UFO

UFO of raket? Mysterieuze lichten massaal gezien boven Midden-Oosten (video)

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een ruimteschip boven Israël? Een satelliet of een Russische ballistische raket? De politie werd overspoeld door telefoontjes met betrekking tot een ongeïdentificeerd object dat donderdag boven het Midden-Oosten is gezien.

Het mysterieuze spiraalvormige object draaide rond, gaf licht en had een lange staart. Verschillende getuigen plaatsten video’s op YouTube.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het vreemde fenomeen is onder meer gemeld in Georgië, Armenië, Turkije, Libanon, Jordanië en andere landen in de regio. Het Israëlische defensieleger zei in een verklaring niet op de hoogte te zijn van operaties in het gebied.

Ballistische raket

Sommige astronomische experts speculeerden dat het object een satelliet was die in een baan om de aarde was geëxplodeerd, meldt de Times of Israel. De krant citeerde ook een Libanees bericht dat het zou gaan om de overblijfselen van een meteoriet.

De vooraanstaande Israëlische astronoom Dr. Yigal Pat-El, voorzitter van de Israëlische Vereniging voor Astronomie en directeur van een sterrenwacht, vertelde aan de krant Ediot Ahronot dat het object mogelijk een ballistische raket was.

“De raket is waarschijnlijk onbestuurbaar geworden en de mensen hebben wellicht de overblijfselen en de brandstof gezien. De raket bereikte een hoogte van 200-300 kilometer en is daarom gezien vanuit zo veel verschillende locaties,” zei hij tegen de krant.

Volgens Pat-El is het geen meteoor geweest: “Het leek op een klein object dat plotseling groter werd en spiraalvormige bewegingen maakte. Na enige momenten veranderde het in een wolk. Het leek op een object dat hoog boven de grond vloog en vervolgens uiteenviel.”

Vermoedens dat het oplichtende object een raket zou kunnen zijn werden versterkt door een verklaring van het Russische ministerie van Defensie waarin stond dat het land op succesvolle wijze een strategische intercontinentale ballistische Topol-raket had gelanceerd.

Zeldzaam natuurfenomeen

De raket zou vanuit de Russische oblast Astrachan zijn gelanceerd en raakte een hypothetisch doelwit in een testgebied in Kazachstan, op 3500 kilometer van de noordelijke Israëlische grens. Theoretisch is zo’n lancering volgens MSNBC waar te nemen in gebieden in het Midden-Oosten en de Kaukasus.

Een ander Israëlisch televisiestation citeerde een hooggeplaatste bron binnen het leger die zei dat het incident een zeldzaam natuurfenomeen zou kunnen zijn geweest. Andere media vergeleken het verschijnsel met het spiraalvormige licht boven Noorwegen in 2009.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
11 jaren geleden

Het gaat nu echt beginnen…. dit doet erg veel mij denken aan de aangekondigde revelatie van Maytrea…

c
c
11 jaren geleden

Doet een beetje aan vuurwerk denken, zo’n voetzoeker,die draait ook rond en schiet dan weg en brand de restjes op.
Hoe dan ook het is iets dat verbrand op het eind.

concept
concept
11 jaren geleden

Ja een voetzoeker op kilometers hoogte welke zo groot te zien is….open your mind!

sven
sven
11 jaren geleden

Dat 1e filmpje, dat rook-staart achtige onderin..
Het lijkt op rook. Maar denk logisch, rook geeft geen licht.
Die intensie van licht die het heeft kan ‘aards’ alleen verklaard worden doordat men er een schijnwerper op gericht zou hebben..

Wat me ook zeer onwaarschijnlijk lijkt…

Ik hoop echt dat dit voorbode’s zijn.
En ja, ik ben het eens met meerder mensen hier op het gebied dat we zelf de verandering moeten brengen..

Máár….

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x