Gezondheid

Hoe rauwe melk beschermt tegen astma en voedselallergieën (en bewerkte melk uit de supermarkt juist allergieën uitlokt)

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Suzanne Abbring heeft tijdens haar promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht aangetoond dat rauwe, onbewerkte melk wei-eiwitten bevat die beschermen tegen astma en voedselallergieën.

Abbring liet verder zien dat deze melk minder snel allergische reacties uitlokt dan bewerkte melk uit de supermarkt, die tijdens het bewerkingsproces is verhit.

Overheidsinstanties raden het drinken van rauwe melk sterk af, of verbieden het zelfs.

Niet toegestaan

Zo is de verkoop van rauwe melk in de Nederlandse detailhandel niet toegestaan.

Abbring ontdekte dat de wei-eiwitten hun beschermende werking door warmtebehandeling verliezen.

Rauwe melk die een half uur lang wordt verhit, beschermt niet langer tegen astma en voedselallergieën.

Vernietigd

Sterker nog: verhitting leidt tot het uitlokken van een allergische reactie.

“Interessant is dat het allergie-beschermende effect duidelijk werd vernietigd door de huidige industriële melkbewerkingsmethoden,” lichtte Abbring toe.

Allergieën vormen een groeiend gezondheidsprobleem. Wereldwijd lijden meer dan een miljard mensen aan een allergie.

Kefir

Dit aantal zal naar verwachting toenemen tot vier miljard in 2050.

Abbring: “Dit proefschrift laat zien dat rauwe koemelk of zijn bioactieve wei-eiwitten deel uit zouden kunnen maken van nieuwe voedingsconcepten om allergieën tegen te gaan.”

Het onderzoek in Utrecht zal in de komende jaren verder worden verdiept en uitgebreid richting rauw gefermenteerde producten zoals kefir.

[Nieuwe Oogst]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
3 jaren geleden

Vier jaar voor een flut onderzoek op kosten van de medemens en ook nog getest op kinderen met koemelk allergie
***********
Test
Ook bleek dat rauwe melk minder snel een allergische reactie veroorzaakt dan verwerkte melk uit de supermarkt. Dat werd onder andere aangetoond met een test met elf koemelkallergische kinderen. Zij konden wel het maximale niveau van 50 milliliter rauwe melk verdragen, maar met bewerkte melk uit de supermarkt moest in de meeste gevallen eerder worden gestopt omdat de kinderen last kregen van allergische symptomen.
********
Hoe zot kan men gemaakt worden om maar te promoveren en…nog betaald krijgen ook

Koemelk is voor kalfjes, moedermelk voor babies, olifantenmelk voor olifantenbabies ook kalfjes genoemd

Henk
Henk
3 jaren geleden

Heb een groot gedeelte van m’n leven gepasteuriseerde melk van koeien gedronken en best veel ook , nooit last gehad ermee . Flauwekul dat gepasteuriseerde melk slecht o.i.d zou zijn nooit allergie of astma van gekregen . Trouwens de mensen die de oorlog hebben meegemaakt zouden wat graag willen dat ze toen melk hadden gehad in wat voor vorm dan ook . Ik geloof dat men nu zo’n beetje achter ieder product spoken ziet datzelfde zie je met suiker in de koffie b.v dan wordt gezegd suiker is vergif terwijl het van de suikerbieten een natuur product word gemaakt . Ik til er niet zo zwaar aan hoor want generaties ervoor gebruikten ook diezelfde dingen . Als je bij ieder product moet nadenken wat zijn de voor en nadelen dan heb je geen leven .

NicoVilly
NicoVilly
3 jaren geleden

Ik ben opgegroeid met melk rechtstreeks van de koe ze was zelfs nog warm. Ik heb geen enkele allergie en nog nooit griep gehad. Ik ben intussen 72 jaar oud en kerngezond.

Icksy Nixx
Icksy Nixx
3 jaren geleden

Als kind heb ik ook rauwe en warme echte koeimelk gehad. Op de boerderij bij familie. Daar verbleef ik ’s zomers enkele weken. Ik vond het toen wel een beetje wee-ig maar ook wel lekker. Zuivere verse koemelk is een puur natuurprodukt. In onze melk “uit de winkel” (=zuivelfabriek) ontbreekt veel van wat er in de zuivere koemelk zit. Er is veel afgeroomd en uitgefilterd (o.a. dierlijke vetten). Er ontbreekt dus veel aan het produkt dat in de winkel in de schappen staat. Wat is nu de zin van het afromen van een eerlijk natuurprodukt en het restant verkopen in de supermarkt ? Alsof de “schadelijke stoffen” er eerst uitgehaald moesten worden om het geschikt te maken voor consumptie ? Ik denk dat het onderhavige onderzoek zeer de moeite waard kan zijn. Maar de uitkomsten kunnen per individu verschillen voor wat betreft de allergiën etc. Er zouden veel mensen baat bij kunnen hebben als blijkt dat “bewerkte melk” niet goed voor ze is. Gaan ze hun melk weer rechtstreeks bij de boer halen. Prachtig toch !!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x