Financieel

Griekse schuldencommissie concludeert: “Alle schulden aan trojka illegaal en onwettig”

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In april stelde het Griekse parlement een onderzoek in om te bepalen welk aandeel van de Griekse schulden bestaat uit zogenoemde illegale verplichtingen. De Griekse parlementsvoorzitter Zoi Konstantopoulou baseerde zich op een theorie in het internationale recht die stelt dat door vorige regeringen onrechtmatig opgebouwde staatsschulden moeten worden kwijtgescholden.

Die theorie werd in 1927 beschreven in een verhandeling van rechtsgeleerde Alexander Nahum Sacks. Hij schreef dat sommige schulden illegaal kunnen zijn, zoals de Mexicaanse staatsschuld die werd opgebouwd onder het bewind van de Oostenrijkse keizer Maximiliaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Inbreuk op de mensenrechten

Er werd een zogeheten Debt Truth Commission samengesteld om onderzoek te doen naar de manier waarop de vorige Griekse regeringen internationale leningen hebben verkregen.

De commissie heeft juist geconcludeerd dat: Griekenland niet in staat is om zijn schulden af te betalen en bovendien de schulden niet zou moeten afbetalen omdat de schuld aan de trojka een inbreuk is op de mensenrechten. “Wij zijn tot de conclusie gekomen dat Griekenland zijn schulden niet zou moeten afbetalen omdat deze schuld illegaal en onwettig is,” aldus de commissie.

Enkele belangrijke passages uit het rapport:

Vanaf het begin was het bij de kredietverstrekkers, de Griekse autoriteiten en de media duidelijk dat de Griekse staatsschuld onhoudbaar was. De Griekse autoriteiten en andere EU-lidstaten spanden in 2010 samen om het herstructureren van de schuld te voorkomen en de financiële instellingen te beschermen. De media hielden de waarheid verborgen door te doen alsof de bevolking het er zelf naar had gemaakt.

De kredietverstrekkers bepaalden wat er met het geld gebeurde, waardoor slechts een fractie, minder dan 10 procent, van het geleende geld daadwerkelijk gebruikt werd voor overheidsuitgaven.

Georganiseerde en zorgvuldig geplande aanval

De schuld aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is illegaal en in strijd met de statuten van het IMF, de Griekse grondwet en verdragen die door Griekenland zijn ondertekend. De schuld is onwettig omdat de voorwaarden voor de leningen een inbreuk zijn op de mensenrechten en omdat het IMF wist dat de opgelegde maatregelen ondemocratisch, ineffectief en in strijd met de sociaaleconomische rechten waren.

De schuld aan de Europese Centrale Bank (ECB) is illegaal omdat het opleggen van macro-economische aanpassingsprogramma’s buiten het mandaat van de ECB valt. De schuld aan de ECB is ook onwettig omdat de belangen van de financiële instellingen voorop stonden, waardoor de grote Europese en Griekse private banken zich konden ontdoen van hun Griekse schuldpapier.

De commissie stelt tot besluit dat de waardigheid van mensen meer waard is dan illegale, onwettige en onhoudbare schuld. Ze zegt dat Griekenland het slachtoffer is (geweest) van een georganiseerde en zorgvuldig geplande aanval van het IMF, de ECB en de Europese Commissie.

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zonnemax
Zonnemax
8 jaren geleden

Wat mij nu leuk lijkt:
– De hoofdrolspelers in deze klucht samen de Sirtaki laten dansen en een paar Ouzo drinken met wat Souflaki erbij. Merkel, Dijsselbloem, Tsipras, Hollande en misschien Putin er ook maar bij 🙂 . Wat zou ik dat graag op YouTube zien 🙂

Ik heb vroeger ook wel eens geld uitgeleend aan een risicovolle start-up. Helaas ze konden het niet terugbetalen maar wel ternauwernood blijven bestaan omdat de omzet en kosten vrijwel in evenwicht waren en bleven. Veel meer zat er niet in. Een andere start-up deed het een stuk beter en daar kreeg ik mijn investering met 4% rente mooi terug.

