Homepagina » Binnenland » Sky News doet wat NOS nalaat: berichten over recordkou in Nederland
sky news

Sky News doet wat NOS nalaat: berichten over recordkou in Nederland

Ook in het buitenland beginnen ze te merken dat Nederland een koude zomer beleeft. Onze eigen NOS, waar alleen – vermeende – recordwarmte nieuwswaardig is, blijft in stilzwijgen gehuld. Sky News doet nu wat onze publieke omroep nalaat: op de televisie aandacht besteden aan recordkou in Nederland. Let ook vooral even op de manier waarop de Australische presentator Rowan Dean Nederlandse woorden en plaatsnamen uitspreekt. Hilarisch. Tja, er moet toch iemand zijn die dit wereldkundig maakt.

Voor 5 weerstations van het land werd 9 juli een recordkoude dag, meldde Weerplaza. Het koudst bleef het met 13,7 graden op Vlieland. In Eelde werd bijna het record uit 1909 gebroken. In Europa ligt de temperatuur zo’n 4 tot 12 graden onder het gemiddelde, schreef website Electroverse nog.

Records blijven sneuvelen

De records blijven overigens sneuvelen. Zo ook op 11 juli, liet weerman Ed Aldus van Buienradar weten op Twitter: “In de Bilt zakte het kwik […] naar 6,6 graden en zo koud is het op 11 juli sinds 1922 niet geweest.” Hij voegde toe dat de temperatuur zich tot begin augustus bescheiden blijft opstellen.

In de uitzending van Sky News was verder nog aandacht voor recordkou in het zuiden van Brazilië. In deelstaat Santa Catarina daalde het kwik vorige week dinsdag op sommige plekken naar -10 graden. Eén van die plekken was Bom Jardim da Serra. Daar was het sinds 2 augustus 1991 niet meer zo koud geweest.

Bekijk hieronder hoe Dean worstelt met de uitspraak van ‘Groningen’ en ‘Eelde’:

[Sky News Australia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Peter schreef:

  Die kou is alleen maar voor het Nederland boven de rivieren, ik noem dat het Gooise Nederland. Kom dan gezellig naar Zuidoost Brabant of Limburg want daar is het echt helemaal niet koud. KNMI hoor je dan praten over 18 graden, nou waarom heb ik dan bij 24 graden gisteren in de schaduw gezeten. Ik heb echt geen gekke meter hoor. Vanmorgen stond de buitendeur nog open om de warmte uit mijn huis te laten en dat doe ik niet voor niks. Wij tellen hier altijd +6 bij het hoogste wat we op dat maffe journaal horen. Op een week 44 graden net als vorig jaar zit ik echt niet meer te wachten. Dat ze dat daar in Hilversum LEKKER noemen als het weer begint, komt omdat ze dat nooit zelf ervaren. Of ze zitten fijn bij hun Aircootje als het een keer 30 graden wordt. Dus Nee, het is helemaal niet kouder. Het is echt duidelijk WARMER dan vroeger, en bovendien ook nog veel droger. Helmond en omstreken heeft afgelopen tijd met een paar stortbuien héél erg veel geluk gehad met de waterstand anders was deze zomer een ramp geworden voor de natuur. Ik heb foto’s van bossen die helemaal verbrand zijn door de zon en de droogte. Dus nee ik ben het totaal niet eens met de strekking van dit artikel. Wie niet gelooft wat ik zeg, kom het hier maar proberen als je zo’n zonaanbidder bent. Ik ben dat duidelijk niet, en ik zou wel in het noorden willen zitten met die blijkbaar normale temperaturen altijd. Als je met de trein Eindhoven voorbij bent stap je echt een heel ander klimaatland in. Hollanda del Sol.

  19 likes
  • Remy schreef:

   Ik woon in Tilburg. Ik zeg, jij bent niet goed snik. Vol verbazing je verhaal zitten lezen. Maar je schrijft wel aardig, dus heel erg geestelijk beperkt ben je niet. Maar wel een beetje hoor. Zit jij dan wellicht in een andere dimensie? Beleef jij dingen die wij niet kunnen waarnemen? Dat zou tof zijn maar dat is het ook niet. Wat is het dan? Waarschijnlijk je thermostaat!

