Homepagina » Buitenland » Wapenfabrikant: Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald was Oekraïens
Wapenfabrikant: Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald was Oekraïens

Wapenfabrikant: Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald was Oekraïens

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is volgens de Russische defensiefirma Almaz-Antei neergehaald met een verouderde Buk-luchtafweerraket, die niet meer door het Russische leger wordt gebruikt. Het bedrijf presenteerde dinsdag haar analyse van de crash in Moskou.

Experts van Almaz-Antei hebben geconcludeerd dat de rampvlucht met een Buk 9M38-M1-raket is neergehaald vanuit een gebied dat in handen was van de Oekraïense autoriteiten. Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 uit de lucht geschoten. Bij de ramp kwamen 298 mensen om.

Na de crash legde de Europese Unie sancties op aan Russische bedrijven, waaronder Almaz-Antei, dat werd beschuldigd van het produceren van de raketten waarmee het vliegtuig was neergeschoten. Uit het rapport van Almaz-Antei blijkt dat de gebruikte raket al voor de oprichting van het bedrijf niet meer in Rusland werd gemaakt.

Het Russische leger gebruikt Buk 9M37-raketten. De raket die in het onderzoeksrapport genoemd wordt, is sinds 1999 niet meer in de Russische Federatie geproduceerd. Pas in 2002 werd Almaz-Antei opgericht. In 2005 beschikte Oekraïne over 991 Buk 9M38-M1-raketten, aldus het rapport.

Een expert van het bedrijf heeft daarnaast berekend dat het projectiel niet is afgeschoten uit Snizjne, maar waarschijnlijk uit de omgeving van Zarosjtsjenske. Uit de analyse blijkt dat de hele voorkant van de cabine eraf zou zijn geschoten als de raket was afgevuurd vanuit Snizjne, aldus Almaz-Antei.

Het bedrijf concludeerde op basis van de analyse van de granaatscherven dat het vliegtuig hoogstwaarschijnlijk is neergehaald met een Buk M1-raket, die wordt gebruikt door het Oekraïense leger. Elk type Buk-raket heeft een ander type scherven in de raketkop die specifieke sporen nalaten. In het neergeschoten vliegtuig werden gaten aangetroffen die alleen veroorzaakt kunnen worden door het oudere type Buk, aldus directeur Yan Novikov.

Almaz-Antei voegde toe dat er op de dag van de vliegcrash Amerikaanse satellieten over het gebied vlogen en dat het vrijgeven van de informatie het onderzoek zou bespoedigen.


[Sputniknews]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rik
rik
5 jaren geleden

De Russen zijn het er inmiddels wel mee eens dat het een BUK raket is geweest?
De Buk 9M38-M1-raket.

Daarmee komen alle andere sprookjes die ze tot nu ook de wereld in hebben gebracht dus te vervalllen?

George
George
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Yep! Wat verwacht je met een KGB-er aan de macht? Openheid van zaken?

Claro
Claro
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Vreemde gang van zaken dat de Russen elkaar beginnen tegen te spreken en er genoeg getuigen zijn geweest die beweren een gevechtsvliegtuig te hebben waargenomen en ook werd vermeld dat er geen BUK condensstreep is te zien geweest.

Gelukkig waren de separatisten dom/oprecht genoeg om de zwarte dozen te overhandigen met daarop de gesprekken (en data) die in de laatste minuten zijn geregistreerd, het wachten is nu alleen nog op het vrijgeven van deze gesprekken zodat we eindelijk met onze eigen oren kunnen horen wat er zich in de cockpit werkelijk allemaal heeft afgespeeld.

Roy
Roy
Reactie op  Claro
5 jaren geleden

“ook werd vermeld dat er geen BUK condensstreep is te zien geweest. ”

Daar zijn dan weer foto’s van in tegenstelling tot het gevechtsvliegtuig wat er gevlogen “zou” hebben..