Toen dacht ik ook, niet zeuren jongen, je weet van tevoren dat je risicovol geld uitleent dan kan het zomaar zijn dat het niet altijd terugkomt. En ach, op het totaal van mijn vermogen nog geen 2%. En misschien had ik zelf wat langer na moeten denken alvorens het uit te lenen.

Nu heeft “Europa” volgens mij wel wat anders te doen dan met Griekenland te blijven kibbelen over die marginale economie. En angst voor besmetting naar andere landen is onzin, los van het feit dat er wellicht meer (zuiderse) landen verder in de problemen gaan komen.

De EU moet snel aan de gang met duurzame energie en investeringen hierin: Onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Dat levert ook nog eens werkgelegenheid op! En de EU moet het basisinkomen omarmen en één globaal BTW tarief, snel overgaan tot invoering ervan via het Europees parlement en dat geldt ook voor de aanpak van de vluchtelingen problematiek Desnoods vallen er landen af als daar onoverkomelijke bezwaren zijn. Het belang om nu verder voor te gaan, is te groot. Met een aantal landen verdergaan (in een kleinere “EU”) is zeker een optie.

Of het gaat lukken kun je, je wel afvragen. Zelfs een “sociaal democraat” als Timmermans heeft onlangs in Buitenhof min of meer gezegd dat “Sociaal” stemmen ook veelal ingegeven wordt door de eigen portemonnee en niet het gevoel voor sociaal rechtvaardige verdeling en samenwerking. Het geeft je te denken….

Maar dat uiteindelijk rechtvaardige verdeling en samenwerking de enige weg voorwaarts is in onze complexe wereld zal welbegrepen eigenbelang worden. Doen we dit niet dan worden de jaren twintig wellicht inderdaad “jaren van verdrukking” voor vele mensen. Ook al krijgen we in 2016/2017 een kortstondige “opleving” van de economie in de ogen van vele mensen (in NL).

Ing
Ing
8 jaren geleden

Ooit was Griekenland de bakenmat van de Westerse democratie.
Misschien hebben ze het in zich om die oude structuren nu te vernieuwen en met iets HEEL anders te komen.
Laten we hen mentaal steunen. Schijnt te helpen, zoals we vandaag (18-6) in een ander artikel konden lezen.
Het beste……

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
8 jaren geleden

LS…

Slimme jongens die Grieken… De Khazaren hebben het nakijken maar wij ook. Het is trouwens inderdaad een misdaad om geld uit te lenen aan een partij waarvan je weet dat die niet terug kan betalen en zo tot schuldslaaf gemaakt kan worden waardoor alles verloren gaat. De ultieme Rothschild Maffia truck waar wij als partij ook schuldig aan zijn…

Ronny
Ronny
8 jaren geleden

als die Grieken zo overtuigd waren van dit “onrecht” dan hadden ze hun handen niet op moeten houden. ze stonden in de rij om de centjes binnen te graaien. leuk verhaal maar ze vergeten voor het gemak even te melden dat de Grieken meer dan de helft van het geld uit de EU pot heeft gebruikt om andere leningen (buiten Europa) af te betalen. gaten dichten met geld van ons dus !!
nu met die linkse kliek aan het bewind proberen ze een padstelling te maken waarbij de kraan steeds verder open is gedraaid en wij de boel mogen opdweilen. linkse tik…. kijk maar naar het verleden. pot verteren die een ander heeft gevuld. iedere cent die nu nog naar de Grieken gaat is verloren geld. ik hoor een NL politicus nog liegen met z’n “geen cent naar Griekenland”. eenmaal het pluche onder zijn kont hebbende bracht diezelfde clown miljarden naar die oplichters toe. geen cent meer heen en alles eerst terug laten betalen. er zit voor miljarden in de Griekse rederijwereld waar zat te halen valt. maar ja….. uitdelen uit andermans knip is makkelijk natuurlijk.
ik investeer ook (ben beurshandelaar) maar om nu m’n hele doopcel hier te plaatsen……..zucht

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x