Homepagina » Gezondheid » “Avocado kan worden gebruikt om kanker te verslaan”
"Avocado kan worden gebruikt om kanker te verslaan"

“Avocado kan worden gebruikt om kanker te verslaan”

De avocado is in Nederland erg populair. De gezonde vrucht helpt bij afvallen, is goed voor onze spieren en bevat veel gezonde plantaardige vetten, b-vitamines en magnesium. Ons land is na de VS de grootste importeur van avocado’s ter wereld.

Avocado’s blijken ook de sleutel te zijn in de strijd tegen leukemie. Moleculen die uit de vrucht worden gehaald gaan de strijd aan met de stamcellen van acute myeloïde leukemie (AML), waar in de VS alleen al ieder jaar 10.000 mensen aan sterven.

Uit een studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Research blijkt dat de vetachtige stof avocatine B de stamcellen aanvalt, terwijl gezonde cellen worden ontzien. AML is een agressieve vorm van kanker waaraan 90 procent van de 65-plussers die ermee worden gediagnosticeerd zal overlijden.

“De stamcel is de drijvende kracht achter de ziekte,” verklaarde professor Paul Spagnuolo (foto) van de Universiteit van Waterloo in een verklaring. “De stamcel is grotendeels verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de ziekte en om die reden krijgen zoveel patiënten met leukemie een terugval.”

De professor onderzoekt momenteel op welke manieren de moleculen kunnen worden gebruikt voor een geneesmiddel. In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 600 mensen AML. De ziekte kan zich op elke leeftijd openbaren, maar komt vaker voor bij volwassenen in de leeftijd vanaf 60 jaar.

[University of Waterloo]

Foto: Light Imaging/University of Waterloo



Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Tja, goed nieuws daar niet van maar wij blijven steeds in rondjes rennen. Wij zijn niet 1 stofje van het één of het andere nodig, wij zijn dat nodig waar dat stofje inzit! Waarom? Omdat de natuur niet voor niets bepaalde stoffen bij elkaar in een vrucht/groente stopt. Die stoffen zijn elkaar nodig om elkaar te versterken en bijwerkingen te voorkomen of af te zwakken.

  Maar goed, iedereen snapt natuurlijk ook dat BigPharma daar weer niets aan kan verdienen dus wat gaan we doen? We gaan stofjes isoleren, als het even kan, chemisch namaken et voila daar komen de bijwerkingen en onvoorziene gevolgen.

  Ik word er zo moe van zo langzamerhand.
  Kanker kan zich alleen ontwikkelen als er A: te veel gifstoffen in het lichaam zitten die het niet kwijt kan en B: omdat het niet alle voedingsstoffen heeft zodat de cellen goed kunnen functioneren.

  Albert Einstein zei het al: ‘We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.’ en dat is precies wat we keer op keer doen.

  For good messure gooi ik er de definitie in van het woord waanzin bij:’Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.’
  Iemand die de overeenkomst ziet met wat wij doen?

  14 likes
 2. Probleem is dat iedere week wel weer een ander stofje zogenaamd kanker verslaat op het manipulerende internet wat gepubliceerd word door weer een zogenaamde wetenschapper. 1 persoon verkondigt iets op het internet. Nieuwssites zoals deze gaan het weer verspreiden. Dan heb je de bezoekers die alles geloven zoals het ook op de televisie gaat en kassa. Alles zit tussen de oren. Ben je geestelijk zwak of heb je angsten dan zal dit zich ook uiten in je lichaam. Mensen moeten eens niet zo laten manipuleren door buitenaf. Neem als voorbeeld het Stevia verhaal. Mensen gingen massaal deze troep nemen zonder te beseffen dat het een geïsoleerde stof is welke de hulpstoffen mist zodat je lichaam er wat mee kan in plaats van de stoffen uit je eigen systeem onttrekken. Zelfde geld voor proteïne/eiwit shakes in de sportwereld. Mensen laten zich maar bedonderen.

  3 likes
  • zo hoor je ook wel eens verkondigen dat ketchup beter is dan verse tomaten omdat de concentratie aan lycopeen in ketchup hoger ligt. één enkel element wordt onder de loupe genomen en naar het totaalplaatje wordt gemakshalve niet meer omgekeken.

