Homepagina » Mens en Dier » ‘Zenuwen gebruiken geluid in plaats van elektriciteit’
Zenuwcellen gebruiken geluid in plaats van elektriciteit

‘Zenuwen gebruiken geluid in plaats van elektriciteit’

Een zenuw vangt boodschappen op en geeft ze weer door. Algemeen wordt aangenomen dat deze boodschappen zich met een elektrisch stroompje van zenuwcel naar zenuwcel of van zenuwcel naar een spier verplaatsen.

Volgens Deense wetenschappers is deze aanname onjuist en worden boodschappen in ons lichaam doorgegeven door middel van geluid.

In de meeste medische boeken is te lezen dat zenuwen elektrische impulsen van het brein doorgeven aan de rest van het lichaam. Dat klopt volgens onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen niet.

Warmte

De wetten van de thermodynamica leren ons dat elektrische impulsen warmte moeten produceren terwijl ze langs een zenuw bewegen, maar uit experimenten blijkt dat er geen warmte wordt opgewekt.

De theorie dat zenuwen boodschappen doorgeven door middel van geluid is bedacht door hoogleraar Thomas Heimburg van het Niels Bohr-instituut en theoretisch natuurkundige Andrew Jackson van de Universiteit van Kopenhagen.

Mensen die moleculaire biologie hebben gehad, hebben geleerd dat een elektrische puls van de ene kant van de zenuw naar de andere kant wordt gestuurd door elektrisch geladen zouten die door ionkanalen en een membraan rond de zenuwen bewegen.

Verdoving

Geluidsgolven verzwakken normaal gesproken terwijl ze zich verspreiden. Een medium met de juiste fysieke eigenschappen kan echter een speciaal soort geluidspuls of soliton voortbrengen, die over lange afstand zijn vorm behoudt.

De natuurkundigen suggereren dat een verdoving het smeltpunt van het membraan verandert waardoor de geluidspulsen worden tegengehouden, en men bijvoorbeeld geen pijn voelt.

Bron: Nih.gov

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Dondervogel schreef:

  Vreemd verhaaltje dit.Ik heb een apparaat die werkt op electrische pulsen, en waarmee je bij voet reflextherapie, de drukpunten kunt opsporen.Eenmaal gevonden gaat er een rood lampje branden.Dit apparaat heeft een electrische puls nodig, anders werkt het niet.Dus ik doe dit verhaal af als nonsens.Is je stroom op?Ben je dood.Gebruik daarom duracel-batterijen.

  0 likes
 • J. Selten schreef:

  Indien dit waar is, verklaard het ook waarom mensen last hebben van stralingen, omdat deze storend kunnen zijn (let op: KUNNEN)

  Daarbij verklaart het ook waarom sommige muziek een rustend effect heeft op de mensen (en vaak ook dieren, planten etc)

  0 likes
 • AllesIsZen schreef:

  @1: Welk apparaat is dit als ik vragen mag?

  0 likes
 • Polder Pablo schreef:

  Cymatics – Bringing Matter to Life With Sound

  http://youtu.be/alT1KfE8_sk

  A simple experiment demonstrating the visualisation of cymatics can be done by sprinkling sand on a metal plate and vibrating the plate, for example by drawing a violin bow along the edge, the sand will then form itself into standing wave patterns such as simple concentric circles. The higher the frequency, the more complex the shapes produced, with certain shapes having similarities to traditional mandala designs.

  0 likes
 • Dondervogel schreef:

  [quote name=”J. Selten”]Indien dit waar is, verklaard het ook waarom mensen last hebben van stralingen, omdat deze storend kunnen zijn (let op: KUNNEN)

  Daarbij verklaart het ook waarom sommige muziek een rustend effect heeft op de mensen (en vaak ook dieren, planten etc)[/quote]
  Mensen die last hebben van straling worden gebombardeerd op/rond hun eigen magnetisch veld.En rustgevende muziek geeft geen verklaring voor wat hier in dit artikel is geschreven, en is bovendien zeer persoonlijk.Muziek zijn bewezen geluidstrillingen.Een zenuw geeft gewoon een electrische puls van A naar B, en geen geluids puls.Ik heb wel electronica om het te bewijzen zelfs.Met een “multimeter” lever ik u het bewijs.Zelfs een L.T.S. er, kan u dit bewijzen.De natuurkundigen suggereren.

  0 likes
 • Peter II schreef:

  Dit zou kunnen verklaren dat er zoiets bestaat als EVP oftewel Electric Voice Phenomenia oftewel in het Nederlands ‘ Bandstemmen ‘. Stemmen van, naar schijnt, overledenen op de geluidsband.
  Het woord electric zou, in dit geval, dan niet kloppen.
  Tegenwoordig kun je deze stemmen ook opnemen via de computer. Zie deze link welke ik heb gevonden hierover:

  http://evp.startbewijs.nl

  Hier vind je, ik weet wel niet hoeveel links, over dit onderwerp.

  Best heel interessant !

  0 likes
 • Rakker schreef:

  Muggen komen ook graag op je oren af omdat er geluid uitkomt.

  0 likes
 • EVP Holland schreef:

  [quote name=”Peter II”]Dit zou kunnen verklaren dat er zoiets bestaat als EVP oftewel Electric Voice Phenomenia
  Best heel interessant ![/quote]

  Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met EVP. Wat ik wel bijna zeker weet is dat dit een electrisch fenomeen is. Ik neem die stemmen nu op zonder microfoon, stemmen worden dus gevormd in het electrisch circuit.

  Hier staan een paar opnames:
  http://www.youtube.com/user/EVPHolland

  0 likes
 • nella schreef:

  Ik vind het raar dat er altijd gepraat word over overgegane mensen ,hoe heet het dan als je gewoon wel is een vraag of antwoord krijg,van iemand die je kent,wat achteraf blijkt te kloppen?

  0 likes
 • Aurelia schreef:

  Dit is theorie uit maart 2007, heeft iemand enig idee hoe het er nu, ruim 6 jaar later mee staat?

  http://www.cbc.ca/news/technology/story/2007/03/09/science-nervessound-20070309.html

  0 likes
 • Amin schreef:

  Dit is gewoon een idee van die wetenschapper dat ons zenuwen op geluid werkt zoals die wetenschapper zelf zegt is het een theorie en een theorie is geen feit (ik wil dit ook effe erbij melden dat mensen geen vleermuizen zijn) wetenschappers maak vaak van een theorie een feit. Maar zou best kunnen hoor.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  minister

  Minister De Jonge gaat quarantaine verplichten: ‘Duivel van de democratie’

  Minister Hugo de Jonge gaat quarantaine voor ...

  >