Universum

Franse astronomen: “Dichtstbijzijnde aardachtige planeet kan levensvormen herbergen”

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een rotsachtige planeet die bij de dichtstbijzijnde ster is ontdekt heeft mogelijk oceanen. Dat hebben astronomen van het Franse onderzoeksinstituut CNRS gezegd.

De wetenschappers hebben geconcludeerd dat het een ‘oceaanplaneet’ moet zijn die op de aarde lijkt. In augustus werd de ontdekking van Proxima b, die op slechts vier lichtjaar van onze planeet staat, aangekondigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Meest nabije woonplaats

Hoewel de planeet Proxima b dichter bij zijn ster staat dan Mercurius bij de zon is de ster een stuk zwakker dan de zon. Daarom bevindt Proxima b zich toch in de leefbare zone rond zijn ster en heeft de planeet een geschatte oppervlaktetemperatuur waarbij het voorkomen van vloeibaar water mogelijk kan zijn.

Proxima b draait in 11 dagen rond zijn koele rode moederster en heeft een temperatuur waarbij vloeibaar water op het oppervlak mogelijk is. De rotsachtige wereld is iets zwaarder dan de aarde. Het is de dichtstbijzijnde exoplaneet en het kan ook de meest nabije woonplaats zijn voor leven buiten ons zonnestelsel.

Heel goed mogelijk

“Het is heel goed mogelijk dat er vloeibaar water en dus ook levensvormen aanwezig zijn op het oppervlak van de planeet,” klinkt het. Het onderzoeksinstituut denkt dat er twee scenario’s mogelijk zijn. In het eerste scenario lijkt de planeet op Mercurius en is er weinig water te vinden.

In het tweede scenario bestaat Proxima b uit 50 procent gesteente en 50 procent water. In dat geval heeft de planeet één enkele vloeibare oceaan die 200 kilometer diep is. “In deze extreme gevallen kan de planeet ook worden omgeven door een dunne atmosfeer, wat Proxima b bewoonbaar maakt,” stelt CNRS.

[CNRS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Logiter
Logiter
7 jaren geleden

Nog steeds wordt door de wetenschapskerk gezocht naar planeten met vloeibaar water,terwijl dat geen exclusief bestaansrecht is voor leven.
Als je als mens,andere mensen zoekt in dit heelal,zal het levenlozer lijken dan het is.

bert s
bert s
7 jaren geleden

Ik heb het wel een beetje gehad met dit soort mededelingen. Het universum zit vol met leven en dat er weer ergens een mogelijke aarde 2.0 is gevonden vind ik niet zo interessant. Steek al die energie in het ontwikkelen van een technologie om door het universum te reizen, kunnen we het met eigen ogen zien.

Michaël
Michaël
7 jaren geleden

Het zoeken naar ander leven en ‘zijn wij niet alleeen’ is een dwang die leidt tot drang , omdat materialistische wetenschappers de doodskrachten niet kunnen te overwinnen,dat is de ware reden waarom de wetenschapskerk zo worstelt met het zoeken naar ‘ ander’ leven op ‘andere’ planeten .

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Huppiekeeeeee zijn ze zo in 1 klap van de enorme overpopulatie af.

Zo dat kan in 1 zin!!!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x