Homepagina » Gezondheid » Niet-ingeënte mensen ‘krijgen minder vaak kanker en reuma’
Niet-ingeënte kinderen krijgen minder vaak kanker en reuma

Niet-ingeënte mensen ‘krijgen minder vaak kanker en reuma’

Een antroposofisch huisarts die afgelopen week in het EO-programma De Vijfde Dag aan het woord kwam, stelt dat kanker vaker voorkomt onder gevaccineerde mensen dan onder niet-gevaccineerden.

Antroposofen hebben zo hun eigen beweegredenen om kinderen niet in te enten. “Vertrouw op het eigen afweersysteem.”

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen Madeleen Winkler zegt tijdens het spreekuur tegen patiënten: “Er is onlangs in een gerenommeerd medisch tijdschrift weer een artikel verschenen waaruit blijkt dat onder mensen die ingeënt zijn, meer kanker, reuma en ernstige chronische ziekten gevonden wordt.”

Beschermende factor

Winkler verwijst naar een artikel uit 2006 in Cancer Detection and Prevention, waaruit ze concludeert dat ‘het doormaken van acute infecties waarschijnlijk een beschermende factor is’.

Jaap van Dissel, de nieuwe directeur infectieziektenbestrijding van het RIVM, zegt dat je dit niet zo stellig uit het artikel kunt halen. De opvolger van Roel Coutinho noemt de uitspraken van Winkler onverstandig.

Vooral kinderen uit antroposofische en conservatief christelijke gezinnen zijn getroffen door de huidige mazelenepidemie. Van Dissel verwacht dat de epidemie uiteindelijk een omvang van 20.000 tot 30.000 infecties zal bereiken.

Massavaccinatie

Maar waar hebben we het hier eigenlijk over? In 1972 schreef de Gezondheidsraad in een advies over massavaccinatie aan de toenmalige minister: “Mazelen is een infectieziekte die gekenmerkt wordt door een zo hoge mate van infectiositeit dat van de kinderen in Nederland omstreeks 70 procent vóór de leeftijd van vijf jaar en ongeveer 98 procent vóór de leeftijd van 10 jaar de ziekte heeft doorgemaakt. De mortaliteit ten gevolge van mazelen bedraagt ongeveer 1 à 2 per 1.000.000 inwoners.”

Met andere woorden: voordat het BMR-vaccin in 1976 werd opgenomen in het Nederlandse Rijksvaccinatieprogramma kreeg bijna iedereen de ziekte en ging er vrijwel niemand aan dood. De angstcampagne in de media is volstrekt overbodig.

Tijdens het programma wordt ook een bezoek gebracht aan het echtpaar Matthias Crum en Eline Wippert. Zij wonen samen met hun drie niet-gevaccineerde kinderen op een biologische boerderij. “Ik wil niet iets onnatuurlijks in mijn kind gespoten hebben.”

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. ‘Een antroposofisch huisarts’….. Daar ga je al.

  0 likes
 2. Helemaal mee eens, als oudste van een gezin van 8 kinderen ben ik niet ingeënt, ik kan mij niet herinneren dat ik langer dan twee dagen ziek ben geweest. Al de andere zijn ingeënt, een is gestorven aan kanker, diabetisch hebben er een aantal, reuma in diverse vormen komen voor enz.
  Maar let wel op wat je eet, ander krijg je vergif met bakken te gelijk binnen.

  0 likes
 3. er zijn minder mensen niet gevaccineerd dan wel, logisch gevolg is dat er minder kanker en reuma is bij niet gevaccineerde, omdat ze in aantal al minder zijn

  0 likes
 4. [quote name=”mens”]er zijn minder mensen niet gevaccineerd dan wel, logisch gevolg is dat er minder kanker en reuma is bij niet gevaccineerde, omdat ze in aantal al minder zijn[/quote]
  het gaat hier om verhoudingen he, niet om totale aantallen.

  0 likes
 5. Naar mijn mening ontstaan ziektes uit trillingen vanuit het heelal. Ook heeft de mens in ieder tijdperk een langere of kortere levensduur. Deze materie kennen wij nog niet maar zal binnenkort wel eens naar voren gaan komen. In de krant Trouw werd een vraagstelling gehouden wat je ervan zou vinden als je 150 jaar oud zou worden. De vraag is dan tevens een boodschap!

  0 likes
 6. [quote name=”mens”]er zijn minder mensen niet gevaccineerd dan wel, logisch gevolg is dat er minder kanker en reuma is bij niet gevaccineerde, omdat ze in aantal al minder zijn[/quote]
  De mazelen inenting is pas in 1987 begonnen, dus je vergelijking – dat er minder in aantal zijn – klopt niet helemaal.

