likes
  • Veterans_Resistance schreef:

   @Marion en @Herman de Graaf

   Misschien is het wat onduidelijk, maar Samira Tarrass valt hiermee juist de beleidsmakers en Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen aan.
   Het is dus kritiek. Ik heb al meer van haar gelezen en weet dat ze juist fel anti Corona maatregelen en (verplichte) vaccinatie is.

   0 likes
 • lieve schreef:

  In Belgie wil men de zorgverleners, de 65 plussers en de zwakkeren onder de 65 jaar eerst vaccineren. Zouden ze niet beter eerst de “experts” (virologen), de journalisten en de politiekers vaccineren. Waarschijnlijk zouden we dan vlug een ander verhaal horen !

  0 likes
 • Jan schreef:

  Er is ons toegezegd dat een vaccin niet verplicht wordt gesteld. Let wel op dat dit voornemen te allen tijde gewijzigd kan worden. Er zijn nu al 1140 besmettingen. Wat als in november 4000 besmettingen worden geconstateerd?

  0 likes
 • Veterans_Resistance schreef:

  “Jean-Luc Murk, arts-microbioloog bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, stelt dat personeel dat zich niet laat inenten, de toegang geweigerd kan worden tot bepaalde afdelingen, zoals de ic.”

  Oké, even lollig zijn (1):

  -Wanneer het personeel zich niet heeft laten vaccineren.

  Geachte mijnheer/mevrouw,

  Wij hebben op dit moment geen personeel voor de ic.
  Daarom verzoeken wij u zelf uw bed naar deze afdeling toe te rijden. Naast het bed, op het nachtkastje, liggen de handleidingen van o.a. de beademingsapparatuur en hartbewaking. Van het gele knopje op de hartbewaking moet u afblijven, want dat is van de defibrilleer functie. Behalve als u een hartstilstand heeft natuurlijk.

  Even lollig zijn (2):

  -Wanneer het personeel zich wél heeft laten vaccineren.

  Geachte mijnheer/mevrouw,

  Op dit moment is er helaas geen ruimte op de ic.
  Want daar ligt ons personeel.

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  “Zorgpersoneel dat zich straks weigert te vaccineren tegen corona, kan bovendien een verbod krijgen om op bepaalde afdelingen te werken. (…) Een vaccinatieplicht komt er niet. ”

  Hoe wil je het dan noemen?

  Maar ja, het volk wil zich als proefkonijn laten gebruiken en gelet op de uitspraak van vandaag vindt de rechtelijke macht het een goed plan
  want als het RIVM niets openbaar hoeft te maken, dan hoeft astrazeneca dat immers ook niet. Makkelijk zat.

  Dus de rechtelijke macht heeft ook bloed aan zijn vingers.

  0 likes
 • P. Puk schreef:

  Die Hugo heeft nog niets goed gedaan. Ook hier faalt hij weer. Hij kan beter schoenen gaan verkopen.

  0 likes
 • Veterans_Resistance schreef:

  “De Staat hoeft protestgroep Viruswaarheid geen inzage te geven in documenten over het coronabeleid. De rechter in Utrecht heeft geen van de eisen die de actiegroep tijdens een kort geding had gesteld, toegewezen.”

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/rechter-wijst-alle-eisen-viruswaarheid-van-de-hand/ar-BB18Rt2E?li=BBoPEwG&ocid

  “Bepaalde stukken waar de actiegroep onder leiding van Willem Engel om had gevraagd hebben de Staat en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ook helemaal niet voorhanden. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor rapporten over de zogeheten PCR-testen, die worden gebruikt om het virus op te sporen. De groep wil weten hoe betrouwbaar de coronatest precies is.”

  Dit is dus ronduit schandalig! Zelfs de betrouwbaarheid van de PCR test kan (lees:wil) het RIVM niet aantonen.
  Logisch, want inmiddels is natuurlijk hartstikke duidelijk dat deze test hiervoor ongeschikt is, terwijl dit hele smerige beleid hier wél op gebaseerd is.

  Dit laat duidelijk zien, en niet voor de 1e keer, dat er van rechtspraak helemaal geen sprake meer is.

  0 likes
 • Veterans_Resistance schreef:

  Breaking!

  Sigrid Kaag werkt voor de WHO, zit in de adviesraad met Fauci en is vertegenwoordiger van Gates Foundation.

  https://twitter.com/Rising_Seraphim/status/1303467693190901760

  0 likes
 • Alex schreef:

  It’s their own fault! These dumbasses should’ve know better, especially when it’s produced by a corrupted firm like AstraZeneca. Nobody should get injected with a bogus vaccination, or any other one for that matter! I guess all these idiots followed the mainstream media instead of doing some background research themselves. If they did, they would never got an injection in the first place! Bunch a morons!

  0 likes
 • Lawke schreef:

  Die rommel hoort niet in het menselijk lichaam en daarmee uit. En deze die voor God willen spelen kunnen naar de duivel lopen met hun vergif! Neen blijft neen!

  0 likes
 • Sjazon schreef:

  Een onbekende ziekte………
  DNA-vervorming?

  0 likes
 • nou en! schreef:

  astrazeneca=ig farben=zyklon b=gaskamers!!!dus…….!!

  0 likes
 • Loes in de Pels schreef:

  Je moet ziende blind en horende doof, of misschien in Oceanië leven, om überhaupt klakkeloos aan te nemen wat wel door de censuur komt.

  Mijn fakenews antenne geeft aan dat het bericht over Astra Zenica. uitgevaardigd is bij decreet van het Ministry of Truth, opdat wij in slaap gesust worden en er van overtuigd raken dat de onderdrukkers in wollen weldoenerkledij, het beste met ons voor hebben.
  Denk aan doublethinking!

  George Orwell was een visionair.
  Hij had waarschijnlijk nooit kunnen bevroeden dat zijn boek anno 2020 bijna 1.1 ter instructie zou dienen bij de vorming van The New Word Order.

  0 likes
 • Chip schreef:

  Wat balen ze dat ze dit nieuws niet in de doofpot hebben kunnen stoppen.

  0 likes
 • Jack Burton schreef:

  Deze zogenaamde tijdelijke “stop”…is 100% “damage control”…de corona gelovigen denken nu dat de farmaceut geeft om een veilig vaccin…nog meer reden om straks in de rij te gaan staan…

  0 likes
 • x

  Check Also

  roel coutinho

  Roel Coutinho over coronavaccin: ‘Succes beslist niet gegarandeerd’

  Robert Redfield, directeur van het Amerikaanse Centrum ...

  bill gates

  Bill Gates, ik ben niet jouw proefkonijn!

  Tien jaar geleden publiceerde de Rockefeller Foundation ...

  >