Binnenland

Sky News doet wat NOS nalaat: berichten over recordkou in Nederland

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook in het buitenland beginnen ze te merken dat Nederland een koude zomer beleeft. Onze eigen NOS, waar alleen – vermeende – recordwarmte nieuwswaardig is, blijft in stilzwijgen gehuld. Sky News doet nu wat onze publieke omroep nalaat: op de televisie aandacht besteden aan recordkou in Nederland. Let ook vooral even op de manier waarop de Australische presentator Rowan Dean Nederlandse woorden en plaatsnamen uitspreekt. Hilarisch. Tja, er moet toch iemand zijn die dit wereldkundig maakt.

Voor 5 weerstations van het land werd 9 juli een recordkoude dag, meldde Weerplaza. Het koudst bleef het met 13,7 graden op Vlieland. In Eelde werd bijna het record uit 1909 gebroken. In Europa ligt de temperatuur zo’n 4 tot 12 graden onder het gemiddelde, schreef website Electroverse nog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Records blijven sneuvelen

De records blijven overigens sneuvelen. Zo ook op 11 juli, liet weerman Ed Aldus van Buienradar weten op Twitter: “In de Bilt zakte het kwik […] naar 6,6 graden en zo koud is het op 11 juli sinds 1922 niet geweest.” Hij voegde toe dat de temperatuur zich tot begin augustus bescheiden blijft opstellen.

In de uitzending van Sky News was verder nog aandacht voor recordkou in het zuiden van Brazilië. In deelstaat Santa Catarina daalde het kwik vorige week dinsdag op sommige plekken naar -10 graden. Eén van die plekken was Bom Jardim da Serra. Daar was het sinds 2 augustus 1991 niet meer zo koud geweest.

Bekijk hieronder hoe Dean worstelt met de uitspraak van ‘Groningen’ en ‘Eelde’:

[Sky News Australia]

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pietka
Pietka
3 jaren geleden

Zit nu in st nazaire het is behaaglijk normaal is het snikheet hier

Mistery babylon
Mistery babylon
3 jaren geleden

Mede mogelijk gemaakt door de extreme vermindering van de chemtrails in de lucht.

Peter
Peter
3 jaren geleden

Die kou is alleen maar voor het Nederland boven de rivieren, ik noem dat het Gooise Nederland. Kom dan gezellig naar Zuidoost Brabant of Limburg want daar is het echt helemaal niet koud. KNMI hoor je dan praten over 18 graden, nou waarom heb ik dan bij 24 graden gisteren in de schaduw gezeten. Ik heb echt geen gekke meter hoor. Vanmorgen stond de buitendeur nog open om de warmte uit mijn huis te laten en dat doe ik niet voor niks. Wij tellen hier altijd +6 bij het hoogste wat we op dat maffe journaal horen. Op een week 44 graden net als vorig jaar zit ik echt niet meer te wachten. Dat ze dat daar in Hilversum LEKKER noemen als het weer begint, komt omdat ze dat nooit zelf ervaren. Of ze zitten fijn bij hun Aircootje als het een keer 30 graden wordt. Dus Nee, het is helemaal niet kouder. Het is echt duidelijk WARMER dan vroeger, en bovendien ook nog veel droger. Helmond en omstreken heeft afgelopen tijd met een paar stortbuien héél erg veel geluk gehad met de waterstand anders was deze zomer een ramp geworden voor de natuur. Ik heb foto’s van bossen die helemaal verbrand zijn door de zon en de droogte. Dus nee ik ben het totaal niet eens met de strekking van dit artikel. Wie niet gelooft wat ik zeg, kom het hier maar proberen als je zo’n zonaanbidder bent. Ik ben dat duidelijk niet, en ik zou wel in het noorden willen zitten met die blijkbaar normale temperaturen altijd. Als je met de trein Eindhoven voorbij bent stap je echt een heel ander klimaatland in. Hollanda del Sol.

jan
jan
3 jaren geleden

van jan meijer

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x