  0 likes
 7. mijn overgrootouders werden allen bijna honderd jaar en toen bestonden vaccinaties nog niet..
  vertrouw het zelf ook niet, dus laat al jaren geen meer zetten en ben zelden ziek en dat was vroeger wel anders toen ik ze nog wel kreeg.
  plus ze bevatten kwik en dat tast hersenweefsel aan met alzheimer en dementie als gevolg..

  0 likes
 8. “Vertrouw op het eigen afweersysteem.”

  Nou daar zit echt wel wat in hoor! 6u7e5

  0 likes
 9. Sinds de ‘ouderen’ standaard worden ingespoten met een griepvaccin sinds enkele jaren is dementie met sprongen toe genomen !
  Ook zijn de mensen bijna het hele jaar door verkouden/grieperig/moe en hebben ze meer last van ‘vreemde kwaaltjes’.

  Dit heb ik van betrouwbare bronnen vernomen van mensen die in de zorg werken.

  0 likes
 10. Het bevestigd dat de medische wetenschap weinig weet en maar wat doet of roept. Alles blijft eigenlijk “open” …..je KAN er kanker van krijgen, het KAN autisme veroorzaken enz. Geen feiten maar “kijken wat er gebeurd” en dan vervolgens tig theorieën er op los gooien.
  Worden hiervoor een eeuw aan dierenleed (laborproeven met dieren) gedaan? Als je er goed over nadenkt is ons systeem schandalig waarop vertrouwen steeds meer plaats maakt voor wantrouwen, en terecht.

  0 likes
 11. Vroeger kreeg iedereen mazelen.Nu noemt men het een epidemie.
  We zijn het vertrouwen in de natuur verloren, we geven onze verantwoordelijkheid steeds meer uit handen en leggen die graag in die van anderen,(slaap zacht),anders worden we er wel toe gedwongen!

  0 likes
 12. Men vraagt dit vriendelijke echtpaar “Wat nu als je kind mazelen krijgt en daarbij ernstige complicaties, vraag je jezelf dan niet af of je misschien tóch had moeten vaccineren?”
  En wat nu, als je je kind wel hebt laten inenten en het een chronische ziekte krijgt of autisme ontwikkelt? Is het dan niet logisch om ons af te vragen of dit misschien aan die enórme hoeveelheid vaccinaties ligt die kinderen tegenwoordig krijgen. En is de farmaceutische industrie dan eigenlijk aansprakelijk te stellen of hebben die zich heel goed afgeschermd? Laten we de omgekeerde vragen eens gaan stellen! Want wie kan nu echt bewijzen dat vaccins veilig zijn? Mensen en kinderen hebben meer chronische ziekten dan ooit en er gaan véél meer pillen over de toonbank dan vroeger, zowel bij mens als dier. Wiens belang is groter? De burgers of de farmaceuten?

  0 likes
 13. biko steve, vooroordeel misschien.

  0 likes
 14. Interessant om te lezen hoe orthodox gelovige antroposofen over inentingen denken. Niet heel verrassend overig.

  Als je de bronnen genoemd in het artikel leest zie je de reden van de 1 op 1.000.000 sterfte van na 1950 (voor 1950 was de sterfte 1 op 10.000):
  Waarom er zo weinig mazelenpatiënten stierven na de jaren vijftig heeft diverse redenen. In ieder geval werd gebruik gemaakt van passieve immunisatie (inspuiten van mazelen-antistoffen (serum of reconvalescentenserum genoemd)) alsmede actieve immunisatie (vaccinatie) van de zwaksten waardoor voorkomen werd dat deze mazelen ontwikkelde of waardoor de mazelensymptomen veel minder heftig waren.
  Vaccinatie dus!

  Het is altijd verstandig je te realiseren waar de informatie vandaan komt en de politieke kleur van die bronnen mee te nemen in je beoordeling van informatie: zowel antroposofen als gelovigen uit de biblebelt zijn niet echt objectief over vaccinaties 😉 .

  0 likes
 15. [quote name=”Pascal”]Naar mijn mening ontstaan ziektes uit trillingen vanuit het heelal. Ook heeft de mens in ieder tijdperk een langere of kortere levensduur. Deze materie kennen wij nog niet maar zal binnenkort wel eens naar voren gaan komen. In de krant Trouw werd een vraagstelling gehouden wat je ervan zou vinden als je 150 jaar oud zou worden. De vraag is dan tevens een boodschap![/quote]

  Jaa precies deze tijdperken worden de yugas genoemd, ze zijn bekend in alle culturen met verschillende namen. we zijn net een paar honderd jaar uit het laagste tijdperk en zijn onderweg in de 2de,de 3e begint ergens in het jaar 4000 en daar maken we de volgende grote stap in het bewustzijn en de laatste weet ik niet precies en daarna gaat de mens weer langzaam achteruit qua bewustzijn. Als je op BOL . COM gewoon THE YUGAS intypt krijg je een boek van David Steinmetz & Joseph Selbie. Het is echt een aanrader, dit is echt een wonder van een boek.