   22 likes
   • Peter schreef:

    Jouw afbek schrijfstijl zonder dat je mij kent, zegt meer over jouw geestelijke staat van zijn, dan over de mijne. En bovendien lees je mijn betoog dus niet. Jij zit in Tilburg en dat is nou juist wat ik zeg. Boek maar eens een maandje een huisje in Helmond dan wil je weer snel terug. Als je Eindhoven voorbij bent voel je het verschil wel. Wolken hangen hier nauwelijks de hele zomer. En dit jaar is alleen maar iets minder heet dan normaal. Vorig jaar hebben de warmteschermen Zeven maanden onafgebroken voor mijn raam gezeten. Die wolkenband waar de rest van Nederland wél fijn onder zit het hele jaar, zie je hier hangen elke dag als een brede rand, ergens nabij Best. In mijn studietijd zat ik ooit de hele dag in Tilburg in de regen, en dan reed ik ‘s avonds naar huis en was het weer droog en warm. Dus prijs jezelf gelukkig. Ik vertel geen KUL hier.

    8 likes
   • COVID nenenenene19 schreef:

    Weeronline spreekt, het is echt waar, over het warmste voorjaar ooit. De media zijn serieleugenaars. Of het nu over het klimaat of corona gaat, het is een en al misleiding en dezelfde tactiek. Ik stel vast dat noch de burger, noch de politiek iets te vertellen hebben. De mainstream media sturen ieder onderwerp en iedere discussie in de door hun gewenste richting.

    2 likes
  • Ary schreef:

   Wellicht is het je ontgaan maar het is zomer. Temperatuur moet je gemiddeld bekijken, daarbij stevenen we af op een verminderde zonne-activiteit. Ga het niet verder toelichten, zoek het zelf maar op.

   10 likes
   • Shadow1100 schreef:

    Toen ik geboren werd, in 1953, waren er ongeveer 3.000.000.000 (3 miljard) mensen op aarde. De gemiddelde leeftijd lag rond de 70 jaar en al deze mensen hadden een lichaamstemperatuur van 37 graden.
    Een rekensommetje leert dat:
    In 1953 -> 3 miljard x 70 jaar x 37℃ =  7.770.000.000.000 graden is.
    Nu lopen er 7,6 miljard mensen op deze planeet en deze worden gemiddeld 80 jaar met nog steeds een lichaamstemperatuur van 37 graden.
    Een rekensommetje leert dat:
    In 2020 -> 7,6 miljard x 80 jaar x 37℃ =22.496.000.000.000 graden
    De door de totale mensheid afgegeven warmte is dus in 66 jaar met 14.726.000.000.000 ℃ gestegen oftewel
    veertien biljoen-zevenhonderdenzesentwintig-miljard en nog wat graden.

    Logisch toch dat onze moeder aarde hier en daar wat warmer wordt……

    2 likes
  • Der Stef schreef:

   Doe eens een keer je geitenwollen sokken uit en je kachel mag ook gewoon uit na 1 mei !
   Maar je huis kan ook onder het laatste ozongat staan dat Nederland al sinds 30 jaar dreigend boven het (in hun ) hoofd hangt , tenminste bij de ernstig FFF-gestoorden . Maar die hebben het toch al zwaarder gekregen sinds ze ondanks het gebrek aan prestaties in wetenschappelijke vakken de vrijdag letterlijk nemen en liever de vrijdag op de straat rondhuppelen om het gemeene CO2 te bestrijden . Daarom snappen ze de serieuze klimaatgrafieken ook niet .
   Maar om terug te komen op het WEER – het is momenteel fucking te koud in Nederland ( behalve natuurlijk voor jou ) !
   En eigenlijk toch weer een typische nedrlandse zomer !
   Succes en sterkte verder met je regionale hittegolf .

