Universum

Australische studente laat als eerste zien dat er gigantische plasmabuizen boven de aarde zweven

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen hebben voor het eerst bewijs gevonden voor het bestaan van buisvormige plasmastructuren in de onderste lagen van de magnetosfeer. “Wetenschappers dachten al meer dan 60 jaar dat deze structuren bestonden en wij hebben nu het eerste bewijs dat ze echt bestaan,” zei Cleo Loi van de Universiteit van Sydney.

Het onderzoek van Loi, dat onderdeel was van haar thesis, is gepubliceerd in het tijdschrift Geophysical Research Letters. “De ontdekking van de structuren is belangrijk omdat ze onze navigatiesystemen kunnen verstoren,” zei ze. “We moeten ze dus leren begrijpen.”

De plasmastructuren worden in onderstaand filmpje uitgelegd:

Het gebied rond de aarde binnen de invloedssfeer van het magnetisch veld wordt de magnetosfeer genoemd. Het magnetisch veld beschermt ons tegen de straling van de zon en tegen kosmische straling. De magnetosfeer is gevuld met plasma dat ontstaat doordat de atmosfeer wordt geïoniseerd door zonlicht.

De onderste laag van de magnetosfeer is de ionosfeer en erboven bevindt zich de plasmasfeer. Ze bevatten een aantal vreemd gevormde plasmastructuren, waaronder de plasmabuizen. “We hebben ze op 600 kilometer boven de grond waargenomen, in de bovenste laag van de ionosfeer, tot en met de plasmasfeer,” zei Loi. “Daar houdt de neutrale atmosfeer op en gaan we over naar het plasma van de ruimte.”

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joke1
joke1
7 jaren geleden

Dit is het bekijken waard tot ondere toe.

ik neem aan wat men gevonden heeft de vortex energie banen is van onze aarde.

https://www.google.nl/search?q=vortex+energie&biw=1280&bih=598&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=wGZvVfiGI8G9UZXsgaAN&ved=0CDEQsAQ

Richard
Richard
7 jaren geleden

Wow!

Dolex
Dolex
7 jaren geleden

‘Laten zien’ is een rekbaar begrip. Dit zijn 3d-animaties, zoals er duizenden zijn van atomen, Higgsdeeltjes, zwarte gaten, dinosaurussen, oermensen en sprookjesfiguren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x