  0 likes
 16. @Aurelia: er zijn geen cijfers! Doodsoorzaken worden nooit zodanig onderzocht dat je eruit kan leiden WAT de doodsoorzaak was. Zelfs als iemand aan een ziekte lijdt en vervolgens sterft durven artsen te beweren dat iemand aan complicaties is gestorven. Zelfs ziekenhuizen geven geen openheid van cijfers (wat eventueel van vaststaat wat de oorzaak was, in de meeste gevallen herleid je het niet eens).
  In Chernobyl zeiden artsen wanneer iemand aan de gevolgen van de straling stierf dat de doodsoorzaak een hartaanval was! De redenen kunnen variëren maar leugens bestaan nog steeds, ongeacht de bron en ongeacht de eed die ervoor is afgelegd.

  0 likes
 17. [quote name=”Newton”]Vroeger kreeg iedereen mazelen.Nu noemt men het een epidemie.
  We zijn het vertrouwen in de natuur verloren, we geven onze verantwoordelijkheid steeds meer uit handen en leggen die graag in die van anderen,(slaap zacht),anders worden we er wel toe gedwongen![/quote]

  Beste Newton jij slaat de spijker precies op z’n kop! We zijn het vertrouwen in ons zelf verloren. Dit is zelfs zo sterk dat we ons laten vertellen wanneer we doodgaan (ingeval van een ernstige ziekte). Maar ook hebben we ons laten wijs maken dat we stinken. Elke dag spuiten we daarom deo in onze oksels. Jongens: ons lijf wil van nature gezond zijn en dat stinkt niet! Ogen open, maar vooral oren open.

  0 likes
 18. en daar ben ik getuigen van heb ook bijna geen spuiten gehad toen ik jong was en ben vrij gezond dus weg met de rommel bet als chemtrails die er wel zijn .

  0 likes
 19. [quote name=”Mark van de Ven”][quote name=”Newton”]Vroeger kreeg iedereen mazelen.Nu noemt men het een epidemie.
  We zijn het vertrouwen in de natuur verloren, we geven onze verantwoordelijkheid steeds meer uit handen en leggen die graag in die van anderen,(slaap zacht),anders worden we er wel toe gedwongen![/quote]

  Beste Newton jij slaat de spijker precies op z’n kop! We zijn het vertrouwen in ons zelf verloren. Dit is zelfs zo sterk dat we ons laten vertellen wanneer we doodgaan (ingeval van een ernstige ziekte). Maar ook hebben we ons laten wijs maken dat we stinken. Elke dag spuiten we daarom deo in onze oksels. Jongens: ons lijf wil van nature gezond zijn en dat stinkt niet! Ogen open, maar vooral oren open.[/quote]

  En neus dicht?

  0 likes
 20. [quote name=”mens”]er zijn minder mensen niet gevaccineerd dan wel, logisch gevolg is dat er minder kanker en reuma is bij niet gevaccineerde, omdat ze in aantal al minder zijn[/quote]

  Dat is niet helemaal waar. Inentingen zijn hier in NL namelijk pas halverwege de jaren 80 begonnen en in de states een jaar of 10 eerder. Ik neem dit verhaal dan ook maar met een korreltje zout.

  0 likes
 21. [quote name=”R”]@Aurelia: er zijn geen cijfers! Doodsoorzaken worden nooit zodanig onderzocht dat je eruit kan leiden WAT de doodsoorzaak was. Zelfs als iemand aan een ziekte lijdt en vervolgens sterft durven artsen te beweren dat iemand aan complicaties is gestorven. Zelfs ziekenhuizen geven geen openheid van cijfers (wat eventueel van vaststaat wat de oorzaak was, in de meeste gevallen herleid je het niet eens).
  In Chernobyl zeiden artsen wanneer iemand aan de gevolgen van de straling stierf dat de doodsoorzaak een hartaanval was! De redenen kunnen variëren maar leugens bestaan nog steeds, ongeacht de bron en ongeacht de eed die ervoor is afgelegd.[/quote]

  Sorry, er zijn wel cijfers. Huisartsen zijn verplicht gevallen van mazelen door te geven aan de GGD van hun provincie, afdeling infectieziektebestrijding. Eventuele sterfgevallen zijn dus ook geregistreerd, ook als iemand overlijdt aan de complicaties van mazelen.