Claro
Claro
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

@[email protected]
Oh, te gek, en waar kan ik deze foto’s bekijken? Je hebt vast en zeker wel een link naar de pagina waar ze op staan, ben heel nieuwsgierig, want zelf heb ik dergelijke foto’s nergens kunnen vinden op het internet. Goed speurwerk van je Columbo.

Hopelijk horen we binnenkort ook nog de laatste geluidsfragmenten van de cockpit, ook dat zou zeer verhelderend werken of toch liever niet?

Ik heb hier nog wel een video (https://www.youtube.com/watch?v=iuoIw3jBV4g) van een stel RT leugenaars die allen zijn doorgedraaid, hopelijk gaat de NAVO de Russen eindelijk eens heel hard aanpakken, dan maar een derde wereldoorlog, dan maar iedereen, wij ook, kapot, want we vechten ons natuurlijk graag dood voor het meest belangrijke stukje aarde op deze planeet, de Oekraïne en zijn fracking gasvoorraden en andere belangrijke sh*t. Overigens, je kunt aan de gezichten van de Russen wel zien dat ze het hebben gedaan, het straalt ze van de gezichten af, de leugenaars. Uiteindelijk hebben zei de MH-17 neergehaald, want daar hadden de Russen enorm veel bij te winnen, veel meer dan de nazi Oekraïners en hun VS neocons zionisten vrienden.

Roy
Roy
Reactie op  Claro
5 jaren geleden

Hier zijn ze te zien en wordt de authenticiteit gecontroleerd..

https://www.bellingcat.com/resources/case-studies/2015/01/27/examining-the-mh17-launch-smoke-photographs/

De foto’s staan al op het internet sinds dat de aanslag gebeurt is, maar nooit opgepakt door de alternatieve media.. Dat verbaasd me dan weer niets..

days of our lives
days of our lives
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Het waren niet voor niets sprookjes. Iemand die niets te verbergen heeft, gaat geen ongeloofwaardige en fantasierijke hypotheses bedenken.

Het kan immers geen vliegtuig zijn geweest, de Russische ontwerper van het vermeende gevechtsvliegtuig heeft zelf, zeer verontwaardigd, aangegeven dat zijn vliegtuig niet geschikt is om actief te zijn op hoogtes van 10 km. Plus dat een gevechtsvliegtuig zo dichtbij zou moeten komen, deze wel in de gaten zou hebben gehad dat het om een passagiersvliegtuig zou gaan.

Poetin heeft de separatisten opgestookt en is de ellende daar begonnen. Het is een feit dat Russische wapens en manschappen ter beschikking zijn gesteld aan de separatisten. Het is een feit dat de BUK vanuit separatistengebied is afgeschoten.
Het is een feit dat Oekraïne over BUK-systemen beschikt, maar ook dat de separatisten niet over vliegtuigen beschikken, en deze dus vanuit Oekraïens oogpunt nutteloos zijn in het conflict. De separatisten hebben wel vaker Oekraïense vliegtuigen uit de lucht geschoten met BUK’s, dit hebben ze zelfs triomfantelijk op social media verkondigd. Hoe veel aanwijzingen wil je hebben?

Ergo: de betrokkenheid van Oekraïne is zeer onwaarschijnlijk.

Het is niet onmogelijk dat de separatisten de BUK installatie hebben bediend (en dat zij dus verantwoordelijk zijn), maar wel onwaarschijnlijk. Het vergt nogal veel specialistische (Russische) kennis om het systeem te bedienen, anders dan een beetje leren met een AK47 te schieten. Met de invasie van de Krim (en het verdrijven van Oekraïense staatsburgers van het schiereiland) hebben de Russen laten blijken absoluut geen middelen te schuwen.

m.b
m.b
Reactie op  rik
5 jaren geleden

… dus het zijn allemaal sprookjes ? Uiteindelijk gaat het om feiten, niet wat iemand beweert.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Ja, maar de aanvals plannen zijn reeds ten uitvoering gebracht… Rusland is de boosdoener, het maakt niet uit we zeggen. Ze willen aanvallen en laten zich noch door diplomatie, democratie nog wetenschap stoppen!

