Homepagina » Buitenland » Iraanse marine redt Amerikaans vrachtschip
maersk2349734982749234234

Iraanse marine redt Amerikaans vrachtschip

Iraanse zeelieden hebben een Amerikaans vrachtschip in de Golf van Oman gered door bewapende piraten weg te jagen, zo meldden Iraanse staatsmedia.

Het is het meest recente voorbeeld van vreedzame Iraans-Amerikaanse samenwerking op zee ondanks spanningen tussen Washington en Teheran.

Het incident vond ten noordoosten van de belangrijke havenstad Fujairah plaats, aldus Fars News Agency. De haven bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten en ligt vlakbij de straat van Hormuz, een belangrijke scheepvaartroute.

Bereid

Tijdens een patrouille kregen Iraanse marineschepen een noodoproep van het Amerikaanse vrachtschip Maersk Texas. De Iraniërs waren bereid om te helpen. Toen ze het vrachtschip naderden kozen de piraten eieren voor hun geld. De bemanning van het Amerikaanse schip dankte de Iraanse marine en vervolgde haar reis.

“We weten van het incident gisteren,” zei een ambtenaar van Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. “De situatie is succesvol onder controle gebracht door de Iraniërs en de bemanning van het schip.”

Gered

In januari redde de Amerikaanse marine op haar beurt een aantal keren Iraanse schepen. Begin januari werden 13 Iraanse zeelieden gered door het Amerikaanse vliegdekschip USS John C. Stennis. Volgens het Pentagon kwam het schip af op een noodoproep van de Iraniërs.

Gisteren zei toponderhandelaar Saeed Jalili in een televisie-interview na het overleg tussen Iran en de P5+1 in de Iraakse hoofdstad Bagdad nog maar eens dat zijn land het recht heeft om uranium te verrijken in het kader van energiewinning.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Wat mooi!

  0 likes
 2. Kijk! Dit zou ik nu een mooi onderwerp vinden voor het journaal op alle netten 6x per uur. Positief en opbouwend. Brengt mensen toch op andere gedachten dan alleen onderlinge strijd en boosheid.

  0 likes
 3. Dit is een eclatant bewijs dat zeestrijdkrachten inwezen a-politiek zijn.

  0 likes
 4. Het gewone volk, de gemiddelde burger weet, dat oorlogje met elkaar spelen beter afgelopen kan zijn.Deze aktie is hier een mooi voorbeeld van.Zouden de wereldleiders dit ook gaan inzien??Ja is mijn antwoord.De bevolking zal ze hiertoe dwingen.Aan hen zal de keus gelaten worden vrijwillig op te stappen, of vertrapt te worden door de massa die zich in een steeds hoger tempo bewust wordt, dat het hoog tijd wordt om met wijsheid met elkaar om te gaan.Steeds meer mensen beseffen dit, en voelen dat het niet anders kan of gaat.Benader je vijand eens met liefde, en je zult zien dat de boosheid van je vijand omslaat naar: Zo,n reaktie had ik niet verwacht dus laat ik maar niet meer te moeilijk doen.Je zou het nu al kunnen toepassen liefde maakt je onverslaanbaar!!Haat doet je verbranden.Veroorzaakt hartkloppingen, en zorgt ervoor dat je je lichaam vroegtijdig verlaten mag!!

  0 likes
 5. Het doet goed dit te lezen.
  Ik ga het naar de telegraaf zenden met de vraag of dit echte nieuws ook in krant stond…

  0 likes
 6. Het verleden is een bewijs voor de toekomst. Oorlog en verdeeldheid werken niet. Wij mensen moeten onze eigen verantwoording nemen en laten zien dat wij geraakt worden door positiviteit en niet (meer) door negativiteit. Wij krijgen NU de kans om een nieuw begin te maken! Wij als mensen – het liefst met gebundelde energie – zijn krachtiger dan we denken.

  0 likes
 7. [quote name=”Sipco”]Het gewone volk, de gemiddelde burger weet, dat oorlogje met elkaar spelen beter afgelopen kan zijn.Deze aktie is hier een mooi voorbeeld van.Zouden de wereldleiders dit ook gaan inzien??Ja is mijn antwoord.De bevolking zal ze hiertoe dwingen.Aan hen zal de keus gelaten worden vrijwillig op te stappen, of vertrapt te worden door de massa die zich in een steeds hoger tempo bewust wordt, dat het hoog tijd wordt om met wijsheid met elkaar om te gaan.Steeds meer mensen beseffen dit, en voelen dat het niet anders kan of gaat.Benader je vijand eens met liefde, en je zult zien dat de boosheid van je vijand omslaat naar: Zo,n reaktie had ik niet verwacht dus laat ik maar niet meer te moeilijk doen.Je zou het nu al kunnen toepassen liefde maakt je onverslaanbaar!!Haat doet je verbranden.Veroorzaakt hartkloppingen, en zorgt ervoor dat je je lichaam vroegtijdig verlaten mag!![/quote]

  Dit heb je mooi gezegd Sipco!
  Het verleden is een bewijs voor de toekomst.

