Binnenland

NOS slaat flater van jewelste: ‘Dit is fake news, allang achterhaald’

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

De NOS bericht dat de partij Alternative für Deutschland (AfD) eind vorig jaar in opspraak kwam vanwege een geheime conferentie waar werd gesproken over de massadeportatie van niet-westerse migranten die in Duitsland wonen.

De AfD ontkende dat er toen werd gesproken over massadeportaties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De NOS baseert zich op berichtgeving van ‘journalistiek onderzoeksplatform’ Correctiv. Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt roept de staatsomroep tot de orde: “Dit is fake news. Allang achterhaald, het bleek een leugen van het met miljoenen belastinggeld gefinancierde (linkse) nieuws- en onderzoeksplatform Correctiv.”

Niet te harden

Jurist Sietske Bergsma verwoordt de gedachtegang van de NOS-redacteuren: ‘We schrijven het gewoon op, het is toch maar Duitsland, mensen volgen dat niet’.

“De onzin die mainstream media klakkeloos overnemen, is niet te harden,” aldus Bergsma.

Woord ‘deportatie’ nooit gevallen

De adjunct-hoofdredacteur van Correctiv, Anette Dowideit, heeft maanden geleden al toegegeven dat het woord ‘deportatie’ nooit is gevallen. Ze voegde toe dat ook Correctiv het woord ‘deportatie’ nooit heeft gebruikt, maar dat de Duitse media dat ervan gemaakt hebben.

AfD wil dat asielzoekers repatriëren oftewel terugkeren naar hun land van herkomst. Dat staat ook in hun partijprogramma.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RayOfLight
RayOfLight
15 dagen geleden

nos=leugenaars!!

Jeroen
Jeroen
15 dagen geleden

Goed, ik ga Alternativen für Deutschland niet verdidgen of veroordelen, daar dat in dit bericht dus even niet relevant is. Feit is dus dat er iets over AfD gezegd is, wat dus niet blijkt te kloppen, al lang was gerectificeerd, maar dat de NOS die rectificatie dus even negeert.

Punt is natuurlijk, dat er dus kennelijk in de Duitse pers wel degelijk over massadeportaties is gesproken, ook al logen ze daar destijds mee en dat zal dus ook wel aan te tonen zijn. De rectificatie negeren we dan gewoon.
Nu kun je jezelf afvragen of we hier een “halve waarheid” hebben of een echte “leugen” (een bekende truc onder ede een leugen voort te brengen zonder meineed te plegen is halve waarheden spreken, door onwevallige feiten gewoon te verzwijgen, waardoor je strkt genomen niet liegt). Dat kan juridisch een leuke discussie worden.

Nu is wel even de vraag of wat Dowideit van Collectiv zei wel klopt. Dat Collectiv inderdaad nooit het woord “deportatie” heeft gebruikt, maar dat de Duitse pers dat er zelf van maakte. Is dat nog na te trekken.

jessie nameles
jessie nameles
15 dagen geleden

ze vinden altijd wel wat en anders verdraaien ze het verhaal wel ff zodat ze iedereen als nazi ,complotdenker , enz kan worden neergezet ??? zelf gebruiken ze alle instanties betaald door de belastingbetaler om hun gelijk te krijgen . rivm , cpb , geheime diensten , eu , enz . ze bellen gewoon ff soros op om een [ peiling ] te doen door het door hem betaalde ipsos [onderzoek] bureau..?? kan zo wel een kantje of 4 volschrijven wat een corrupte doorgestoken kaart het is bij de msm…!!!!!

Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
15 dagen geleden

Je zou de MSM uitlachen als het niet zo triest en gevaarlijk was wat ze deden en doen. Gelukkig doorzien steeds meer mensen de leugens en desinformatie en drijft het verzet en de steeds meer wakker wordende massa de globalisten meer en meer in het nauw. Houd vol, laat je niet uit elkaar spelen, blijf vreedzaam (al wordt dat wel steeds lastiger vol te houden), blijf je verzetten, doe niet mee en verenig en verbind je. Eéndracht maakt Macht! Succes in de strijd allemaal! x

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x