Buitenland

Iraanse marine redt Amerikaans vrachtschip

Help mee door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iraanse zeelieden hebben een Amerikaans vrachtschip in de Golf van Oman gered door bewapende piraten weg te jagen, zo meldden Iraanse staatsmedia.

Het is het meest recente voorbeeld van vreedzame Iraans-Amerikaanse samenwerking op zee ondanks spanningen tussen Washington en Teheran.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het incident vond ten noordoosten van de belangrijke havenstad Fujairah plaats, aldus Fars News Agency. De haven bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten en ligt vlakbij de straat van Hormuz, een belangrijke scheepvaartroute.

Bereid

Tijdens een patrouille kregen Iraanse marineschepen een noodoproep van het Amerikaanse vrachtschip Maersk Texas. De Iraniërs waren bereid om te helpen. Toen ze het vrachtschip naderden kozen de piraten eieren voor hun geld. De bemanning van het Amerikaanse schip dankte de Iraanse marine en vervolgde haar reis.

“We weten van het incident gisteren,” zei een ambtenaar van Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. “De situatie is succesvol onder controle gebracht door de Iraniërs en de bemanning van het schip.”

Gered

In januari redde de Amerikaanse marine op haar beurt een aantal keren Iraanse schepen. Begin januari werden 13 Iraanse zeelieden gered door het Amerikaanse vliegdekschip USS John C. Stennis. Volgens het Pentagon kwam het schip af op een noodoproep van de Iraniërs.

Gisteren zei toponderhandelaar Saeed Jalili in een televisie-interview na het overleg tussen Iran en de P5+1 in de Iraakse hoofdstad Bagdad nog maar eens dat zijn land het recht heeft om uranium te verrijken in het kader van energiewinning.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Priscilla
Priscilla
12 jaren geleden

Wat mooi!

sonnie
sonnie
12 jaren geleden

Kijk! Dit zou ik nu een mooi onderwerp vinden voor het journaal op alle netten 6x per uur. Positief en opbouwend. Brengt mensen toch op andere gedachten dan alleen onderlinge strijd en boosheid.

Westbound
Westbound
12 jaren geleden

Dit is een eclatant bewijs dat zeestrijdkrachten inwezen a-politiek zijn.

Sipco
Sipco
12 jaren geleden

Het gewone volk, de gemiddelde burger weet, dat oorlogje met elkaar spelen beter afgelopen kan zijn.Deze aktie is hier een mooi voorbeeld van.Zouden de wereldleiders dit ook gaan inzien??Ja is mijn antwoord.De bevolking zal ze hiertoe dwingen.Aan hen zal de keus gelaten worden vrijwillig op te stappen, of vertrapt te worden door de massa die zich in een steeds hoger tempo bewust wordt, dat het hoog tijd wordt om met wijsheid met elkaar om te gaan.Steeds meer mensen beseffen dit, en voelen dat het niet anders kan of gaat.Benader je vijand eens met liefde, en je zult zien dat de boosheid van je vijand omslaat naar: Zo,n reaktie had ik niet verwacht dus laat ik maar niet meer te moeilijk doen.Je zou het nu al kunnen toepassen liefde maakt je onverslaanbaar!!Haat doet je verbranden.Veroorzaakt hartkloppingen, en zorgt ervoor dat je je lichaam vroegtijdig verlaten mag!!

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x