George
George
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Wacht even – als een stel russen, al dan niet knetterlam van de wodka, al dan niet met seperatisten achter de knoppen verantwoordelijk zijn voor de moord op onze landgenoten, dan IS Rusland toch ook een boosdoener? Wat heeft dat met democratie of wetenschap te maken? Welke aanvalsplannen? Die van de Russen in de Krim?

TheEnzo
TheEnzo
5 jaren geleden

Wij van WC-eend zeggen het was geen WC-eend 😉

Arwijn
Arwijn
Reactie op  TheEnzo
5 jaren geleden

Flawless victory.

George
George
5 jaren geleden

“Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is volgens de Russische defensiefirma Almaz-Antei ” – Daar stopte ik met lezen. Natuurlijk zeggen de russen dat. Alsof de Russen alleen maar modern spul gebruiken en in opslag hebben – hun krijsmacht is verre van 21-ste eeuws. Loodsen vol met oud wapentuig, en een Russisch, door Putin zelf opgericht bedrijf claimt dat er geen andere mogelijkheid is dan dat de Oekraïne onze landgenoten uit de lucht schoot. Blijkbaar denkt Putin nog steeds dat koude-oorlog-propaganda nog werkt in 2015. GTFOH.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  George
5 jaren geleden

Inderdaad, ze zullen over genoeg oud spul beschikken. We hebben immers een jaar geleden kunnen ervaren hoe perfect de BUK haar werk doet, en weggooien van superieure waar, ook al is het oud, is zonde en onnodig.

En in aanvulling daarop is elke BUK-raket, ongeacht het type, nog steeds in Rusland geproduceerd (i.v.m. patenten). Ben benieuwd welke Russische branchegenoot de raket wel heeft geproduceerd. Dat zullen ze ongetwijfeld weten, maar laten ze na te delen. Toch jammer.

Hoe kan Almaz Antey deze conclusies overigens trekken, terwijl ze normaal gesproken toch niet over informatie uit het lopende onderzoek zullen beschikken. Wat weten zij nou van de schade aan het vliegtuig?

Dit stukje wil slechts suggereren dat de fabrikant, getroffen door sancties, de raket niet zou hebben kunnen geproduceerd en om die reden de sancties in dit individuele geval onterecht zijn.

mario
mario
Reactie op  George
5 jaren geleden

ik denk als je weet wat voor wapentuig de russen bezitten dan sta je nog wel met je oortjes te klapperen.
leg mij maar eens uit waarom de russen een passagiersvliegtuig uit de lucht hebben geschoten.
wij en de russen zitten echt niet te wachten op een oorlog dan moet je toch echt bij de vs en eu zijn (de eu als schoothondje dan).
ik denk dat de nazibende in oekraine daar verantwoordelijk zijn.

Roy
Roy
Reactie op  mario
5 jaren geleden

In jouw hypothese ga je er van uit dat het bewust is gebeurt.. De separatisten hadden 3 dagen voor de MH17 ook al een Oekraïense Antonov uit de lucht geschoten, misschien dachten ze (ook te horen aan eerder naar buiten gebrachte gesprekken) dat ze weer een antonov uit de lucht hadden geschoten..

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Oeboema
Oeboema
Reactie op  mario
5 jaren geleden

Je bent zeker nog nooit in Midden- of Oost-Europa geweest? Na 45 jaar bezetting door de bolsjewieken zochten die landen (daarin hartelijk gesteund door de meeste burgers) voorspoed en bescherming bij EU en NAVO.

Op dit forum wordt wel eens gesproken over de invloedssfeer van Rusland, waar EU en NAVO zich niet mee mogen bemoeien. Stel je voor dat Nederland niet 5 maar 50 jaar door de Nazi’s bezet was geweest, het land geruïneerd, geloof en vrijheid onderdrukt, 20 % van de bevolking gevlucht of in de kampen gezeten, en de geallieerden hadden gezegd: “Sorry Nederland, jullie blijven bij Duitsland, want jullie horen bij de Duitse invloedsfeer”? Ik dacht dat wij daar zelf over mochten beslissen. En dat geldt ook voor de Oekraïne.