   4 likes
  • Albert schreef:

   Nou, ik woon dus in het ‘hoge noorden’. (Drenthe) En heb de pest aan kou.
   Een echte winterhater. Ik zit bij 20 graden nog te bibberen. Echt waar.
   Die 40 graden van vorig jaar hoeft van mij ook niet, maar heb er ook geen last van.
   Met deze koude zomer zul je net zien dat er een koude, kille en grijze winter achteraankomt. Bah..
   Vorig jaar, bij die 40 graden, kwam die idioot van een Gerrit Hiemstra volkomen in paniek de studio van NPO radio1 binnenvallen. Werd één klaagzang over de warmte. Al die weermannen en vrouwen hebben kennelijk een hekel aan mooi weer want dan klagen ze, maar kou vinden ze dan weer prachtig. Willen ze schaatsen enzo. Klotesport. Ik wou dat ik ook aan winterslaap kon doen…

   4 likes
   • Nefertiti schreef:

    De wind is te koud, abnormaal koud in een zomer en die wind hebben we al sinds het voorjaar.
    Dit is bewuste geoengineering. Vermoedelijk moeten we het erg koud hebben en zwak worden, aangezien niemand nog een zonnebank heeft, want mocht niet remember, en eind dit jaar iedereen de 2 e golf kan verwachten na de griepvaccins die waarschijnlijk gevuld zijn met een nieuwer straffer covidje dankzij onze lieve rijke Billy Gatus, zullen wij door verzwakte weerstanden zo ziek kunnen worden dat wij bidden en smeken voor zijn vaccin!
    Kijk uit mensen en eet gezond.

    1 likes
  • johan den haag schreef:

   Heb je 10 vrienden mee laten schrijven en “liken”. snap niet veel van jouw stukje

   3 likes
  • Albert schreef:

   En in Eindhoven, alléén in Eindhoven is het eeuwig onbewolkt? Wat een ongelofelijke nonsens.
   Heb vorig, en dit jaar ook, al is dat nu niet zoveel, familie op Eindhoven Airport afgezet. Het regende vaak. En zo niet: toch zwaar bewolkt. hoe kan dat nou?
   En kijk ik op dit moment op buienradar zie ik nogal wat wolken. Of wacht…buienradar word ook gemanipuleerd, uiteraard.

   2 likes
   • Masternr.33 schreef:

    Ik woon in EHV , prachtig weer gisteren, strak blauwe heldere hemel, weliswaar te koud voor periode van het seizoen. Komt omdat we nu een cyclus ingaan van een solar minumum d.w.z. we gaan een mini IJstijd tegemoet.Is gewoon een feit. Like it or not.

    1 likes
 • Peter schreef:

  Maar als er straks een Elfstedentocht komt dan zijn die linkse marxistische ratten van het NPO er als de R̶a̶t̶t̶e̶n̶, uh, kippen bij om het evenement commercieel tot op het bot uit te buiten.

  12 likes
 • kuus schreef:

  Hier aan de kust hebben we al weken een koude luchtstroom al schijnt de zon, normaal kan je lekker bakken op het balkon maar ik ben er dit jaar nog niet gaan zitten van wegen de kou.

  10 likes
 • johan den haag schreef:

  Grappig die presentator. Zul je in ons verkeerd correct landje niet snel meemaken.

  Wij leven in een regime erger dan onder het communisme.
  Vrijheid van mening weg, demonstreren verboden. en nieuws volledig door politiek gecontroleerd.
  En ohja. Geld weggeven aan verloren projecten als Portugal, Spanje, Italie en Griekenland

  10 likes
 • Bertus schreef:

  De klimaatgekkies zijn oververtegenwoordigd op deze topic.
  Gisteren begonnen die idioten van BNR nieuws weer over het uitsterven van de ijsberen vanwege de opwarming. Welke bruikbare idioot gelooft hier nog in.
  Nu ga ik lekker naar het strand en ga heerlijk in m’n blootje in een duinpan liggen. Niks te koud.

  9 likes
 • Mistery babylon schreef:

  Mede mogelijk gemaakt door de extreme vermindering van de chemtrails in de lucht.

  8 likes
 • Defixiones schreef:

  Dat komt doordat er momenteel niet gesproeid word met chemtrails, deze houden de warmte vast.

