Universum

Astronomen ontdekken gigantische muur achter de Melkweg: ‘We waren verrast’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen hebben boven de Zuidpool een gigantische structuur ontdekt die meer dan 1,4 miljard lichtjaar lang is en 600 miljoen lichtjaar diep.

Deze zogeheten Zuidpoolmuur bevindt zich vanuit de aarde bekeken langs de zuidelijke grens van de kosmos, en bestaat uit duizenden sterrenstelsels, waterstofgas, stof en donkere materie, schrijven Vice en MIT Technology Review. Het is ook één van de grootste structuren in het heelal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De muur vormt samen met een aantal andere structuren het kosmische web. Het grootste object strekt zich uit over een gebied van 10 miljard lichtjaar. De resultaten zijn gepubliceerd in The Astrophysical Journal.

Verrast

De Zuidpoolmuur wordt aan het zicht onttrokken door de Melkweg. De astronomen hebben de muur ontdekt toen ze zagen hoe de aantrekkingskracht van het reusachtige object naburige sterrenstelsels beïnvloedde.

“Toen we aanwijzingen hadden dat er iets aan de hand was bij de zuidelijke hemelpool waren we verrast,” zei Daniel Pomarede van de Universiteit Parijs-Saclay. “Er waren nog geen grootschalige structuren in deze regio ontdekt.”

Bekijk ook onderstaand filmpje over de Zuidpoolmuur:

[Vice, MIT Technology Review]

4.8 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vladi
vladi
4 jaren geleden

een muur?
wie heeft die dan gemetseld?

wat is er dan achter die muur?
dat hier uberhaupt tijd en energie aan verspild word.

in mijn ogen allemaal theater en afleiding.

fff

Casper
Casper
4 jaren geleden

Ik ben al een tijdje overtuigd van de plasma kosmologie, en dat het universum elektrisch is. En zoals gewoonlijk is altijd alles een verrassing bij de dames en heren astronomen die het standaard model nog steeds proberen te verdedigen. Lees geld naar zich toe trekken door de geijkte onderwerpen maar te blijven aansnijden. De meest fantasievolle uitspraken worden zelfs in films en series maar als propaganda herhaald zodat men gaat denken dat het ‘settled sience’ is. En zoals met zoveel onderwerpen in de wetenschap staan er natuurlijk gate keepers voor elke poort naar een wetenschappelijk tijdschrift. (tenzij er natuurlijk even snel een mondkapjes paper door moet)

Zwarte gaten, bestaan niet. Ze zijn niet nodig, en alleen maar in het leven geroepen omdat anders het standaard model uit elkaar spatte, en is puur op wiskunde gebaseerd. Een loos universum waarin geen andere lichamen zich bevinden dan een zwart gat was het model zelfs in beginsel. Laat staan twee zwarte gaten. Een zon die als een kampvuur van binnen, ‘als een atoom bom’ de energie zelf opwekt. Een komeet die ze nog steeds als een ‘vieze sneeuwbal’ verklaren en beschrijven. Dat terwijl op zo veel nieuwe foto’s gewoon rots te zien is. Deze mensen passen alleen maar ad hok oplossingen toe die er alleen maar voor zorgen dat ze weer verder kunnen zonder eens opnieuw naar het model te kijken of zelfs in de prullenbak te doen.

Kijk eens naar de docu’s en honderden video’s van de Thunderbolt project.
Check eens het super gave project “The safire project”, de elektrische zon in het lab. Zij bewijzen dat alle feiten en thesissen over de elektrische zon kloppen. Uiteraard kun je ook de flauwe, even snel geproduceerde ‘debunk’ videootjes vinden. Ook hier geldt, wakker worden, maar dan op het wetenschappelijk niveau vooral. De wetenschap is ziek, en al heel lang.

Doe er je voordeel mee.
Zoek termen:
Wallace Thornhill (kan prachtig vertellen)
Ralph Juergens (grondlegger van o.a. de connectie van de zon met de rest van het melkweg stelsel)
Kristian Birkeland (grondlegger plasma theorie, noorderlicht en meer, voornamelijk belangrijk de ‘Birkeland stromen’)
Immanuel Velikovsky (inspiratie bron voor vele na hem)
Donald Scott (borduurt voort op Kristian Birkeland’s werk)
Montgomery Childs (Leidend figuur Safire Project)
Stephen J. Crothers (Toont aan hoe zwarte gaten en de big bang wiskundig fout zijn)

johan
johan
4 jaren geleden

Fijn dat er nog iets bestaat als onverklaarbaar. Druk maken op ‘onze postzegel Aarde’ staat in een perspectief, gelukkig maar (geen hoop, het is zoals het is). We zitten op school… en iedereen die op school is geweest weet hoe vervelend het soms kan zijn.

Willem
Willem
3 jaren geleden

Het woord NASA betekent bedrog in het hebreeuws , alles hangt met leugens aan elkaar , en de ruimtevaart is koploper .

Waarschijnlijk zijn we nog nooit op de maan geweest …..

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x