Die nazi’s waar jij het over hebt zijn bij de laatste verkiezingen weggevaagd, In het parlement hebben ze nauwelijks zetels. Er zijn meer nazi’s in Rusland, ook al noemen ze zichzelf daar Zjirinovski, nationaalbolsjewisten, of rijden ze rondjes op hun motor.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Oeboema
5 jaren geleden

Denk je nou echt dat die nazi beweging zich uit de regering laat halen? Kom op zeg, het zijn geweldenaren. Die laten zich niet afzetten, die gaan naar de achtergrond zodat meer subtiele mensen het front kunnen vormen terwijl zij de dienst uitmaken.

Rusland is reusachtig. Uiteraard is er tuig te vinden van alle soorten en maten. Maar dit zijn niet de militairen zo ver ik heb kunnen zien op video’s. De rest blijft geruchten en roddels. Daarbij ontken ik ook niet dat Putin’s kabinet een schaduw kant heeft dat ook niet bepaald een pretje is en waar ook veel dooien worden veroorzaakt. Maar Putin stuurt iig geen drones naar andere landen om bruiloften op te blazen met drones, en heeft in het algemeen in de afgelopen 10 jaar ook niet meer dan een miljoen doden veroorzaakt in het buitenland, zoals de Verenigde Staten.

Roy
Roy
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

“Uiteraard is er tuig te vinden van alle soorten en maten. Maar dit zijn niet de militairen zo ver ik heb kunnen zien op video’s.”

Het is maar net waar je kijkt op…

Ferry
Ferry
5 jaren geleden

Wat een onzin lees ik hier toch weer, voor de Rusland haters staat het vast wie die Buk raket heeft gelanceerd.
Dus al er iemand ergens in een conflict gedood wordt door een kogel die bij FN in België werd gemaakt wil dan zeggen dat België achter de moord zit, kan het nog zieliger.

George
George
Reactie op  Ferry
5 jaren geleden

Neen, Ferry.
Het is een bewezen feit dat de Russen BUK-systemen hebben geleverd aan de rebellen in UKR. Er zijn veel berichten dat naast de systemen ook personeel over de grens is gegaan om die systemen te bedienen, of in ieder geval instructie te geven.

Op andere plekken in UKR is ook vastgesteld dat er russische infanterie over de grens is gegaan. In de periode voorafgaand aan de vernietiging van MH17 zijn er meerdere UKR vliegtuigen neergehaald, door de “rebellen” die zonder de Russen geen technologie hadden om dat te doen. Direct NA het neerhalen van MH17 waren er meerdere vreugdeberichten van de russische kant, en van de UKR rebellen. Toen bekend werd dat het een passagiersvliegtuig was, startte de Russen een misinformatieoffensief en een grondoperatie om de schade te beperken.

Nu, bijna een jaar later, geven zelfs de Russen toe dat hun eerdere berichten complete verzinsels waren! Ben IK dan een Rusland hater, omdat ik 1+1 optel en niet tot een andere conclusie kan komen dan dat de rebellen met Russische hulp, dan wel Russische troepen ZELF onze landgenoten hebben vermoord? Let wel: misschien was het een ongeluk, misschien was het een misverstand, misschien was het een brute oorlogsmisdaad. Hoe dan ook – de Russen blijven verdedigen in de wetenschap dat ze zonder twijfel weten hoe het zit, maar daarover blijven liegen, pleit niet voor je.

m.b
m.b
5 jaren geleden

Een defensie-firma is iets ander dan ‘de Russen’, lijkt me.