   2 likes
   • Kanker is een “Life Style “. En een lifestyle is Big Business en moet in een modern jasje gehesen worden. Vandaar alle promotie voor Chemo’s. Iedereen weet ondertussen dat goede voeding kanker helpt te voorkomen. Maar toen Dr. Moerman met zijn Vitamine Kuren aan kwam en daarmee bewees diverse soorten kanker te kunnen genezen, werd de arme man verguisd en tot op het bot afgebrand. En dan de Hennep discussie….
    Vrouw belandt in gevangenis en krijg 30 jaar omdat ze tegen haar ziekte een geneesmiddel neemt ( hennep), waarvan de staat in opperste arrogantie heeft verkondigd dat dat slecht is en verboden wordt en valt onder de opiumwet. Ze gaat dood id de gevangenis en haar kind is haar afgenomen…

    En dan ga je hier zeggen dat avocado zo geweldig is; kijk maar uit, dat wordt straks ook verboden en illegaal. Net als homeopatische kruiden en tincturen ; dat zijn ook geneesmiddelen en nu al in diverse landen verboden.
    Straks is het verboden om te leven en is kanker ( door alle rotzooi die we krijgen voorgeschoteld) de grote overwinnaar !

    6 likes
   • ik dacht dat dat tomatenpuree is in plaats van ketchup

    0 likes
 3. Tja, als je de verhalen leest is er elke dag wel iets nieuws om kanker te verslaan, wat werkt er eigenlijk niet kan je beter stellen, na de zuurzak, aloe-vera, ghee, CBD, noten, pure chocolade, sole, etc. etc. nu weer avocado….
  Je zou bijna zeggen dat kanker makkelijker te genezen is dan een griepje….

  6 likes
 4. Zo lang de vervuiling van leefomgeving, dat is lucht, water, en grond, blijft toenemen, wordt ons voedsel steeds zwaarder belast met beschermende middelen, we zitten in een neerwaardse curve, wat ons leven bekort door ziektes, dan de geestelijke vervuiling er nog boven op, als je geen kanker krijgt, wordt je wel depresieve of erger.
  Niemand pakt de koe bij de horens, het is pappen en nat houden, en onderwijl zo veel mogelijk geld verdienen aan al deze eigenlijk criminele constructisch.

  6 likes
 5. eerlijk gezegd wordt ik mal van al de dingen die je wel en niet moet eten
  enz ,en we worden op alle fronten voorgelogen en bestolen ,,en veel fatsoen is er niet meer ,.
  dus wat denk ik ,,,,zalig zijn de arme van geest die niet over al die dingen
  nadenken .zoals ik zelf atijd doe ,,,stom natuurlijk ,
  ze zeggen je wordt wijzer als je ouder bent ,,ben 83 jaar en heb nog niet geleerd af stand t e nemen van al die nare dingen ,,,,dus wat is wijsheid he .
  alle goeds voor jullie .Hannie.

  4 likes
  • ‘Zalig zij de armen van geest’, ook weer typisch zo’n spreuk waarvan ik denk dat ie doelbewust verkeerd geintepreteerd in de bijbel herschreven is. Het zal ‘zalig zij de rijken van geest’ (mensen die nadenken dus, de armen van geest hebben over het algemeen een immense rijkdom over andermans rug verkregen, arm van geest dus) geweest moeten zijn, maar een kniesoor die daar op let moet de cabal gedacht hebben.

   0 likes
 6. Jippie, het zoveelste product wat helpt tegen kanker. We kunnen bijna een anti-kanker winkel beginnen. We hebben al een aardig schap vol.
  Is het niet zo dat gezond leven (en dus gezond eten) de oplossing is?
  Elke week wordt er wel weer een nieuw artikel geschreven over weer een ander product wat helpt tegen kanker.

  2 likes
 7. Dit is de genezing van alles!!!
  Het is supermooi en wie een beetje verder kan denken in techniek weet wat ik bedoel.

  CYMATICS: Science Vs. Music – Nigel Stanford https://youtu.be/Q3oItpVa9fs via @YouTube

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Amerikaanse leger zit achter corona-uitbraak,’ zegt Chinees ministerie. ‘Dit is verbazingwekkend’

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van ...

coronavirus

Ziekenhuizen VS houden rekening met bijna 500.000 doden door coronavirus, onthullen gelekte documenten

Amerikaanse ziekenhuizen bereiden zich voor op miljoenen ...