Homepagina » Gezondheid » Autisme steeds vaker toegeschreven aan chemicalien in alledaagse producten
autisme923472394834234

Autisme steeds vaker toegeschreven aan chemicalien in alledaagse producten

Het stijgende aantal vastgestelde gevallen van autisme loopt synchroon met het toenemende gebruik van chemicaliën waar we nagenoeg niets van weten.

Eind maart publiceerde de Amerikaanse GGD een onderzoek waaruit bleek dat één op de 88 kinderen van 8 jaar autisme had. Van de jongens was zelfs 1 op de 54 autistisch.

Volgens de Amerikaanse belangenvereniging Autism Speaks geeft de Amerikaanse samenleving 126 miljard dollar per jaar uit aan de zorg voor mensen met autisme. Dat is een verdrievoudiging in vergelijking met zes jaar geleden.

Medicijnen

Het wordt steeds duidelijker dat autisme geen erfelijke aandoening is. Uit een studie door de Stanford-universiteit van vorig jaar bleek dat erfelijkheid slechts 38 procent van het risico op autisme uitmaakt. “De aanname dat autisme grotendeels een erfelijke aandoening is, is wellicht onjuist,” zei Diana Schendel van de Amerikaanse GGD. “Mogelijk speelt de omgeving een grotere rol bij autisme dan we altijd hebben gedacht.”

Er is al een verband gevonden tussen autisme en medicijnen die decennia geleden werden gebruikt om zwangerschapsmisselijkheid, bipolaire stoornis en zweren te behandelen. Ook de insecticide chloorpyrifos is inmiddels een bewezen veroorzaker van autisme.

Veelgebruikte chemicaliën

De industrie heeft ongeveer 80.000 chemicaliën tot zijn beschikking waarvan het grootste gedeelte niet getest is. De belangenvereniging Environmental Working Group ontdekte tijdens een studie maar liefst 200 industriële chemicaliën in het navelstrengbloed van 10 baby’s die in 2004 waren geboren in Amerikaanse ziekenhuizen.

Dergelijke aantallen geven reden voor bezorgdheid gezien het grote aantal gezondheidsproblemen onder kinderen waaronder diabetes, zwaarlijvigheid, astma en kanker. Kinderen in de groei zijn extreem gevoelig voor chemicaliën, zelfs bij lage doses. Van alle organen is het brein het meest kwetsbaar. “Het brein gaat in korte tijd door veel complexe veranderingen die gemakkelijk verstoord kunnen worden,” zei Philip Landrigan van de Mount Sinai School of Medicine in New York City.

In april publiceerde Landrigan een studie waaruit bleek dat 10 veelgebruikte chemicaliën het brein van kinderen aantasten. Het gaat onder meer om lood, methylkwik, insecticiden met gechloreerde koolwaterstoffen, endocriene disruptoren als bisfenol-A en ftalaten, uitlaatgassen en vlamvertragers.

Pesticiden

Landrigan kan rekenen op bijval van autisme-expert Irva Hertz-Picciotto van de Universiteit van Californië in Davis. Zij vond een verband tussen autisme en nabijheid van snelwegen, pesticiden, voeding en de mate waarin ouders zijn blootgesteld.

Ander onderzoek heeft de afgelopen maanden aangetoond dat vlamvertragers en polychloorbifenyl (PCB) mogelijk kunnen leiden tot autisme en leerstoornissen. “We moeten de wet veranderen,” zei Landrigan. “De huidige wetgeving is verouderd en werkt niet. Er wordt enkel een onveilige situatie voor Amerikaanse kinderen gecreëerd.”

Verborgen ingrediënten

Afgelopen dinsdag waren 200 moeders in Washington DC om senatoren aan te sporen op te staan tegen de dwarsliggende industrie en de wetgeving aan te passen. De moeders vinden het moeilijk giftige chemicaliën uit te bannen. Ze weten dat veel producten verborgen ingrediënten bevatten. “Ik zou mijn kinderen het liefst in noppenfolie willen wikkelen,” zei Melissa Wolfe, één van de moeders. “Maar dan vraag ik mezelf af wat er in de noppenfolie zit.”

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
norbert
norbert
9 jaren geleden

komaan, tgaat erover … laat ze eens zijn wie ze zijn en geef hun het beste wat je maar kan geven. Sommige van die mensen hebben meer dan gewone mensen. Zij hebben ook iets dat ze willen meegeven aan moeder aarde en ons. Geef z de kans om ons iets bij te leren en z zijn hier ook om bij te leren.

Lot
Lot
9 jaren geleden

Dit artikel zegt toch niet dat deze kinderen er niet mogen zijn, misschien is de les die deze kinderen ons willen leren dat we juist naar ons voedsel, medicijn gebruik, vaccineren etc. moeten gaan kijken…

sonnie
sonnie
9 jaren geleden

Vrijwel overal zitten nu schadelijke chemicaliën in. Eten, drinken, kleding, de lucht die we inademen, water, vaccinaties waar onze kindertjes vanaf een paar weekjes jong mee worden volgepompt.

Wie denkt nu nog dat de ‘grote jongens’ het niet weten die ons als kinderklasje eronder willen houden en hieraan flink verdienen. Ook hierin kunnen wij als mens onze eigen verantwoording nemen. Ik ben begonnen ons eten kritisch te gaan bestuderen. Een mooi begin staat in het boekje: Wat zit er in uw eten? Auteur: Corinne Gouget & Will Jansen. Dit gaat over E-stoffen. E-stoffen zijn super schadelijk (alhoewel ze door ONZE eu goedgekeurd zijn). Een groot deel moet je en kun je gewoon uit je menu schrappen. Alle E-stoffen verwijderen uit je menu gaat niet, maar als wij de fabrikanten voldoende bestoken met kritiek en reacties, gaat het ons zeker lukken.

Hallo daar
Hallo daar
9 jaren geleden

Ongelooflijk te zien hoeveel chemicalien mensen gebruiken. Nu met de pinksterdagen is men alweer geindoctrineerd om je vooral met zonnebrandspul in te smeren terwijl in de meeste zonnebrandmiddelen ook veel chemicalien zitten. Ik heb ook veel chemicalien omdat ook ik in een chemische kunstmatige maatschappij leef. Maar ik probeer ze niet op te eten of op het vel te smeren

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gates

Bill Gates: bij de VOLGENDE pandemie beschikken we over gigantische mRNA-fabrieken

Miljardair Bill Gates denkt niet dat de ...

kaag

Henk Krol roept Tweede Kamerleden op minister Kaag WEG te sturen: ‘Kom op ex-collega’s’

Minister Sigrid Kaag (D66) zei onlangs dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x