Universum

Mysterieus ‘dijbeen’ gespot op Mars

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Marswagentje Curiosity heeft tijdens zijn reis een foto gemaakt van iets wat doet denken aan een gefossiliseerd bot. De foto van het ‘dijbeen’ gaat momenteel de wereld rond.

Mensen die Curiosity op de voet volgen zijn constant op zoek naar ongewone beelden die de verkenner vanaf zijn MastCam naar de aarde stuurt. Op 14 augustus zagen de mensen van complotsite UFO-blogger.com bovenstaande foto van iets wat eruitziet als een dijbeen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Al vanaf het moment dat de Marsverkenner is geland, menen sommigen gefossiliseerde botten aan het stoffige oppervlak van de planeet te hebben gezien. Blogger gspat van de website Above Top Secret zei: “Normaal gesproken zie ik rotsen als rotsen. Dit kan toch geen dijbeen zijn?”

Een ander zei op dezelfde website: “We weten dat er hoogstwaarschijnlijk leven is geweest op Mars. Het is mogelijk dat leven opnieuw is geëvolueerd naar grote wezens die vervolgens botten en fossielen hebben achtergelaten.”

“We weten dat deze fossielen door de vele inslagen van meteorieten op Mars en de stofstormen gemakkelijk bloot kunnen komen te liggen,” ging hij verder. “Het is goed mogelijk dat dit een bot is.”

Eind vorig jaar was een enthousiaste UFO-jager ervan overtuigd dat hij een versteende leguaan had gezien op beelden die Curiosity van Mars had gemaakt. Sommigen meenden dat het echt om een versteende leguaan ging en wezen op details als de ogen, mond en neusgaten. Anderen waren ervan overtuigd dat op de foto’s slechts een rots te zien was.

Het is niet de eerste keer dat mensen denken dieren of botten te zien op foto’s van Mars. Eerder werd gedacht dat op beelden van Curiosity een rat en een dinosaurus waren te zien.

De wagen is sinds 6 augustus 2012 op Mars. Na een reis van acht maanden landde de verkenner op de rode planeet. In februari stuurde Curiosity indrukwekkende foto’s van de aarde terug.

[Daily Mirror, Houston Chronicle]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Is het zeker dat dit wagentje op Mars staat ? Lijkt mij steeds vreemder te worden; botten, gebouwen, lichten etc.
Staat het niet ergens aand e rand van een woestijn op aarde of zo………..?

Joshua
Joshua
9 jaren geleden

Grappig dat sommige alles altijd weer met “stuk rots en schaduw” verklaren. Wat niet van “ons mens” is, is “onmenselijk”. Waarom altijd een verklaring zoeken..bij iets dat wij niet kunnen (be)grijpen. Daar waar ” niets ” iets is, heeft kijken en begrijpen geen functie, gewoon voelen en aanvaarden.

Steven
Steven
9 jaren geleden

@ huisheks
Op de website abovetopsecret heb ik dat ook al verschillende keren aangehaald.
Als je er over nadenkt lijkt het me véél logischer om die conclusie te maken: een dijbeen, lichten, structuren, objecten die er vandaag liggen en morgen verdwenen zijn, dieren …
Mij lijkt het al langer dat de Mars Rovers niet op Mars rijden, maar ergens in een aardse woestijn.

Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Lijkt meer op een fossiel van een dinosaurus piemel ;))

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x