BinnenlandCorona

Azarkan over verplicht coronatoegangsbewijs: ‘Maakt het nog iets uit wat de Tweede Kamer beslist?’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens bronnen moeten bezoekers van horeca, bioscopen en theaters vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs laten zien om naar binnen te mogen. Denk-voorman Tunahan Kuzu schrijft in een Twitter-draadje: “Al op 28 oktober 2020 hadden wij als allereerste partij door dat dit kabinet in de richting zou werken van een indirecte vaccinatieplicht.”

Hij merkt op dat de motie van Denk-Kamerlid Farid Azarkan over geen coronavaccinatieplicht met een overweldigende meerderheid werd aangenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De enige partijen die tegenstemden waren VVD en D66. Die twee maken de dienst uit, samen met een CDA-minister, die er een handje van heeft om een stortvloed aan woorden te gebruiken om recht te praten wat krom is,” voegt Kuzu toe.

Eveneens een vorm van drang

Hij wijst erop dat D66, VVD en CDA ook nog eens een eigen bijdrage willen voor het testen. “Het argument van de D66-woordvoerder is doorgaans dat er geen sprake is van een plicht als mensen ook de mogelijkheid hebben om zich te testen.”

“Een eigen bijdrage is een drempel waardoor mensen worden bewogen in de richting van een vaccin. Het verplicht stellen van een toegangstest is eveneens een vorm van drang. Ook daarover heeft de Kamer zich uitgesproken in de motie van Wilders!” benadrukt Kuzu.

Geen tweestromensamenleving

Hij zegt dat D66, VVD en CDA zich in het coronadossier doorgaans opstellen als trouwe volgers van de adviezen van het RIVM en de Gezondheidsraad totdat het ze niet uitkomt. De Gezondheidsraad definieert ‘drang’ namelijk als volgt: “Van drang is sprake wanneer iemands beslissingsruimte wordt ingeperkt of wanneer iemand zodanig wordt beïnvloed dat hij of zij feitelijk minder keuzevrijheid heeft.”

“Ben benieuwd welke gedachtekronkels we donderdag tijdens het coronadebat zullen horen van de collega’s van D66, VVD en CDA. Respecteert laatstgenoemde partij nog haar eigen stemgedrag? Respecteren de eerstgenoemden Kameruitspraken van geeneens een jaar geleden?” vraagt Kuzu, die fel tegen een tweestromensamenleving is.

Ook de motie van Azarkan over toegang tot publieke voorzieningen voor iedereen ongeacht vaccinatie- of teststatus werd aangenomen. Hij vraagt:

4.8 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Hierin zitten een aantal totalitaire logica elementen in.
“‘Maakt het nog iets uit wat de Tweede Kamer beslist?’”

Een totalitair regime zal zich niet laten samensmelten met de staat. Het moet naast of boven de staat staan.
Hitler zei ooit: ‘het is niet de staat die ons beveelt maar wij bevelen de staat’.
En dat ziet men hier dus gebeuren door het demissionaire kabinet.

Een totalitair regiem wil mensen juridisch, moreel en ten slotte moet het individu vernietigd worden.
Moreel doodmaken. Verkrachten door telkenmale een stok in de neus te laten duwen of de injectie welke een vorm van Russische roulette is. Hoe kun je hieruit kiezen? Dus ben je moreel dood gemaakt.

Met de verplichte muilkorf wordt mijns inziens een (behoorlijk) stuk van het unieke individu vernietigd daar met geen gezichtsuitdrukking meer kan zien en iedereen op elkaar lijkt.

