Homepagina » Archeologie » Bij dit plaatsje werd het Australische Stonehenge gevonden. Ontdek wat ermee is gebeurd
Bij dit plaatsje werd het Australische Stonehenge gevonden. Ontdek wat ermee is gebeurd

Bij dit plaatsje werd het Australische Stonehenge gevonden. Ontdek wat ermee is gebeurd

In Mullumbimby in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales werd in 1939 een monument van de Aboriginals ontdekt bestaande uit 188 rechtopstaande stenen.

Toenmalig voorzitter van de Australische vereniging van archeologen, Frederic Slater, sprak van het Australische Stonehenge.

Hij raakte ervan overtuigd dat het één van de oudste monumenten ter wereld was, ouder nog dan steencirkels die in Europa en het Midden-Oosten waren gevonden.

Meest geavanceerde

Slater suggereerde verder dat de mens zich niet vanuit Afrika, maar vanuit Australië over de wereld heeft verspreid.

De Aboriginals waren volgens hem de meest geavanceerde beschaving die op aarde heeft geleefd.

De wetenschappelijke gemeenschap verklaarde Slater voor gek.

Vernietigen

De landeigenaren waren zo bang voor de controverse die het complex zou veroorzaken, dat ze het lieten vernietigen met bulldozers.

Volgens de Aboriginals zelf werden steencirkels gebouwd naar de sterren, als verwijzing naar ‘de luchtwereld waar ze vandaan komen’.

Bekijk de video hieronder:

[History]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Was Rodebos schreef:

  Het valt me wel vaker op dat inheemse stammen vertellen dat ze van de sterren komen. Maar uiteraard wordt hier door onze krampachtige wetenschap niet naar geluisterd. Want stel je eens voor dat mensen buiten de grenzen denken die ons door onze machthebbers wordt opgelegd.

  17 likes
 • rob schreef:

  En daar hadden ze gelijk in ..de luchtwereld van de sterren, de kraamkamers van al het leven.

  6 likes
 • Elise schreef:

  Volgens mij diende het als klok/navigatie, waardoor leven werd gegeven. Denk aan wanneer regen/voedsel verbouwen/waar je bent etc. Wat zij bedoelen dat we van de sterren afstammen is dat we door stofjes etc zijn ontstaan. Dus niet letterlijk dat we(compleet lichaam verplaatst naar de aarde) van de sterren afstammen. Ik vermeld dit alvast, want anders krijgen we weer een Alien talk.
  Heb veel respect/sympathie voor de Aboriginals. Zij kunnen zonder moderne dingen gewoon overleven.(puur natuur) Jarenlang werden zij als primitief gezien, terwijl ze dat nooit zijn geweest. Hun land is afgepikt. etc. Moest hun kennis letterlijk de doofpot in? En nu zit men te zeveren over milieuvervuiling!
  Waar komt die kennis vandaan? Ik denk dat ze dat zichzelf hebben aangeleerd. Zelfs hoe ze die blokken moesten maken/verplaatsen. Mammoets gebruikt? Het blijft een gok. En ja land zat vroeger aan elkaar en door cycli van de aarde zelf(door allerlei omstandigheden) is die in stukken gescheurd. Aarde leeft zelf ook. En dit is het bewijs dat klimaatverandering een puur natuur verschijnsel is.

  6 likes
 • Arwijn schreef:

  Alle Stone Henges zijn gemaakt in de 19de eeuw!
  Het is geen eeuwen oude constructie; er zit een metalen framewerken in de stenen, die duidelijk gegoten zijn en niet natuurlijk ontstaan!

  3 likes
 • thomass30 schreef:

  Weet je het zeker? Nader onderzoek wijst uit van restauratiewerkzaamheden gedaan begin 20e eeuw. Het framewerk dient om de scheve onstabiele stenen te ondersteunen.

  2 likes
 • x

  Check Also

  minister

  Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

  Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

  5g

  ‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

  Stop nu de uitrol van 5G en ...

  >