Het Complot

Geen vijanden: geheime Amerikaanse vluchten naar Noord-Korea

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hooggeplaatste Amerikaanse overheidsfunctionarissen hebben tussen 2011 en 2012 deelgenomen aan geheime ontmoetingen in Noord-Korea, zo heeft de op één na grootste Japanse krant Asahi Shimbun ontdekt.

Washington hield de bezoeken in eerste instantie stil. Toen Japan de druk begon op te voeren bevestigde de Amerikaanse overheid één van de bezoeken.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde de Japanse overheid de zaak niet verder te onderzoeken. Als de Japanners toch vragen blijven stellen, zou dat gevolgen hebben voor de bilaterale betrekkingen, aldus bronnen in Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Beleid

Amerikaanse legertoestellen vlogen op 7 april vorig jaar van een vliegbasis in het Amerikaanse Guam naar Pyongyang en terug. Op 18 augustus vlogen de toestellen opnieuw naar de hoofdstad om twee dagen later weer terug te keren.

Aan boord van de toestellen bevonden zich naar verluidt Sydney Seiler, directeur Korea van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, en Joseph DeTrani, oud-directeur inlichtingen van de VS. DeTrani verliet zijn post in mei vorig jaar.

Ze spraken met Noord-Koreaanse functionarissen over het beleid na de dood van leider Kim Jong-il in december 2011. Tot de Noord-Koreaanse delegatie behoorden onder meer Jan Song Thaek, vicevoorzitter van de Nationale Defensiecommissie en de echtgenoot van Kim Jong-il’s zus. Jang wordt gezien als een mentor voor Kim Jong-un, die zijn vader opvolgde als leider van Noord-Korea.

Bulldozers

De Japanse regering werd van de vluchten op de hoogte gebracht door hobbyisten die de activiteit op legerbases in de gaten hielden en het vliegverkeer analyseerden. Amerikaanse functionarissen reageerden gefrustreerd op de Japanse vragen die volgden.

Een derde bezoek dateert van november 2011. Volgens bronnen vloog tenminste één militair toestel zwaar materieel waaronder bulldozers van de vliegbasis in Guam naar Pyongyang. De delegatie bestond toen uit functionarissen van het United States Pacific Command.

Bron: Asahi.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Hoe mooi wil je het hebben met zo een gebied wat voor iedereen een geheim is. Het Vaticaan illuminatie met hun Order van Malta, Jezuieten en vrijmetselaars maken daar uitmuntend gebruik van. We worden allemaal zwaar in de zeik genomen!!!

herman de graaf
herman de graaf
9 jaren geleden

Open de beerput … De overheden zijn er voor ons. Niet andersom.

Een geheim over een geheim.
Te gek voor woorden.
Als overheden geheimen hebben, hebben ze die namens ons. Wij horen te weten wat ze voor ons verborgen houden.
Hoe kunnen we anders controleren of ze hun taak naar genoegen uitoefenen.

Catharina R
Catharina R
9 jaren geleden

ja gezellig op de koffie en de mensen maar bang maken .

Marcel E
Marcel E
9 jaren geleden

Klopt, we worden idd helemaal in de kou gezet. Vraag is, wat kunnen we er nou daadwerkelijk tegen doen..?

Protesteren? Demonstreren? Occupy? Stille tochten?
Het helpt toch allemaal niet…
Misschien moet er eerst iemand helemaal door het lint gaan en de binnenplaats opblazen (niet dat ik iemand aan wil sporen, maar wie zich geroepen voelt hou ik niet tegen).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x