CoronaMens en Dier

Azarkan haalt hard uit naar De Jonge: ‘Hij is de belichaming van de strijd tegen de openbaarheid’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan zei deze week tijdens het debat over de schimmige mondkapjesdeal dat de geloofwaardigheid van het parlement het de afgelopen 10 jaar zwaar heeft gehad.

“Dit parlement heeft immers toegestaan dat de premier drie keer heeft kunnen liegen, op 1 april vorig jaar voor het laatst. We zijn daarmee door een ondergrens gezakt,” zei Azarkan in de Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“We zien de brokstukken. We ervaren het wantrouwen bij mensen. We voelen het ongemak op straat als we aangesproken worden en we zien dat steeds meer burgers afhaken. Steeds meer Nederlanders snappen niet wat hier in Den Haag de spelregels zijn. Steeds minder Nederlanders gaan stemmen. Daarmee verliest onze democratie aan waarde,” vervolgde hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Als Rutte mag liegen, mag ik het toch ook?

“Je kunt het deze minister eigenlijk niet kwalijk nemen. Hij zou kunnen zeggen: ‘Als Rutte mag liegen, mag ik het toch ook? Het parlement verkeerd, onjuist en ontijdig informeren, hebben we jarenlang gedaan’. Leest u maar het rapport Ongekend onrecht van Van Dam. Daar staat het letterlijk in. En kijk, zal hij zeggen, Sigrid, Mark, Wopke: ze zitten er allemaal. Natuurlijk draait alles om de beeldvorming. Natuurlijk, ook dat stond glashelder in het rapport. Beeldvorming en de eigen positie waren belangrijker dan het integer handelen en het opkomen voor burgers,” sprak Azarkan.

Hellend vlak

“We bevinden ons op een hellend vlak. Dan moeten we geen krokodillentranen laten als nog maar 40 procent van de mensen komt stemmen en als in sommige wijken nog maar één op de 10 mensen komt stemmen. We moeten het niet gek vinden als onze ambtenaren de protocollen niet meer volgen, omdat de ministers dat ook niet doen. Dan zijn we af. Dan kunnen we onze integriteit en onze waardigheid begraven. We hoeven niet meer te spreken over transparantie en een nieuwe bestuurscultuur. Dat is een dode letter,” benadrukte hij.

Schrijnend

“Het is schrijnend dat de minister niet heeft willen voldoen aan de uitspraak van de rechter. Sterker nog, hij heeft belastinggeld betaald, dwangsommen, om maar niet transparant te hoeven zijn. Hij is de belichaming van de strijd tegen de openbaarheid. Dan krijgen we wat we de afgelopen jaren gezien hebben en waar dit kabinet om bekendstaat: dan komt de fase van de woordspelletjes, van het kronkelen en het glijden,” aldus Azarkan.

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Liegen leugens en de waarheid omdraaien! Ja is nee en nee is ja.mensen even een advies doe lekker hetzelfde want liegen is ok volgens hun.

Koddebeier
Koddebeier
2 jaren geleden

Chapeau Heer Azarkan. velen in de tweede kamer kunnen aan U en voorbeeld nemen oa. de Huichel kartelpartijen en hun meelopers zoals Ja21, wat een ongelofelijk zooitje en dat heb het gore lef zich zelf volksvertegenwoordigers te noemen !!!!

Guus Velraeds
Guus Velraeds
2 jaren geleden

Azarkan doet zijn best maar achter de coulissen wordt hij uitgelachen. Azarkan weet misschien niet dat het zooitje in vak K geïnstalleerde puppets zijn van macht entiteiten buiten Nederland. Deze macht entiteiten zijn de eigenaren van Nederland. Nedserland is geen staat maar een bedrijf. De bewoners van Nederland zijn bedrijf assets die periodiek gevaccineerd moeten worden zoals dat ook bij vee gebeurt. Democratie is een toneelspel opgevoerd om een illusie in stand te houden. Het is niet meer te repareren. Hier moet alleen maar opgeruimd worden en de macht naar het volk gebracht worden.

Nog niet!
Nog niet!
2 jaren geleden

Toch is er een ernstig verschil tussen criminaliteit(mondkapjes boeven) of moord op de bevolking, misdaad tegen de menselijkheid. Een groot gedeelte van de kamer zou inderdaad voor een tribunaal moeten komen. De groep die nu Gutmenschen speelt.
We zijn er nog lang niet.

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x