Mens en Dier

‘Zenuwen gebruiken geluid in plaats van elektriciteit’

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een zenuw vangt boodschappen op en geeft ze weer door. Algemeen wordt aangenomen dat deze boodschappen zich met een elektrisch stroompje van zenuwcel naar zenuwcel of van zenuwcel naar een spier verplaatsen.

Volgens Deense wetenschappers is deze aanname onjuist en worden boodschappen in ons lichaam doorgegeven door middel van geluid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg

In de meeste medische boeken is te lezen dat zenuwen elektrische impulsen van het brein doorgeven aan de rest van het lichaam. Dat klopt volgens onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen niet.

Warmte

De wetten van de thermodynamica leren ons dat elektrische impulsen warmte moeten produceren terwijl ze langs een zenuw bewegen, maar uit experimenten blijkt dat er geen warmte wordt opgewekt.

De theorie dat zenuwen boodschappen doorgeven door middel van geluid is bedacht door hoogleraar Thomas Heimburg van het Niels Bohr-instituut en theoretisch natuurkundige Andrew Jackson van de Universiteit van Kopenhagen.

Mensen die moleculaire biologie hebben gehad, hebben geleerd dat een elektrische puls van de ene kant van de zenuw naar de andere kant wordt gestuurd door elektrisch geladen zouten die door ionkanalen en een membraan rond de zenuwen bewegen.

Verdoving

Geluidsgolven verzwakken normaal gesproken terwijl ze zich verspreiden. Een medium met de juiste fysieke eigenschappen kan echter een speciaal soort geluidspuls of soliton voortbrengen, die over lange afstand zijn vorm behoudt.

De natuurkundigen suggereren dat een verdoving het smeltpunt van het membraan verandert waardoor de geluidspulsen worden tegengehouden, en men bijvoorbeeld geen pijn voelt.

Bron: Nih.gov

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dondervogel
Dondervogel
11 jaren geleden

Vreemd verhaaltje dit.Ik heb een apparaat die werkt op electrische pulsen, en waarmee je bij voet reflextherapie, de drukpunten kunt opsporen.Eenmaal gevonden gaat er een rood lampje branden.Dit apparaat heeft een electrische puls nodig, anders werkt het niet.Dus ik doe dit verhaal af als nonsens.Is je stroom op?Ben je dood.Gebruik daarom duracel-batterijen.

J. Selten
J. Selten
11 jaren geleden

Indien dit waar is, verklaard het ook waarom mensen last hebben van stralingen, omdat deze storend kunnen zijn (let op: KUNNEN)

Daarbij verklaart het ook waarom sommige muziek een rustend effect heeft op de mensen (en vaak ook dieren, planten etc)

AllesIsZen
AllesIsZen
11 jaren geleden

@1: Welk apparaat is dit als ik vragen mag?

Polder Pablo
Polder Pablo
11 jaren geleden

Cymatics – Bringing Matter to Life With Sound

http://youtu.be/alT1KfE8_sk

A simple experiment demonstrating the visualisation of cymatics can be done by sprinkling sand on a metal plate and vibrating the plate, for example by drawing a violin bow along the edge, the sand will then form itself into standing wave patterns such as simple concentric circles. The higher the frequency, the more complex the shapes produced, with certain shapes having similarities to traditional mandala designs.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x