  0 likes
 8. Dit is goed nieuws, maar kennelijk denkt de main stream media hier anders over. Zij brengen dit nieuws dus niet, omdat het niet in hun ”bedenkelijke” agenda past. Jammer, maar voorspelbaar.

  0 likes
 9. Zeker goed nieuws.
  De zeewet is internationaal en niet perse politiek gevoelig.
  art.265 Iedere kapitein is gehouden, voor zover hij zulks kan doen zonder ernstig gevaar voor zijn schip, bemanning en reizigers, hulp te verlenen aan eenieder, zij het een vijand, die hij in zee aantreft in levensgevaar.
  Iran heeft dus precies voldaan aan deze wet, met het juiste schip.;-)
  Neemt niet weg dat de reguliere-media dit (nog) niet vermeldt, valt inderdaad buiten de algemene smaak(kleur).

  0 likes
 10. De Illuminati beschouwen het gewone volk als pulp en laten alles volgens hun eigen schema en plannen verlopen. Daarom zal het gewone volk nooit winnen… tenzij door gebed! Voor katholieken geldt: de rozenkrans is het machtigste wapen, waarmee álle vijanden te verslaan zijn.

  0 likes
 11. [quote name=”Westbound”]De Illuminati beschouwen het gewone volk als pulp en laten alles volgens hun eigen schema en plannen verlopen. Daarom zal het gewone volk nooit winnen… tenzij door gebed! Voor katholieken geldt: de rozenkrans is het machtigste wapen, waarmee álle vijanden te verslaan zijn.[/quote]

  De Iluminati hebben hun positie ook door gebed verkregen? Ik dacht dat dit bereik is door moord, list en bedrog. Of mis ik nu iets?

  0 likes
 12. Zo zie je maar dat het altijd weer die verdomde leiders zijn die de boel kapot maken…

  Gelukkig zijn wij ‘gewone mensen’ op het betere pad afgestemd!

  0 likes
 13. Israel vaart er wel bij indien de spanningen worden opgevoerd. Benzines die duurder worden. Stijgende Dollar. Amerika is voor meer dan 40 procent afhankelijk van Iraanse olie. Het merendeel van de software bestemd voor de oorlogsindustrie wordt in Israel ontwikkeld. Wat raar toch dat het anti-semitisme de kop weer opsteekt.!!!

  0 likes
 14. Hans, de Illuminati hebben hun positie verkregen door een verbond aan te gaan met God’s tegenstander. En inderdaad, daar hoort ook moord bij.

  0 likes
 15. [quote name=”heerlijk”]Het doet goed dit te lezen.
  Ik ga het naar de telegraaf zenden met de vraag of dit echte nieuws ook in krant stond…[/quote]

  #5: Love it!!! geweldig! THX! super idee 🙂

  0 likes
 16. [quote name=”Freba”]Israel vaart er wel bij indien de spanningen worden opgevoerd. Benzines die duurder worden. Stijgende Dollar. Amerika is voor meer dan 40 procent afhankelijk van Iraanse olie. Het merendeel van de software bestemd voor de oorlogsindustrie wordt in Israel ontwikkeld. Wat raar toch dat het anti-semitisme de kop weer opsteekt.!!![/quote]

  Wij moeten er voor waken dat we niet worden meegesleept in het spel van een handjevol hebberige duistere leiders. De burgers in de landen willen helemaal geen oorlog met elkaar.

  0 likes
 17. [quote name=”tasj”][quote name=”heerlijk”]Het doet goed dit te lezen.
  Ik ga het naar de telegraaf zenden met de vraag of dit echte nieuws ook in krant stond…[/quote]

  #5: Love it!!! geweldig! THX! super idee :)[/quote]

  Zeker een goed idee! En uiteraard zoveel mogelijk zelf delen via die knopjes hierboven….

  0 likes
 18. Hey lui. ik zit nu met een Nederlands Marine Fregat in de buurt van het Incident. het verhaal klopt niet helemaal.
  de Skiff’s (kleine bootjes) waren geen piraten maar boze vissers. het Koopvaardijschip voor door een groot gebied vol vissersboeien. Groeten Tino de Jong

  0 likes
 19. [quote name=”Tino”]Hey lui. ik zit nu met een Nederlands Marine Fregat in de buurt van het Incident. het verhaal klopt niet helemaal.
  de Skiff’s (kleine bootjes) waren geen piraten maar boze vissers. het Koopvaardijschip voor door een groot gebied vol vissersboeien. Groeten Tino de Jong[/quote]

  Hey Tino, Dankjewel voor je informatie!
  Dat is inderdaad een ander verhaal. Het wordt hoog tijd dat de journalistiek het echte nieuws gaat brengen. Al met al is er wel hulp geboden aan elkaar. Laten we er maar van uit gaan dat de intentie goed was. Groeten en succes!