George
George
Reactie op  m.b
5 jaren geleden

Niet als de defensiefirma in kwestie is opgericht door Mr. Democracy himself.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Zelfs hier hoor ik de oorlogstrom.
Wat doet dat verdriet.
Ach!

mario
mario
5 jaren geleden

het lijkt wel of bepaalde mensen van het begin zijn gehersenspoeld door de telegraaf die meteen al het antwoord wist voordat er werkelijk uitgezocht is hoe of wat ,,de russen hebben het gedaan die moordenaars,,.
laten we afwachten hoe of wat en wie het gedaan heeft.
ik denk dat de onderste steen boven komt zoals rutte zegt.
als de russen het zijn dan had hij het allang bekend gemaakt.

rusland is een doorn in het oog van de vs en moet dus kapot gemaakt worden net als syrie en andere landen die voorgegaan zijn in het midden oosten en omdat het niet snel genoeg ging werd IS in leven geroepen en bewapend door de cia.
israel is de grootste moslims hater (niet de bevolking) en wordt door IS niet aangevallen.

het nu eenmaal een politiek spel en draait om het grote geld.

George
George
Reactie op  mario
5 jaren geleden

Oh ja? Denk je dat onze premier staat te springen om te laten weten dat een grote energieleverancier, waar we zowel tussenhandelaar als afnemer van zijn, onze burgers uit de lucht heeft geknald?

De rest van je betoog laat ik even voor wat het is. Je IS-theorie is te dom voor woorden.

Ferry
Ferry
Reactie op  mario
5 jaren geleden

Ik ben ook die mening toegedaan maar de waarheid kwets bij velen.

Henkie
Henkie
Reactie op  mario
5 jaren geleden

Laten we inderdaad gewoon Rutte geloven, die is tenminste wel geloofwaardig.. ! 🙂

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Mariatje
Mariatje
5 jaren geleden

Geloof alleen niet dat er een vliegtuig is neergehaald. Allemaal zo nep, studioanimatie.

Henkie
Henkie
Reactie op  Mariatje
5 jaren geleden

Meen je dit serieus of is het een grap? Dus je denkt ook dat al die honderden rouwende mensen die we op tv zagen ingehuurd zijn? Dat ze niet echt hun geliefden zijn kwijtgeraakt, ik vind dat nogal ver gaan. Wat te denken van de mensen in Oekraïne die lichaamsdelen op hun dak kregen? Zijn die daar allemaal neergelegd?

Mariatje
Mariatje
Reactie op  Henkie
5 jaren geleden

En wat denk je van zo’n plechtige rouwstoet, met lichaamsdelen in lijkkisten, alsof het complete lichamen waren, ongekoeld, rouwstoet zonder uitvaart. Maanden later nog eens wat resten, stinken uur in de wind. Gewoon lachwekkend. Zaakje zit een luchtje aan, stinkt meer dan die zogenaamde lijken. Ok, kan zijn dat er vermiste mensen zijn maar wie zegt dat die in een vliegtuig zaten. Kunnen ook wat poppetjes zijn neergelegd ofzo en hoe weet je wat je ziet of dat waar is? Het is op tv, heb het zelf gezien dus het zal wel waar zijn, zo denken veel mensen maar ik niet meer.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Mariatje
5 jaren geleden

Zo zijn er inderdaad ook mensen die menen dat op 9/11 geen torens zijn ingestort (zelfs niet WTC 7 🙂 ), maar dat het een film was.

Verder ingaan op jouw ideeën is de moeite niet. Hoop dat nabestaanden jouw post niet lezen.

Mariatje
Mariatje
Reactie op  days of our lives
5 jaren geleden

Part of the plan, om mensen onder de duim te houden heb je slachtoffers, daders en helpers nodig. Wat slachtoffers regelen, zondebok aanwijzen en als betrouwbare overheid de sterke schouder bieden. Verdeel- en heerspolitiek.

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

baby's

Pasgeboren baby’s bij moeder weggehaald na positieve test: ‘Vreselijk’

De Russische staats-tv toonde woensdag beelden van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x