  6 likes
 • Rob schreef:

  Volgens mij is NOS een afgeleide van PDD-NOS. Als je kijkt naar wat PDD-NOS in houdt dan klop het wel: PDD-NOS, voluit pervasive developmental disorder – not otherwise specified, is een restgroep voor ontwikkelingsstoornissen, die voldoen aan criteria voor pervasieve ontwikkelingsstoornissen, maar niet voldoende kenmerken bezitten van een specifieke pervasieve ontwikkelingsstoornis.

  De (PDD-)NOS zit zeker te wachten tot het volgende maand misschien warmer wordt zodat ze de normale zomertemperaturen wederom tot klimaatopwarming kunnen bombarderen. De pervasieve ontwikkelingsstoornis is met al dat gelieg duidelijk aanwezig.

  6 likes
 • Pietka schreef:

  Zit nu in st nazaire het is behaaglijk normaal is het snikheet hier

  5 likes
  • Brandnetel schreef:

   Weer wordt gemanipuleerd. In dubai jaar of 2 geleden werd dat bevestigd in de msm tussen neus en lippen door. Daar kraait nu niemand meer naar. Ondertussen gaan mensen weer snotteren door temperatuurswisselingen, wat altijd al zo is geweest. Alleen nu is er een cojona paniekmie.

   15 likes
   • Der Stef schreef:

    Oh Hans …, Hans nee…., nu heeft Cojona ook het weer te pakken .
    Oh Hans de mondkapjes passen niet over het weer ….,
    Oh Hans… we gaan eraan !!!!

    6 likes
 • Mario Geeven schreef:

  Planeet ‘Venus effect’ waar we mee te maken krijgen.
  Dat gebeurd wanneer het CO2 blijft stijgen.
  s’Nachts ijskoud en overdag heel warm.

  3 likes
  • William schreef:

   Planeet “Sirius effect” hoe meer C02 hoe meer planten en bomen gaan groeien.

   14 likes
  • Medusa schreef:

   We hebben hier aan zee zodra de zon onder is met vochtige kou te maken…….geen zwoele zomernachten waar je tot 3 uur s nachts in een hempje zit. Hier in noordwijk heeeeeeeel veel chemtrails boven zee, zodat de sungazers geen energie kunnen pakken. Ook maak me hier ernstg zorgen om al het bollengif wat hier in de lucht hangt.Kom vooral lekker naar de kust mensen…….gif happen, ze gaan hier een wellnesscentrum bouwen in duin, hoe dik is die plaat ? Grondwater staat stijf van de zware metalen, en maar lullen over duurzaamheid! En de woningnood viert hier hoogtij…..lang leve de tulpjes ,narcisjes,altzheimer en kanker hier!

   13 likes
 • jtprf schreef:

  Vrij normale zomer voor dit halfrond. Niks bijzonders op een paar uitschietertjes na.
  Hoop lawaai om niks. Deze zomer is goed en normaal voor ons Nederland.
  Iets te droog nog.

  3 likes
  • Johanna schreef:

   In de zomer hoort het een paar weken iig rond de 25 graden te zijn en zonnig. Dat was vroeger in de jaren 80 en 90, in mijn jeugd/studententijd, bijna altijd zo. De laatste jaren lijken de zomers echter steeds kouder en natter te worden. Vorig jaar en 2018 waren uitzonderingen, toen was het aan de warme, en droge, kant.

   2 likes
 • Marcus schreef:

  Dit is een mededeling aan iedereen die dit leest.

  Aan iedereen die online is, of is geweest op deze website.

  Aan iedereen die een reactie heeft geplaatst (ikzelf als uitzondering uiteraard)

  Jullie zijn allemaal écht pauperdom EN de grootste bedreiging voor het vreedzaam voortbestaan van deze planeet aarde. Schaam jullie diep.

  1 likes
 • jan schreef:

  van jan meijer

  0 likes
 • x

  Check Also

  psychiater

  Psychiater steelt de show op Malieveld: ‘Samen zijn we veel sterker dan deze corrupte bende’

  Gisteren demonstreerde actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld ...

  greenpeace

  Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

  Wie dacht deze koele zomer even verlost ...

  >