En zo zijn er tal van parallellen met de tijd van 1933-1945.

auto
auto
2 jaren geleden

Ik weet inmiddels niet meer hoe we mensen wakker moeten krijgen zodat we met miljoenen de straat opgaan !! Er staat genoeg op internet om je eigen onderzoek te doen !
Als de spoedwet er door heen gedrukt word .worden mensen mischien wakker .te laat ben ik bang
Kreeg dit net via de app. Best schrikken
Ik verbaas me erover dat er zo weinig onderzoek gedaan wordt naar wat er écht in Nederland en de rest van de wereld aan de hand is.
De meeste mensen slikken de berichten van de NOS nog als zoete koek en denken dat MarK Rutte en Hugo de Jonge eerlijke mensen zijn.
In 2007 hebben 167 landen hun handtekening gezet onder een coronaplan van de WHO.
Een groot plan wasr nooit een geheim van gemaakt is. Een akelig plan.
In 2009 heeft Robert de Ruiter een boek uitgegeven: Corona, waarin precies beschreven wordt wat er nu gebeurd.
In 2018 heeft de WHO de onschuldige griep corona aan de A-lijst met zeer gevaarlijke besmettelijke ziektes zoals tyfus, polio enz. toegevoegd. Bij een uitbraak van een ziekte op de A-lijst dient direkt groot alarm geslagen te worden. Niemand begreep eerst waarom dit gedaan was.
Zoals ieder voorjaar kwam ook dit jaar de voorjaarsgriep die corona heet. Het virus overleeft echter de 25 graden niet. 16 Maart 2020 was het al niet meer aktief. Dat was nog vóór de lock-down.
Tóch gingen we in lock-down. Er werden vreemde berichten gegeven en onbegrijpelijke maatregelen genomen en bijna niemand stelde vragen.
Want, waar kwamen vóór corona mondkapjes vandaan? Waarom mochten die bedrijven niet meer leveren en kwam in het nieuws dat er geen mondkapjes waren? Veel van deze bedrijven waren de eerste die failliet gingen.
De ene rare regel volgde de andere op zonder gerust te stellen, zonder adviezen voor je gezondheid. We hebben reeds een half jaar angst moeten slikken. Angst in combinatie met bedreiging.
Nóg een raar punt in de coronageschiedenis is dat er ineens héél veel geld uitgegeven kan worden. We moeten al járen bezuinigen. Kosten voor levensonderhoud stijgen de pan uit terwijl salarissen al jaren niet verhoogd zijn. En zo, zónder overlegd te hebben met de 2e kamer geeft Rutte achter elkaar miljaren uit. Ons belastinggeld. Inmiddels méér dan 2.000.000 miljard. Niemand vraagt zich af hoe dit kan.
Eén van de maatregelen is: we moeten een mondkapje dragen. Maar het mag geen gecertificeerd mondkapje zijn. Dat is raar. Want een niet gecertificeerd mondkapje heeft geen nut. En iedereen draagt het braaf.
De regering moet de situatie rekken want de regering heeft in 2007 voor het plan getekent en dat plan dient uitgewerkt te worden. Maatregelen worden onduidelijker, het hele volk baalt maar iedereen gelooft nog dat corona aktief is en dát moet zo blijven want de noodwet móet erdoor.
Met de noodwet zijn we ál onze vrijheden kwijt. Voor altijd. Er komen nooit verkiezingen meer. Want Nederland moet een dictatuur worden. Ieder land dat in 2007 getekent heeft moet een dictatuur worden.
Het einddoel van het grote plan is dat uiteindelijk de hele wereld geleid wordt door één dictator. Totale macht over mens én natuur. Waarom? Google dat maar.
Trump had het plan snel door. En verzet zich met hand en tand. Poetin had het plan snel door en vecht aan de zijde van Trump.
En toen was daar ineens de president van Wit-Rusland. Vers van de pers en voor de WHO klaar om met een aanbod van 90.000 miljard aan het dictatuur-lijstje toegevoegd te worden. Dat liep echter anders. Deze nieuwe president weigert aan het plan van de WHO mee te werken. Paniek! De WHO biedt het tienvoudige. Wat de WHO nooit verwacht

wat een onzin allemaal...
wat een onzin allemaal...
2 jaren geleden

moet dit straks ook als je naar de sportschool gaat ?

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Azarkan,
ik hoop dat de kamer het niet vergeten is en jou volop steunt, maar zij zullen geen herrinnering hebben verwacht ik.

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x