Homepagina » Mens en Dier » Roep om debat over Build Back Better-uitspraken Kaag: ‘De hoogste tijd!’
back better
Foto: Sigrid Kaag (Flickr/Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0)

Roep om debat over Build Back Better-uitspraken Kaag: ‘De hoogste tijd!’

Minister Sigrid Kaag heeft de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de inzet van Nederland voor de 76e VN-vergadering. De VN zal onder andere aandacht vragen voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), schrijft Kaag.

De minister voegt toe dat 2021 een jaar van hoop is ‘met nieuwe, duurzame ambities met een essentiële rol voor de VN in de Building Back Better-agenda’. Nederland zal tijdens de zitting inzetten op ‘een toekomstbestendige VN voor duurzaam herstel en een veilige en eerlijke wereld’.

Tweede Kamerlid Simone Kerseboom (FVD) zegt over de brief: “Als FVD over Build Back Better spreekt, doet het kartel alsof dat niet bestaat. Maar wat stuurt Sigrid Kaag naar de Kamer? Dat dit het jaar is van ‘nieuwe, duurzame ambities met een essentiële rol voor de VN in de Building Back Better-agenda’. De hoogste tijd voor een Kamerdebat!”

A chance to Build Back Better

Vorig jaar, tijdens de 75e VN-vergadering, bezigde Kaag soortgelijke taal. Nederland nam toen deel aan het zogeheten ‘Building Back Better’-event van de Alliantie voor Multilateralisme, een ‘informeel netwerk van ministers van Buitenlandse Zaken van meer dan 60 landen’.

In een verslag van deze vergadering schrijft Kaag dat de inzet van Nederland was gericht op drie thema’s: versterken van multilaterale samenwerking; het bevorderen van vrede, veiligheid en recht en het tegengaan van ongelijkheid; en Building Back Better.”

“De Covid-19-pandemie werd bestempeld als crisis en als kans: ‘A chance to Build Back Better’,” aldus Kaag.

Ik ben de minister die SDG’s moet coördineren op nationaal niveau

Ze nam op 23 november vorig jaar deel aan de Raad van Buitenlandse Zaken Ontwikkelingssamenwerking. In haar verslag schreef ze dat ‘Team Europe’ ervoor kan zorgen dat schuldmaatregelen ondersteund worden met de juiste instrumenten, om zo partnerlanden in staat te stellen ‘to build back better’ in lijn met de Sustainable Development Goals en het klimaatakkoord van Parijs.

Eerder zei Kaag tijdens een zoom-vergadering dat ze ‘lid is van een stroom van denkers bij het World Economic Forum’. “Ik ben de minister die SDG’s moet coördineren op nationaal niveau,” zei ze met betrekking tot de Great Reset.

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
2 maanden geleden

Eerlijke wereld??????

Burger
Burger
2 maanden geleden

Wiens taak is het om hoogverraad in dit land te voorkomen?

Annette
Annette
2 maanden geleden

Het is dus duidelijk: de Tweede Kamer heeft totaal geen enkele functie meer. Onze volksvertegenwoordigers worden dus gewoon de bek gesnoerd. Heks Kaag en Demon Rutte voeren opdrachten uit in naam van Klaus Schwab met zijn duistere club.
Het “grappige” is, dat toen Thierry Baudet begon over Build Back Better en wat dat dan eigenlijk was, er gelijk gesproken werd over “complottheorieën”. Nu wordt er open en bloot over gesproken. Zo van “bek houden”.
Terwijl ik dit aan het typen ben, heb ik de tranen in mijn ogen vanwege het enorme onrecht wat ons als bevolking wordt aangedaan. En dan de aperte leugens dat WIJ er allemaal beter van worden. Wie dat gelooft heeft zijn verstand verloren.
De enigen die hier beter van zullen worden, zijn de satanisten. Dat zij mogen branden in de hel. Dat wens ik normaal niemand toe, maar voor deze nietsontziende criminelen wil ik graag een uitzondering maken.

Max_Q
Max_Q
2 maanden geleden

Sigrid ga in een niquaab naar Afghanistan, meldt je bij de taliban of ze je als slavin aan is willen verkopen. De opbrengst komt ten goede aan zielige Afghanen die naar Nederland willen…….

x

Check Also

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

oversterfte

Er is iets vreemds aan de hand met de oversterfte: ‘Vaccins?’

Vorige week zijn bijna 900 mensen meer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

118
0
We lezen graag je reactie!x