  0 likes
 22. @Aurelia
  De vaccinaties betreft niet alleen de mazelen. Ook de bedenkingen wat vaccinaties als bijwerking kan hebben is erg variërend. Doordat doodsoorzaken niet duidelijk zijn (veelal niet, geen onderzoek WAT doodsoorzaak was) is er geen mogelijkheid te achterhalen hoe dingen zitten (en ziektes die geen dood tot gevolg hebben ook).
  Het is echt natte vingerwerk.

  0 likes
 23. [quote name=”cathy”]en daar ben ik getuigen van heb ook bijna geen spuiten gehad toen ik jong was en ben vrij gezond dus weg met de rommel bet als chemtrails die er wel zijn .[/quote]

  Goh ik ben wel ingeënt en eveneens gezond.
  Maar de conclusie slaagt nog kant nog wal, ga eens na hoeveel factoren een rol spelen door de jaren heen?
  Er zijn geen feiten bekend die het onderbouwen … gewoon gebakken lucht.

  0 likes
 24. Ik kom ook uit een antroposofisch gezin, gelukkig in een dorp waar weinig “medestanders” waren, en mijn huisarts was geen aanhanger van die leer. Mijn ouders waren niet zo extremistisch als deze mensen, omdat vaccinaties destijds door een deel van de antroposofie aanhangers wel gezien werd als een bijdrage aan een “natuurlijke” weerstand. Gelukkig ben ik dus ook altijd ingeënt.

  In mijn jeugd stierven veel mensen uit de gemeenschap aan onschuldige en minder onschuldige ziektes, omdat behandeling bestond uit “gezond” eten en zeker niet medicatie. Er heeft toen een enorme leegloop plaatsgevonden, de diversiteit van de gemeenschap nam af en wat over is gebleven, is een enge groep mensen die hun leefwijze op religieuze basis voortzet. Dat wil zeggen: het gebruiken van leugens, verdraaiingen, dogma’s en oncontroleerbare standpunten om aan te tonen dat hun filosofie deugt (wat niet zo is).

  Ik heb dan ook geen goed woord over voor deze groep mensen, mijn vader is uit de gemeenschap gestapt, mijn moeder zit er nog vuistdiep in. Zij heeft inmiddels een bekende leverziekte opgelopen en zal hier binnen niet al te lange tijd aan sterven (gewicht van 65 kilo naar 45 gezakt en nog steeds dalende). En dat voor een ziekte die simpel te voorkomen was door een spuitje te halen bij de GGD.

  Het is te hopen dat deze mensen dit niet zullen meemaken, en zo wel, dan zal het onvermijdelijke sterven door makkelijk te voorkomen ziektes wel weer aan de luchtkwaliteit liggen ofzo.

  0 likes
 25. [quote name=”days of our lives”]Ik kom ook uit een antroposofisch gezin, gelukkig in een dorp waar weinig “medestanders” waren, en mijn huisarts was geen aanhanger van die leer. Mijn ouders waren niet zo extremistisch als deze mensen, omdat vaccinaties destijds door een deel van de antroposofie aanhangers wel gezien werd als een bijdrage aan een “natuurlijke” weerstand. Gelukkig ben ik dus ook altijd ingeënt.

  In mijn jeugd stierven veel mensen uit de gemeenschap aan onschuldige en minder onschuldige ziektes, omdat behandeling bestond uit “gezond” eten en zeker niet medicatie. Er heeft toen een enorme leegloop plaatsgevonden, de diversiteit van de gemeenschap nam af en wat over is gebleven, is een enge groep mensen die hun leefwijze op religieuze basis voortzet. Dat wil zeggen: het gebruiken van leugens, verdraaiingen, dogma’s en oncontroleerbare standpunten om aan te tonen dat hun filosofie deugt (wat niet zo is).

  Ik heb dan ook geen goed woord over voor deze groep mensen, mijn vader is uit de gemeenschap gestapt, mijn moeder zit er nog vuistdiep in. Zij heeft inmiddels een bekende leverziekte opgelopen en zal hier binnen niet al te lange tijd aan sterven (gewicht van 65 kilo naar 45 gezakt en nog steeds dalende). En dat voor een ziekte die simpel te voorkomen was door een spuitje te halen bij de GGD.

  Het is te hopen dat deze mensen dit niet zullen meemaken, en zo wel, dan zal het onvermijdelijke sterven door makkelijk te voorkomen ziektes wel weer aan de luchtkwaliteit liggen ofzo.[/quote]

  Hier ben ik het niet mee eens.
  Luister naar je lichaam, wat voor de een gezond is kan voor de ander levensbedreigend zijn, dit weet ik uit eigen ervaring.

  Als je niet weet wat niet goed voor je is, ga dan eens naar iemand die electro-acupunctuur meet, en dan komt er haar fijn uit waar je lichaam niet goed op reageert.

  Jan

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...