  0 likes
 20. wij hebben laatst ook 16 Iraniërs bevrijd. hoor je bijna niks over.

  0 likes
 21. [quote name=”tino”]wij hebben laatst ook 16 Iraniërs bevrijd. hoor je bijna niks over.[/quote]

  Nee, echt he?! Zulke dingen hoor je niet. Ik vind het super belangrijk om te weten – en velen met mij – omdat het zulke mooie en belangrijke taken zijn voor de Marine en Landmacht. Goed getrainde mensen voor de vrede en hulp!

  0 likes
 22. RenéevanZalkNunspeed

  Dat de Iraanse marine een Amerikaans vrachtschip redt zegt natuurlijk niets over de verdorven weg die de Iraanse leiders zijn ingeslagen.
  De 1e prioriteit van de Iraanse leiders is het vernietigen van het Israëlische volk, als je weet hoe de joden hier over denken en je op de hoogte bent van hun capaciteiten dan kun je niet anders concluderen dan dat dit de komende jaren op een enorme confrontatie gaat uitlopen, daarbij sta ik achter Israël.
  Het Israëlische volk wil niets liever dan in rust en vrede leven maar als er landen zijn die graag hell willen dan kunnen ze HELL krijgen !!!

  0 likes
 23. [quote name=”RenéevanZalkNunspeed”]Dat de Iraanse marine een Amerikaans vrachtschip redt zegt natuurlijk niets over de verdorven weg die de Iraanse leiders zijn ingeslagen.
  De 1e prioriteit van de Iraanse leiders is het vernietigen van het Israëlische volk, als je weet hoe de joden hier over denken en je op de hoogte bent van hun capaciteiten dan kun je niet anders concluderen dan dat dit de komende jaren op een enorme confrontatie gaat uitlopen, daarbij sta ik achter Israël.
  Het Israëlische volk wil niets liever dan in rust en vrede leven maar als er landen zijn die graag hell willen dan kunnen ze HELL krijgen !!![/quote]

  Nou ik blijf toch gewoon voor vrede gaan hoor, die zit in ieder mens. Je moet eens op facebook kijken waar veel mensen uit Israel en Iran liefdevolle vrede naar elkaar uitspreken.

  0 likes
 24. RenéevanZalkNunspeed

  @Sonnie, Dat klopt wat je schrijft, de meeste Iraanse & Israëlische burgers zijn van goede wil maar de Iraanse leiders (incl religieuze leiders) niet.

  De Iraanse leiders willen oorlog met Israël uitlokken om de Madhi te kunnen ontvangen,
  dat staat in de koran,
  dit staat er in de koran: eerst moet Israël vernietigt worden voordat de Madhi het besluit neemt om naar planeet Aarde te komen.
  De Iraanse leiders willen dit streven een handje helpen, De Gekken.

  0 likes
 25. [quote name=”RenéevanZalkNunspeed”]@Sonnie, Dat klopt wat je schrijft, de meeste Iraanse & Israëlische burgers zijn van goede wil maar de Iraanse leiders (incl religieuze leiders) niet.

  De Iraanse leiders willen oorlog met Israël uitlokken om de Madhi te kunnen ontvangen,
  dat staat in de koran,
  dit staat er in de koran: eerst moet Israël vernietigt worden voordat de Madhi het besluit neemt om naar planeet Aarde te komen.
  De Iraanse leiders willen dit streven een handje helpen, De Gekken.[/quote]

  Wij mensen zijn met ons gebundelde energie heel krachtig! Ik weet zeker dat als wij (de grote massa burgers wereldwijd) licht en liefde naar elkaar sturen en blijven geloven in vrede dat de tij zich ten goede keert.

  0 likes
 26. RenéevanZalkNunspeed

  De Joden laten zich niet nogmaals naar de slachtbank leiden.
  Een Jood laat niet met zich sollen !!

  0 likes
 27. Trouwens de Zionisten hebben nooit met zich laten sollen, zij die nu aan macht staan in Israël zijn volgens mij zelfs mede verantwoordelijk voor wat Hitler heeft gedaan. Waarom? Om een reden te hebben om Palestina binnen te vallen misschien. Om een eiland te creëren in het Midden-Oosten waar al het geld zit en van daar te opereren? Libië, Egypte, Irak, Afghanistan, … allemaal landen die gevallen zijn, steeds was er een “reden”. Nu nog Syrië en Iran, want wat zijn dat toch een schurkenstaten! Niet dus, het enige wat deze landen hebben is geld en technologie, ze staan te sterk in hun schoenen, ze hebben het Westen niet nodig en dat is dan ook de reden. Maar hoe dan ook, er zal geen oorlog komen en dat is maar goed ook.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

geloof in jezelf

Geloven in jezelf en narcisme. Wat geldt voor jou?

Twijfel jij weleens aan je eigenwaarde? Of ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten

Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten

Een veelgebruikte bloedverdunner veroorzaakt hartfalen. Dat blijkt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.