Archeologie

Bij dit plaatsje werd het Australische Stonehenge gevonden. Ontdek wat ermee is gebeurd

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Mullumbimby in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales werd in 1939 een monument van de Aboriginals ontdekt bestaande uit 188 rechtopstaande stenen.

Toenmalig voorzitter van de Australische vereniging van archeologen, Frederic Slater, sprak van het Australische Stonehenge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij raakte ervan overtuigd dat het één van de oudste monumenten ter wereld was, ouder nog dan steencirkels die in Europa en het Midden-Oosten waren gevonden.

Meest geavanceerde

Slater suggereerde verder dat de mens zich niet vanuit Afrika, maar vanuit Australië over de wereld heeft verspreid.

De Aboriginals waren volgens hem de meest geavanceerde beschaving die op aarde heeft geleefd.

De wetenschappelijke gemeenschap verklaarde Slater voor gek.

Vernietigen

De landeigenaren waren zo bang voor de controverse die het complex zou veroorzaken, dat ze het lieten vernietigen met bulldozers.

Volgens de Aboriginals zelf werden steencirkels gebouwd naar de sterren, als verwijzing naar ‘de luchtwereld waar ze vandaan komen’.

Bekijk de video hieronder:

[History]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
5 jaren geleden

En daar hadden ze gelijk in ..de luchtwereld van de sterren, de kraamkamers van al het leven.

Was Rodebos
Was Rodebos
5 jaren geleden

Het valt me wel vaker op dat inheemse stammen vertellen dat ze van de sterren komen. Maar uiteraard wordt hier door onze krampachtige wetenschap niet naar geluisterd. Want stel je eens voor dat mensen buiten de grenzen denken die ons door onze machthebbers wordt opgelegd.

Elise
Elise
5 jaren geleden

Volgens mij diende het als klok/navigatie, waardoor leven werd gegeven. Denk aan wanneer regen/voedsel verbouwen/waar je bent etc. Wat zij bedoelen dat we van de sterren afstammen is dat we door stofjes etc zijn ontstaan. Dus niet letterlijk dat we(compleet lichaam verplaatst naar de aarde) van de sterren afstammen. Ik vermeld dit alvast, want anders krijgen we weer een Alien talk.
Heb veel respect/sympathie voor de Aboriginals. Zij kunnen zonder moderne dingen gewoon overleven.(puur natuur) Jarenlang werden zij als primitief gezien, terwijl ze dat nooit zijn geweest. Hun land is afgepikt. etc. Moest hun kennis letterlijk de doofpot in? En nu zit men te zeveren over milieuvervuiling!
Waar komt die kennis vandaan? Ik denk dat ze dat zichzelf hebben aangeleerd. Zelfs hoe ze die blokken moesten maken/verplaatsen. Mammoets gebruikt? Het blijft een gok. En ja land zat vroeger aan elkaar en door cycli van de aarde zelf(door allerlei omstandigheden) is die in stukken gescheurd. Aarde leeft zelf ook. En dit is het bewijs dat klimaatverandering een puur natuur verschijnsel is.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Alle Stone Henges zijn gemaakt in de 19de eeuw!
Het is geen eeuwen oude constructie; er zit een metalen framewerken in de stenen, die duidelijk gegoten zijn en niet natuurlijk ontstaan!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x