Mens en Dier

Deze wetenschapper kondigde in 2017 aan: er zullen miljarden mensen moeten verdwijnen

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

De organisatie We Love Earth sprak in 2017 met de Amerikaanse wetenschapper en emeritus hoogleraar Dennis Meadows over het boek ‘De grenzen aan de groei’ uit 1972, waar hij aan werkte onder auspiciën van de Club van Rome. Hij bracht dat jaar een bezoek aan Nederland op uitnodiging van de Nederlandse Associatie van de Club van Rome.

Tijdens het interview, dat momenteel circuleert op social media, zei Meadows dat er veel te veel mensen op de planeet zijn. Het aantal mensen zal hoe dan ook teruglopen, stelde hij. “Ik hoop dat het op een beschaafde en vreedzame manier gebeurt.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Hele strenge dictatuur

“Vrede betekent niet dat iedereen gelukkig is. Vrede betekent dat conflicten niet worden opgelost door middel van geweld, maar op ‘andere’ manieren,” zei Meadows.

De planeet kan volgens de emeritus hoogleraar één of twee miljard mensen aan. Dat is afhankelijk van de vrijheid en consumptie. Meer vrijheid en consumptie betekent minder mensen. Er passen wel acht of negen miljard mensen op aarde, maar dan moet er wel een hele strenge dictatuur worden ingevoerd, aldus de wetenschapper. Een ‘slimme’ dictatuur in combinatie met een lage levensstandaard.

Moet flink omlaag

Maar wij willen vrijheid, dus gaan we voor een miljard mensen, benadrukte de wetenschapper. “We zitten nu op zeven, dus het aantal moet flink omlaag.” Meadows zei te hopen dat het niet al te snel hoeft te gaan.

4.7 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos Veraart
Jos Veraart
11 maanden geleden

Die vent knettergek

Underground
Underground
11 maanden geleden

Is deze Dennis Meadows zelf al verdwenen. ?

Martin
Martin
11 maanden geleden

Als deze persoon vindt dat er te veel mensen op aarde zijn, stap dan zelf op, samen met alle mensen die hetzelfde denkbeeld koesteren.

Klaas waak
Klaas waak
11 maanden geleden

Bla bla bla en me dit en me dat, er zijn veeeel te veel mensen de planeet kan het niet meer aan!!!

Kuch.. heb ik het zo goed gezegd meneer Vanguard? hier is mijn rekening nummer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

111
0
We lezen graag je reactie!x