Buitenland

Gehackte e-mails: Miljardair George Soros trekt achter de schermen aan de touwtjes in Oekraïne

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hackers hebben gelekte e-mails van miljardair George Soros aan de Oekraïense president Petro Porosjenko gepubliceerd. De hacksersgroep CyberBerkut heeft drie documenten online gezet, waaruit onder meer blijkt dat Soros vindt dat de Verenigde Staten ‘dodelijke militaire steun’ moeten geven aan Oekraïne.

“In pokertermen: de VS ‘gaat mee, maar verhoogt niet’,” legde de 84-jarige zakenman uit. Hij ondertekende één van de brieven aan Porosjenko als ‘een zelfbenoemde pleitbezorger van het nieuwe Oekraïne’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Soros schreef dat het Westen Kiev wil bewapenen zonder het Minsk-akkoord te schenden. De gepensioneerde Amerikaanse generaal Wesley Clark, die de NAVO-bombardementen op Joegoslavië coördineerde, zal Porosjenko vertellen hoe hij deze taak moet vervullen.

De miljardair benadrukte dat Europa een akkoord moet bereiken over financiële steun aan Oekraïne. Hij wil dat het land jaarlijks één miljard dollar tegemoet kan zien.

Uit de brieven blijkt dat Soros nauw contact onderhoudt met de autoriteiten in Kiev en advies geeft. Soros is al sinds 1989 actief in Oekraïne. De miljardair is betrokken bij verschillende niet-gouvernementele organisaties in het land die nauwere banden met de EU nastreven en de Euromaidan-beweging financierden, die afgelopen jaar de regering van Janoekovitsj afzette.

In maart zei hij dat de EU te veel aandacht besteedt aan de economische problemen in Griekenland. Hij beloofde daarop één miljard dollar van zijn eigen geld in Oekraïne te investeren. De Bilderberger staat volgens Forbes in de top 30 van rijkste mensen ter wereld.

Soros Ukraine Strategy

Priority To Fix Financial Markets

Ukraine Letter to Potus – Lethal Aid


[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Soros, de schaduw-führer van de nieuwe Oekrainse Nazi staat.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

Goed om ook eens goed onderbouwde berichten te lezen hier op 9.

Oeboema
Oeboema
8 jaren geleden

Wacht even. Hebben jullie die berichten wel gelezen?
Het ene bericht is vooral sociaal-economisch van aard en bevat een correcte analyse van wat iedere Oekraïense regering te doen staat. Als jullie een andere mening zijn toegedaan, dan heb je geen idee hoe de economie daar in elkaar steekt. Er staat geen onvertogen woord in die hele brief. Blijkbaar is Soros een stuk knapper en wijzer dan die hackers.
Dan het stuk over die Lethal Aid. Het is een oproep om het Oekraïense leger te bewapenen. Ja, hoor eens, mag de Oekraïne zich ook al niet meer mag verdedigen tegen dat separatistentuig dat wordt bevoorraad vanuit Rusland? Staan er soms oproepen in om onschuldige burgers aan te vallen? Of verkeersvliegtuigen uit de lucht te schieten? Nou dan.

Een storm in een glas water.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x