Homepagina » Universum » Mysterieus ‘dijbeen’ gespot op Mars
Mysterieus 'dijbeen' gespot op Mars

Mysterieus ‘dijbeen’ gespot op Mars

Marswagentje Curiosity heeft tijdens zijn reis een foto gemaakt van iets wat doet denken aan een gefossiliseerd bot. De foto van het ‘dijbeen’ gaat momenteel de wereld rond.

Mensen die Curiosity op de voet volgen zijn constant op zoek naar ongewone beelden die de verkenner vanaf zijn MastCam naar de aarde stuurt. Op 14 augustus zagen de mensen van complotsite UFO-blogger.com bovenstaande foto van iets wat eruitziet als een dijbeen.

Al vanaf het moment dat de Marsverkenner is geland, menen sommigen gefossiliseerde botten aan het stoffige oppervlak van de planeet te hebben gezien. Blogger gspat van de website Above Top Secret zei: “Normaal gesproken zie ik rotsen als rotsen. Dit kan toch geen dijbeen zijn?”

Een ander zei op dezelfde website: “We weten dat er hoogstwaarschijnlijk leven is geweest op Mars. Het is mogelijk dat leven opnieuw is geëvolueerd naar grote wezens die vervolgens botten en fossielen hebben achtergelaten.”

“We weten dat deze fossielen door de vele inslagen van meteorieten op Mars en de stofstormen gemakkelijk bloot kunnen komen te liggen,” ging hij verder. “Het is goed mogelijk dat dit een bot is.”

Eind vorig jaar was een enthousiaste UFO-jager ervan overtuigd dat hij een versteende leguaan had gezien op beelden die Curiosity van Mars had gemaakt. Sommigen meenden dat het echt om een versteende leguaan ging en wezen op details als de ogen, mond en neusgaten. Anderen waren ervan overtuigd dat op de foto’s slechts een rots te zien was.

Het is niet de eerste keer dat mensen denken dieren of botten te zien op foto’s van Mars. Eerder werd gedacht dat op beelden van Curiosity een rat en een dinosaurus waren te zien.

De wagen is sinds 6 augustus 2012 op Mars. Na een reis van acht maanden landde de verkenner op de rode planeet. In februari stuurde Curiosity indrukwekkende foto’s van de aarde terug.

[Daily Mirror, Houston Chronicle]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • biko schreef:

  Marslandschap + patroonherkennend vermogen van onze hersenen = dit soort berichtgeving.

  14 likes
 • imala schreef:

  We komen van Mars, we leven nu op de derde graad Mars is de tweede, de Maan de eerste. Het is dus onze evolutie. Er komt een tijd dat iedereen dit weet. We hebben verder dus weinig op Mars te zoeken maar dit soort ontdekkingen zijn belangrijk om de mensheid te overtuigen die nog teveel vanuit alleen het ratio leeft en dat blijkbaar nodig heeft

  6 likes
 • huisheks schreef:

  Is het zeker dat dit wagentje op Mars staat ? Lijkt mij steeds vreemder te worden; botten, gebouwen, lichten etc.
  Staat het niet ergens aand e rand van een woestijn op aarde of zo………..?

  6 likes
 • Mimi schreef:

  Lijkt meer op een fossiel van een dinosaurus piemel ;))

  6 likes
 • Steven schreef:

  @ huisheks
  Op de website abovetopsecret heb ik dat ook al verschillende keren aangehaald.
  Als je er over nadenkt lijkt het me véél logischer om die conclusie te maken: een dijbeen, lichten, structuren, objecten die er vandaag liggen en morgen verdwenen zijn, dieren …
  Mij lijkt het al langer dat de Mars Rovers niet op Mars rijden, maar ergens in een aardse woestijn.

  1 likes
 • nunki schreef:

  Ik vind het wel op een bot lijken. Ik herken hier nu eigenlijk weer helemaal geen steen in. Als dit klopt, dan moeten ze verder op deze plek gaan rondsnuffelen. Meestal liggen er meerdere botten/botresten bij elkaar in de buurt.

  5 likes
 • Wim schreef:

  Mars was vroeger bewoond, voordat Venus langssuisde.

  1 likes
 • Joshua schreef:

  Grappig dat sommige alles altijd weer met “stuk rots en schaduw” verklaren. Wat niet van “ons mens” is, is “onmenselijk”. Waarom altijd een verklaring zoeken..bij iets dat wij niet kunnen (be)grijpen. Daar waar ” niets ” iets is, heeft kijken en begrijpen geen functie, gewoon voelen en aanvaarden.

  3 likes
 • lotje schreef:

  lijkt wel op de film capricorn one uit 1977

  2 likes
 • AllSF schreef:

  Mocht dit echt een dijbeen zijn dan is dit echt geweldig nieuws en dan krijgen we weer officieel en spectaculair nieuws van NASA.
  Ik zie wel eens vaker vreemde fotos van Mars maar deze is zelfs (onder het mom van speculatie) door NASA gedeeld op Facebook.

  0 likes
 • Er liggen wel meer van dat soort voorwerpen op Mars!
  Maar als ik nou precies ga vertellen op welke foto’s die voorwerpen te zien zijn dan vermoed ik dat binnen de kortste keren die foto’s verdwenen zijn van de NASA websites.

  Ik heb meer dan 65.000 foto’s gedownload.

  NASA: Mars Science Laboratory: Raw Images
  http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/raw/?s=

  0 likes
 • x

  Check Also

  gevechtspiloot

  Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

  Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

  wetenschappers

  Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

  De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

  >